Hellas Transalp Forum

Σταθεροποιητής τάσης για 5V (usb)παροχής

giamar4 · 17431

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
on: Πέμπτη 03 Αύγουστος 2017, 06:32:04 πμ
Καλησπερα παίδες,
Εχω τοποθετήσει εξτρα ενα usb  χαμπακι στο τιμόνι της μοτο για να δινω ρεύμα σε  τηλέφωνο
ή το gps.
Το θεμα που χει το χαμπακι (το παρατήρησα τυχαια προχθες που γυρνουσα σπιτι απο τη δουλεια)
 ειναι οτι  μου ζεσταινει την μπαταρια του κινητου.
Λοιπον για να μην παρουμε την μπαταρια του κινητου στο χερι ,στην καλυτερη περιπτωση,ειμαι προς αναζητηση
σταθεροποιητη τασης για 12/5V.
Καμια ιδεα;
Nα σας αναφερω οτι  η συνδεση ειναι απλη ,ρευμα πηρα απο το μαμα μπριζακι ,διπλα στη σελα που χει υ
μοτο.

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Πέμπτη 03 Αύγουστος 2017, 06:51:48 πμ
Καποιες φωτο

Στάλθηκε από το A5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #2 on: Πέμπτη 03 Αύγουστος 2017, 15:54:35 μμ
Μπράβο για την προσθήκη. Η παροχή USB είναι απαραίτητη.
Το χαμπάκι, δεν περιλαμβάνει και το μετατροπέα από 12 σε 5; Για φώτισε και 'μας τους ανίδεους!
Και που ανεβάζεις τις φωτό και ...φαίνονται;;;;;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Πέμπτη 03 Αύγουστος 2017, 16:33:40 μμ
σορρυ μπερδευτηκα,
το hubακι δεν ειναι ειδικό για 12 volt παροχή ?   

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Πέμπτη 03 Αύγουστος 2017, 22:48:00 μμ
σορρυ μπερδευτηκα,
το hubακι δεν ειναι ειδικό για 12 volt παροχή ?  
Μπράβο για την προσθήκη. Η παροχή USB είναι απαραίτητη.
Το χαμπάκι, δεν περιλαμβάνει και το μετατροπέα από 12 σε 5; Για φώτισε και 'μας τους ανίδεους!
Και που ανεβάζεις τις φωτό και ...φαίνονται;;;;;
Θεωρητικά, αν δεν είχε μετετροπέα από 12 σε 5 θα το είχε "τινάξει" στον αέρα απ' την αρχή και δεν θα το ζέσταινε μόνο (γνώμη μου).
Αλλά από 'κεί κι έπειτα νομίζω ότι δεν διακόπτεται η παροχή όταν η μπαταρία του τηλεφώνου είναι γεμάτη.
Ο Νίκος (Stoneman) ίσως σε διαφωτίσει.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 03:17:26 πμ
Παιδες,5βολτο ειναι το παπαρακι,αλλα στελνει ρευμα ανεξελεγκτα.
Κανονικα θα πρεπε να εχει σταθεροποιητη τασης ,να κοβει δλδ.
Πραγμα που δεν το κανει.
Γιαυτο ελεγα ,μηπως μπορω  να παρεμβαλλω ενα εξαρτημα ,ωστε να μην καουμε.
Δε λεει ,προχθες γυρνουσα με 200 απο τη δουλεια και το τηλ.με εβγαλε ενδειξη υπερθερμανσης .
Και το ρευμα του χαμπακιου ,ερχεται απο το μαμα μπριζακι ,που λογω canbus θα επρεπε να κοβει .
Μαλλον θα κανω την καρδια μου πετρα και θα παρω το extra πανελακι της turatec (θελει 34€).

Γιαννη μονο ο Νικος αν μπορεσει να προτεινει κατι ,όντως.

