Hellas Transalp Forum

Κατανάλωση & Ζελατίνα

JimKarvo · 5949

Offline JimKarvo

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 07 Ιούνιος 2016, 20:36:35 μμ
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι νέος στην παρέα σας, είχα ένα AX-1 μέχρι πρότινος, με το οποίο είχα γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα.
Λόγο όπως ακριβών service που είχε καταντήσει να έχει (παλιό μηχανάκι γαρ), αποφάσισα να πάρω άλλο.

Εν τέλη, τώρα έχω το XL650V, το οποίο είναι αρκετά ωραίο, και εμφανισιακά, και σαν οδήγηση.
Βέβαια, έχω 2 θεματάκια..

Κατανάλωση!
Πρώτη μέτρηση 7,8 L /100 km (με μέτρια οδήγηση. Ούτε τέρμα γκάζι, ούτε 180km/h)
Δεύτερη μέτρηση 6,7L / 100 km (με τέρμα χαλαρή οδήγηση, maximum 110km/h, αλλαγές στις 4.000 στροφές, επιτάχυνση ποιο αργή και από παπάκι)

Σκέφτομαι μην θέλει καθάρισμα το φίλτρο αέρα (ή αλλαγή, δεν ξέρω τι παίζει με αυτά), αλλά και μήπως θέλει ρύθμισμα - καθάρισμα το καρμπυρατέρ.
Έχει 1 ή 2 καρμπυρατέρ;
Ξέρετε κάποιο συνεργείο που να μπορεί να ασχοληθεί με αυτό, και να κάνει σωστή δουλειά;

Ζελατίνα!
Ο αέρας με βαράει αρκετά στα χέρια - ωμοπλάτες, καθώς και στο κράνος (περίπου στο ύψος των ματιών.
Ένα spoiler θα έκανε δουλειά, όσων αφορά τον αέρα στο κράνος, ή καλύτερα να πάρω νέα ζελατίνα;

Ευχαριστώ για την βοήθεια, και πάντα όρθιοι

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #1 on: Τρίτη 07 Ιούνιος 2016, 21:24:17 μμ
Την κατανάλωση φαντάζομαι την μέτρησες φουλάροντας κάθε φορά. Τώρα πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι ένα βουλωμένο φίλτρο, κακή ποιότητα καυσίμου, πιθανόν κάποιο κολημένο τσόκ ή  αρύθμιστα pilots γενικώς δηλ μη συντηρημένος κινητήρας. Καλό θα έναι άν δε το έκανες ήδη να την κάνεις ένα ολοκληρωμένο service (βαλβίδες, ρθυμιση pilots και συγχρονισμό carbs, αντικατάσταση η καθαρισμό φίλτρου αέρος (αν ειναι ΚΝ), υγρά ψυγείου και φρένων). Για συνεργείο θα σου πούν άλλοι ανάλογα τη περιοχή που βρίσκεσαι. Οι καταναλώσεις που αναφέρεις ειναι σχετικά υψηλές. Ειδικά στα 110 πρέπει να εισαι όριακά κάτω απο 6 λίτρα και  μέχρι τα 140 στα 6,5, Απο κεί και πάνω φεύγεις στα 7 - 8 λίτρα.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #2 on: Τρίτη 07 Ιούνιος 2016, 22:34:07 μμ
Και αν είσαι ψηλός βάλε χαμηλή ζελατίνα.
Θα είσαι πιο εκτεθειμένος αλλά δεν θα σου έρχεται όλος ο αέρας στο κράνος.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline JimKarvo

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Τρίτη 07 Ιούνιος 2016, 22:49:04 μμ
Την κατανάλωση φαντάζομαι την μέτρησες φουλάροντας κάθε φορά. Τώρα πιθανοί λόγοι μπορεί να είναι ένα βουλωμένο φίλτρο, κακή ποιότητα καυσίμου, πιθανόν κάποιο κολημένο τσόκ ή  αρύθμιστα pilots γενικώς δηλ μη συντηρημένος κινητήρας. Καλό θα έναι άν δε το έκανες ήδη να την κάνεις ένα ολοκληρωμένο service (βαλβίδες, ρθυμιση pilots και συγχρονισμό carbs, αντικατάσταση η καθαρισμό φίλτρου αέρος (αν ειναι ΚΝ), υγρά ψυγείου και φρένων). Για συνεργείο θα σου πούν άλλοι ανάλογα τη περιοχή που βρίσκεσαι. Οι καταναλώσεις που αναφέρεις ειναι σχετικά υψηλές. Ειδικά στα 110 πρέπει να εισαι όριακά κάτω απο 6 λίτρα και  μέχρι τα 140 στα 6,5, Απο κεί και πάνω φεύγεις στα 7 - 8 λίτρα.

Για τι κόστος  μιλάμε, και σε ποιο συνεργείο να πάω; Δεν με καίει τόσο πολύ η περιοχή, αν και καθημερινά κινούμε Τζιτζιφιές - Καλλιθέα - Πετράλωνα - Αμπελόκηπους - Πλ. Αττικής

Και αν είσαι ψηλός βάλε χαμηλή ζελατίνα.
Θα είσαι πιο εκτεθειμένος αλλά δεν θα σου έρχεται όλος ο αέρας στο κράνος.
Είμαι 1,81. Το πρόβλημα είναι ότι ο αέρας, βαράει στο κράνος, και σε ταξίδι, δεν μπορώ εύκολα να συνομιλώ στην ενδοεπικοινωνία.
Ο προβληματισμός είναι ότι μια ζελατίνα και ένα spoiler είναι στα ίδια χρήματα (!!!).
Για αυτό ζητάω γνώμη, πιστεύω ότι είναι κρίμα να δώσω 70€ για κάτι που μπορεί να μην κάνει δουλειά εν τέλη.

