Hellas Transalp Forum

Προτάσεις για αξιόπιστο συνεργείο

Horizons · 24581

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
on: Σάββατο 28 Ιανουάριος 2017, 02:52:21 πμ
Καλησπέρα σε όλους!

Όπως λέει και ο τίτλος.. Ήθελα να ρωτήσω τους βετεράνους (και μη) του forum, αν γνωρίζει κανείς κάποιο καλό και αξιόπιστο συνεργείο (Αθήνα), εξειδικευμένο honda η μή, "τίμιο" στη δουλειά του να είναι γιατί ... αν καείς με το χυλό φυσάς και το γιαούρτι :P

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Σάββατο 28 Ιανουάριος 2017, 05:45:41 πμ
Μπορώ να προτείνω ένα συνεργείο μ' αυτές τις προδιαγραφές, αλλά είναι Πειραία, βολεύεσαι;

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #2 on: Σάββατο 28 Ιανουάριος 2017, 06:18:33 πμ
Μένω Αμπελόκηπους.. σίγουρα θα με βόλευε ένα εδώ τριγύρω π.χ. Γουδί, Ζωγράφου, Πανόρμου κλπ για να μπορώ να την αφήσω και να επιστρέψω με τα πόδια. Από την άλλη και στον πειραιά μπορώ με ηλεκτρικό και μετρό να γυρίσω.

Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια για τον Μέρμυγκα στη Μεσογείων 18 και Σουφλίου 4, δεν είναι εξειδικευμένο Honda, αλλά λένε κάνει καλή δουλειά και καλές τιμές. Αν ξέρει κανείς περισσότερα ας μου πει.

Αυτά που θέλω να κάνω στο TA 600 μου είναι:

Καθαρισμός καρμπς
Συγχρονισμός καρμπς
Ρύθμιση βαλβίδες
Λάδια
φίλτρο λαδιού
φίλτρο αέρα
μπουζί

με λίγα λόγια.. ένα γερό service!

Και επειδή ξέρω πως οι τιμές παίζουν από συνεργείο σε συνεργείο, και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν σχολαστικά στη μηχανή( έχω καεί πολλές φορές από μηχανικούς που με έγδαραν και @@ δουλειά έκαναν), γιαυτό ρωτάω για να πάρω γνώμες και προτάσεις για ένα συνεργείο. Να υπάρχει ένα balance ανάμεσα σε σωστή δουλειά και καλή τιμή.

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #3 on: Σάββατο 28 Ιανουάριος 2017, 14:11:24 μμ
στην πανορμου απεναντι απο την εκλησια του Αγιου Δημητριου ειναι η αρεταιου 20 μετρα δεξια ειναι το συνεργειο Δημητρης αθανασοπουλος καλος και τιμιος μαστορας και παρα πολλυ φιλος (ειναι απο τα φιλιατρα ) αν πας πες του με εστειλε ο κωστας ο καπετανιος και πες του να με παρει τηλεφωνο να του εξηγησω

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #4 on: Σάββατο 28 Ιανουάριος 2017, 17:46:48 μμ
Σε ευχαριστώ φίλε Κώστα για την απάντηση σου και για το προσωπικό ενδιαφέρον!

Θα περιμένω λίγο ακόμα να απαντήσoυν και άλλα άτομα και μετά θα αρχίσω να επικοινωνώ με συνεργεία για να μου πουν κοστολόγιο για τις εργασίες και να συγκρίνω τιμές.

Για αυτές τις εργασίες που ανέφερα παραπάνω, γνωρίζουμε πόσο είναι το κόστος πάνω-κάτω;
« Last Edit: Σάββατο 28 Ιανουάριος 2017, 17:49:15 μμ by Horizons »

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Κυριακή 29 Ιανουάριος 2017, 01:15:21 πμ
Με το χέρι στη φωτιά και με κλειστά μάτια  :) :) :) Κώστας Βιτωράτος στα Σπάτα! Ξεκίνησε από ένα συνεργείο στους Αμπελόκηπους αλλά για προσωπικούς λόγους κατέλειξε στα Σπάτα.
Εξουσιοδοτημένο της Honda, γνώστης του αντικειμένου, καθαρό συνεργείο, συνεπής στην ώρα που κανονίζετε, τίμιος (θα πληρώσεις αυτό που αξίζει χωρίς φουσκώματα).  Κσι για την απόσταση κανένα πρόβλημα.... σου χορηγεί μηχανάκι για να κάνεις τις δουλειές σου μέχρι να επισκευαστεί το δικό σου. Αν πας Transalp σου χορηγεί Transalp, αν πας Varadero σου χορηγεί Varadero, αν πας CBR θα σε βολέψει με CBR!!!!

