Hellas Transalp Forum

15 Λεπτά για να ζεσταθεί;

joman · 21754

Offline Derd

• The Oracle..
  • Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Τρίτη 06 Νοέμβριος 2007, 22:14:34 μμ
Παντως η δικια μου απο τη δουλεια μεχρι το σπιτι (~10χλμ) το χειμωνα ουτε που σηκωνεται ο δεικτης..

May the force be with you..

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #26 on: Δευτέρα 03 Δεκέμβριος 2007, 19:19:43 μμ
Παιδιά συμπαθάτε με για αυτή την μακρόχρονη απουσία(που καθόλου δεν οφείλεται στη σκέψη του Χρήστου ότι με μπερδέψατε)
Απλά μου τύχανε κάτι αναποδιές, η μια καπάκι στην άλλη, και ούτε καιρό είχα να δω τη μηχανή, ούτε καν να ανοίξω τον υπολογιστή.
Κάτι ήξερε και αυτός που έβγαλε το  ενός κακού μύρια έπονται(ή κάπως έτσι).
Ελπίζω μόνο να σταματήσουν εδώ.
Και επιστρέφω στο θέμα μας, τη μηχανή και το ζέσταμα…
Και ξεκαθαρίζω, είτε με το τσοκ την αφήσω να δουλέψει για 5-10 λεπτά, είτε χωρίς, μόλις ξεκινήσω αρχίζει τα σκασίματα και η μηχανή αρνείται να προχωρήσει φυσιολογικά.
Η πρέπει να κρατάω τις στροφές μονίμως πολύ ανεβασμένες, ή μου σβήνει.
Και μόνο μετά από κάμποσα χιλιόμετρα έρχεται στα κανονικά της.
Ένα άλλο που παρατήρησα το Σάββατο.
Ο εμπρός κύλινδρος δεν ζεσταίνεται το ίδιο με τον πίσω, μετά πχ. από 5 λεπτά λειτουργίας ακουμπάω με το χέρι τον πίσω και καίει, δεν μπορείς να κρατήσεις το χέρι σου εκεί.
Αντιθέτως ο μπροστινός είναι απλά χλιαρός…
Και μπαίνω τώρα σε σκέψεις, μήπως έκανα καμιά βλακεία όταν άλλαξα τα μπουζί(έχουμε συζητήσει αλλού για τα συγκεκριμένα, και τα προτείνατε όλοι ως τα καλύτερα), και μήπως δεν τα βίδωσα κανονικά, με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν σωστά οι 2 κύλινδροι;
Υπάρχει ίσως κάποια σχέση στα δυο προβλήματα;
Και αν έχει τελικά γίνει το λάθος στα μπουζί, πως το ελέγχω;
Δεν την γλυτώνω την επίσκεψη στο γιατρό;

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #27 on: Δευτέρα 03 Δεκέμβριος 2007, 19:22:49 μμ
Ξαναβάλε τα παλιά να σου φύγει η ιδέα ,(η να σωθείς αν φταιν αυτά.)

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #28 on: Δευτέρα 03 Δεκέμβριος 2007, 19:26:23 μμ
Το θέμα δεν είναι αν φταίνε τα καινούρια μπουζί, δεν έχω καμιά αμφιβολία για την ποιότητα τους.
Εγώ φοβάμαι μήπως δεν τα τοποθέτησα σωστά(και παιδευόμουν δυο ώρες).
Οπότε και τα παλιά να ξαναβάλω ίσως κάνω το ίδιο λάθος…

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #29 on: Δευτέρα 03 Δεκέμβριος 2007, 19:38:27 μμ
Τι λάθος να κάνεις ρε Γιάννη στη τοποθέτηση.
Αν εννοείς να σφίξεις λίγο η πολύ στα μπουζί  μόνος θα καταλάβεις .(κινητήρας κρύος).
Επίσης καλό είναι να τα βγάλεις να τα δεις πως είναι από κάπνα η λάδια.
Συνήθως τα μπουζί "μιλάνε" γιά την ποιότητα της καυσης.
Καλή δουλειά.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #30 on: Δευτέρα 03 Δεκέμβριος 2007, 20:52:31 μμ
Τα μπουζί μιλάνε ,εδώ λίγο συνοπτικά βέβαια.

http://www.siriocenter.gr/mpouzi.htm

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #31 on: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 20:31:33 μμ
Γιάννη, τί ακριβώς επεμβάσεις έκανες στη μηχανή, ακριβώς πριν παρατηρήσεις το πρόβλημα με τα σκασίματα και την καθυστέρηση στο ζέσταμα του κινητήρα? Προσπάθησε να θυμηθείς όσα ακριβώς έκανες.