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #6 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 15:50:36 μμ
Αν και δεν έχουμε στοιχεία για το "USB μπριζάκι" θεώρησα σκόπιμο να κάνω μερικές διευκρινίσεις...
1. Το ¨"παπαράκι" αυτό πράγματι μετατρέπει τα 12 σε 5. και δίδει τόσο ρεύμα όσο αντέχει το κύκλωμα του.
2. Ο σταθεροποιητής οπως λέει και το όνομα του κρατά την τάση σταθερή στα 5V ( υπάρχει σίγουρα ενσωματωμένο στο μπριζάκι.)
3. Κανένα μπριζάκι δεν ¨"ξέρει" το ρεύμα που χρειάζεται η κάθε συσκευή ( γι' αυτό με το κάθε κινητό σου δίνουν και τον κατάλληλο φορτιστή, με κύκλωμα αποκοπής, όταν τελειώσει η φόρτιση)
4. Το παρεμβαλλόμενο εξάρτημα θα ήταν ίσως ο αντίστοιχος φορτιστής του κινητού για χρήση σε αυτοκίνητο - μηχανή...
5. Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το κύκλωμα προστασίας του κινητού.  
6. Το πανελάκι της turatec τι specs δίνει???

Φιλικά babis

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 16:17:24 μμ
Δεν θεωρώ ότι φταίει το μπριζάκι. Το θέμα βρίσκεται στο κινητό και όχι στον τρόπο με τον οποίο το φορτίζεις.

Η θερμοκρασία στο κινητό ανεβαίνει όταν:

1. Η οθόνη είναι ανοιχτή μόνιμα (χρήση GPS)
2. Επεξεργάζεται συνεχώς δεδομένα, ακόμα και στα παιχνίδια μπορεί να σου ζεσταθεί, αλλά όταν έχεις GPS ανοιχτό τότε έχεις υψηλή χρήση CPU, προφανώς, και αυτό του ανεβάζει τη θερμοκρασία
3. Έχεις ανοιχτά Data (ως βοηθητικά στο GPS ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση)
4. Είναι εκτεθειμένο στον ήλιο κατά την οδήγηση
5. Αλλά και όταν φορτίζει προφανώς η θερμοκρασία του ανεβαίνει.

Από τη δική μου εμπειρία όταν το κινητό μου ήταν τοποθετημένο στο μπριζάκι της μηχανής έκανε όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα, άρα ανέβαζε θερμοκρασία πιο γρήγορα και σίγουρα περισσότερο από το συνηθισμένο. Όταν μάλιστα το είχα στο Bagster για να το βλέπω μέσα από το διάφανο τμήμα του, έκλεινε από υπερθέρμανση μια ώρα νωρίτερα από ότι αν ήταν έξω σε βάση. Λύση δεν έδωσε ούτε ο γνήσιος φορτιστής. Το πρόβλημα το εντόπιζα σε όλα τα κινητά που έχουν περάσει από τα χέρια μου, πλην από κάτι δεινόσαυρους Mio Digiwalker τα οποία ήταν GPS με ολίγο από κινητό, και όχι το αντίστροφο όπως συμβαίνει στις σημερινές συσκευές.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 17:05:12 μμ

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 17:55:57 μμ
Αν και δεν έχουμε στοιχεία για το "USB μπριζάκι" θεώρησα σκόπιμο να κάνω μερικές διευκρινίσεις...
1. Το ¨"παπαράκι" αυτό πράγματι μετατρέπει τα 12 σε 5. και δίδει τόσο ρεύμα όσο αντέχει το κύκλωμα του.
2. Ο σταθεροποιητής οπως λέει και το όνομα του κρατά την τάση σταθερή στα 5V ( υπάρχει σίγουρα ενσωματωμένο στο μπριζάκι.)
3. Κανένα μπριζάκι δεν ¨"ξέρει" το ρεύμα που χρειάζεται η κάθε συσκευή ( γι' αυτό με το κάθε κινητό σου δίνουν και τον κατάλληλο φορτιστή, με κύκλωμα αποκοπής, όταν τελειώσει η φόρτιση)
4. Το παρεμβαλλόμενο εξάρτημα θα ήταν ίσως ο αντίστοιχος φορτιστής του κινητού για χρήση σε αυτοκίνητο - μηχανή...
5. Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το κύκλωμα προστασίας του κινητού.  
6. Το πανελάκι της turatec τι specs δίνει???

Φιλικά babis
Μπαμπη ευχαριστω για τις απαντησεις που μου δινεις φιλε.
Θα δοκιμασω και με τη συσκευη gps που εχω ,να δω αν οντως συνεχιζεται το προβλημα.
Αν δεν βρω λυση ,σκεφτομαι να παρεμβαλλω ενα διακοπτακι on/off
και τελος το προβλημα.
Απλα πρεπει να εχω το μυαλο μου εκει και δε μαρεσ καθολου.