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #6 on: Κυριακή 29 Ιανουάριος 2017, 03:39:59 πμ
Καταρχάς σε ευχαριστώ Γιάννη για την απάντηση σου!

Ρε συ συμφωνώ.. και από ότι έχω δει μέσα στο forum μόνο καλά λόγια βλέπω για αυτό το όνομα.. Το θέμα είναι ο χρόνος μου.. Είναι μακριά τα σπάτα και δυσκολεύομαι πολύ να λείψω από τη δουλειά.. Και μηχανή αντικατάστασης που δίνει είναι το θέμα το ότι δεν έχω το χρόνο για τόσο μακριά.

Αν δεν βρω κάτι καλό και σωστό εδώ κοντά, θα κοιτάξω να πάρω άδεια στα μέσα του Φλεβάρη να την πάω εκεί φίλε.

Υ.Γ. Αυτά παθαίνεις όταν στις δουλειές πλέον έχουν μονον έναν άκρως απαραίτητο σε κάθε θέση.. Δεν μπορείς ούτε να λείψεις, ούτε να αρρωστήσεις, ούτε να κατουρήσεις :clubbed:
Πότε θα μου γυρίσει το μάτι δεν ξέρω και θα πάρω το ΤΑ να φύγω για Σκόπια και πάνω και ότι βγάλαμε στα ξένα στο  :boops: και στη ταβέρνα!

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #7 on: Κυριακή 29 Ιανουάριος 2017, 20:39:04 μμ
Κανείς μηχανικός σωστός και μπελαλής στα κυβικά του Κου Βιτωράτου που είπε και ο Γιάννης παραπάνω :P , σε Αμπελόκηπους και περίχωρα τριγύρω υπάρχει καμιά πρόταση ρε παιδιά?  :goofy:

Offline Κυριακος

• νέος οδηγός
  • **
Reply #8 on: Κυριακή 29 Ιανουάριος 2017, 21:59:04 μμ
http://www.vrisko.gr/details/62dg25_6b2bd03b5b5cd3d7g2gag026j

Aριστοι μηχανικοι ,λογικες τιμες,και προερχονται απο εξειδικευμενο HONDA,πριν κανουν το δικο τους συνεργειο!
« Last Edit: Κυριακή 29 Ιανουάριος 2017, 22:01:35 μμ by Κυριακος »

Ξύπνησα, σήκωσα τα χέρια μου, λύγισα τα γόνατα μου, γύρισα τον σβέρκο μου..όλα έκαναν τον ίδιο ήχο: Κραααααακ!! Κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Δεν είμαι γερος, είμαι τραγανος!

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #9 on: Κυριακή 29 Ιανουάριος 2017, 22:07:28 μμ
http://www.vrisko.gr/details/62dg25_6b2bd03b5b5cd3d7g2gag026j

Aριστοι μηχανικοι ,λογικες τιμες,και προερχονται απο εξειδικευμενο HONDA,πριν κανουν το δικο τους συνεργειο!

Σε ευχαριστώ πολύ Κυριάκο! Θα μαζέψω όλες τις προτάσεις και από αύριο κιόλας θα αρχίσω τα τηλ να πάρω προσφορές και στη συνέχεια θα επιστρέψω να γράψω τι μου είπαν και θα αποφασίσω που θα την πάω τελικά!

Το γεγονός ότι προέρχονται από εξειδικευμένο Honda είναι +1 εννοείται..

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #10 on: Κυριακή 29 Ιανουάριος 2017, 23:18:17 μμ
Αν πας Transalp σου χορηγεί Transalp, αν πας Varadero σου χορηγεί Varadero, αν πας CBR θα σε βολέψει με CBR!!!!

Αν δλδ πάς ΤΑ κ πάρεις CBR μετά λογικά πρέπει κ να το επιστρέψεις ε?  :eusa_think:

Σε ευχαριστώ πολύ Κυριάκο! Θα μαζέψω όλες τις προτάσεις και από αύριο κιόλας θα αρχίσω τα τηλ να πάρω προσφορές και στη συνέχεια θα επιστρέψω να γράψω τι μου είπαν και θα αποφασίσω που θα την πάω τελικά!

Ετσι , έτσι , καλά το πάς , τράβα εσύ πλέρωνε κάνε τους ενα crashtest δλδ ,να μάθουμε εμείς τα σωστα συνεργεία.

