Hellas Transalp Forum

Rally Dakar 2018

African Boy · 15829

Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
on: Τετάρτη 27 Δεκέμβριος 2017, 16:25:36 μμ
To 40κοστό Rally Dakar ξεκινάει στις 06/01/2018 με αφετηρία που άλλου την Πρωτεύουσα του Περού την Λίμα ..... Θα διασχίσουν την Βολιβία και θα τερματίσουν στις 20/01/2018 στην Κόρδοβα.....

Συγκεκριμένα οι χιλιομετρικές αποστάσεις που θα διανύσουν είναι:Και η κατάταξη των 34 μοτοσυκλετώνΕννοείται υποστηρίζουμε την Laia το Νο15 ...... "Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline KostasC

 • Administrator
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 10465
 • Γαβ !
  • HTC
Reply #1 on: Δευτέρα 08 Ιανουάριος 2018, 17:17:50 μμ
Καταπληκτικά τοπία τη δεύτερη μέρα

http://www.youtube.com/watch?v=6QbC8RpPc7M


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #2 on: Τρίτη 09 Ιανουάριος 2018, 14:16:02 μμ
Stage 3: Πανικός προσανατολισμού!
Άλλη μία φορά που το Dakar γίνεται απρόβλεπτοΣτην τρίτη ημέρα, το Dakar έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά πως είναι ο πιο απρόβλεπτος αγώνας. Ο Sam Sunderland είχε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, αλλά ήταν ο Quintanilla της Husqvarna που έδειχνε ότι είχε έρθει η δική του σειρά για να κερδίσει την πρώτη του Ειδική. Ο Quintanilla ήταν ταχύτερος για το πρώτο μισό της μεγάλης ημέρας που ξεκινούσε απευθείας με την Ειδική των 296 χιλιομέτρων και ακολουθούσε μία πορεία 208 χιλιομέτρων μέχρι το επόμενο στάδιο.

Ωστόσο λίγο μετά από την μέση της διαδρομής, ο Quintanilla έχανε ρυθμό έναντι ενός Sunderland που οδηγούσε σταθερά και γρήγορα, χωρίς λάθη. Τότε ήταν που ήρθαν όλα ανάποδα. Χθες ήταν ο Barreda που εκμεταλλεύθηκε τα λάθη προσανατολισμού των άλλων κερδίζοντας την Ειδική, και σήμερα έκανε ένα λάθος που μπορεί να του κοστίσει ολόκληρο το Dakar. Συνεχίζοντας ευθεία αντί να στρίψει μένοντας στην πορεία του, ο Barreda αντιλήφθηκε σχετικά γρήγορα το λάθος. Επιστρέφοντας πίσω όμως έκανε δεύτερο λάθος διανύοντας αρκετή απόσταση πριν συνειδητοποιήσει πως πραγματοποιεί την διαδρομή αντίστροφα, χάνοντας συνολικά περίπου μισή ώρα, χρονικό διάστημα που ανακάμπτει μονάχα με αντίστοιχο λάθος των υπολοίπων.Προβλήματα προσανατολισμού, αλλά και ρυθμού, είχε και ο Van Beveren, το στοίχημα της Yamaha ακόμα και για τον τίτλο φέτος, και σταθερά δεύτερος τις δύο προηγούμενες ημέρες. Το αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει 18ος αλλά με μία χρονική διαφορά που είναι ακόμα νωρίς για να τον βγάλει εκτός συναγωνισμού.

Ο Benavides και ο Price, έκαναν εξίσου την έκπληξη σήμερα με την απόδοσή τους. Ιδιαίτερα ο Price, νικητής το ’16 αλλά με σοβαρά προβλήματα υγείας να ξεπεράσει, έχοντας κάνει και χλιαρό ξεκίνημα το Σάββατο, ήταν σήμερα ο παλιός καλός του εαυτός, οδηγώντας σε κάποια περάσματα εξαιρετικά γρήγορα, κυρίως στην αρχή της Ειδικής. Αργότερα έριξε ρυθμό αλλά όχι σε σημείο που κινδύνευε να χάσει την τρίτη θέση, απεναντίας αν η ειδική ήταν μεγαλύτερη μπορεί να κέρδιζε και τον Benavides, στην δεύτερη.

 

Τα προβλήματα προσανατολισμού τοποθέτησαν και πάλι επικεφαλή του αγώνα στην γενική κατάταξη τον περσινό νικητή, τον Sunderland, και έβγαλαν εκτός πεντάδας την Yamaha. Πλέον στην πρώτη πεντάδα γενικής υπάρχουν δύο KTM, δύο Honda και η Husqvarna, όμως ακόμα το Dakar δείχνει το πιο «μαλακό» του πρόσωπο. Όσο κατευθύνεται εκτός Περού τόσο θα δυσκολεύει, σκαρφαλώνοντας σε πραγματικά δύσκολα υψόμετρα και δύσβατα εδάφη.Οι αναβάτες έχουν GPS που τους δείχνει τα σημεία ελέγχου στην διαδρομή και roadbook, όμως το GPS δεν είναι σε θέση να τους καθοδηγήσει ανάμεσα στους αμμόλοφους παρά μονάχα να δείξει την γενική κατεύθυνση. Με ταχύτητες που φτάνουν τα 140-150 χιλιόμετρα, το να πάρεις τα μάτια σου από τις γραμμές τις άμμου που ακολουθείς για ένα δευτερόλεπτο κάθε φορά, είναι κάτι που απαιτεί τεράστια εξάσκηση, αλλά και θράσος. Τα προβλήματα προσανατολισμού λοιπόν είναι κάτι απόλυτα συνηθισμένο και για τους πλέον επαγγελματίες αναβάτες.
Η αυριανή διαδρομή έχει μία ειδική 330 χιλιομέτρων, αλλά πρώτα οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 100 χιλιόμετρα νότια στον χάρτη, πριν ξεκινούσαν μία αντίστροφη διαδρομή που ξεκινά από την θάλασσα, ανηφορίζει και καταλήγει στο σημείο από όπου ξεκίνησαν. Αύριο, σε περίπτωση που δεν χόρτασαν άμμο, θα έχουν την ευκαιρία του πιο αμμώδους εδάφους μέχρι στιγμής. Με φόντο τον ωκεανό, πάνω από 100 χιλιόμετρα με αμμόλοφους τους περιμένουν! Βέβαια, όσο βλέπεις θάλασσα, προσανατολίζεσαι και καλύτερα…
Πηγή

