Hellas Transalp Forum

πρόβλημα στο τιμόνι

Γιώργος Lepanto · 5669

Offline Γιώργος Lepanto

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Δευτέρα 27 Φεβρουάριος 2017, 23:23:20 μμ
Καλησπέρα!

Έχω πρόβλημα με το τιμόνι. Όταν είμαι σε πορεία και θέλω να στρίψω, νιώθω αρκετά βαρύ το τιμόνι. Δεν έχω πάει σε μάστορα προς το παρόν, αλλά πιστεύω ότι είναι ρουλεμαν, το οποίο το άλλαξα πριν 40.000 χιλιόμετρα περίπου. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο.

Ευχαριστώ

ΤΑ 650

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Δευτέρα 27 Φεβρουάριος 2017, 23:57:51 μμ
Αν έχεις κεντρικό σταντ σήκωσε τον εμπρός τροχό κ στριψε το τιμόνι δεξια - αριστερά να δείς αν κινείται μαλακά κ δεν σκαλώνει πουθενά.

Offline Γιώργος Lepanto

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τρίτη 28 Φεβρουάριος 2017, 00:17:44 πμ
Αν έχεις κεντρικό σταντ σήκωσε τον εμπρός τροχό κ στριψε το τιμόνι δεξια - αριστερά να δείς αν κινείται μαλακά κ δεν σκαλώνει πουθενά.

Δεν έχω κεντρικό σταντ. Τι θα σημαίνει αυτό;

Offline Γιώργος Lepanto

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Τρίτη 28 Φεβρουάριος 2017, 00:24:06 πμ

Να σημειώσω το εξής, όταν είχα αλλάξει ρουλεμαν όλοι οι μηχανικοί που έπιασαν το τιμόνι  μου είπαν ότι είναι βαρύ και θέλει αλλαγή, όμως, αυτό που τώρα αντιμετωπίζω είναι ότι το τιμόνι , όταν η μηχανή είναι ακίνητη ή κινείται με λίγα χιλιόμετρα , είναι ελαφρύ. Βαραίνει όταν η μηχανή βρίσκεται σε πορεία.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #4 on: Τρίτη 28 Φεβρουάριος 2017, 01:50:38 πμ
Δεν έχω κεντρικό σταντ. Τι θα σημαίνει αυτό;

Απλά με το κεντρικό σταντ γίνεται εύκολος ο έλεγχος των ρουλεμάν.

.... όλοι οι μηχανικοί που έπιασαν το τιμόνι  μου είπαν ότι είναι βαρύ και θέλει αλλαγή...

Θέλει αλλαγή τι;

...όταν η μηχανή είναι ακίνητη ή κινείται με λίγα χιλιόμετρα , είναι ελαφρύ. Βαραίνει όταν η μηχανή βρίσκεται σε πορεία.

Αυτό δεν δείχνει ρουλεμάν λαιμού.
Όταν η μοτό χρειάζεται ρουλεμάν λαιμού, το τιμόνι σκαλώνει και σε λακούβες και φρεναρίσματα αισθανόμαστε χτύπημα.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 28 Φεβρουάριος 2017, 02:15:11 πμ
Αφου δεν εχεις διπλό σταντ βάλε κάποιο τάκο απο κατω και βάρος στη σχάρα σου ώστε να μένει όρθιος ο μπροστά τροχός. Μετα δοκίμασε να τον στρίψεις ώστε να διαπιστώσεις αν κινείται ανεμπόδιστα.

Παύλος Καρούμπης

Offline Γιώργος Lepanto

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τρίτη 28 Φεβρουάριος 2017, 02:21:38 πμ
Αφου δεν εχεις διπλό σταντ βάλε κάποιο τάκο απο κατω και βάρος στη σχάρα σου ώστε να μένει όρθιος ο μπροστά τροχός. Μετα δοκίμασε να τον στρίψεις ώστε να διαπιστώσεις αν κινείται ανεμπόδιστα.

Υπάρχει περίπτωση να έχει στραβώσει ο άξονας; Ότι ήθελε κάποιο φτιάξιμο, τουλάχιστον όταν άλλαζα ελαστικά αυτό μου πρότειναν αλλά όχι ως κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αυτό είναι αλήθεια. Τώρα κάτι που μου πρότειναν είναι τα λάδια στις μπουκάλες, αλλά αυτά αλλάχθηκαν πριν 20.000 χιλιόμετρα.

Offline Γιώργος Lepanto

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Τρίτη 28 Φεβρουάριος 2017, 02:26:17 πμ
Υπάρχει περίπτωση να έχει στραβώσει ο άξονας; Ότι ήθελε κάποιο φτιάξιμο, τουλάχιστον όταν άλλαζα ελαστικά αυτό μου πρότειναν αλλά όχι ως κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αυτό είναι αλήθεια. Τώρα κάτι που μου πρότειναν είναι τα λάδια στις μπουκάλες, αλλά αυτά αλλάχθηκαν πριν 20.000 χιλιόμετρα.

Από τις απαντήσεις που έχω λάβει, και σας ευχαριστώ, και λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο μάλλον ρουλεμαν τροχού είναι. Γνωρίζει κάποιος το κόστος;

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τρίτη 28 Φεβρουάριος 2017, 04:22:20 πμ
Αν ειναι ρουλεμάν τροχού θα το καταλάβεις πιο εύκολα αν σηκώσεις την μπροστά ρόδα την πιάσεις με τα χέρια σου και την κουνήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις με το τιμόνι σταθερό.

Κανονικά δεν πρέπει να κουνηθεί

Παύλος Καρούμπης