Hellas Transalp Forum

Δεικτης βενζινης δεν δουλευει καθολου

petros047 · 7635

Offline petros047

• Απλός οδηγός
on: Κυριακή 21 Οκτώβριος 2018, 21:37:26 μμ
Καλησπερα οπως εχω αναφερει στης αναλογες ενοτητες μολις αγορασα την transalp 650v ολα καλα μεχρι στιγμης αλλα εν γνωση μου οταν την πηρα δεν δουλευει καθολου ο δεικτης βενζινης.
Ο προηγουμενος ιδιοκτητης μου ειπε οτι και που δουλευε δεν ηταν και οτι πιο αξιοπιστο οποτε ο ιδιος μετρουσε χιλιομετρα με το trip.
Η αληθεια ειναι οτι και εγω με την αφρικα ετσι εκανα απλα η διαφορα ειναι οτι η αφρικα ειχε ρεζερβα οποτε ολα καλα με την transalp αυτο ειναι προβλημα.
Επειδη ακομα δεν εχω καταφερει να βρω το service manual της honda μπορειτε να με βοηθησετε σχετικα?
Απο αυτα που ξερω απο αλλες μηχανες λογικα το οργανο θα περνει μονιμα ταση 12 βολτ και το φλοτερ θα εχει γειωση και θα κανει επιστροφη στο οργανο.
Τωρα αν ειναι καπως αλλιως στην honda δεν ξερω.

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
Reply #1 on: Κυριακή 21 Οκτώβριος 2018, 22:13:40 μμ
Μέχρι να απαντήσει ο Stoneman με αναλυτικό οδηγό, αν βγάλεις την σέλα θα δεις μία μπλε φύσα, 'όπως κάθεσαι αριστερά. Αυτή η φύσα είναι του φλοτέρ. Βγάλε την φύσα και βραχυκύκλωσε  την να δεις αν ανεβαίνει ο δείκτης.
Εφόσον σου είπε ότι πότε δούλευε πότε όχι, μπορεί να έχει ξεκολλήσει ένα καλωδιάκι κάτω από το ντεπόζιτο. Το έχω πάθει κι εγώ. Με μία κόλληση έπαιξε αμέσως.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #2 on: Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2018, 16:05:36 μμ

Απο αυτα που ξερω απο αλλες μηχανες λογικα το οργανο θα περνει μονιμα ταση 12 βολτ και το φλοτερ θα εχει γειωση και θα κανει επιστροφη στο οργανο.
Τωρα αν ειναι καπως αλλιως στην honda δεν ξερω.

Μια απο τα ίδια είναι . Απλά βγάζεις τη σέλα κ βρίσκεις αυτό το διπλό μπλέ κονέκτορα ανάμεσα πλαινό πλαστικό κ σωλήνα σκελετού.

Tον αποσυνδέεις κ με ενα καλώδιο ενώνεις τους ακροδέκτες του απο την μεριά της πλεξούδας φυσικά , γυρνώντας τον διακόπτη με το κλειδί το όργανο θα πρέπει να σου δείξει Full.

Eτσι θα ξέρεις αν είναι θέμα οργάνου/πλεξούδας η φλοτερ.

Αν τελικά είναι φλοτερ , ισως να έχουν ξεκολήσει τα καλώδια . Κάτω απο το φλοτερ φεύγουν τα καλώδια κ είναι κολημένα με κόληση , μερικές φορες ξεκολάνε , αν είσαι τυχερός κ είναι αυτό με ενα κολητήρι τα κολάς .

Κάντο αυτό κ τα λέμε.