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline jtf1821

 • οδηγός τρίκυκλου
 • *
  • Posts: 16
Reply #3 on: Τετάρτη 10 Ιανουάριος 2018, 03:42:17 πμ
Να είσαι καλά φίλε για την ανάρτηση!!!ευχαριστούμε!!. Μήπως ξέρεις που μπορώ να βρω κι άλλα βίντεο από  το Dacar από άλλες μέρες;


!Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #4 on: Τετάρτη 10 Ιανουάριος 2018, 09:04:20 πμ
Ρίξε μια ματιά στο κανάλι στο Youtube, όπως και στη σελίδα της RedBull και εννοείται και απο την επίσημη σελίδα του Dakar......


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #5 on: Σάββατο 13 Ιανουάριος 2018, 22:37:46 μμ
Stage6: Ο Meo κάνει την έκπληξη!

Ο WALKNER συνεχίζει ως το δυνατό χαρτί της KTMΈχουν κάθε λόγο στην KTM να είναι ικανοποιημένοι καθώς μετά το ατύχημα του Sunderland τόσο ο Walkner, όσο και ο Price, έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό κρατώντας τους Αυστριακούς στο παιχνίδι ενός ακόμη τίτλου, από τους αμέτρητους που έχουν στο Dakar. Από χθες όμως ο Antoine Meo, γεννημένος το ’84 και με το προφίλ ενός από τους πιο επιθετικούς σε στιλ οδήγησης αναβάτες, έχει μπει δυναμικά στην σκακιέρα της διεκδίκησης. Σήμερα, ήταν από την αρχή της ημέρας εντός πεντάδας, καθώς οι αναβάτες της Honda, μαζί με τον Walkner της KTM, πάλευαν να κρατήσουν τους πάντες πίσω τους.

Από την μέση της ειδικής και μετά, τα πάντα ήρθαν πάνω-κάτω και μαζί και ο Meo που έχασε αρκετό χρόνο. Όμως αμέσως μετά ανέβασε έναν απίστευτο ρυθμό τον οποίο και διατηρούσε αμετάβλητο όσο τελείωνε η μέρα και η ειδική σκαρφάλωνε!
Ο Antoine Meo, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής:


 
Ο Toby Price λίγο πριν τον τερματισμό του σήμερα:Σήμερα το Dakar αποχαιρέτησε το Περού και μπήκε στην Βολιβία, βάζοντας στόχο την πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα, με το ρεκόρ της υψηλότερης τοποθεσίας στον κόσμο. Στην La Paz των 2,5 εκατομμυρίων, ο Meo θα έφτανε νικητής της 6ης μέρας, για να απολαύσει έτσι το αυριανό διάλειμμα ακόμα περισσότερο!

Μόλις τριάντα δευτερόλεπτα τον χωρίζουν από τον Kevin Benavides και τον ομόσταυλο Price, αλλά πρέπει κανείς να δώσει μεγαλύτερη αξία στην μικρή αυτή διαφορά, καθώς το σερί σε μέγιστο ρυθμό του Meo, ήταν σήμερα εντυπωσιακό!

Με την τεράστια προσπάθειά του, ο Benavides έφερε την Honda βαθμολογικά εμπρός στην κατάταξη, αλλά η Honda που έκλεψε την παράσταση στο πρώτο μισό της ειδικής ήταν του Barreda, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται εντός πεντάδας γενικής παρά τα προβλήματα μετά το δεύτερο μισό.Επίσης επιστρέφει στο προσκήνιο ο Quintanilla και μαζί του η Husqvarna, που μετά από έναν τραυματισμό και μισή ώρα χαμένη, έχει μειώσει την διαφορά στο μισό καθώς μαζί με του Duplessis και Carreras, εκμεταλλεύτηκαν την αλλαγή του τοπίου προς όφελός τους κάνοντας την διαφορά.

Οι Duplessis και Carreras, με Honda και KTM αντίστοιχα, βρέθηκαν στην κορυφή της ειδικής και είναι έτσι επίσης ανάμεσα σε εκείνους που θα ξεκουραστούν αύριο με πρόσθετη χαρά.

Οι δύο Yamaha έκαναν έναν ωραίο αγώνα, με τον De Soultrait να δίνει αυτή την φορά τον ρυθμό στον Van Beveren, όσο για ένα διάστημα ήταν μπροστά πηγαίνοντας ακόμα και για την νίκη της ειδικής!
Πηγή"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline XLGeorge

 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 2395
 • XLV650, CRF1000
Reply #6 on: Δευτέρα 15 Ιανουάριος 2018, 22:12:41 μμ
Βαζω δυο βιντεακια-ανακεφαλαιωσεις των stage 7 (προχθες) και stage 8 (χθες). Το σημερινο stage 9 αναβληθηκε λογω κακοκαιριας.

Προχθες τραυματιστηκε σχετικα ασχημα στο γονατο απο πτωση ο Barreda που παρ'οτι εχασε καποια λεπτα απο το πεσιμο του (ζαλιστηκε και ειχε και ασταθεια λογω τραυματισμου) καταφερε και κερδισε την ειδικη. Δειτε την πτωση του στο 1'47".

