Hellas Transalp Forum

Αποσυναρμολόγηση πλαστικών 650

Vagggelis XL650V · 5691

Offline Vagggelis XL650V

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Παρασκευή 28 Οκτώβριος 2016, 02:57:54 πμ
Καλησπέρα παιδιά, έφτασα σε ένα σημείο στην αποσυναρμολόγηση των πλαστικών της 650 και αφού έχω βγάλει τα πλαστικά μαζί με το εμπρός φανάρι δεν μπορώ να τα χωρίσω μεταξύ τους, έιναι κάτι κλιπς πάνω και πλάγια απο το φανάρι και δεν μπορώ να καταλάβω πως ανοίγουν και προφανώς δεν θέλω να τα ζορίσω πριν σας ρωτήσω....Ευχαριστώ!

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Κυριακή 30 Οκτώβριος 2016, 23:03:26 μμ
Δεν μπορώ να καταλάβω απ' την φωτογραφία πολλά πολλά. Πες αναλυτικά και βάλε φωτογραφίες σταδιακά τί έκανες,

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #2 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2016, 00:02:01 πμ
Καλησπέρα παιδιά, έφτασα σε ένα σημείο στην αποσυναρμολόγηση των πλαστικών της 650 και αφού έχω βγάλει τα πλαστικά μαζί με το εμπρός φανάρι δεν μπορώ να τα χωρίσω μεταξύ τους, έιναι κάτι κλιπς πάνω και πλάγια απο το φανάρι και δεν μπορώ να καταλάβω πως ανοίγουν και προφανώς δεν θέλω να τα ζορίσω πριν σας ρωτήσω....Ευχαριστώ!

Εκανα αυτη τη δουλεια προσφατα και "ανοιγοντας" λιγο προς τα εξω τα πλαϊνα πλαστικα τα ξεκουμπωσα. Κοιταξα μολις και το workshop manual το οποιο αναφερει "Tilt the right and left fairings outwards to free the clips holding them to the headlight fairing". Με τον ορο "headlight fairing" νομιζω εννοει αυτο το "λεπτο" περιγραμμα-φαιρινγκ που περιβαλει το φαναρι.

Εχω δωσει τα δικα μου για βαψιμο και σκεφτομουνα οτι θα θελει επισης προσοχη στο βαλσιμο να μη ζοριστουν αυτα τα κλιπ. Προσοχη μην τα ζορισεις πολυ στο βγαλσιμο, λιγο χρειαζεται και προσεκτικα.

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #3 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2016, 00:13:00 πμ
Ξαναγραφω γιατι εχω την εντυπωση απο τη φωτο οτι πας να τα βγαλεις αφηνοντας το κεντρικο φαιρινγκ με το φαναρι πανω στη μοτο. Ισως να γινεται και ετσι αλλα θαλεγα να βγαλεις ΟΛΟ το φαιρινγκ τελειως, να βγαλεις το φαναρι και ΜΕΤΑ τα πλαϊνα πλαστικα οπως ειπα πιο πανω.

" the PouroDuro spirit "

Offline Vagggelis XL650V

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2016, 00:54:48 πμ
Ξαναγραφω γιατι εχω την εντυπωση απο τη φωτο οτι πας να τα βγαλεις αφηνοντας το κεντρικο φαιρινγκ με το φαναρι πανω στη μοτο. Ισως να γινεται και ετσι αλλα θαλεγα να βγαλεις ΟΛΟ το φαιρινγκ τελειως, να βγαλεις το φαναρι και ΜΕΤΑ τα πλαϊνα πλαστικα οπως ειπα πιο πανω.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. ...Αλλά μάλλον  μ έχουν κλωτσησει οι βίδες. ...γυρίζω ΤΙΣ βίδες του φαναριου αλλά δεν μοιάζουν ναναπελευθερωνουν το φανάρι από το πλαστικό. ...Μόνο μια καταφερα να βγαλω Μήπως συναντησες αντίστοιχο πρόβλημα? ?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #5 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2016, 02:18:20 πμ
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. ...Αλλά μάλλον  μ έχουν κλωτσησει οι βίδες. ...γυρίζω ΤΙΣ βίδες του φαναριου αλλά δεν μοιάζουν να απελευθερωνουν το φανάρι από το πλαστικό. ...Μόνο μια καταφερα να βγαλω Μήπως συναντησες αντίστοιχο πρόβλημα? ?

Ναι, ακριβως το ιδιο στην πανω δεξια βιδα οπως κοιταμε προς τα μπρος (δηλ. απο τη θεση του οδηγου). Ειχα βγαλει τις υπολοιπες και μετα ανοιγοντας λιγο το δεξι πλαστικο και ξεβιδωνοντας ή κανοντας κατι τετοιο τελος παντων, η βιδα βγηκε. Κοιταξα μετα τις βολτες και δεν ειχανε προβλημα, ξαναβιδωσα μαλιστα τη βιδα και την ξαναεβγαλα. Για προσπαθησε λιγο αλλα με προσοχη παντα. Τεσσερα χερια ειναι καλυτερα αλλα εγω δεν τα ειχα - φωναζω συνηθως τη γυναικα μου για τετοιες βοηθειες αλλα δεν ητανε εκει οταν ελυσα το φαιρινγκ.

" the PouroDuro spirit "

Offline Vagggelis XL650V

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Δευτέρα 31 Οκτώβριος 2016, 04:00:32 πμ
Ναι, ακριβως το ιδιο στην πανω δεξια βιδα οπως κοιταμε προς τα μπρος (δηλ. απο τη θεση του οδηγου). Ειχα βγαλει τις υπολοιπες και μετα ανοιγοντας λιγο το δεξι πλαστικο και ξεβιδωνοντας ή κανοντας κατι τετοιο τελος παντων, η βιδα βγηκε. Κοιταξα μετα τις βολτες και δεν ειχανε προβλημα, ξαναβιδωσα μαλιστα τη βιδα και την ξαναεβγαλα. Για προσπαθησε λιγο αλλα με προσοχη παντα. Τεσσερα χερια ειναι καλυτερα αλλα εγω δεν τα ειχα - φωναζω συνηθως τη γυναικα μου για τετοιες βοηθειες αλλα δεν ητανε εκει οταν ελυσα το φαιρινγκ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. ...Από αύριο θα το παλέψω πάλι κ βλέπουμε. ....