Hellas Transalp Forum

Παράξενα με το ρεύμα...

cookos · 21113

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Παρασκευή 12 Αύγουστος 2016, 00:26:04 πμ
Koιτα και εδω http://www.sxelectronics.gr/el/p1.html
Προσωπικη γνωμη για το ανωτερω δεν εχω αλλα εχω ακουσει τα καλυτερα
Φοραω και εγω τετοιο και δουλευει αψογα. Σταθερες τασεις συνεχεια και χαμηλοτερη θερμαοκρασια.

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #26 on: Πέμπτη 18 Αύγουστος 2016, 02:44:15 πμ
Μονόλογος άσχετου με ηλεκτρολογικά Νο.341

Λίγο εως πολύ όλοι είμαστε ασχετοι, αρα μην το παίρνεις προσωπικά. :goofy:

Ποιό είναι το φάσμα των Watt που θα πρέπει να αποδίδει ανορθωτής ώστε να μη πολυζορίζεται ή για να μην υπολειτουργεί (και άρα υπερθερμαίνεται);  :goofy:

Το φάσμα των Watts, ναι ...

Λοιπόν, δεν είναι μόνο ο φωτισμός που αποτελεί κατανάλωση, είναι κ η ανάφλεξη, η/οι ηλεκτρονική/ες κλπ.

Αν θές να δείς το   ρεύμα που καταναλώνεται απο μπαταρία κ μετά, θα πρέπει να συνδέσεις σε σειρά με την μπαταρία σου ενα αμπερόμετρο, αλλά οχι στο καλώδιο που την συνδέει στον ανορθωτή, στο καλώδιο που πάει πχ στον γενικό διακόπτη με το κλειδί.
Με αλλα λόγια να βγάλεις την 30Α γενική ασφάλεια που βρίσκεται στο ρελέ της μιζας κ να συνδέσεις στην θέση της ενα αμπερόμετρο.
Εκεί θα δείς τι ρεύμα καταναλώνεις κ απο τον τύπο P=U*I θα μετρήσεις πλέον ισχύ.

Για να δείς πόσο ρεύμα συνολικά  καταναλώνεις,  το αμπερόμετρο  θα πρέπει να συνδεθεί απο τον ανορθωτή στην μπαταρία, αφου κ η μπαταρία καταναλώνει ισχύ οταν φορτίζεται.

Τωρα το πόσο ρεύμα μπορείς να παράξεις ....
Αν το κύκλωμα παραγωγής ηλεκτρικής ισχύος είναι 310Watt, θεωρητικά δίνει :
310W = 14Volt*A (P=U*I ) αρα Ι (Α) = P/V   , δλδ  Ι(Α) = 310/14 = 22.1 Α

Πήρα μια μέση τιμή τάσης τα 14V στον πρόχειρο αυτό υπολογισμό , αφου ισως η θεωρία απέχει ενα κάτι τις απο την πράξη.

με τον ίδιο τύπο αν βρείς το ρεύμα που καταναλώνεις θα βρείς κ την ισχύ, ετσι θα είσαι σίγουρος αν μπορείς να συνδέσεις επιπλέον συσκευές στο κύκλωμά σου.

Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα το μέγιστο που δίνει ο ανορθωτής και δεν πρέπει να ξεπεραστεί για να μην υπάρχουν θέματα είναι τα 310W ? :goofy:

Τα 310W είναι μέγιστες τιμές ισχύος κ δεν πιστεύω οτι μπορούν να παρέχονται απο το σύστημα φόρτισης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αρα δεν μιλάμε για δυνατότητα να ξεπεραστεί αυτό το ανώτατο όριο.

Δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιό επίπεδο κατανάλωσης ο ανορθωτής ''αισθάνεται'' καλά.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Πέμπτη 18 Αύγουστος 2016, 07:30:42 πμ
Για να δείς πόσο ρεύμα συνολικά  καταναλώνεις,  το αμπερόμετρο  θα πρέπει να συνδεθεί απο τον ανορθωτή στην μπαταρία, αφου κ η μπαταρία καταναλώνει ισχύ οταν φορτίζεται.
Τωρα το πόσο ρεύμα μπορείς να παράξεις ....
Αν το κύκλωμα παραγωγής ηλεκτρικής ισχύος είναι 310Watt, θεωρητικά δίνει :
310W = 14Volt*A (P=U*I ) αρα Ι (Α) = P/V   , δλδ  Ι(Α) = 310/14 = 22.1 Α
Πήρα μια μέση τιμή τάσης τα 14V στον πρόχειρο αυτό υπολογισμό , αφου ισως η θεωρία απέχει ενα κάτι τις απο την πράξη.
με τον ίδιο τύπο αν βρείς το ρεύμα που καταναλώνεις θα βρείς κ την ισχύ, ετσι θα είσαι σίγουρος αν μπορείς να συνδέσεις επιπλέον συσκευές στο κύκλωμά σου.

'Οπως πάντα ακριβής και αναλυτικότατος..
Η ερώτηση μου αφορά κάποιες αλλαγές που θα κάνω ως προς το φωτισμό και ήθελα να δω αν "αδειάζω" πολύ την κατανάλωση. Το τελευταίο μου πάθημα με τον ανορθωτή με έχει βάλει σε σκέψεις αναφορικά με αυτό που έλεγες ως προς την υπερθέρανση κλπ. Οι αλλαγές αυτές αφορούν προσθήκη προβολακίων συνολικής ισχύος 15W (ναι, από αυτά που δε συμπαθείς καθώς η τιμή των "άλλων" είναι απλησίαστη για την εποχή) αλλά και μείωση των W με αλλαγή του πίσω φαναριού με led (2,7W σύμφωνα με τον πωλητή). Πέραν αυτών έχω και ένα βολτόμετρο που έχει και αυτό την κατανάλωσή του, αναπτήρα και led φωτισμό στα όργανα.
Από περιέργεια θα κάνω τη μέτρηση που λες στο πριν και στο μετά να δώ τη διαφορά.
Αφού δεν υπάρχει κάποιο γνωστό φάσμα optimal λειτουργίας του ανορθωτή δεμπορώ να ξέρω κατα πόσο αυτή η μείωση σε W θα επηρεάσει τελικά.

Spritmonitor.de" border="0

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #28 on: Πέμπτη 18 Αύγουστος 2016, 16:36:38 μμ

. Οι αλλαγές αυτές αφορούν προσθήκη προβολακίων συνολικής ισχύος 15W   

Για να λες 15 μόλις Watts , εννοείς προβολείς led ετσι? αυτή η ισχύς είναι χαμηλή για να σε ανησυχεί, αν έβαζες 2Χ55W ιωδίου , ναι θα ήταν ενα θέμα τα 110W.

αλλά και μείωση των W με αλλαγή του πίσω φαναριού με led 

Aυτό δεν χρειάζεται , εκτός κ αν θες να παίξεις με την φωτεινότητα.
Μέχρι στιγμής όσους έχω δεί να αλλάζουν πίσω λάμπα με led τελικά ο φωτισμός γινεται σημειακός, δλδ το φανάρι αδειάζει.
Aλά κ απο εδώ  http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=19912.0  απο ότι βλέπω εκανες μια προσπάθεια αλλά δεν θυμάμαι πώς το εφτιαξες κ οι φωτό δεν υπάρχουν πιά. Ομως κοίτα εδώ μια δική μου κατασκευή για ενα φίλοσε ένα φανάρι πίσω απο Vstrom, κοίτα τι του πουλήσανε του ανθρώπου:

Βγήκε πατρόν κ εδώ η καινουργια πλακετα με τα πολλά led

Φυσικά ήθελε κ κυκλωμα για νατην μεταβολή φωτεινότητας απο θεσης σε στοπ κ μάλιστα ρυθμιζόμενο.

Θέσης

Στοπ

Μην ασχολείσαι με led ιδιοκατασκευές πίσω αν τα led δεν είναι κατευθυντικά .