http://www.youtube.com/watch?v=szjvrG3-Qnc&feature=youtu.be


Χθες ητανε νικητης ο Γαλλος Meo της KTM που κονταροχτυπηθηκε με τον Ricky Brabec της Χονδα με τον Γαλλο τελικα να αφηνει πισω τον Αμερικανο για 1'08", υπερισχυοντας μολις στο τελευταιο σκελος της ειδικης, δειτε την χειραψια με τον Brabec στο τελος που τον ρωταει "εσυ κερδισες" και ο αλλος του απανταει "οχι, εσυ" (στο 2'07")  8) Προσεξτε επισης τη χειραψια Van Beveren (Yamaha) με Benavides (Honda), των δυο πρωτων της γενικης, στο 1'20"  8) Αλλα ολα τα λ7 ειναι στο 0'50" οπου ο Barreda βγαινει εκτος σε ενα ψιλο-γκρεμι και το ανεβαινει παλι βοηθωντας μονο με το ενα ποδι καθως το αριστερο του εχει μ@μημενο γονατο  :o  :eusa_clap:

http://www.youtube.com/watch?v=NVm0IXMoD4A&feature=youtu.be


ΥΓ Βλεπω παλι ΚΤΜ φετος καθως ο Soultrait/Yamaha εσπασε τον αγκωνα του και ο Barreda εχει θεμα με το γονατο - εκτος και αν μας εκπληξουν οι Van Beveren και Benavides. Αλλα η ΚΤΜ εχει 3 οδηγους στους πρωτους 6 και οι Toby Price και Antoine Meo πανε ολο και καλυτερα.
« Last Edit: Δευτέρα 15 Ιανουάριος 2018, 22:22:25 μμ by XLGeorge »


" the PouroDuro spirit "


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #7 on: Τρίτη 16 Ιανουάριος 2018, 15:27:04 μμ
Stage 8: Ο Meo το ξανά έκανε -Γλυκόπικρη πρωτοπορία Yamaha
Άνω-κάτω τα έφερε η σκληρότερη ειδική ως τώραΟ Meo πήρε άλλη μία εκπληκτική νίκη, ως ο αναβάτης που ξεχωρίζει στα δύσκολα, όμως πρέπει να ξεκινήσουμε από τον Barreda, κυρίως γιατί αποδείχτηκε «Σκύλος Μαύρος» και ξεκίνησε να αγωνιστεί έχοντας ρίξη χιαστών στο γόνατο… Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στην αρχή είχε και την πρωτοπορία, μέχρι τελικά να χάσει ρυθμό, θυμίζοντας ότι ανήκει τελικά σε αυτό τον πλανήτη. Μέχρι εκείνη την στιγμή, απλά δεν ήταν γήινη η αντοχή που έδειχνε. Κι όμως τελικά τερμάτισε την μαραθώνια ειδική, (χωρίς εξωτερική βοήθεια δηλαδή) μέσα στην δεκάδα! Μία απίστευτη προσπάθεια από τον Barreda.

Μέσα στην δεκάδα - και για άλλη μία φορά ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της, η Sanz, δυνατότερη γυναίκα μέσα στους άντρες, και στην 13η θέση της γενικής. Η Sanz έχει καταφέρει ήδη μία φορά να τερματίσει ένα Dakar, το ’15, 9η γενικής κατάταξης, που σημαίνει πως είναι ξεκάθαρα μία - ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες του κόσμου.
O Barreda ίπταται, την στιγμή που δεν μπορεί να περπατήσει.. απίστευτος άθλος για τον αναβάτη της Honda:


 
Η Sanz τερμάτισε εντός δεκάδας:Η δύσκολη ειδική σε ένα απαιτητικό έδαφος, και υψόμετρο 3.500 μέτρων ανέδειξε πολλούς αναβάτες και κανένας δεν ήταν κυρίαρχος σταθερά από την πρώτη στιγμή. Ο Meo κυνηγούσε τον αμερικανό Ricky Brabec που σήμερα βρέθηκε στο στοιχείο του και είχε από τα πρώτα 100 χιλιόμετρα και μετά, μία σταθερά γρήγορη πορεία, αν και με κάποιες ατυχίες. Μόλις στο τέλος ο Meo, ως εξαιρετικά έμπειρος και με τεράστιες αντοχές αναβάτης, κατάφερε να τον περάσει και μάλιστα να φτάσει την διαφορά τους στο ένα λεπτό. Ο Meo άλλη μία φορά θα πάλευε μαζί του, καθώς είχε βρεθεί να οδηγεί τον αγώνα, αλλά ο Brabec προσπαθούσε πραγματικά πολύ δυνατά να πάρει την πρώτη θέση. Οι άλλες δύο KTM τα κατάφεραν εξίσου καλά, με τον Price να έχει για ακόμα μία μέρα καλύτερη πορεία από τον Walkner ψαλιδίζοντας την διαφορά τους στην γενική κατάταξη. Ο Price τερμάτισε τρίτος με λιγότερο από τρία λεπτά διαφοράς από τον Meo, όταν η Honda του Benavides είχε τον διπλάσιο χρόνο.

Ο Benavides έκανε εξαιρετική επίθεση που ερχόταν κατά κύματα, δείχνοντας ότι θέλει να περάσει μπροστά και να στηθεί επικεφαλής του αγώνα. Δεν τα κατάφερε για 22 δευτερόλεπτα! Ο Van Beveren έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, αλλά η πρωτοπορία του έρχεται γλυκόπικρα.. Ο Xavier de Soultrait το ένα τρίτο της ειδικής με ρυθμό που θα μπορούσε να τον φέρει και στην πρώτη θέση, οδηγούσε εντυπωσιακά όταν μία πτώση τον προσγείωσε τόσο απότομα που η πρώτη εκτίμηση είναι πως έσπασε αγκώνα και πόδι… Η περσινής ατυχία πέρασε ξανά από το στρατόπεδο της Yamaha και μακάρι να έφυγε για πάντα, από το Dakar γενικώς.
πετούσε ο Xavier de Soultrait μέχρι την πτώση που τον βγάζει εκτός!


