Λοιπον, το ΤΑακι μου μετα απο 167Κ χμ εβγαλε το πρωτο θεμα που με αναγκασε να το αφησω στο γκαραζ και να παρω το VFR για τις μερες του Πασχα

Κανοντας την περασμενη Τριτη το Αθηνα-Τρικαλα και οντας "ξαπλα" σε μια ανοιχτουτσικη ανηφορικη δεξια στο Δομοκο, το μηχανακι εκανε "μπαφ" καιγοντας την ακαυστη βενζινη που εσκασε καθως εμεινε απο ρευμα και μ'αφησε υπο κλιση πανω στη στροφη

Τοσωσα, σταματησα και διαπιστωσα οτι ενω ειχα ρευμα, φωτα, κλπ, η μιζα δε δουλευε. Αφου εψαξα τις ασφαλειες και δεν βρηκα τιποτα μεμπτο, ψαχνοντας παραπανω διαπιστωσα οτι δεν αναβε/εσβηνε το λαμπακι του HISS γυρνωντας το κλειδι.
Καθως δεν ειχα οδικη, κανονισα με φιλο με VFR απο Λαμια να με περιμενει στα φαναρια οπως θα κατεβαινα χωρις κινητηρα απο Δομοκο και θα το αφηνα σπιτι του να το κοιταζαμε σε ηλεκτρολογο την αλλη μερα (ητανε 7:30μμ). Και εκει που προδιαγραφοτανε ασχημη ταλαιπωρια, ο φιλος Κωστας-Γατος τον οποιο ειχα μαζι με τον Κωστα-Κονκωστ στο τηλεφωνο για τηλεβοηθεια, μου ριχνει την ιδεα να αντικαταστησω μια-μια ολες τις ασφαλειες με αντιστοιχη περισια αν και δεν φαινοτανε καμενες. Κανοντας αυτο, διαπιστωσα οτι η ασφαλεια της αναφλεξης-ignition δε δουλευε καθως αντικαθιστωντας την το μηχανακι "ξυπνησε" και με πηγε χωρις προβλημα στα Τρικαλα

(η ασφαλεια ειχε ενα τριχοειδες καψιμο/ανοιγμα οταν την κοιταξα πολυ προσεκτικα σε απλετο φως).
Ειχα ηδη καποιο θεμα εδω και καποια χρονια καθως μερικες φορες η μιζα δεν δουλευε οταν τα φωτα ητανε αναμενα. Επισης καποιες φορες, ιδιως οταν ειχα αφησει το μηχανακι για καιρο χωρις να παρει μπροστα οντας στο Νησι, η μιζα δουλευε μονο σε καποια συγκεκριμενη τυχαια θεση του τιμονιου. Τωρα τελευταια αυτο το προβλημα χειροτερεψε και γι'αυτο πηρα και εβαλα ενα μεταχειρισμενο διακοπτη φωτων, νομιζοντας οτι το προβλημα ητανε πιθανα εκει, αλλα δε λυθηκε. Τελικα νομιζω οτι το προβλημα χειροτερεψε και εκδηλωθηκε αλλιως, καιγοντας την ασφαλεια του ignition.
Τεσπα, το θεμα ειναι εκαψε την συγκεκριμενη ασφαλεια αλλες δυο φορες σε μεταγενεστερα τεστ-ραϊντ που εκανα, οποτε θελει ψαξιμο της πλεξουδας με πολυμετρο να βρεθει τι ειναι. Προχθες βραδυ ψαξαμε το μηχανακι αρκετα με τον Νικο238 και με τον Θαναση-Αεριο για τηλεβοηθεια (tnx guys!) αλλα δεν βρηκαμε τιποτα / δεν μπορεσαμε να αναπαραγουμε το προβλημα στατικα με τον κινητηρα να δουλευει. Μετα απο αυτο, καθαρισα ολες τις φισες με και την ασφαλειοθηκη με contact cleaner αλλα και παλι το προβλημα παραμενει, στο επομενο τεστ-ραϊντ εκαψε παλι αυτη την ασφαλεια μετα απο καμια ωρα οδηγησης.
Το μηχανακι το αφησα στα Τρικαλα σε καποιον πολυ καλο ηλεκτρολογο ο οποιος θα το κοιταξει ενδελεχως και ελπιζω να βρει τι στο διαλο εχει. Να αναφερω οτι το ιδιο προβλημα συνεβη στον Θαναση-Αεριο αλλα στην περιπτωση του ειχε γυμνωθει ενα καλωδιο κατω απο τον κεντρικο διακοπτη και εκανε σωμα με στριμενο τιμονι, στη δικη μου περιπτωση δεν υπαρχει καποια προφανης αιτια παρα το εκτετεμενο ψαξιμο που ριξαμε. Θα αναφερω πως και τι αν βρεθει κατι.
ΥΓ Ηθελα ν'αφησω το μηχανακι στον Νικολα-Stoneman να το ψαξει καθως με αποσχολουσε εδω και καιρο αυτο το ηλεκτρολογικο gremlin που ειχε, αλλα καθως το χρησιμοποιω σχεδον συνεχεια οταν ειμαι Ελλαδα, δεν βρεθηκε η ευκαιρια να το κανουμε..