Πέραν αυτών έχω και ένα βολτόμετρο που έχει και αυτό την κατανάλωσή του, αναπτήρα και led φωτισμό στα όργανα.

Βολτόμετρο κ κατανάλωση δεν υπάρχει, αν είναι με led μπάρες φωτεινές αντε να τραβάει σαν ενα λαμπάκι φωτισμού οργάνων, το πολύ 1.5Watt.
Oσο αφορά τα led φωτισμού στα όργανα η μείωση χοντρικά πάει 1/3, δλδ αλλάζεις τρία λαμπάκια κ είναι σαν να έχεις ένα, μην σε ανησυχεί αυτό, οσο για τον αναπτήρα εννοείς τον ρευματολήπτη? εκεί που πχ συνδεεις ενα κινητό η το GPS?  ούτε αυτό είναι σημαντικό, εκτός του ότι αυτά δουλεύουν στα 5V , δεν καταναλώνουν ισχύ αξια λόγου, κ δεν την καταναλώνουν συνεχώς.

Από περιέργεια θα κάνω τη μέτρηση που λες στο πριν και στο μετά να δώ τη διαφορά.
Αφού δεν υπάρχει κάποιο γνωστό φάσμα optimal λειτουργίας του ανορθωτή δε μπορώ να ξέρω κατα πόσο αυτή η μείωση σε W θα επηρεάσει τελικά.

Το πρίν είναι σημαντικό για να υπολογίσεις πόση ισχύ απο τα μέγιστα 310 W καταναλώνεις, το μετα θα είναι πιά αργά αφου θα έχεις ηδη σπρώξει χρήμα. :2hysterical:
« Last Edit: Πέμπτη 18 Αύγουστος 2016, 17:16:54 μμ by Stoneman »

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Τετάρτη 24 Αύγουστος 2016, 07:57:31 πμ
Για να λες 15 μόλις Watts , εννοείς προβολείς led ετσι? αυτή η ισχύς είναι χαμηλή για να σε ανησυχεί, αν έβαζες 2Χ55W ιωδίου , ναι θα ήταν ενα θέμα τα 110W.

Ναί, είναι με led. Ένα σημαντικός παράγοντας στην επιλογή ήταν η (πολύ) χαμηλότερη κατανάλωση από τα "απλά". Δεν ήθελα να φορτώσω πολύ το κύκλωμα.

Aυτό δεν χρειάζεται , εκτός κ αν θες να παίξεις με την φωτεινότητα.
Μέχρι στιγμής όσους έχω δεί να αλλάζουν πίσω λάμπα με led τελικά ο φωτισμός γινεται σημειακός, δλδ το φανάρι αδειάζει.
Aλά κ απο εδώ  http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=19912.0  απο ότι βλέπω εκανες μια προσπάθεια αλλά δεν θυμάμαι πώς το εφτιαξες κ οι φωτό δεν υπάρχουν πιά.

Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, βρήκα ένα πολύ φτηνό generic φανάρι στο Ebay και απλά προσάρμοσα την πλακέτα στο ντουί της λάμπας (ώστε να το αντικαταστήσω εύκολα με μια απλή λάμπα αν χρειαστεί) και στο φανάρι. Για το φρένο έχει ξεχωριστή συστοιχία led.
Είμαι σίγουρος πως αυτό που έφτιαξες εσύ του φίλου σου είναι ποιοτικότερο και αποδοτικότερο και από τα δύο τα δικά μας. Πάντως από άποψη φωτεινότητας δεν έχω παράπονο, είναι πολύ ευδιάκριτο το δικό μου, ειδικότερα στο φρένο.

Το πρίν είναι σημαντικό για να υπολογίσεις πόση ισχύ απο τα μέγιστα 310 W καταναλώνεις, το μετα θα είναι πιά αργά αφου θα έχεις ηδη σπρώξει χρήμα. :2hysterical:

:goofy: :goofy:

Spritmonitor.de" border="0