Τα μπουζί που λές ότι άλλαξες, τί μάρκα και κωδικό έβαλες? Η τοποθέτησή τους δεν είναι δύσκολη, απλώς τα βιδώνεις με το χέρι και στο τέλος 1 στροφή με το κλειδί. Εσύ πώς τα τοποθέτησες και υποθέτεις ότι δεν τα έβαλες σωστά?
Τί άλλο άλλαξες?
Έχεις συνδέσει σωστά όλα τα σωληνάκια που συνδέονται στα καρμπς και στο ρεζερβουάρ? Μήπως έβαλες κάποιο λάθος?
Έχεις βάλει σωστά όλο το σύστημα εισαγωγής από το φιλτροκούτι μέχρι τα καρμπς?
Μετακίνησες καθόλου τους πολλαπλασιαστές?
« Last Edit: Τετάρτη 05 Δεκέμβριος 2007, 20:43:38 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #32 on: Δευτέρα 10 Δεκέμβριος 2007, 20:13:15 μμ
  Εμένα πάλι η διαφορετική θερμοκρασία των δύο κυλίνδρων με παραπέμπει σε διαφορετικό μίγμα στον κάθε κύλινδρο (υψηλή θερμοκρασία=φτωχό μίγμα, χαμηλή θερμοκρασία=πλούσιο μίγμα). Τα σκασίματα επίσης υποδηλώνουν φτωχό μίγμα που αυτοεκρήγνυται. Έχει παρατηρηθεί και σε άλλα ΤΑ (και στο δικό μου), να απορρυθμίζονται τα καρμπς και να φέρνει διαφορετικό μίγμα το καθ' ένα (ή να μη δουλεύουν συγχρονισμένα).

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline helias

• Απλός οδηγός
Reply #33 on: Σάββατο 15 Δεκέμβριος 2007, 00:04:40 πμ
Παντως η δικια μου απο τη δουλεια μεχρι το σπιτι (~10χλμ) το χειμωνα ουτε που σηκωνεται ο δεικτης..

Και εμένα το ίδιο κάνει:
Σπίτι δουλειά περίπου 20 χλμ και ίσα που φτάνει στην πρώτη γραμμή ο δείκτης.
Στο αυτοκίνητο ξέρω ότι όταν ξεκινά ο θερμοστάτης είναι κλειστός για να ζεσταθεί γρήγορα΄και στη συνέχεια παραμένει σταθερός ο δείκτης.
Μήπως στη μηχανή υπάρχει πρόβλημα και ο θερμοστάτης (η Βαλβίδα) μένει συνεχώς ανοικτή;
Λειτουργεί σωστά η μηχανή σ΄ αυτή τη θερμοκρασία;

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #34 on: Δευτέρα 31 Δεκέμβριος 2007, 06:29:14 πμ
Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Άντε πάλι μετά από τόσο καιρό να ξεσκαλίσω το θέμα(πάντα άλυτο το πρόβλημα), αλλά μιας και δεν έχω καθόλου ασχοληθεί με τη μηχανή εδώ και ένα μήνα περίπου, έμεινε και αυτό στάσιμο.
Για το μόνο που έχω να γράψω κάτι είναι στην ερώτηση του Χρήστου αν έχω πειράξει κάτι άλλο εκτός από τα μπουζί.
Τίποτα απολύτως ούτε σωληνάκια ούτε ηλεκτρολογικά, εκτός από την τοποθέτηση του συναγερμού, αλλά αυτό είχε γίνει πιο πριν.
Βέβαια και τα μπουζί(για τα οποία δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά έχουμε μιλήσει για αυτά και σε άλλο πόστ) τα είχα αλλάξει λίγο καιρό πριν την παρουσίαση των προβλημάτων.
Οι πρώτες ενδείξεις εμφανιστήκαν με τα πρώτα κρύα…
Θανάση για το λάθος τοποθέτησης που γράφω εννοώ μήπως τα έσφιξα υπερβολικά ή όχι αρκετά, για να στραβοβιδώσουν δεν νομίζω να είναι δυνατό.
Αυτά ρε παιδιά, ίσως τελικά να το θέλει το μάστορά της (μόλις ζεστάνει λιγάκι και ο καιρός)
Και κλείνω με ευχές για όλους, και όλα να πάνε όπως τα θέλετε για το 2008  :)

Offline mio650

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #35 on: Τετάρτη 02 Ιανουάριος 2008, 23:58:30 μμ
joman δεν ξερω γιατι αργει να ζεσταθει αλλα το οτι σου κανει σκασιματα ισως οφειλεται σε βραχυκυκλωμενο μπουζι.οταν εχεις τραβηγμενο τσοκ δεν πρεπει να παιζεις καθολου το γκαζι.

flwrina

• Guest
Reply #36 on: Πέμπτη 03 Ιανουάριος 2008, 01:51:25 πμ
εγω σημερα την ειχα ρελαντι 20 λεπτα και ο δεικτης ισα που συγκινηθηκε... ;D ;D ;D
το πιο πιθανο απο το κρυο ειναι. απο σεπτεμβριο ηδη εβλεπα διαφορες...αν δουλευει σωστα μην δινεις σημασια...