 
Ο de Soultrait μεταφέρεται αυτή την στιγμή στην La Paz και δυστυχώς υποφέρει από αφόρητους πόνους. Συνοδεία έχει και τον αδερφό του...Το φαινόμενο Svitko έκανε άλλο ένα μικρό θαύμα, ένα θαύμα που περίμενε κανείς από τον Χιλιανό QUINTANILLA, ο οποίος όμως έπεσε για δεύτερη φορά κι ενώ δεν έδειξε να έχει τραυματιστεί, έχασε πάρα πολύ χρόνο. Ο αναβάτης της Husqvarna που θα μπορούσε να την φέρει πολύ μπροστά, τερμάτισε τελικά 39ος με πάνω από μία ώρα διαφορά. Μία διαφορά όμως που δεν είναι ικανή να τον κρατήσει εκτός δεκάδας γενικής, αλλά σίγουρα το καλύτερο αποτέλεσμα έχει αρχίσει να εξαφανίζεται.
Ο Quintanilla με Husqvarna:Αύριο η ειδική έχει το μισό μήκος της σημερινής, καθώς το κομβόι του Dakar θα μπει στην Αργεντινή. Μετά από μία διαδρομή πεντακοσίων χιλιομέτρων, η ειδική που θα ξεκινήσει είναι από εκείνες που μπορούν να προξενήσουν τραυματισμούς. Γιατί πρόκειται για ένα κομμάτι που οι αναβάτες κρατούν υψηλό ρυθμό, αλλά με τις αναρίθμητες λακκούβες, το βάθος των οποίων είναι αδύνατο να το μαντέψεις, θα είναι σαν να τρέχουν σε ναρκοπέδιο… 

Ο Van Bereven είναι αυτή την στιγμή πρώτος και δικαιωματικά. Η Yamaha αγωνίζεται με ένα budget πολλαπλάσια μικρότερο από την Honda και λίγο πιο κάω από την KTM επίσης, στοιχείο που κάνει την προσπάθειά τους μοναδική!

 Price και Sanz σε στιγμή σωματικού ανεφοδιασμού: 

Πηγή


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #8 on: Τρίτη 16 Ιανουάριος 2018, 15:34:59 μμ
Stage 9: Ακυρώθηκε ολόκληρη η ειδική
Μεγάλη η επικινδυνότητα εξαιτίας των βροχώνΛέγαμε εχθές πως η ένατη ειδική θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη εξαιτίας των δυνατών βροχών που έχουν πέσει στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ένα πολύ γρήγορο κομμάτι που οι νερόλακκοι θα μετέτρεπαν σε ναρκοπέδιο, προσπαθώντας να μαντέψει κανείς το βάθος τους ενώ οδηγεί με τέρμα γκάζι. Κάτω από αυτό το πρίσμα, και με τον αρχικό προβληματισμό πως το κομβόι του Dakar ξύπνησε σε μία πλημμυρισμένη κατασκήνωση, η οργάνωση αποφάσισε την ματαίωση της ειδικής και την μεταφορά απευθείας στην επόμενη κατασκήνωση μέσω  του οδικού δικτύου.

Με την ολοκλήρωση του «μαραθώνιου» όπου οι μηχανικοί απαγορεύεται να επέμβουν στις μοτοσυκλέτες, πολλά προβλήματα περίμεναν την τελευταία στιγμή για να διορθωθούν πράγμα αδύνατο σε μία πλημμυρισμένη κατασκήνωση.Για αυτούς τους δύο λόγους, η οργάνωση αποφάσισε την ακύρωση της ειδικής και την άμεση μεταφορά τους στην Salta, μπαίνοντας στην Αργεντινή.

Ο αγωνοδίκης, Marc Coma, με τεράστια εμπειρία στο Dakar και μεγάλη κατανόηση στις δυσκολίες των αναβατών, δήλωσε πως το Dakar είναι ήδη πολύ ριψοκίνδυνο και δεν χρειάζεται να γίνει περισσότερο. «μετά την προηγούμενη ειδική που ήταν τύπου «μαραθωνίου» πολλές από τις εργασίες που χρειαζόταν να γίνουν, ήταν αδύνατο να ολοκληρωθούν, εξαιτίας της κατάστασης στην κατασκήνωση. Η λύση ήταν να ακυρωθεί η ειδική.»

Σχεδόν κάθε χρόνο το Dakar υποφέρει από τις πλημμύρες, δύσκολο να ξεχάσει κανείς όσα έγιναν πέρσι, στο ίδιο σχεδόν σημείο, στο δρόμο για την Salta όταν η οργάνωση έπρεπε να ακυρώσει άλλη μία Ειδική, την δεύτερη για το ’17 κι επιπρόσθετα να βρεθεί τρόπος να μετακινηθούν καθώς είχαν ολόκληρα χωριά είχαν αποκλεισθεί από τις κατολισθήσεις.Με την πρόσθετη ημέρα ξεκούρασης, κάποιοι ευνοούνται, κι άλλοι καθόλου γιατί μειώνονται οι ευκαιρίες ανάκτησης του χαμένου χρόνου. Ο Barreda που έχει καταβάλει ηρωική προσπάθεια να συνεχίσει το Dakar με πρόβλημα στο γόνατο, έχει τώρα μία πρόσθετη ευκαιρία να ανακάμψει, ενώ αναβάτες που έχασαν πολύ χρόνο εχθές, όπως ο Quintanilla της Husqvarna, έχουν τώρα μικρότερες πιθανότητες ανάκτησης χρόνου.

Ειδικά για τον Quintanilla υπάρχει ένα περιστατικό που φανερώνει το πνεύμα και τους άγραφους νόμους του Dakar: Ο Gerard Farrés έχασε χρόνο για να τον βοηθήσει και την συμβολή του αυτή αναγνώρισε η διοργάνωση, δίνοντάς του πίσω τον χρόνο που έχασε:

«συνάντησα τον Quintanilla και σταμάτησα να τον βοηθήσω. Έδειχνε ξεκάθαρα σε σύγχυση και σε επεισόδιο κρίσης πανικού. Έχασα κάμποσο χρόνο, αλλά όταν πρόκειται για αναβάτη που έχει πρόβλημα ο χρόνος και η κατάταξη είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει κανείς να σκέφτεται. Χαίρομαι που είναι καλά».
Ο Gerard Farrés σταμάτησε να βοηθήσει τον Quintanilla που βρισκόταν σε κρίση πανικούΓια την ιστορία ο Quintanilla αντιμετώπισε πρόβλημα με τον άξονα πίσω τροχού, συνέπεια μίας πτώσης νωρίτερα, και ενός άλματος που είχε πιο απότομη προσγείωση από αυτό που περίμενε. Τελικά ο ομόταυλός του Andrew Short, τον βοήθησε αφού έφυγε ο Farrés, καθώς διέθετε ανταλλακτικά και συνέχισαν με τον Quintanilla να έχει χάσει όμως πάνω από μία ώρα, την στιγμή που πάλευε από την αρχή του Dakar για την πρώτη πεντάδα…

