Hellas Transalp Forum

Αγορά ΤΑ 650

Lombardo007 · 11645

Offline Lombardo007

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Παρασκευή 19 Μάιος 2017, 02:57:54 πμ
Γεια σε όλους,

Σκέφτομαι να αγοράσω ενα ΤΑ 650. Μένω στο εξωτερικό και θέλω το μηχανάκι για να με εξυπηρετεί τις μέρες που έρχομαι Ελλάδα (μετακίνηση εντός πόλης, εθνική, νησάκι, χωματόδρομος). Για αυτό το λόγο ψάχνω κάτι με το πολύ 2000 ευρώ και φυσικά σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γίνεται.

Με άλλα λόγια αν δώσω αυτά τα χρήματα, δεν θέλω να δώσω επιπλέον χρήματα για αναλώσιμα (λάστιχα, αλυσογράναζα, τακάκια κλπ). Δυστυχώς, οι φίλοι που έχω στην Ελλάδα δεν δραστηριοποιούνται και πολύ στο να ψάξουν οπότε σκέφτηκα ότι ίσως υπάρχει κάποιο μηχανάκι εδώ προς πώληση που γνωρίζουμε το ιστορικό του μέσα από το φόρουμ.

Από τις αγγελίες όλο και κάτι βρίσκεται, βέβαια το κατά πόσο τα χιλιόμετρα ή ακόμα και το μοντάλο (έχω δει διάφορα περίεργα χρώματα σε αγγελίες) είναι αληθινά κλπ είναι άλλο θέμα.

Τα μειονεκτήματά του τα γνωρίζω νομίζω, έρχομαι από αρκετά δυνατότερο μηχανάκι, αλλά άλλο μηχανάκι για μεικτή χρήση, πέρα από ΤΑ 650 δεν μπορώ να σκεφτώ σε αυτά τα χρήματα. 

Ευχαριστώ,
Πάνος

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο
Reply #1 on: Παρασκευή 19 Μάιος 2017, 06:32:25 πμ
Πάνο καλησπέρα..
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω υπολόγιζε κανά 500ρικο παραπάνω.
Με 2000€ χλωμό το βλέπω για 650 και στην κατάσταση που το ζητάς εσύ.
Όπως και να έχει όμως να το πάρεις το 650 γιατί είναι μια πολύ αξιόπιστη μηχανή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.
Ενδεικτικά σου λέω για να καταλάβεις τις τιμές που παίζουν ότι το δικό μου (2002 ) το πήρα πέρυσι με 65000 χλμ σε αρκετά καλή κατάσταση (ήθελε λάστιχα μόνο) από φίλο που ήξερα πως το πρόσεχε 2400€....

Η ψυχοσύνθεση μου δεν αντέχει τους ηλίθιους οδηγούς

Offline Lombardo007

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Παρασκευή 19 Μάιος 2017, 06:42:22 πμ
Βρίσκω κάποια (λίγα) σε αγγελίες που από την περιγραφή (ίσως) είναι κοντά σε αυτό που ζητάω.
Αν ήταν κάποιο μηχανάκι που όντως το ήξερα ίσως να έδινα και παραπάνω. Δεν ξέρω επίσης, μήπως είναι καλύτερα να βρω κάποιο κάπως φτηνό και να κάνω ένα καλό φουλ σέρβις ώστε να ξέρω και τι μου γίνεται.

Θα περιμένω λίγο μπας και...και βλέπουμε.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 19 Μάιος 2017, 16:31:09 μμ
καλα, φουλ σερβις θα κάνεις σε ότι και να πάρεις για να ξεκινησεςι από κάπου...  Οχι μονο σε κάποιο φτηνό.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Lombardo007

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Παρασκευή 19 Μάιος 2017, 21:43:40 μμ
OK, με βάση όσα μου λέτε μάλλον θα πρέπει να αυξήσω το budget μου.  :-\

Έχουν αρχίσει και μου μπαίνουν και ιδέες για V-STROM ή για Varadero καθαρά για λόγους άνεσης σε πιο μεγάλα ταξίδια αλλά μάλλον είμαι αρκετά μπερδεμένος. Το V-STROM το ξέρω γιατί το είχα στην Ελλάδα. Δεν είχα παράπονο αλλά και η ιδέα του πιο χωμάτινου ΤΑ δεν με χαλάει. Για το Varadero δεν έχω ιδέα, με "τρομάζει" λίγο ο όγκος/βάρος (ιδίως στο χώμα). Από αξιοπιστία φαντάζομαι πάνω κάτω όλα ΟΚ είναι. Στο ΤΑ το μόνο που με φοβίζει λίγο είναι μήπως μου φανεί υπερβολικά αδύναμο.
Έχω κάνα μήνα μεχρί να γίνει αγορά καθώς κατεβαίνω Ελλάδα οπότε μάλλον το τί θα έχει βρεθεί από τώρα έως τότε θα κρίνει και την τελική απόφαση. 