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 17:59:49 μμ
Δεν θεωρώ ότι φταίει το μπριζάκι. Το θέμα βρίσκεται στο κινητό και όχι στον τρόπο με τον οποίο το φορτίζεις.

1. Η οθόνη είναι ανοιχτή μόνιμα (χρήση GPS)
2. Επεξεργάζεται συνεχώς δεδομένα, ακόμα και στα παιχνίδια μπορεί να σου ζεσταθεί, αλλά όταν έχεις GPS ανοιχτό τότε έχεις υψηλή χρήση CPU, προφανώς, και αυτό του ανεβάζει τη θερμοκρασία
3. Έχεις ανοιχτά Data (ως βοηθητικά στο GPS ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση)
4. Είναι εκτεθειμένο στον ήλιο κατά την οδήγηση
5. Αλλά και όταν φορτίζει προφανώς η θερμοκρασία του ανεβαίνει.

Από τη δική μου εμπειρία όταν το κινητό μου ήταν τοποθετημένο στο μπριζάκι της μηχανής έκανε όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα, άρα ανέβαζε θερμοκρασία πιο γρήγορα και σίγουρα περισσότερο από το συνηθισμένο. Όταν μάλιστα το είχα στο Bagster για να το βλέπω μέσα από το διάφανο τμήμα του, έκλεινε από υπερθέρμανση μια ώρα νωρίτερα από ότι αν ήταν έξω σε βάση. Λύση δεν έδωσε ούτε ο γνήσιος φορτιστής. Το πρόβλημα το εντόπιζα σε όλα τα κινητά που έχουν περάσει από τα χέρια μου, πλην από κάτι δεινόσαυρους Mio Digiwalker τα οποία ήταν GPS με ολίγο από κινητό, και όχι το αντίστροφο όπως συμβαίνει στις σημερινές συσκευές.

Γιαννη σωστα αυτα που γραφεις φιλε.Δεν με περασε απ το μυαλο οτι μπορει να φταιει το τηλεφωνο ,γιαυτο θα το δω και με το gps
Ευχαριστω ;-)

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #11 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 18:03:03 μμ
Συμφωνώ με το Γιάννη, επειδή ακριβώς και τα ίδια θέματα αντιμετώπιζα και εγώ, το πρόβλημα θερμοκρασίας δεν από στο usb, είναι οι αιτίες που ανέφερε ο φίλος Γιάννης παραπάνω. Με lenovo το ίδιο θέμα.. με sumsung το ίδιο θέμα, μονον με ένα Lumia δεν είχα τόσο θέμα, αλλά και αυτό ανέβαζε και έκανε snooze απλά άντεχε λίγο παραπάνω από τα android.. Η λύση είναι GPS ξεχωριστό κατά τη γνώμη μου, το κιν είναι για χειμώνα καλύτερα..  :P

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 18:07:48 μμ
θα εχεις δει και αυτο φανταζομαι Γιαννη, ε?
http://www.makan.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3220&category_id=229&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el
Σωτο ναι,περιπου,
Αυτο εχει δυο παροχες μαζι,μια 5Vκαι μια 12V ,το δινει όντως 54€
Υπαρχει το ιδιο πανελακι με μια μονο παροχη (usb)στα 34€.
Το εχει σιγουρα ,αν δεν το βρω στην αναζητηση ,στην περιπτωση που αποφασισω να το παρω,θα παρω τηλ.να μιλησω με την Μαρια ή την Κατερινα που βγαινουν στα τηλεφωνα.

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 20:28:32 μμ
Γιαννη γκ οι φωτο ανεβαινουν απο το tapatalk αυτοματα ,τις κανει resize ,απλα εσυ επιλεγεις μονο ποιες .
Νομιζω μεχρι 3 ανα μυνημα.
Τους χαιρετισμους μου φιλε ,ελπιζω να συνταξιδεψουμε ξανα καποια στιγμη,τα φιλια μου.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #14 on: Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017, 22:36:42 μμ
Ευχαριστώ.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline babis-x

• OXI... δεν είμαι
  • Απλός οδηγός
Reply #15 on: Σάββατο 05 Αύγουστος 2017, 01:50:31 πμ
Φίλε μου ότι σου έγραψα, ισχύουν κυρίως για σκέτη φόρτιση, αν είναι για συνεχή χρήση gps κλπ. έχουν απόλυτο δίκαιο οι προλαλήσαντες...