Ο πάντα εξαιρετικός Iván Cervantes, επίσης αναβάτης της HIMOINSA, κέρδισε κι αυτός χρόνο από την οργάνωση γιατί σταμάτησε να βοηθήσει τον άτυχο Txomin Arana, και ήταν εκείνος που πάτησε το κουμπί βοήθειας, ώστε να έρθουν γιατροί. Ο Arana είχε μία άσχημη πτώση κατά την οποία η μοτοσυκλέτα του έγινε δύο κομμάτια, κι εκείνος είχε ρίξη χιαστών, σπάσιμο στο χέρι, και δυστυχώς πρόβλημα στον αυχένα που απαιτούσε την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο Cervantes έμεινε μαζί του μέχρι να τον παραλάβει το ελικόπτερο:

«Ήμουν μάρτυρας στην πτώση του Txomin, ήταν πολύ βίαιη και η μοτοσυκλέτα καταστράφηκε πλήρως. Όταν σταμάτησα είχε τις αισθήσεις του και αντιδρούσε. Ανακουφίστηκα πάρα πολύ όταν είδα ότι θα γίνει καλά, όταν ήρθε το ελικόπτερο να τον παραλάβει. Αυτές οι εικόνες σε επηρεάζουν πολύ, κάμπτουν το ηθικό σου, την στιγμή που πρέπει να ανέβεις στην μοτοσυκλέτα και να συνεχίσεις τον αγώνα»…
Ο Iván Cervantes ειδοποίησε την οργάνωση για τον τραυματισμού του Txomin που απαιτούσε αερομεταφοράΚι εδώ η οργάνωση του Dakar επέστρεψε στο ακέραιο τον χρόνο που σπατάλησε ο Cervantes για να βοηθήσει τον Arana.

Χθες ήταν μία πραγματικά πολύ δύσκολη ημέρα, που είδε και τον τραυματισμό του XAVIER DE SOULTRAIT, εκτός από του  ARANA TXOMIN ενώ εγκατέλειψε και ο MELOT BENJAMIN.Αύριο το Dakar θα έχει και πάλι άμμο, πράγμα που συνεπάγεται προβλήματα πλοήγησης. Αυτό με την σειρά του μπορεί να φέρει τεράστιες ανακατατάξεις, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει πτώση ή τραυματισμός..Στην γενική κατάταξη παραμένει μπροστά η YamahaΠηγή
« Last Edit: Τρίτη 16 Ιανουάριος 2018, 16:10:13 μμ by African Boy »


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline Airhead

 • Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 2218
Reply #9 on: Τρίτη 16 Ιανουάριος 2018, 15:43:55 μμ
"ΥΓ Βλεπω παλι ΚΤΜ φετος καθως ο Soultrait/Yamaha εσπασε τον αγκωνα του και ο Barreda εχει θεμα με το γονατο - εκτος και αν μας εκπληξουν οι Van Beveren και Benavides. Αλλα η ΚΤΜ εχει 3 οδηγους στους πρωτους 6 και οι Toby Price και Antoine Meo πανε ολο και καλυτερα."


Ευτυχώς γιατί ποιος σας αντέχει εδώ μέσα άμα το ξαναπάρει ποτέ η Honda!  :2hysterical:


TEAM Αϊστοπαμπωλ


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #10 on: Τετάρτη 17 Ιανουάριος 2018, 13:59:35 μμ
Stage 10: Χάθηκαν στην διαδρομή όλα τα μεγάλα ονόματα – Τραγωδία για Yamaha – Θρίαμβος KTM

Van Beveren – 3 χιλιόμετρα και θα κλείδωνε την νίκη!Δεν έχει τελειωμό η σημερινή σειρά ατυχιών στο Dakar και ιδιαίτερα για την Yamaha που έφτασε σε σημείο η ατυχία της να αγγίζει τα όρια αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Ο τρόπος που εγκαταλείπει το Dakar δεν το χωρά το μυαλό κανενός, γιατί σήμερα θα «κλείδωναν» την νίκη!

Η ειδική ξεκίνησε με τον Benavides να κάνει μία εκπληκτική πορεία που θα έφερνε την Honda στην πρώτη θέση, καθώς ο ρυθμός του είναι απίστευτα γρήγορος. Τον ακολουθούσαν από κοντά όλα τα μεγάλα ονόματα, όμως έδειχνε πως θα μπορούσε να αυξήσει την διαφορά. Παράλληλα ο αδερφός του που αντί για την Honda, είναι εργοστασιακός αναβάτης της KTM, θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει, μόλις στην πρώτη του συμμετοχή στον δυσκολότερο αγώνα του κόσμου.

Ο Benavides πήγαινε εξαιρετικά από το ένα πέμπτο της ειδικής και μετά, έχοντας κοντά του τον Meo στην αρχή, τον Price αλλά και τον Barreda, το άλλο μεγάλο στοίχημα της Honda. Ο Van Beveren ακολουθούσε εντός πεντάδας, μέχρι την στιγμή που τα πάντα διαλύθηκαν όταν ο Benavides λάθεψε την κοίτη ενός ποταμού και πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο, με τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν πιστά. Έτσι απλά εκείνη την στιγμή μηδενίστηκαν όλα όσα είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες! Όλα τα πρώτα ονόματα είχαν χάσει μία ώρα με αποτέλεσμα να μπαίνει μπουρλότο στην γενική κατάταξη!

Ωστόσο ο Van Beveren και ο Mattias Walkner δεν είχαν κάνει αυτό το λάθος, οπότε η νίκη της ειδικής θα τους έφερνε με μία διαφορά τόσο μεγάλη μπροστά από τους υπόλοιπους που θα ήταν σαν να κλείδωναν την νίκη…

Η Yamaha, η εταιρία που μάχεται με λιγότερους πόρους και πιο «οικογενειακή» κατάσταση απέναντι σε Honda και KTM, έχοντας χάσει ήδη έναν εξαιρετικό αναβάτη, τον Xavier, που εγκατέλειψε τραυματισμένος, έβλεπε τώρα τον Van Beveren να τρέχει για την νίκη της ειδικής, με τεράστια διαφορά. ΜΟΛΙΣ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ πριν την καρό σημαία για σήμερα, και με μία διαφορά που θα ήταν ικανή να καταστίσει τους δύο πρώτους, κυρίαρχους μέχρι το τέλος, ο Van Beveren πέφτει - και πέφτει άσχημα.