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Πέμπτη 03 Ιανουάριος 2008, 14:59:57 μμ
 :hot: :hot: Αμάαααν! Λευτέρη, 20 λεπτά στο ρελαντί? Αντενδείκνυται αυστηρά, για να μην πω απαγορεύεται! Ό,τι χειρότερο για τον κινητήρα. 

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

flwrina

• Guest
Reply #38 on: Πέμπτη 03 Ιανουάριος 2008, 16:40:46 μμ
καπου καπου εδινα και καμμια γκαζια.... ;D  γιατι τι θα παθει βρε μιχαλη?????????????     το αυτοκινητο πως το αφηνουμε στο ρελαντι?

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Πέμπτη 03 Ιανουάριος 2008, 19:05:47 μμ
καπου καπου εδινα και καμμια γκαζια.... ;D  γιατι τι θα παθει βρε μιχαλη?????????????     το αυτοκινητο πως το αφηνουμε στο ρελαντι?

20 λεπτά στο πλευρικό σταντ; Ο κινητήρας δε λυπαίνεται και σίγουρα δεν πρέπει να τη ζεσταίνεις έτσι... αλήθεια ποιος είπε ότι το ΤΑ θέλει ζέσταμα;;;

Μετά από 12 μέρες ακινησίας το έβαλα μπροστά με 6 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε ένα λεπτό είχα φύγει. Δεν παθαίνει τίποτα

Παύλος Καρούμπης

Offline takisd

• Απλός οδηγός
  • TA XL600VX - 1999 ANNIVERSARY
    • http://www.dilios.gr
Reply #40 on: Πέμπτη 03 Ιανουάριος 2008, 19:10:08 μμ
Μετά από 12 μέρες ακινησίας το έβαλα μπροστά με 6 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε ένα λεπτό είχα φύγει. Δεν παθαίνει τίποτα

Και εγώ το ίδιο σήμερα. Μετά από 3 εβδομάδες ακινησίας,  8 π.μ με θερμοκρασία γύρω στους 6 βαθμούς, πήρε με την πρώτη, μόνο 1 λεπτό με τσοκ και ... φύγαμε !

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #41 on: Πέμπτη 03 Ιανουάριος 2008, 19:32:43 μμ
Και εγώ το ίδιο σήμερα. Μετά από 3 εβδομάδες ακινησίας,  8 π.μ με θερμοκρασία γύρω στους 6 βαθμούς, πήρε με την πρώτη, μόνο 1 λεπτό με τσοκ και ... φύγαμε !

Και εγώ αυτό ακριβώς κάνω, αλλά μετά από το μισό λεπτό αυξάνονται οι στροφές και κλείνω σιγά-σιγά το τσοκ.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #42 on: Πέμπτη 03 Ιανουάριος 2008, 19:33:04 μμ
το θέμα ειναι οτι ο Λευτέρης δε φεύγει μετά. Απλά το βάζει εμπρός...
Για το πλαϊνό στάντ δε νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα λίπανσης (πλεον) Εκτός και αν είναι μεγάλη η κλιση
οπως στο κουτσό στάντ του Παύλου.

Λευτέρη καλύτερα να το τακτοποιήσεις όπως πρέπει για μακρά ακινησία, παρά να το βάζεις μπροστά για 20 λεπτά κάθε φορά.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Πέμπτη 03 Ιανουάριος 2008, 20:35:31 μμ
καπου καπου εδινα και καμμια γκαζια.... ;D  γιατι τι θα παθει βρε μιχαλη?????????????     το αυτοκινητο πως το αφηνουμε στο ρελαντι?