:2hysterical: :2hysterical:

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #11 on: Κυριακή 29 Ιανουάριος 2017, 23:53:48 μμ

Ετσι , έτσι , καλά το πάς , τράβα εσύ πλέρωνε κάνε τους ενα crashtest δλδ ,να μάθουμε εμείς τα σωστα συνεργεία.

:2hysterical: :2hysterical:

Μα γιαυτό ρώτησα και έκανα αυτό το νήμα.. να μάθω και να πάρω γνώμες για καλά συνεργεία που έχουν δοκιμαστεί από άλλα μέλη. Και εγώ με τη σειρά μου αν μείνω ευχαριστημένος από κάποιο συνεργείο και δω ότι είναι τίμιο και σωστό, όταν λοιπόν μπει κάποιος άλλος που αναζητά κάτι παρόμοιο, θα πω τη γνώμη μου και θα το συστήσω.

Γενικά φίλε Stoneman από μηχανικούς έχω καεί στο παρελθόν.. Μέχρι που κάποια στιγμή είπα όχι, δεν θα μου πάρετε άλλο ευρώ κουφάλες.. έκατσα και τα έκανα μόνος μου όλα. Το τελευταίο μηχανάκι που είχα ήταν ένα Yamaha serow 225, το είχα 5 χρόνια και ήταν στην πένα από εμένα τον ίδιο.. Τότε όμως υπήρχε και ένας άλλος μεγάλος παράγοντας στη μέση.. είχα χρόνο και χώρο να ασχοληθώ :)

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Δευτέρα 30 Ιανουάριος 2017, 01:36:22 πμ
Αν δλδ πάς ΤΑ κ πάρεις CBR μετά λογικά πρέπει κ να το επιστρέψεις ε?  :eusa_think:

Αν έχεις μάθει να κινείσαι με ΤΑ και σου δώσει CBR για να σε διευκολήνει το πιθανότερο είναι να σε μαζευουν από την άσφαλτο....  ;D  :P

Η λογική είναι να βολευτείς για όσο έχεις την δική σου συνεργείο, με μηχανή της ίδιας περίπου κατηγορίας που κινείσαι στο δρόμο. Φυσικά κατόπιν συνενόησης ;)

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 30 Ιανουάριος 2017, 03:29:36 πμ
Εγώ πηγαίνω για Service στον Τσαλίκη στο Σταυρό. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, υπάρχει καλή επικοινωνία με τα παιδια στο συνεργείο και από τιμές είναι ετσι και έτσι. Το σέρβις το κανονιζω πάντα με μηχανάκι αντικατάστασης, που με εξυπηρετεί πάρα πολυ. Θα ήθελα να δοκιμάσω και τον Βιτωράτο, που έμαθα πρόσφατα απο φίλο ότι είναι να πάρει σύνταξη ή πήρε σύνταξη και το έχει αναλάβει ο συνεργάτης του;
Ισχύει αυτό που λέω, γνωρίζει κανείς;

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #14 on: Δευτέρα 30 Ιανουάριος 2017, 03:46:31 πμ
Γνωρίζει κανείς πάνω - κάτω πόσο είναι ένα λογικό κόστος για τα εξής:

Καθαρισμός καρμπυρατέρ
Συγχρονισμός Καρμπυρατέρ
Ρύθμιση στις βαλβίδες
Λάδια
φίλτρο λαδιού
φίλτρο αέρα
4 μπουζί

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 30 Ιανουάριος 2017, 05:10:22 πμ
Θα ήθελα να δοκιμάσω και τον Βιτωράτο, που έμαθα πρόσφατα απο φίλο ότι είναι να πάρει σύνταξη ή πήρε σύνταξη και το έχει αναλάβει ο συνεργάτης του;
Ισχύει αυτό που λέω, γνωρίζει κανείς;

Από όσο ξέρω ο Βιτωράτος δεν έχει συνεργάτη (είχε κάποτε). Το μαγαζί είναι δικό του. Τώρα για σύνταξη τι να πω.... δεν τον πήραν και τα χρόνια  ;)

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Δευτέρα 30 Ιανουάριος 2017, 16:30:35 μμ
Οκ. Κάνω λάθος τότε. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #17 on: Δευτέρα 30 Ιανουάριος 2017, 17:18:01 μμ
Αν έχεις μάθει να κινείσαι με ΤΑ και σου δώσει CBR για να σε διευκολήνει το πιθανότερο είναι να σε μαζευουν από την άσφαλτο....