Δείτε το video που μόλις ανέβηκε:

https://www.youtube.com/embed/FTKVM29rMkc

Ο Van Beveren χτυπά άσχημα, χάνει για λίγο τις αισθήσεις του κι αμέσως μετά κάνει κάτι τραγικό. Σηκώνεται και προσπαθεί να ανέβει στην μοτοσυκλέτα, κάνει μερικά μέτρα και πέφτει ξανά. Το ελικόπτερο των γιατρών του απαγορεύει οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση. Έχει σπάσει κλείδα, πλευρά, έχει πρόβλημα στον θώρακα που δεν είναι σίγουρο σε τι έκταση έχει ζημιά, και η σπονδυλική του στήλη στέλνει εξαιρετικά κρίσιμο μήνυμα που μένει να μεταφραστεί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρεται με το ελικόπτερο..

Αυτή η στιγμή, η στιγμή που η Yamaha χάνει τον τίτλο ουσιαστικά, είναι πραγματικά συγκλονιστική, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς ότι και πέρσι τους είχαν καθηλώσει οι ατυχίες.

Ο Van Beveren ενώ πηγαίνει για την νίκη της ειδικής

Ο Mattias Walkner από την άλλη και η KTM, έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι και υπερήφανοι. Ιδιαίτερα στην KTM, μετά την πτώση του Sunderland από την κορυφή της γενικής κατάταξης, είναι σε θέση τόσο να καταλάβουν τον πόνο των άλλων, όσο και να χαρούν συγκρατημένα για την σημερινής του επικράτηση. Μάλιστα στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Quintanilla που χθες χρειάστηκε βοήθεια από τον Farres γιατί τον κυριάρχησε μία κρίση πανικού όταν συνειδητοποίησε πως έχανε μία ώρα εξαιτίας βλάβης στον πίσω άξονα μετά από πτώση, και μαζί με την ώρα και το ίδιο το Dakar, μέχρι ο ομόσταυλός του να τον σώσει κυριολεκτικά, καθώς έτυχε να έχει ανταλλακτικά μαζί του.

Είναι δύσκολο εκεί να φανταστείς πως όλοι μαζί τα μεγάλα ονόματα θα έχαναν χρόνο. Είναι κάτι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί. Όμως συνέβη, γιατί αυτό είναι το Dakar…

Αύριο θα είναι μία μουδιασμένη εκκίνηση για το σύνολο των αναβατών, καθώς θα ξεκινήσουν με μία σειρά που δεν την περίμεναν και τα μεγάλα ονόματα θα βρεθούν να προσπερνάνε λιγότερα γρήγορους αναβάτες. Θα έχουν όμως ένα «καπέλο» αρκετά βαρύ, που μονάχα με απρόσμενο τρόπο μπορεί να σηκωθεί από τους ώμους τους. Η ειδική θα είναι μικρή σχετικά, μόλις 200 χιλιόμετρα, αλλά η άμμος θα δυσκολέψει πολύ τους αναβάτες και θα δημιουργήσει παγίδες, όπως ήδη τους προϊδεάζει η διοργάνωση. Με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους, ο Walkner αν αγωνιστεί με στρατηγική από εδώ και πέρα έχει εξασφαλίσει άλλο έναν τίτλο για την KTM!Χθες στην ειδική που ακυρώθηκε, λέγαμε πως ήταν ένας από τους δύο αναβάτες που πήραν πίσω το χαμένο τους χρόνο, γιατί βοήθησαν έναν αναβάτη... σήμερα βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τον Quintanilla που βοήθησε.. ο G. FARRES GUELL:https://www.youtube.com/embed/U_L7bcvw6_E


 


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #11 on: Παρασκευή 19 Ιανουάριος 2018, 13:34:06 μμ
Stage 12: Δώρο στην KTM!

Σωστή η απόφαση να ακυρωθεί η ειδικήΜετά από τόσες ατυχίες στην KTM, έρχεται ως δώρο η ακύρωση της 12ης ειδικής, η δεύτερη ακύρωση για τις μοτοσυκλέτες και τα Quad σε αυτό το Dakar. Ο Matthias Walkner έχει ένα δυνατό προβάδισμα μισής ώρας, που σημαίνει πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνει κάτι πραγματικά πολύ θεαματικό από την πλευρά της Honda και του Kevin Benavides ώστε να κερδίσουν ένα τόσο μεγάλο προβάδισμα.

Ο Benavides που έχει κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια φέτος, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την θέση στην οποία βρίσκεται τώρα, έχοντας κάνει λάθος μία ξεκάθαρη ένδειξη στο roadbook, συμπαρασύροντας μαζί κι άλλους κορυφαίους αναβάτες. Που με την σειρά τους βέβαια είναι υπεύθυνοι για το γεγονός πως ακολουθούσαν τυφλά τις γραμμές, χωρίς να ασχολούνται με την πλοήγηση.
Ο T.Price:Η προπορεία αυτή του Matthias Walkner αποκτά λίγο μεγαλύτερη αξία, αν συνυπολογίσει κανείς τις καταγγελίες άλλων ομάδων πως η Honda είχε μεταφερθεί –κρυφά- στις τοποθεσίες του Dakar κάνοντας προπόνηση και εξερεύνηση. Καταγγελίες που έγιναν μετά από περιπέτεια που είχε το αυτοκίνητο συνοδείας με συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως το διαβατήριο με άλλο όνομα και την ολόμαυρη στολή για να μην αναγνωρίζονται. Αυτά ακούγονται στο bivouac να λένε μεταξύ τους οι αναβάτες των μεγάλων ομάδων, κάνοντας «καζούρα» ο ένας στον άλλο μεταξύ αστείου και σοβαρού, πάντα έτοιμοι να τα αφήσουν όλα αυτά πίσω τους και να αλληλοβοηθηθούν, σε περίπτωση που στις αχανείς ειδικές κάποιος μπροστά τους έχει σοβαρό πρόβλημα.
Ο σκληροτράχηλος Meo:Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι φυσικά ο Gerard Farres, ο «Dakar Legend» που έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει πολύ τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους όταν χρειάστηκαν βοήθεια, και μάλιστα απαντά σε ερωτήσεις ή δίνει συμβουλές και στο bivouac.

