Hellas Transalp Forum

Χτυπάει το μπροστινο.

existenz · 6311

Offline existenz

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2017, 22:43:14 μμ
Καλησπέρα σε όλους! Μετα από ενα πισογυρισμα με TDM 900 ειμαι για δευτερη φορα στη ζωη μου κατοχος της αγαπημενης μου Transalp 650.
Ως συνεπεια ειμαι καινουργιος στο Forum.
Το προβλημα μου ηταν πως μολις πουλησα το TDM κα λογω οτι καταστραφηκε το αυτοκινητο μου δεν ειχα τον απαιτουμενο χρονο να ψαξω πιο μεθοδικα για καποιο μεταχειρσμενο.
Ειδα 5-6 μηχανακια και αποφασισα να παρω αυτο που ειχε καλυτερη σχεση καταστασης/τιμης. Οταν το δοκιμασε ο πρωην μηχανικος μου (δεν ειμαι ευχαριστημενος αλλα ηταν κοντα στην περιοχη με τα ραντεβου) μου ειπε οτι ειναι οκ μηχανικα (ειχε επισης αρκετα μερη σε καλη κατασταση[αλυσογραναζα, φρενα, λαστιχα κτλ]).απλα μαλλον θελει λαδια το μπροστινο της. Για καποιο λογο που αυτη τη στιγμη δεν μπορω να καταλαβω (ισως επειδη ημουν πολυ κουρασμενος και ηταν το τριτο μηχανακι που εβλεπα) ΞΕΧΑΣΑ (ω ναι ξεχασα) να το καβαλησω κι εγω. Οτι και να πειτε εχετε δικιο. την πατησα σαν πρωταρης....... :eusa_clap: Την επομενη μερα πηγα και το αγορασα και μολις το καβαλσα διαπιστωσα τα εξης.
α) Το μπροστινο ακομα και σε μικρες λακουβες χτυπαγε και εκανα τακ τακ.(σαν να τερματιζε)
β) Το τιμονι ταλαντωνει λιγο μολις το αφησεις ελευθερο.
γ) Μου εχει κανει δυο σκασιματα. Ενα με την μιζα και ενα σε κλεισιμο του γκαζιου σε αλλη φαση.
Αυτα που με προβληματισαν πολυ ηταν το α) και το β)
Ο λογος ηταν οτι το ειχα παθει αυτο το χτυπημα σε ενα innova. Αλλαξα λαδια στις μπουκαλες και μετα απο λιγο καιρο εκανε παλι το ιδιο.
Αυτη τη στιγμη ειναι στον νεο μου μαστορα (JAWAKIAS λαοδικειας νικαια) και περιμενο την λυπητερη.
Θα ηθελα να ξερω αν καποιος εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα και γενικα οτι αλλο μου προτεινεται να εχω στα υπ οψιν μου.
Επισης και καποιον καλο και αξιοπιστο μαστορα.
Ευχαριστω πολυ και καλες στρατες σε ολους!
.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2017, 23:34:59 μμ
Το χτύπημα το ακούω σαν ρουλεμάν τιμονιού... Πόσα χλμ εχει ? Ο μάστορας τι σου είπε?

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2017, 23:42:10 μμ
Θα συμφωνήσω με το φίλο από πανω. Το Α και Β ακούγονται για ρουλεμάν τιμονιού που επισκευάζεται. Αν είναι το πιρούνι λογικά θα έχει διαρροές αφού για να κοπαναει θα είναι σωβρακο... Για τα σκασιματα ασχολησου αφού κανείς ένα μεγάλο σερβίς με ρύθμιση βαλβίδων, καρπυρατερ κλπ. Πριν από αυτό δεν έχει νόημα να ψάξεις τι τι προκαλεί σε μη σωστά ρυθμισμένο μηχανάκι... Επίσης εγώ δεν θα πήγαινα ούτε πατίνι στο μηχανικό που περιεγραψες...

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Offline existenz

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Πέμπτη 06 Απρίλιος 2017, 00:26:09 πμ
Παιδια ευχαριστω πολυ. Μολις το πηρα και μου ειπε για λαδια + ελατηρια στις μπουκαλες (220ευρω). Το μηχανακι εχει 65000.
Θα ηθελα να δοκιμασω και καποιον αλλο μηχανικο αν μου προτεινετε!

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #4 on: Πέμπτη 06 Απρίλιος 2017, 01:03:36 πμ
Μα τι στην ευχή μπορεί να πάθουν τα ελατήρια σε 65.000 χλμ;  :eusa_think:
Εάν εν πάσει περιπτώσει θέλεις και ελατήρια (επειδή είσαι βαρύς, ή επειδή το θέλεις σκληρώτερο) άλλαξέ τα, αλλά να δεις τα καινούρια να μπαίνουν και να πάρεις τα παληά.
Για ρουλεμάν λαιμού δεν σου είπε, όπως οι παραπάνω;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline existenz

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Πέμπτη 06 Απρίλιος 2017, 01:40:25 πμ
οχι για ρουλεμαν εν μου ειπε...

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 06 Απρίλιος 2017, 01:42:43 πμ
Πολυ παραξενο και που θελει ελατηρια και που δεν σου ειπε για ρουλεμαν...
Μηπως τα χιλιόμετρα δεν ειναι τα πραγματικα... δεν μπορω να φανταστω κατι άλλο...
Οπωσδηποτε να πας και σε άλλον...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline existenz

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Σάββατο 08 Απρίλιος 2017, 01:46:41 πμ
Οκ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ!!!

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #8 on: Σάββατο 08 Απρίλιος 2017, 18:07:17 μμ
Στήσε το μηχανάκι στο διπλό σταντ ε'αν έχει ή με κάποιο τρόπο σήκωσε τον μπροστινό τροχό στον αέρα.
Μετα πιάσε τον τροχό και στριψε δεξια αριστερά να δείς αν κινείτε ελεύθερα.
Αν κομπιάζει - σκαλώνει τότε είσαι για ρουλεμάν τιμονιού και όλα οκ

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Πέμπτη 08 Ιούνιος 2017, 08:35:39 πμ
Μάστορας  μου ειπε για αλλαγη ρουλεμαν λαιμου ειναι γυρω στα 120. 70 εχει μονο το ρουλεμαν. τι τιμες παιζουν περιπου για ρουλεμαν και αλλαγη λαδια στα μπροστινα αμορτισερ ; (ν0μιζω ειναι ευκαιρια να αλλαχτουν και τα λαδια)

XL650V