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Σάββατο 05 Αύγουστος 2017, 03:06:29 πμ
Οντως ,εκεινη την ωρα που εβγαλε την ενδειξη ,μονο το φορτιζα ,δεν εκανα καποια χρηση gps ,mp3 player etc.
Σε αδρανεια ηταν.
Και παλι ευχαριστω :)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #17 on: Κυριακή 06 Αύγουστος 2017, 00:19:52 πμ
Αν θες να είσαι σίγουρος ότι η τάση ποτέ δεν θα υπερβεί τα 5 βολτ μπορείς να παρεμβάλει έναν ''θετικο σταθεροποιητή τασης'' πχ τον 7805 ,έτσι θα τον ζητήσεις σε κάποιο κατάστημα. ηλεκτρονικών.
Και μάλιστα σε μορφή  "πέταλο"
Αν ρίξεις μια ψαχτικη στο μεταξύ για  7815 θα βρεις κ το πώς συνδέεται, είναι ολοκληρωμένο κύκλωμα με 3 ακροδέκτες, ο ένας είναι είσοδος από 9 βολτ έως κ πάνω από 24, το κέλυφος γειώνεται κ ο άλλος ακροδέκτης δίνει σταθερά 5βολτ ανεξάρτητα από τα βολτ στην εισοδο..
Το ολοκληρωμένο εxει προστασία από υπέρταση,θερμοκρασία κ ρεύμα είναι δλδ θεωρητικά άφθαρτο
Δοκίμασε το κ βλέπεις
Κόστος περίπου 5 ευρώ
Γράφω από κινητό κ δεν  μπορώ να σου ανεβάσω σχέδια,όταν θα έχω πισι θα τα ανεβασω
« Last Edit: Κυριακή 06 Αύγουστος 2017, 00:23:19 πμ by Stoneman »

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Κυριακή 06 Αύγουστος 2017, 00:54:58 πμ
Ευχαριστω Νικ ,θα το  κοιταξω απο Δευτερα ;)
Οτι σε σχεδιο μπορεις,οταν εισαι στο πι-σι στειλε να βοηθηθω.
"Like" φιλε μου!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Κυριακή 06 Αύγουστος 2017, 23:32:35 μμ
Εδω είσαι , αυτό είναι το 7805

αλλά για περισσότερα Ampere θα το πάρεις σε μορφή ΤΟ-3 δλδ ετσι

κ οι ακροδεκτες είναι

το μεταλικό κέλυφος είναι η γειωση, δλδ μπορείς να το βιδωσεις σε καποιο σημειο να εχεις κ γειωση κ στηριξη.
Για να μην μπερδεψεις είσοδο εξοδο, πρόσεξε οτι οι δυο αυτοί ακροδεκτες δεν ισαπέχουν απο τις τρυπες στηριξης.

Και να θυμάσαι αυτα τα ολοκληρωμενα βγαινουν σε πολλές τασεις  , τα δυο τελευταία νουμερα προσδιοριζουν την ταση εξόδου, δλδ
7805  βγαζει σταθεροποιημένη ταση 5 Volts
7809 βγαζει σταθεροποιημένη ταση 9 Volts
7812  βγαζει σταθεροποιημένη ταση 12 Volts

« Last Edit: Κυριακή 06 Αύγουστος 2017, 23:38:10 μμ by Stoneman »

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Δευτέρα 07 Αύγουστος 2017, 03:15:08 πμ
Ευχαριστω  πολυ Νικο και παλι . :thumbup:
Respect ρε μαν :xxsunsmile:

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #21 on: Πέμπτη 10 Αύγουστος 2017, 01:59:56 πμ
Αν θες να είσαι σίγουρος ότι η τάση ποτέ δεν θα υπερβεί τα 5 βολτ μπορείς να παρεμβάλει έναν ''θετικο σταθεροποιητή τασης'' πχ τον 7805 ,έτσι θα τον ζητήσεις σε κάποιο κατάστημα. ηλεκτρονικών.

Το 7805 απο 12V θελει απαραιτητα ψυκτρα για να δουλεψει, αλλιως θα καει και αυτο και οτι βρισκεται σε επαφη μαζι του.