Τι θα πάθει? Μέχρι φλάντζα κεφαλής μπορεί να κάψει. Ούτε το αυτοκίνητο πρέπει να δουλεύει πολύ ώρα στο ρελαντί. Είναι ευρέως γνωστό.  Ο πετρελαικινητήρας δε, μαζεύει μαυρίλα. Στα εμβολοφόρα αεροπλάνα έχουμε τεχνική οδηγία του κατασκευαστή, αν πχ υπάρχει κίνηση και περιμένουμε πολλή ώρα στο έδαφος, κάθε 2-3 λεπτά ανεβάζουμε στροφές στις 1500 για να καθαρίζουν τα μπουζί.
  Και τέλος, το manual του στρομ το αναφέρει και επίσημα (για την περίοδο στρωσίματος αλλά εγώ το τηρώ και μετά το στρώσιμο). Και με το ΤΑ έσβηνα όταν υπήρχε μποτιλιάρισμα στην πόλη και έβαζα μπροστά όταν η ουρά άρχιζε να κινείται. Σώζεις καύσιμο, σώζεις θερμοκρασία του κινητήρα, δίνεις ανάσα στο λάδι, σώζεις ρύπους από την ατμόσφαιρα.

Και όπως προανέφεραν παραπάνω Παύλος και όλοι, οι σημερινοί κινητήρες δεν χρειάζονται ζέσταμα παρά μόνο ίσως μερικά δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να δουλεύει στο ρελαντί παραπάνω.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #44 on: Παρασκευή 04 Ιανουάριος 2008, 04:02:39 πμ
Φλάντζα καίγεται μόνο αν η θερμοκρασία υπερβεί το όριο. Στου Λευτέρη ούτε κάν έφτασε μέχρι τη μέση (όπως λέει)!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

flwrina

• Guest
Reply #45 on: Παρασκευή 04 Ιανουάριος 2008, 04:36:06 πμ
Φλάντζα καίγεται μόνο αν η θερμοκρασία υπερβεί το όριο. Στου Λευτέρη ούτε κάν έφτασε μέχρι τη μέση (όπως λέει)!

ποια μεση? τον κατω δεικτη ισα που τον ακουμπησε... :-\ :-\ :-\
βαρυ χειμωνα εχουμε παιδια μην ξεγελιεστε με τον καιρο εκει κατω. σημερα που ''ζεστανε'' καπως 3 το μεσημερι ειχε  -3 βαθμους...   μεχρι και -16 ειχε φτασει τις πρωινες ωρες πριν λιγες ημερες.
αφου παιρνει και μπροστα παλι καλα...

Offline joman

• Απλός οδηγός
Reply #46 on: Παρασκευή 04 Ιανουάριος 2008, 06:33:36 πμ
20 λεπτά στο πλευρικό σταντ; Ο κινητήρας δε λυπαίνεται και σίγουρα δεν πρέπει να τη ζεσταίνεις έτσι... αλήθεια ποιος είπε ότι το ΤΑ θέλει ζέσταμα;;;

Ένα λεπτό;;;
Καλό ακούγεται, το πρόβλημα με τη δικιά μου είναι ότι δεν προχωράει ρούπι άμα δεν τη ζεστάνω τουλάχιστον ένα τέταρτο.
Όσο για το τσόκ, μέχρι 1200-1300 στροφές ανεβάζει, και αυτό μετά από πολύ ώρα.
Πρέπει να παίξω το γκάζι για τα καλά αν θέλω να ξεκινήσω κάποια στιγμή. >:(

flwrina

• Guest
Reply #47 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 17:46:03 μμ
καλημερα. σημερα με ''καλο'' καιρο ειπα να κανω τον γυρο του τετραγωνου με την μηχανη.αντε να δουλεψε 7-8 λεπτα σε χαμηλες στροφες. παρατηρησα οτι:
ο πισω κυλινδρος ηταν αρκετα ζεστος,ο μπροστα ομως απο την αριστερη μερια ηταν χλιαρος εως κρυος αλλα απο την δεξια μερια σχεδον οπως και ο πισω ζεστος. αυτο αν δεν κανω λαθος συμβαινει διοτι δεν εχει ανοιξει το κυκλωμα των νερων και δεν ''δουλευουν'' τα νερα διοτι δεν ηταν η καταλληλη θερμοκρασια? οι εξοδοι απο τις εξατμισεις στον καθε κυλινδρο εκαιγαν οποτε απομακρυνω την περιπτωση μη σωστης τροφοδοσιας. και χωρις σκασιματα και με τραβηγμα κανονικο πηγαινε η μηχανη...

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #48 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 21:21:33 μμ
Λευτέρη...
Από που φύσαγε ο αέρας χθές ?
Είναι σημαντικό.... :magnify:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #49 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2008, 21:44:03 μμ
Λευτέρη...
Από που φύσαγε ο αέρας χθές ?
Είναι σημαντικό.... :magnify:

:lol:

Ναι, ναι. Και η γωνία που είχε η μηχανή με την κατεύθυνση του ανέμου είναι σημαντική...  :laughing9: :laughing9: :laughing9:

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V