Καλησπέρα Παιδες.
Έκαψα τον ανορθωτή στο ΤΑ μου. Ειμαι στη Λιθουανία κατ ακρίβειαν και είχα πρόβλημα με την φόρτιση της μπαταρίας. Έκανα έλενγχο στις αντιστάσεις του εναλλάκτη και όλα ήταν μια χαρά. Για να σιγουρευτώ άνοιξα και το καπάκι για να οπτικό έλεγχο.
Καταλήξαμε στον ανορθωτή και το οποίο αλλάξαμε με ένα πρόχειρο που υπήρχε στο συνεργείο εκείνη τη στιγμή απο μια Καβασακι. Πολυ πιο μεγάλος σε μέγεθος ( δεν ξέρω αν πέσει ρόλο στο θέμα της ψύξης)
Το πρόβλημα της φόρτισης της μπαταρίας λύθηκε αμέσως και μετα απο 10 χλμ αντικαταστάθηκε με αλλο πρόβλημα. Της υπερφόρτωσης. Ειδα στο βολτόμετρο της μηχανής μέχρι και 17 βολτ.
Πήγα πίσω στο συνεργείο και το εκλέξαμε με επαγγελματικό βολτόμετρο και όντως ο Ανορθωτής που βάλαμε έδινε περισσότερο ρεύμα. Καταλήξαμε να πάμε σε άλλον ανορθωτή.
Βάλαμε ένα αλλο για τεστ απο μια άλλη μηχανή ο οποίος ήταν πολυ πιο μικρός σε μέγεθος και η φόρτιση ήταν φυσιολογική αλλά ζεστάθηκε πολυ γρήγορα. Τον βγάλαμε για να μην καεί.
Το πρόβλημα ειναι οτι το Τρανσαλπ δεν ειναι και πολυ διάσημο εδώ στη Λιθουανία. Ξέρετε αλλά μοντέλα Honda η και απο άλλη μάρκα στα οποία μπορεί να έχει συμβατότητα ο ανορθωτης;
Το να παραγκειλω καινούργιο εκτός απο πανάκριβο ειναι και χρονοβόρο. ( 2 εβδομάδες)
Ερώτηση 1:Οοι ανωρθωτες ειναι ξεχωριστοί για κάθε μηχανή; Η κάνουν όλοι την ίδια δουλειά.
Ερώτηση 2: Αν Ισχευει η ερώτηση 1. Μπορεί να υπάρχει κατι στη καλωδίωση που μαμαει τους ανορθωτες;
Ερώτηση 3: μεταχειρισμένος; Καινούργιος μαμά ή κινεζικός. (Όλα στην Κίνα φτιάχνονται. )
Χρειάζομαι την βοήθεια σας.