Offline petros047

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Δευτέρα 22 Οκτώβριος 2018, 19:52:50 μμ
Ευχαριστω θα το δοκιμασω.
Αν ειναι θεμα οργανου με βλεπω να το κανω ψηφιακο με οθονη oled και να δειχνει ακριβως ποσα λιτρα εχει μεσα γιατι απο οτι διαβαζω η ένδειξη που εχει δεν ειναι και οτι καλυτερο.
Αρκει να ειναι γραμμικη η αντισταση του φλοτερ για να γινει κατι τετοιο

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2018, 00:54:01 πμ

Αρκει να ειναι γραμμικη η αντισταση του φλοτερ για να γινει κατι τετοιο

Δεν είναι .  Η μάλλον μπορεί κ να είναι , αλλά δεν είναι το τεπόζιτο. :2hysterical:

Με το σχήμα πού έχει κανένα φλοτερ δεν μπορεί να δείξει γραμμικά, εκτός κ αν ανάλογα με την εκάστοτε επιφάνεια του υγρού κατασκεύαζαν κ την αντίσταση ωστε να αντιστοιχούσε στα πραγματικά λίτρα .
Δλδ αν το τεπόζιτο είναι πχ ενας κώνος με την κορυφή πρός τα κάτω εννοείται οτι η στάθμη θα κατεβαίνει αρχικά αργά κ μετα θα επιταχύνει.
Εκει με λίγη προσπάθεια κ καλή θέληση φτιάχνεις μια αντίσταση που ανάλογα με την διάσταση του κώνου σε κάθε ύψος θα έχει διαφορετική τιμή αντίστασης ανά εκατοστό  .

Το μόνο καλό που έχει ο δείκτης είναι οτι είναι ακριβής, δλδ μόλις τον μάθεις τελείωσες.
Πάντα δείχνει την ποσότητα  που έχει . Αρα ανετα μπορείς να γεμίζεις μόλις μπεί η βελόνα στο κόκκινο κ σιγά σιγά εμπειρικά κοιτώντας τον θα ξέρεις τι ποσότητα έχεις μέσα.
Μια συνήθεια είναι .
« Last Edit: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2018, 01:02:40 πμ by Stoneman »

Offline petros047

• Απλός οδηγός
Reply #5 on: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2018, 02:02:19 πμ
Τελικα ο αισθητηρας ειναι το οργανο δουλευει.
Για να βγει το τεποζιτο ειναι μονο μια βιδα που βλεπω κατω απο την σελα?
Στην αφρικα ετσι ηταν τουλαχιστον με την διαφορα οτι ειχε 2 βιδες κατω απο την σελα.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2018, 03:10:09 πμ
Ναι μια βιδα το κραταει σταθερα στην θεση του

Αλλα μακαρι να λυναμε μονο αυτην την βιδα και να το περναμε στο χερι
Στο παρακατω σχεδιο λοιπον

πρεπει:
Να βγαλεις τις δυο σταυροβιδες (Νο 28)
Μετα να βγαλεις και τα πλαστικα κουμπωματα (Νο 36) που δενουν το πανελ (Νο 10) πανω στο φερινγκ
και τα πλαστικα κουμπωματα (Νο 36) που πιανουν το πανελ (Νο 18) πανω στο φερινγκ
Και κατοπιν να ξεβιδωσεις τις δυο αλενοβιδες (Νο 26)

Αφου κανεις τα ανωτερω με προσοχη ξεκουμπωνεις τα πλαινα φερινγκ απο το ρεζερβουαρ
Και τοτε
αποσυνδεεις την μπλε φυσα του φλοτερ και
βγαζεις κατω απο το ρεζερβουαρ και τα δυο σωληνακια (εξαερωσης και υπερχειλισης)

Και τοτε ναι επιτελους μπορεις να βγαλεις το ρεζερβουαρ!!

Α ρε πουτανα χοντα....!   :cussing:

Offline petros047

• Απλός οδηγός
Reply #7 on: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2018, 05:17:59 πμ
Σε ευχαριστω για της πληροφοριες δεν εχει και λιγη δουλεια τουλαχιστον μεχρι να το μαθεις

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τρίτη 23 Οκτώβριος 2018, 17:06:54 μμ