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 19 Μάιος 2017, 22:13:45 μμ
Ενδεικτικά από το car

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/9468333/
Φαίνεται καλή περίπτωση

https://www.car.gr/9503047-honda-transalp-650

https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/9984047/

https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/8737392/

https://www.car.gr/9980708-honda-xl-650v-transalp-telikh-timh
Εδώ βλέπεις κι ανάλογα.

Υπάρχουν κι άλλες. από μια πρώτη και βιαστική ανάλυση.
« Last Edit: Παρασκευή 19 Μάιος 2017, 22:24:32 μμ by Καψιώτης.... »

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #6 on: Σάββατο 20 Μάιος 2017, 00:23:11 πμ

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #7 on: Σάββατο 20 Μάιος 2017, 00:49:47 πμ
Ενδεικτικά από το car

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/9468333/
Φαίνεται καλή περίπτωση

Αυτή έχει πουληθεί..απλά δεν την έχει διαγράψει.. Όταν ψαχνόμουν για να παρω το 650 ειχα επικοινωνία με τον άνθρωπο και ήταν να την πάρω αλλά τελικά προηγούταν άλλος... και την πήρε σιγά μην την άφηνε..  :'(

Offline Lombardo007

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Σάββατο 20 Μάιος 2017, 01:51:42 πμ
Έπεσα πάνω σε αυτή για παράδειγμα. Υποθέτω ότι τα χιλιόμετρα δεν είναι αληθινά (αλλά ποιός ξέρει), το μοντελο 04 δεν ξέρω αν είναι όντως ή οχι.

Με τα λεφτά που το δίνει, έχω περιθώριο να αλλάξω ότι αναλώσιμα χρειάζονται και να κάνω ένα πολύ καλό σέρβις.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/10137471/

Βασικά, περισσότερο έκανα το αρχικό ποστ μήπως βρεθεί από εδώ κάποιο μηχανάκι που το ξέρετε στο φόρουμ. Διότι δυστυχώς, δεν μπορώ καν να το ελέγξω ο ίδιος, θα το κάνουν κάποιοι φίλοι για εμένα και ο Θεός βοηθός.

Thanks again!

Offline Lombardo007

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Σάββατο 20 Μάιος 2017, 03:57:33 πμ
Μόλις πρόσεξα ότι το θέμα που ανέβασα είναι το 666 στο "θέλω να αγοράσω".
Θα το περάσω και ένα ευχέλαιο το μηχανάκι πέρα από σέρβις.  ;D

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #10 on: Σάββατο 20 Μάιος 2017, 15:28:10 μμ
Έπεσα πάνω σε αυτή για παράδειγμα. Υποθέτω ότι τα χιλιόμετρα δεν είναι αληθινά (αλλά ποιός ξέρει), το μοντελο 04 δεν ξέρω αν είναι όντως ή οχι.

Με τα λεφτά που το δίνει, έχω περιθώριο να αλλάξω ότι αναλώσιμα χρειάζονται και να κάνω ένα πολύ καλό σέρβις.

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/10137471/

Βασικά, περισσότερο έκανα το αρχικό ποστ μήπως βρεθεί από εδώ κάποιο μηχανάκι που το ξέρετε στο φόρουμ. Διότι δυστυχώς, δεν μπορώ καν να το ελέγξω ο ίδιος, θα το κάνουν κάποιοι φίλοι για εμένα και ο Θεός βοηθός.

Thanks again!
το μοντελο ειναι απο 2000-2004 σιγουρα. το πιο πιθανο 02-04 να ειναι.
με μια πρωτη ματια θα υπολογιζεις ενα πληρες σερβις και ελαστικα. ως 500€ το πολυ να κοστισουν. συν 20 € καλλυμα σελας. η αλυσιδα βλεπω εχει ακομη λιγο.
αρκει...να μην θελει συμπλεκτη...και πιο λεπτομερεις εργασιες περαν των κλασικών...

εγω τον Σεπτέμβρη που περασε πουλησα το ΤΑ μοντ. 2000 το λαχανι με 77.000 χλμ σε φιλο 2350€ και δεν ηθελε για τα επομενα 15.000 εκτος απο λαδια τιποτα. καινουρια λαστιχα και αλυσιδα ειχα και απο πληρη σερβις. οπου και αν το πηγε να τον δουν η κατασταση ηταν αριστη του ειπαν. ουτε ενα λερωμα στον κινητηρα δεν ειχε. απλα...μου τυχε ενα βαραντερο...
« Last Edit: Σάββατο 20 Μάιος 2017, 15:31:25 μμ by ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina) »

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline Lombardo007

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Τρίτη 23 Μάιος 2017, 03:02:02 πμ
Η αγορά έγινε! Τώρα αν ήταν καλή ή κακή θα το δείξει ο χρόνος.

Πήρα λοιπόν ένα ΤΑ 650 του 2004 (τσεκαρισμένο από τον αριθμό πλαισίου με βάση τις οδηγίες που βρήκα εδώ στο φόρουμ).
Τα χιλιόμετρα του 66000. Τώρα αν είναι αληθινά ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω, πάντως το μηχανάκι είχε έναν ιδιοκτήτη που από ότι κατάλαβα το είχε σπίτι-δουλεία, δουλειά-σπίτι και διαθέτει βιβλίο σέρβις (το οποίο δεν το έχω τσεκάρει προσωπικά).