Μαζί με τον Farres που είναι αναβάτης της Himoinsa, μεγάλου χορηγού του Dakar με γεννήτριες κι άλλο εξοπλισμό, η πρώτη πεντάδα είναι γεμάτη από KTM με εξαίρεση την δεύτερη θέση της Honda με τον Benavides. Σε επίπεδο δεκάδας, έχουμε άλλες δύο Honda, Gas Gas, Husqvarna και την Hero του Oriol Mena, μία από τις μοναδικές περιπτώσεις! Η Hero είχε πέρσι εξασφαλίσει στο πρώτο της Dakar μερικά ενδιαφέροντα ρεκόρ, καθώς ήταν μία πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα χωρίς εγκαταλείψεις. Φέτος δυστυχώς μία πτώση δεν θα τους άφηνε να συνεχίσουν αυτό το σερί, όμως ο Mena συνεχίζει μόνος του την προσπάθεια και μάλιστα με αξιώσεις. Η Hero απευθύνθηκε σε μία γερμανική εταιρία για να προετοιμάσουν την μοτοσυκλέτα τους και να τους δώσουν την κατάλληλη υποστήριξη, κερδίζοντας ολοένα και μεγαλύτερη εμπειρία. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή του κόσμου, από πλευράς αριθμών μονάδων, που πλέον έχει βάλει στόχο να αποκτήσει αγωνιστική εμπειρία σε μία μεγάλη γκάμα κατηγοριών. Προς το παρόν στο Dakar καλπάζουν με γεωμετρική πρόοδο.


Με την τροπή που πήραν τα πράγματα με την ακύρωση της σημερινής ειδικής, η KTM έχει βάλει δύο πόδια στην πόρτα για την νίκη, ενός ακόμη από τους πολλούς τίτλους. Ο Matthias Walkner θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να ακολουθεί συγκρατημένα από απόσταση, αντί να κυνηγήσει τους χρόνους από εδώ και πέρα

Στα Quad η νίκη ανήκει από τώρα στον Casele, δηλαδή από την αρχή του Dakar, απλά τώρα ο μόνος τρόπος να χάσει τον τίτλο του φετινού Dakar είναι να εγκαταλείψει.Αύριο το κομβόι του Dakar θα έχει μία μεγάλη ειδική με μήκος 370 χιλιόμετρα, με μπόλικη άμμο και πολλές παγίδες που είναι ικανές να φέρουν την ανατροπήΠηγή
« Last Edit: Παρασκευή 19 Ιανουάριος 2018, 13:36:32 μμ by African Boy »


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #12 on: Παρασκευή 19 Ιανουάριος 2018, 13:37:58 μμ
Ο Barreda ακούει την λογική κι αποσύρεται

Έχει καταστρέψει το γόνατό του στον βωμό του DakarΑποκαλύπτεται σιγά – σιγά, αυτό που ακούγεται παντού στο bivouac, πως η Honda φέτος ήθελε με κάθε τρόπο την νίκη στο Dakar. Πρώτο της στοίχημα ήταν ο Barreda, που είχε προπονηθεί με κάθε τρόπο για αυτή την σεζόν και ήταν έτοιμος να τα δώσει όλα. Το απέδειξε αυτό όταν με καταστραμμένους τους συνδέσμους στο γόνατο, ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα ξεκινώντας την επόμενη ημέρα την ειδική που ήταν τύπου «μαραθωνίου», χωρίς δηλαδή εξωτερική βοήθεια, έχοντας και τις επισκευές της μοτοσυκλέτας του παρά τον αφόρητο πόνο.

Ο Barreda πραγματοποίησε έναν άθλο φέτος, έναν άθλο που κάθε αναβάτης αυτού του διαμετρήματος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει. Το έδειξε αυτό ο Van Baveren, όταν τον είδαμε να συνέρχεται από την λιποθυμία κι ενώ είχε σπασμένη κλείδα και πλευρά, πρόβλημα στον θώρακα και στην σπονδυλική στήλη, εκείνος προσπάθησε να καβαλήσει και φυσικά το σώμα του άντεξε για μερικά μόλις μέτρα, την στιγμή που κανένας στην θέση του δεν θα μπορούσε ακόμα και να σηκώσει την μοτοσυκλέτα του…Ο ανταγωνισμός στην πρώτη πεντάδα και η πίεση για την κορυφή, είναι απίστευτα στο Dakar. Κάθε ένας που τερματίζει σε αυτόν τον αγώνα είναι νικητής, ακόμα και στο τέλος, πόσο μάλλον στην πρώτη δεκάδα. Για εκείνους όμως δεν υπάρχει ούτε η δεύτερη θέση, έρχονται στο Dakar για την πρώτη και μόνο. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε κάθε χρονιά την υπερπροσπάθεια.. και του Barreda δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Ήδη η ζημιά στο γόνατό του είναι μεγάλη, συνεχίζοντας απλά το καταστρέφει χωρίς κανένα λόγο και με την χθεσινή του πτώση αποφάσισε να δώσει τέλος στην φετινή προσπάθεια.

Από την στιγμή που είδε πως ο φετινός τίτλος απομακρύνθηκε, ήρθε η ώρα να σκεφτεί τον επόμενο και για να γίνει αυτό, πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της ζημιάς. Σωστά λοιπόν εγκαταλείπει το Dakar βάζοντας στο πρόγραμμα το χειρουργείο…Πηγή


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"


Offline African Boy

 • Τhe Professional
 • Rossi και πάνω !
 • *****
  • Posts: 7552
  • eGeorgalas
Reply #13 on: Δευτέρα 22 Ιανουάριος 2018, 13:36:49 μμ
Stage14: 17 χρόνια κερδίζει η ΚΤΜ! Άλλη μία νίκη φέτος!