Εννοεί CBF 600 βρε Γιάννη, τα μπερδεύει ακόμα τα τετρακύλινδρα! ;D

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #18 on: Τρίτη 31 Ιανουάριος 2017, 04:19:41 πμ
Γνωρίζει κανείς πάνω - κάτω πόσο είναι ένα λογικό κόστος για τα εξής:

Καθαρισμός καρμπυρατέρ
Συγχρονισμός Καρμπυρατέρ
Ρύθμιση στις βαλβίδες
Λάδια
φίλτρο λαδιού
φίλτρο αέρα
4 μπουζί

Δεν εχω κάνει αυτές τις εργασίες τωρα κοντα , αλλά για τα καρμπ, καθαρισμό κ συγχρονισμό μου είχαν ζητησει 60 ευρώ .

Βαλβίδες δεν ξερω τιμη αλλά αν γινουν μαζί με καρμπς μειώνονται τα εργατικά.

Τωρα , λάδια  υπολόγισε 3 λίτρα, θες κάπου 2.5, απο 9 εως 12 ευρω το λιτρο.

Φίλτρο λαδιου : 

OIL FILTER/OIL PUMP    Reference No: 10
Part Number: 15410-MM9-013
Εξάρτημα: CARTRIDGE, OIL FILTER (TOYO ROKI)
Τιμή:  8,62 €(χωρίς ΦΠΑ 24%)

Φιλτρο αέρα :

AIR CLEANER  Reference No: 12
Part Number: 17230-MS6-920
Εξάρτημα: ELEMENT COMP., AIR CLEANER
Τιμή:  20,08 €(χωρίς ΦΠΑ 24%)

Και μπουζί :

CYLINDER HEAD (FRONT)Go
Reference No: 27
Part Number: 98069-58916-
Εξάρτημα: PLUG, SPARK(DPR8EA-9)(NGK)
 Τιμή:  2,44 €(χωρίς ΦΠΑ 24%)

Οι τιμές για γνήσια ανταλλακτικά της XL600V  του 1999 επειδη δεν αναφερεις χρονολογία ,  ότι αλλο θες απο τιμές κ ανταλλακτικά εδώ:
https://www.motosp.gr/supercategories.php?sc=%20155%206%20&model=XL600V%20(IT)%20TransAlp&year=1999#content

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #19 on: Τρίτη 31 Ιανουάριος 2017, 04:34:35 πμ
Δεν εχω κάνει αυτές τις εργασίες τωρα κοντα , αλλά για τα καρμπ, καθαρισμό κ συγχρονισμό μου είχαν ζητησει 60 ευρώ .

Βαλβίδες δεν ξερω τιμη αλλά αν γινουν μαζί με καρμπς μειώνονται τα εργατικά.

Τωρα , λάδια  υπολόγισε 3 λίτρα, θες κάπου 2.5, απο 9 εως 12 ευρω το λιτρο.

Φίλτρο λαδιου : 

OIL FILTER/OIL PUMP    Reference No: 10
Part Number: 15410-MM9-013
Εξάρτημα: CARTRIDGE, OIL FILTER (TOYO ROKI)
Τιμή:  8,62 €(χωρίς ΦΠΑ 24%)

Φιλτρο αέρα :

AIR CLEANER  Reference No: 12
Part Number: 17230-MS6-920
Εξάρτημα: ELEMENT COMP., AIR CLEANER
Τιμή:  20,08 €(χωρίς ΦΠΑ 24%)

Και μπουζί :

CYLINDER HEAD (FRONT)Go
Reference No: 27
Part Number: 98069-58916-
Εξάρτημα: PLUG, SPARK(DPR8EA-9)(NGK)
 Τιμή:  2,44 €(χωρίς ΦΠΑ 24%)

Οι τιμές για γνήσια ανταλλακτικά της XL600V  του 1999 επειδη δεν αναφερεις χρονολογία ,  ότι αλλο θες απο τιμές κ ανταλλακτικά εδώ:
https://www.motosp.gr/supercategories.php?sc=%20155%206%20&model=XL600V%20(IT)%20TransAlp&year=1999#content

Φίλε Stoneman είσαι Σούπερμαν! Ευχαριστώ πολύ! Είναι του 96 το 600 που έχω.

