Hellas Transalp Forum

ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ-ΑΛΛΑΓΗ ΒΗΜΑΤΟΣ?

ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina) · 4403

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
on: Παρασκευή 26 Αύγουστος 2016, 22:12:59 μμ
Μετα απο πολυ πολυ επανερχομαι με τους χαιρετισμους στους παλιους αλλα και νεους φιλους.

ειχα φορεμενα σχεδον για 4 χρονια στο ΤΑ τα bridgestone battle wing σε 130 πισω. αν και ειχα κανει ουτε 10.000χλμ τα αλλαξα πριν κανα μηνα με anakee 3 παλι σε 130 το πισω.
πριν την αλλαγη με 160χλμ ειχα ακριβως 7.000 στροφες (16αρι γραναζι μπροστα) και μετα την αλλαγη για να εχω 160χλμ φτανω σχεδον τις 7.400-7.500 στροφες.
παιζει επειδη το αλλο λαστιχο ηταν πιο ''παχυ'' λογω κατασκευης σε σχεση με το νεο να δινει αυτες τις διαφορες στα χλμ και τις στροφες κινητηρα?

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #1 on: Κυριακή 28 Αύγουστος 2016, 09:06:34 πμ
Αν ειχες 130/90 και εβαλες 130/80 ναι, δικαιλογηται.Μικραινει το υψος του προφιλ, αρα και η περιμετρος του ελαστικου, αρα και η τελικη σχεση μεταδοσης.

Στάλθηκε από το Lenovo A916 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #2 on: Κυριακή 28 Αύγουστος 2016, 16:40:17 μμ
Δεν ξερω βεβαια  τι ισχυει για τα λαστιχα μοτο.Φανταζομαι οταν μιλαμε για ιδιες διαστασεις στα νουμερα να εχουν και ιδια διαμετρο τα ελαστικα μετρημενα μεταξυ τους.Η μονη περιπτωση που μπορω να σκεφτω,ειναι οπως λεει και ο φιλος,τα ποιο "τακουνατα' λαστιχα πιθανων να εχουν ισως λιγο μεγαλυτερη διαμετρο και απο αυτο να προκυπτουν οι διαφορες στην ενδειξη του στροφομτρου.Αλλα και αυτο....δεν μου φαινεται σωστο να ισχυει.Κατι τετοιο ηξερα οτι μπορει να το δεις μονο συγκρινοντας κανονικα ελαστικα με αναγομωμενα ,(σε αυτιοκινητων)οπου ιδιες διαστασεις διαφερουν.

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #3 on: Κυριακή 28 Αύγουστος 2016, 22:42:45 μμ
Αν ειχες 130/90 και εβαλες 130/80 ναι, δικαιλογηται.Μικραινει το υψος του προφιλ, αρα και η περιμετρος του ελαστικου, αρα και η τελικη σχεση μεταδοσης.

Στάλθηκε από το Lenovo A916 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ωπππ. Αυτο ουτε το προσεξα. Δεν  θυμαμαι κιολας αν ηταν 80 η 90 τα παλια.

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #4 on: Κυριακή 04 Σεπτέμβριος 2016, 19:36:05 μμ
Τα λάστιχα που αναφέρεις δεν βγαίνουν σε 130/90 17. Η διαφορά στο στροφόμετρο δεν δικαιολογείται από την μικρή διαφορά που πιθανόν να έχουν τα ίδιας διάστασης ελαστικά.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!