Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με λαμπάκι νεκράς

Wildjohn · 6785

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
on: Κυριακή 30 Απρίλιος 2017, 04:37:59 πμ
Γεια χαρά σε όλους

Θα κάνω μια μικρή ανασκόπηση για μια πιο σφαιρική άποψη

Πριν από αρκετές μέρες είχαμε μια κουβέντα με έναν φίλο για τα σκασίματα στο μιζάρισμα και τη σχέση τους με το ρελέ μίζας και την κεντρική ασφάλεια των 30Α

Μετά λοιπόν που τσέκαρα το ρελέ και την ασφάλεια είδα ότι είχε λιώσει το πλαστικό της ασφάλειας, οπότε και άλλαξα ασφάλεια
Σήμερα το πρωί μου ξαναέκανε 2 σκασίματα στη μίζα οπότε και ξαναείδα την ασφάλεια να είναι πάλι λιωμένη λίγο, οπότε και είπα σήμερα να αλλάξω το ρελέ μίζας εντελώς.

Μετά λοιπόν που άλλαξα το ρελέ είδα το εξής:
Όταν παταω τον συμπλέκτη ανάβει το λαμπάκι της Νεκράς και όταν τον αφήσω σβήνει,
Ανεξάρτητα αν είναι σε κίνηση ή στάση με ότι ταχύτητα και να εδώ στο σασμάν, με το που θα κάνει (κλικ) το διακοπτάκι του συμπλέκτη θα ανάψει το λαμπάκι και μόλις αφήσω θα σβήσει

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 ενδεχόμενα
Το πρώτο να έχω κάποια διαρροή ρεύματος ή οποία ευθύνεται και για το λιώσιμο της ασφάλειας
Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει κάπου μια δίοδος που έχει σχέση με τις βαλβίδες και ότι μάλλον αυτό θέλει αλλαγή

Για πείτε κι εσείς καμία γνώμη ρε παιδιά

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #1 on: Κυριακή 30 Απρίλιος 2017, 07:52:12 πμ
Φίλε μου καλησπέρα, φταίει η καμμένη δίοδος που έχεις. Άνοιξε το δεξί καπάκι κάτω απ' τη σέλα. Θα το δεις  δίπλα απο το δοχείο πλήρωσης των υγρών φρένων σου είναι ένα τετράγωνο μικρό μαύρο με τρεις επαφές. Τράβηξε το από τη φύσα και βγάλτο. Δες και την εικόνα:

Το κόστος είναι είκοσι ευρώ καινούργιο όμως μπορείς να κάνεις και το εξής:

Αντί για 20,00€ να δώσεις 0,10€ ναι, 10 λεπτά και να πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και να πάρεις 2 διόδους 1N5407 ή 1N5408.

Είναι αυτοί

και να τους τοποθετήσεις έτσι ακριβώς....

Το μαρκαρισμένο ασημί σημείο στο μαύρο κυλινδρικό διοδάκι είναι η έξοδος του ρεύματος, σφηνώνεις αυτά τα 2 στελέχη στην κοινή έξοδο όπου έμπαινε η οριζόντια λαμίτσα της εργοστασιακής διόδου (ανοιχτό πράσινο καλώδιο). Τις άλλες 2 άκρες τις βάζεις χωριστά στις παράλληλες εισόδους (ανοιχτό πράσινο/κόκκινο και σκούρο πράσινο/κόκκινο καλώδιο). Μονωτική ταινία και είσαι έτοιμος για πολλά πολλά χιλιόμετρα και χρόνια .....

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #2 on: Κυριακή 30 Απρίλιος 2017, 14:25:36 μμ
Τι λες τώρα;
Τέλεια εξήγηση και DIY walkthrough για να γλιτώσουμε και κανένα έξοδο...

Ευχαριστώ πάρα πολύ και θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία

Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Δευτέρα 01 Μάιος 2017, 00:30:19 πμ
Aftican Boy από το όνομα κιόλας να υποθέσω ότι έχεις Africa και από εκεί είναι και οι φωτογραφίες;

Ένιγουέι είχες απόλυτο δίκιο φίλε μου και σ ευχαριστώ για τη βοήθεια απλά να πω ότι στο ΤΑ 650 η δίοδος βρίσκεται στην ασφαλειοθήκη μέσα και είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #4 on: Δευτέρα 01 Μάιος 2017, 01:42:20 πμ
Για την 650 δες κ εδώ :https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=20016.0

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #5 on: Δευτέρα 01 Μάιος 2017, 02:41:53 πμ
Το κόστος είναι είκοσι ευρώ καινούργιο όμως μπορείς να κάνεις και το εξής:
Αντί για 20,00€ να δώσεις 0,10€ ναι, 10 λεπτά και να πας σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και να πάρεις 2 διόδους 1N5407 ή 1N5408.

Λευτέρη, εξπέρ έγινες!!!

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline τρανσαλπ 600

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Κυριακή 28 Μάιος 2017, 04:28:06 πμ
Καλησπερα σας. εμένα μου παρουσιάζει ενα αλλα προβλημα με το λαμπακι τις νεκράς.
όταν βγαζω την ταχύτητα αλλες φορεσ ανάβει και άλλες όχι. έχω παρατηρήσει βέβαια οτι η μη λειτουργία της λυχνίας γινεται όταν το μοτέρ ειναι ζεστο. έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #7 on: Τρίτη 30 Μάιος 2017, 03:23:04 πμ
Ελεγξε την βαλβίδα της νεκράς κ αν δεν,  προχωράς πιό ''βαθιά''.

Τώρα , το πώς ? η βαλβίδα δίνει γείωση όταν έχεις νεκρά. Αρα συνδέοντας ενα πολύμετρο αν έχεις βλέπεις αν η βαλβίδα δίνει γείωση.
Αν δεν έχεις πολύμετρο συνδέεις ενα λαμπάκι όπως το σχέδιο :

Περισσότερα εδώ : https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=20016.0