Αν και δεν το έχω δει προσωπικά, οι φίλοι που το τσέκαραν και το οδήγησαν μου είπαν ότι δείχνει ένα μηχανάκι που δεν το είχε κάποιος ας πούμε ψείρας αλλά δεν δείχνει να έχει ταλαιπωρηθεί ή παρατηθεί. Φαίνονται τα χρόνια του φυσικά.

Στη οδήγηση μου είπαν ότι δεν εντόπισαν αρρυθμίες, κενά, σκασίματα κλπ και ότι το ρελαντί ήταν σταθερό (εντάξει, μια βόλτα το έκαναν).
Τζόγους σε λαιμό, τροχό επίσης δεν εντόπισαν αν και σε αυτό το σημείο δεν είμαι σίγουρος για το πόσο καλά το τσέκαραν. Παίζει/τρίζει η μάσκα/όργανα/ζελατίνα. Ελπίζω με ένα τσεκάρισμα σε βίδες και κάνα αφρολέξ να φτιάχνεται.

Από εξτρά, τα τυπικά. Ζελατίνα, κάγκελα (κάτι περίεργα που μου φαίνεται ότι έχουν μπει πατεντιάρικα), συναγερμό και μια χρηστική αλλά παλιά βαλίτσα.
Το τελικό της εξάτμισης είναι βαμμένο, δεν ξέρω τι κρύβει από μέσα.

Αλυσογράναζα έχουν μπόλικο ψωμί ακόμα και για τα λάστιχα οι απόψεις διίστανται.

Η τιμή της 1700 euros.

Ευχαριστώ όσους απάντησαν εδώ καθώς και δύο μέλη που μου έστειλαν προσωπικό μήνυμα. Παρόλου που οι μηχανές ήταν καλύτερες και προφανώς ακριβότερες οπότε δεν μου έκαναν, μου έδωσαν χρήσιμες συμβουλές και είχαμε άριστη επικοινωνία.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τρίτη 23 Μάιος 2017, 15:04:50 μμ
Καλοκαβάλητη!!!
Γενικά, η ΤΑ είναι "σκυλί" κι απ' τα πλέον αξιόπιστα δίκυκλα.
Θεωρώ, απ' ότι γράφεις, ότι δεν θα θέλει πολλά-πολλά.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #13 on: Τρίτη 23 Μάιος 2017, 20:09:54 μμ
Θα έχεις λάστιχα νεότερα απο 2ετία και όλα τα άλλα τα βλέπεις στη πορεία. Άλλωστε πόσα χλμ θα της κάνεις για καλοκαίρι...

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 23 Μάιος 2017, 20:26:27 μμ
Καλοτάξιδη και πάντα όρθια :eusa_clap:

Παύλος Καρούμπης

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #15 on: Τρίτη 23 Μάιος 2017, 21:54:32 μμ
Καλοτάξιδη με πολλά και καλά χιλιόμετρα μαζί της φίλε μου!

Ότι και να έχει, σιγά σιγά θα τα μαζέψεις και θα είσαι μια χαρά!  ;)

Offline Lombardo007

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #16 on: Τετάρτη 24 Μάιος 2017, 06:43:51 πμ
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Σειρά τώρα έχουν τα συμμαζέματα. Εγώ τι μηχανή θα τη δώ τέλη Ιουλίου αλλά θα την βρω έτοιμη (ευτυχώς υπάρχουν οι φίλοι).

Διαβάζοντας το φόρουμ έχω κάνει μια λίστα με όλους τους ελέγχους/μαζέμματα που θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν. Λογικά η μηχανή θα πάει σε ένα εξουσιοδοτημένο Suzuki κοντά στην Αλεξάνδρας (δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά αλλά δεν επιτρέπεται να ανφέρουμε συνεργεία?) στο οποίο πήγαινα το V-STROM όταν ήμουν Ελλάδα και ήμουν ευχαριστημένος. Τώρα κατά πόσο οποιοσδήποτε μηχανικός θα κάνει τόσο σχολαστικό έλεγχο όσο θα ήθελα είναι άλλο θέμα...

Αν καταφέρω, θα περάσω και από το σύλλογο να γραφτώ να έχετε και ένα μέλος με έδρα στην Ιρλανδία  ;)

Offline pakos1406

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο
Reply #17 on: Τετάρτη 24 Μάιος 2017, 16:59:20 μμ
Καλοτάξιδο το κορίτσι σου με ασφάλεια και όρθιος πάντα...

Η ψυχοσύνθεση μου δεν αντέχει τους ηλίθιους οδηγούς

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Τετάρτη 24 Μάιος 2017, 17:40:32 μμ
.....

Αν καταφέρω, θα περάσω και από το σύλλογο να γραφτώ να έχετε και ένα μέλος με έδρα στην Ιρλανδία  ;)

Εχουμε και ενα στην Αγγλία, και δυο στην Γερμανια !

Αντε με το καλό!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km