Walkner και KTM παίρνουν τον τίτλο!Η KTM παίρνει άλλον έναν τίτλο στο Dakar! Σε μία χρονιά που είχε αρκετές ατυχίες, μία χρονιά που η Honda έριξε απέναντί της όλα τα δυνατά όπλα που θα μπορούσε, η Yamaha ήταν σωστά προετοιμασμένη αλλά εξίσου, αν όχι και περισσότερο άτυχη, και οι μικρότεροι κατασκευαστές εντός δεκάδας στην γενική κατάταξη, η KTM κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει ακόμη ένα Dakar, αλλά να έχει βάψει πορτοκαλί την κορυφή του σκληρότερου αγώνα στον κόσμο!

Το φετινό Dakar είδε δύο Ειδικές να ακυρώνονται για τις μοτοσυκλέτες, απίστευτες δυσκολίες στον προσανατολισμό μέσα στους αμμόλοφους, κατολισθήσεις από τις βροχές αντίστοιχες με τις περσινές, πτώσεις, τραυματισμούς κι εγκαταλείψεις! Η KTM είχε τον περσινό νικητή, τον Sunderland ως τον καλύτερο υποψήφιο για την νίκη και δικαιωματικά καθώς κυριάρχησε από το πρώτο χιλιόμετρο στους αμμόλοφους του Περού, μέχρι και την στιγμή που θα εγκατέλειπε από πτώση.. Ο Price ανέλαβε ως ένας από τους ταχύτερους αναβάτες της, παρόλο που κουβαλά έναν τραυματισμό από πέρσι που του στερούσε ταχύτητα αλλά και σταθερότητα στο αποτέλεσμα.

Ο Mattias Walkner από την άλλη ήταν πάντα εκεί, στο άνω μισό στην πρώτη δεκάδα κάθε ημέρας, κι έτσι μόνιμα μπροστά στην βαθμολογία της γενικής κατάταξης από τον Price. Μέχρι που ήρθε ο Meo από τα μισά του Dakar και μετά, και με σαρωτική οδήγηση ήταν μόνιμα μπροστά. Και πάλι όμως ο Walkner με σταθερό αποτέλεσμα κι αποφεύγοντας τα λάθη είχε μόνιμη θέση στους ταχύτερους αναβάτες. Μέχρι που ήρθε η 10η Ειδική και το Dakar έγινε ρούχο φορεμένο ανάποδα… Με τα μεγάλα ονόματα να ακολουθούν τον Benavides που έκανε λάθος στην πλοήγησή του, χάνοντας σχεδόν μία ώρα, η κατάταξη θα ερχόταν ανάποδα από αυτό που θα περίμενε κανείς. Παράλληλα, μία από τις μεγαλύτερες ατυχίες στο φετινό Dakar, του Van Beveren της Yamaha που έπεσε άσχημα τρία χιλιόμετρα πριν το τέλος, θα άφηνε τον Walkner ανενόχλητο να αγωνιστεί, με μόνο φόβο το ίδιο το Dakar.. Η KTM που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν αμφίβολο αν θα καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή, ξαφνικά κλείδωνε τον τίτλο!Σήμερα αυτό που έγινε ήταν εντυπωσιακό, γιατί οι τρεις πρώτοι μάχονταν για την δεύτερη θέση, πράγμα που σημαίνει πως μετά από δύο εβδομάδες στον σκληρό αγώνα, διεξαγόταν μία έντονη μάχη με διαφορές μερικών δευτερολέπτων! Ο Benavides ήθελε οπωσδήποτε την νίκη της σημερινής Ειδικής, για να τελειώσει το Dakar έχοντας κερδίσει τουλάχιστον μία Ειδική, αλλά και για να δώσει στην Honda τουλάχιστον μία δεύτερη θέση, την στιγμή που φέτος είχαν υπολογίσει –με βάση την επιθυμία τους δηλαδή- πως θα σταματούσαν τον τρομακτικό σερί της KTM.. Οπότε ο Benavides θα πάλευε πολύ για την σημερινή νίκη, όπως και τελικά έπραξε!

Φέτος το Dakar έληξε έχοντας στην πρώτη πεντάδα μία Honda και μονάχα KTM, όμως η έκτη θέση της Gas Gas είναι μία τεράστια νίκη από μόνη της, καθώς ο Aubert είχε χρόνια να τρέξει στο Dakar και η Gas Gas αποδείχτηκε εξαιρετικό όπλο στο χέρι του. Η Hero πήρε την 7η θέση, ο Quintanilla τελικά κατάφερε να κρατήσει την 8η μετά από μία σειρά ατυχιών κι ενώ κόντεψε να εγκαταλείψει όπου τον βοήθησε ο Farres κι ο ομόσταυλός του να συνεχίσει.. Η Sherco στην 11η θέση, απέναντι σε όλες τις μεγάλες ομάδες είναι επίσης μία τεράστια νίκη, όπως και η 12η θέση της εκπληκτικής γυναίκας, της Sanz, που ο σκοπός της ήταν να επαναλάβει την επιτυχία του ’15 όταν είχε τερματίσει εντός δεκάδας γενικής.Στα Quad, που είναι υπόθεση της Yamaha, ο Casele από την πρώτη μέρα του Dakar δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο να πιστέψει κανείς πως δεν θα κερδίσει και το Dakar.. Σήμερα όμως θα περίμενε κανείς εξαιτίας της τεράστιας διαφοράς, να κάνει περίπατο για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην υπάρχει ρίσκο. Εκείνος όπως πάλεψε για την νίκη σε επίπεδο δευτερόλεπτου, χτίζοντας τον δικό του μύθο στο φετινό Dakar, όπως φυσικά και της Yamaha!

Ένας εντυπωσιακός αγώνας μόλις ολοκληρώθηκε, το 40ο Rally Dakar που ήταν γεμάτο ανατροπές, απρόοπτα και πολλές όμορφες στιγμές. Ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο όμορφα Dakar των τελευταίων ετών!

Πηγή


"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"