μόλις σχολασα από τη δουλεια τελικά το πήγα στον μέρμηγκα που είναι και πολύ κοντά και βολεύει,  είπαμε να γίνουν τα εξής:

Καθάρισμα καρμπς, βαλβίδες, συγχρονισμός, λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αερα, 4 μπουζί περίπου κοντά 200 ευρω ευρώ. Εκ των οποίων τα 100 είναι η εργασία. Τώρα αν χρειαστούν φλατζακια για  τα καπάκια των βαλβίδων τα βάζουμε αναγκαστικά..Και δεν διαπραγματεύομαι για φλατζοκολλες και μλκιες. επίσης και λαιμούς καρμπ είδα είναι πιο ξεροί και από παξιμαδι.. οπότε + αυτά

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #20 on: Τρίτη 31 Ιανουάριος 2017, 04:57:15 πμ
Εισαγωγες (λαιμούς) καρμπυρατερ παρε γνήσιους που έχουν το στοπ της βιδας να σφίγγει ιδανικά

XL650V

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Τρίτη 31 Ιανουάριος 2017, 05:14:27 πμ
Και οι ιμιτασιον έχουν αυτό το στοπ και κάνουν 30 ευρώ και οι δύο, όχι ο ένας.

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #22 on: Τρίτη 31 Ιανουάριος 2017, 06:11:22 πμ
Από όσο ξέρω ο Βιτωράτος δεν έχει συνεργάτη (είχε κάποτε). Το μαγαζί είναι δικό του. Τώρα για σύνταξη τι να πω.... δεν τον πήραν και τα χρόνια  ;)
Κι όμως έχει έναν συνεργάτη που δουλεύουν μαζί γιατί θα του αφήσει το συνεργείο, διότι πράγματι ο Κώστας βγαίνει στη σύνταξη για να την αράξει στην αγαπημένη του Ερέτρια.

Όσο και να μικροδείχνει ή να φαίνεται ακμαίος τα έχει συμπληρώσει τα χρόνια του.

Sent from my Lenovo A7000-a using Tapatalk

Ηλίας Δημητριάδης

Offline Horizons

• Απλός οδηγός
  • Χρήστος
Reply #23 on: Τετάρτη 01 Φεβρουάριος 2017, 17:24:35 μμ
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα!

Λοιπόν.. χθες βράδυ παρέλαβα τη γριά μου απο το service. Πρώτες εντυπώσεις τώρα.. Παίρνει μπρος σπίρτο, δουλεύει πιο "απαλά", σταθερό ρελαντί, στο δρόμο τη νιώθω πιο "δεμένη", τραβάει αρκετά καλύτερα, σκασίματα σχεδόν τίποτα και αν είναι μόνο κανα μικρό που και που στις χαμηλές αφήνοντας το γκάζι (θέλω να παίξω λίγο με τα pilots μονος μου να βρω το ιδανικό μπας και τα μηδενίσω). Από λάδια βάλαμε τα liqui moly που βάζει στους καβάσουλες και μου είπε καλά λόγια, προσωπικά παρατήρησα πως το σασμαν συμπεριφερεται πολυ πιο γλυκα από τα motul που έβαζα και το χαρακτηριστικό "γκραπ" της 1ης που κουμπώνει έγινε ερωτικό, αισθησιακό και τσαχπινιάρικο.

Μου επισήμανε ο μηχανικός για τις μεμβράνες τις οποίες τις είδα και εγω και η αλήθεια είναι πως τείνουν να γίνουν σαν τα χαρτάκια rizla τα λεπτά.. για να μη πω σαν τούλι απο μπομπονιέρες.. Πρέπει να αλλαχτούν οπωσδήποτε και μου είπε να ασχοληθώ και μόνος μου όταν έχω χρόνο για να γλιτώσω και λεφτά, δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο αν πιάνουν τα χέρια σου.

Σε γενικές γραμμές, χωρίς βέβαια ακόμα να έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα, την νιώθω να δουλευει καλύτερα.. απο γριά αναβαθμιστηκε σε μιλφάρα  :2hysterical: αλλά ακόμα δεν έχει τις επιδόσεις που πρέπει να έχει.. τώρα μένει να δω και από κατανάλωση τι κάνει :beer:

Το επόμενο service σκέφτομαι να το κάνω μόνος σε καμιά άδεια προς την άνοιξη η αρχές καλοκαιριού, και να αλλάξω και τις μεμβράνες.. Να ναι καλά το service manual και το forum, υπάρχουν τα πάντα χρόνο να έχεις και όρεξη. Θα εφοδιαστώ και με τα κατάλληλα εργαλεία και ένα carb sync.

Αυτά και είδωμεν..  :pope:

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #24 on: Τετάρτη 01 Φεβρουάριος 2017, 20:44:09 μμ
ωραιος καλοριζικη. καταναλωση θα δεις διαφορα στανταρ. τα ιδια λαδια φοραμε  ;)

XL650V