Επισης προσοχη στο παρακατω για να ειναι τα πραγματα ξεκαθαρα...
Ενα τροφοδοτικο-παροχος ενεργειας (καθε μορφης) εχει μια μεγιστη ονομαστικη αποδοση σε ρευμα (ampere) και καθε φορα δινει ΜΟΝΟ ΤΟΣΟ ρευμα (αμπερ)... ΜΟΝΟ ΟΣΟ του ζηταει ο καταναλωτης, με οριο τη μεγιστη ονομαστικη του αποδοση.
πχ
Αν εχεις ενα USB τροφοδοτικο που μπορει να δωσει μεγιστο ρευμα 3 Αμπερ και του συνδεσεις ενα κινητο που ο εσωτερικος ελεγκτης φορτισης του κινητου ΖΗΤΑΕΙ 1 αμπερ για να φορτισει τη μπαταρια, το τροφοδοτικο θα δωσει 1 Αμπερ, ΟΧΙ 3 !
Αν του βαλεις 4 συσκευες που ζητανε απο 1 Αμπερ η καθεμια, το τροφοδοτικο θα δωσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3 Αμπερ, το ονομαστικο μεγιστο που μπορει (και φυσικα θα ζεσταινεται το τροφοδοτικο γιατι θα δουλευει στα ορια του).

Η παραπανω αρχη ισχυει σε ολους τους τυπους τροφοδοσιας.

Η πριζα στο σπιτι μας μπορει να δωσει πχ μεχρι 10 Αμπερ (ουσιαστικα τα 10Α ειναι αυτα που μπορει να αντεξει η καλωδιωση χωρις να ...λιωσει). Αν βαλουμε ενα ραδιοφωνακι δε θα του δωσει 10Α, αλλα οσα θελει το ραδιοφωνακι. Αν βαλουμε 3 σομπες που θα ζητησουν πανω απο 10Α θα πεσει η ασφαλεια...γιατι μπορει μεχρι 10Α.

Αυτα που λεει ο Johnny_Nik ειναι απολυτα σωστα!

...

Δες αυτο. ειναι πραγματικα τελειο.... και το προιον και το site ( - επιλεγεις τροπο αποστολης Post Netherlands -)

http://www.volumerate.com/product/12v-to-5v-3a-usb-2-0-vehicle-car-power-converter-black-331463

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Πέμπτη 10 Αύγουστος 2017, 04:17:16 πμ
Το 7805 θα πρέπει να αποδώσει στην συγκεκριμένη περίπτωση στο περιβάλλον μια ισχύ σε θερμότητα της ταξης των 7 Watt, δεν το βρίσκω υπερβολή αυτό, αν σκεφτουμε οτι εχει 3°C/W σε μορφή TO-220 ,  δλδ συνολικά θα ανεβασει 21 °C με ρεύμα 1Α, δεν νομίζω το κινητό να ζητήσει πάνω απο ενα Α.
Τωρα σε μορφή πέταλο έχει μεγαλύτερο ρεύμα εξόδου κ μεγαλύτερη επιφάνεια .

Τωρα το αν φταίει το μπριζάκι? ισως ναι , ισως οχι, ενα τετοιο μπριζάκι εχω στο αυτοκινητο, μάλλον είχα το πέταξα επειδή οταν ζεσταινόταν ενεβαζε την ταση του κ το κινητό εβγαζε μηνυμα οτι δεχεται υπερβολική ταση .

Οσο για το    12V to 5V 3A USB 2.0 Vehicle Car Power Converter  κ μάλιστα σε  Black, τι νομίζεις οτι έχει μέσα?
Είναι όμως μια πολύ καλή λύση κ αποφευγεις κ την πατεντα κ την ενασχόληση με καλώδια κλπ.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #23 on: Πέμπτη 10 Αύγουστος 2017, 06:36:46 πμ
Το 7805 θα πρέπει να αποδώσει στην συγκεκριμένη περίπτωση στο περιβάλλον μια ισχύ σε θερμότητα της ταξης των 7 Watt, δεν το βρίσκω υπερβολή αυτό, αν σκεφτουμε οτι εχει 3°C/W σε μορφή TO-220 ,  δλδ συνολικά θα ανεβασει 21 °C με ρεύμα 1Α, δεν νομίζω το κινητό να ζητήσει πάνω απο ενα Α.
Τωρα σε μορφή πέταλο έχει μεγαλύτερο ρεύμα εξόδου κ μεγαλύτερη επιφάνεια .

