Παιδες καλησπέρα.
Την παρασκευη ειχα την ατυχια να μου κλεψουν το μπουφαν.

Σιγα το κακο θα μου λεγατε, ελα ομως που μεσα ειχα τα παντα. Πορτοφολι με ταυτοτητα,καρτες, διπλωμα, αδειες κυκλοφοριας αυτο / μηχανης οπως και κλειδια, σπιτιου,αυτο,μηχανης,τηλεκντρολ γκαραζοπορτας και δεν θυμαμαι και τι αλλο.....

Οσον αφορα την προστασια της μηχανης επαναπρογραμματισα το κοντρολ του συναγερμου για να απομονωσω το κλεμμενο μπουτον

και ερχομαστε στο κλειδι... Αν πετυχει τηνμηχανη χωρις συναγερμο την πηρε και εφυγε

Ρωτωντας φιλους, γνωστους, αγνωστους και οποιον αλλον βρηκα εχω να παραθεσω τα εξης.
1) Βγαζω αλλο ενα κλειδι (αγορα, κοψιμο,προγγραμ 35-40€) & ενα καλο πεταλο 60-80€
μειον...η μηχανη απροστατευτη ως προς το κλειδι...
2) Αγορα 2 νεων κλειδειων κοψιμο,& προγγραμ και τελειωσα...
μειον... ο ενας μηχανικος μου ειπε οτι ετσι θα ειμαι ΟΚ. ΚΟΣΤΟς 50€
ο αλλος μηχανικος μου ειπε οτι ΣΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ να επαναπρογραμματιζει 2 νεα
κλειδια και στην δοκιμη του παλιου να δουλευει ο κινητηρας,?

? ενω το διαγνωστικο δειχνει
τους 2 νεους κωδικους?

.
3) Αγορα 2 νεων κλειδειων, βγαινει ο διακοτης και αλλαζοντας τα λαμακια εσωτερικα (απο κλειδαρα) κοβουμε
προσαρμοζουμε και προγραμματιζουμε τα νεα κλειδια με τον νεο διακοπτη, κοστος ( κλειδια 60,κλειδαρας
35-40) περιπου 100€ χωρις εξοδα του βγαλε-βαλε του διακοπτη απο τον μηχανικο. Προταση του 2ου
μηχανικου.
4) Αλλος γνωστος κλειδαρας μου ζητα 50€ για 2 ιμιτασιον κλειδια κομμενα, προγραμματισμενα και "πειραγμα"
διακοπτη. Προυποθεση βγαλε-βαλε διακοπτη ειναι δικη μου δουλεια.Κοστος γνωριζουμε?
ΥΓ. ο 1ος μηχανικος ειναι αγνωστος και φτιαχνει ολα τα μηχανακια.
ο 2ος επισης φτιαχνει ολα τα μηχανακια αλλα εχει μεγαλη εμπειρια σε τρανσαλπ. (οι πολυ παλιοι εδω
μαλλον τον γνωριζουν) γι αυτο και προβληματιζομαι με αυτο που μου ειπε.
Ψαχνω την φτηνοτερη και αξιοπιστη λυση ασφαλειας της μηχανης.
Καθε σκεψη σας δεκτη....και συγνωμη για το σεντονι.
.Δημητρης.