Τωρα το αν φταίει το μπριζάκι? ισως ναι , ισως οχι, ενα τετοιο μπριζάκι εχω στο αυτοκινητο, μάλλον είχα το πέταξα επειδή οταν ζεσταινόταν ενεβαζε την ταση του κ το κινητό εβγαζε μηνυμα οτι δεχεται υπερβολική ταση .

Οσο για το    12V to 5V 3A USB 2.0 Vehicle Car Power Converter  κ μάλιστα σε  Black, τι νομίζεις οτι έχει μέσα?
Είναι όμως μια πολύ καλή λύση κ αποφευγεις κ την πατεντα κ την ενασχόληση με καλώδια κλπ.

Κατα 99% το "κινεζικο" εχει DC-DC converter και οχι regulator.

Για το 7805, μπορει να ανεβασει 21° για το 1Α στα 5V που θα δωσει, αλλα κατι πρεπει να κανει τα υπολοιπα Volt που τροφοδοτειται (12-14κατι) και περισσευουν απο τα 7V (τα ελαχιστα για να ξεκινησει να σταθεροποιει).
Πρακτικα του περισσευουν 14-7=7V που πρεπει να τα κανει θερμοκρασια...

Σαν τον ανορθωτη της μηχανης, που οσο ρευμα παραγει η γεννητρια και δεν το καταναλωνει καποιο φορτιο, το καταναλωνει ως θερμοκρασια ο ανορθωτης...

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Σάββατο 12 Αύγουστος 2017, 11:28:30 πμ

Το 7805 απο 12V θελει απαραιτητα ψυκτρα για να δουλεψει, αλλιως θα καει και αυτο και οτι βρισκεται σε επαφη μαζι του.

Επισης προσοχη στο παρακατω για να ειναι τα πραγματα ξεκαθαρα...
Ενα τροφοδοτικο-παροχος ενεργειας (καθε μορφης) εχει μια μεγιστη ονομαστικη αποδοση σε ρευμα (ampere) και καθε φορα δινει ΜΟΝΟ ΤΟΣΟ ρευμα (αμπερ)... ΜΟΝΟ ΟΣΟ του ζηταει ο καταναλωτης, με οριο τη μεγιστη ονομαστικη του αποδοση.
πχ
Αν εχεις ενα USB τροφοδοτικο που μπορει να δωσει μεγιστο ρευμα 3 Αμπερ και του συνδεσεις ενα κινητο που ο εσωτερικος ελεγκτης φορτισης του κινητου ΖΗΤΑΕΙ 1 αμπερ για να φορτισει τη μπαταρια, το τροφοδοτικο θα δωσει 1 Αμπερ, ΟΧΙ 3 !
Αν του βαλεις 4 συσκευες που ζητανε απο 1 Αμπερ η καθεμια, το τροφοδοτικο θα δωσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3 Αμπερ, το ονομαστικο μεγιστο που μπορει (και φυσικα θα ζεσταινεται το τροφοδοτικο γιατι θα δουλευει στα ορια του).

Η παραπανω αρχη ισχυει σε ολους τους τυπους τροφοδοσιας.

Η πριζα στο σπιτι μας μπορει να δωσει πχ μεχρι 10 Αμπερ (ουσιαστικα τα 10Α ειναι αυτα που μπορει να αντεξει η καλωδιωση χωρις να ...λιωσει). Αν βαλουμε ενα ραδιοφωνακι δε θα του δωσει 10Α, αλλα οσα θελει το ραδιοφωνακι. Αν βαλουμε 3 σομπες που θα ζητησουν πανω απο 10Α θα πεσει η ασφαλεια...γιατι μπορει μεχρι 10Α.

Αυτα που λεει ο Johnny_Nik ειναι απολυτα σωστα!

Δες αυτο. ειναι πραγματικα τελειο.... και το προιον και το site ( - επιλεγεις τροπο αποστολης Post Netherlands -)

http://www.volumerate.com/product/12v-to-5v-3a-usb-2-0-vehicle-car-power-converter-black-331463

Γιωργο ,αυτο πως μπαινει,πεταω το παλιο και βαζω αυτο ;
Σορυ για την χαζη ερωτηση.
Ευχαριστω εκ των προτερων ;)