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 08 Ιούνιος 2016, 00:44:38 πμ
Για 1,90+ σίγουρα και οι ψηλώτερες ζελατίνες ρίχνουν όλον τον αέρα στο κράνος. Είναι καλύτερα οι πιο χαμηλές, οι μαμά.
Για 1,81 πιθανόν οι ψηλώτερες να σε καλύπτουν. Εξαρτάται όμως και από τη μάρκα.
Το καλύτερο και πιο σίγουρο είναι να δοκιμάσεις τη ζελατίνα ενός φίλου από το φόρουμ για να μη πάρεις γουρούνι σε σακί.
Τι ζελατίνα φοράει το εργαλείο;

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #5 on: Τετάρτη 08 Ιούνιος 2016, 01:27:31 πμ
Εγω που εχω επισης υψος 1.80μ εχω βολευτει με την μεσαια ζελατινα της Givi/Kappa η οποια ομως δεν βγαινει πια. Ειχα δοκιμασει για λιγο τη στανταρ ζελατινα της Givi/Kappa και ειχε φοβερους στροβιλισμους.

Επισης με υψος ~1.80μ παιζει και η μαμισια ζελατινα αλλα με επιπροσθετο σποϊλερ της Touratech.

" the PouroDuro spirit "

Offline JimKarvo

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τετάρτη 08 Ιούνιος 2016, 04:55:26 πμ
Εγω που εχω επισης υψος 1.80μ εχω βολευτει με την μεσαια ζελατινα της Givi/Kappa η οποια ομως δεν βγαινει πια. Ειχα δοκιμασει για λιγο τη στανταρ ζελατινα της Givi/Kappa και ειχε φοβερους στροβιλισμους.

Επισης με υψος ~1.80μ παιζει και η μαμισια ζελατινα αλλα με επιπροσθετο σποϊλερ της Touratech.

Το θέμα είναι ότι το να δώσω 70 ευρώ για ζελατίνα και άλλα τόσα για ένα κομματάκι (spolier) μου φαίνεται τρελό (δεν ξέρω, αλλά το spoiler ειδικά το βλέπω τσιμπιμένο)
Για αυτό δεν μπορώ να "παίξω" πολύ!

Για 1,90+ σίγουρα και οι ψηλώτερες ζελατίνες ρίχνουν όλον τον αέρα στο κράνος. Είναι καλύτερα οι πιο χαμηλές, οι μαμά.
Για 1,81 πιθανόν οι ψηλώτερες να σε καλύπτουν. Εξαρτάται όμως και από τη μάρκα.
Το καλύτερο και πιο σίγουρο είναι να δοκιμάσεις τη ζελατίνα ενός φίλου από το φόρουμ για να μη πάρεις γουρούνι σε σακί.
Τι ζελατίνα φοράει το εργαλείο;

Ναι αλλά πως θα γίνει κάτι τέτοιο; Μόνο αν κάποιος έχει ως δεύτερη / παρατημένη κάποια ζελατίνα, να δω αν το ύψος / στυλ της με καλύπτει.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω την μάρκα, δεν είδα να γράφει κάτι
Μήπως από την φώτο βγάζεις κάποια άκρη;

PS: Με συνεργείο, έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο?

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 08 Ιούνιος 2016, 17:33:57 μμ
Αν είσαι Αθήνα, πέρνα την Τρίτη από ΣΥΜΟΦΕ και θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος να σου δανείσει τη μηχανή του για δοκιμή.
Άνοιξε και ένα θέμα εδώ: "Θέλω να δοκιμάσω ΤΑ 650 με ψηλή ζελατίνα".
Εναλλακτικά κατέβα στη Φοινικούντα για περισσότερα τεστ.

Υπάρχει στο φόρουμ, στο "Φτιάχτο μόνος σου" μάλλον μια καλή πρόταση για ιδιοκατασκευή σπόιλερ.

Offline JimKarvo

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Τρίτη 14 Ιούνιος 2016, 22:27:52 μμ
Αν είσαι Αθήνα, πέρνα την Τρίτη από ΣΥΜΟΦΕ και θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος να σου δανείσει τη μηχανή του για δοκιμή.
Άνοιξε και ένα θέμα εδώ: "Θέλω να δοκιμάσω ΤΑ 650 με ψηλή ζελατίνα".
Εναλλακτικά κατέβα στη Φοινικούντα για περισσότερα τεστ.

Υπάρχει στο φόρουμ, στο "Φτιάχτο μόνος σου" μάλλον μια καλή πρόταση για ιδιοκατασκευή σπόιλερ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Πήγα από το συνεργείο, την πήρε βόλτα ο μηχανικός, και μου είπε ότι δείχνει πάρα πολύ καλή! Απλά δεν τραβάει εύκολα, το οποίο θα το δει την πέμπτη.
Ίσως βουλωμένο φίλτρο αέρα, θα δούμε. Πέμπτη την βάζω για γενικό / ολοκληρωμένο service, για να είμαι σίγουρος τι έχει αλλαχθεί.

Σχετικά με την ζελατίνα:
Το ταξίδι για Φοινικούντα, με έχει ψήσει άσχημα είναι η αλήθεια...

Για ιδιοκατασκευή φοβάμαι, καθώς είναι ένα κομμάτι, που αν τυχών φύγει, θα σκάσει στο κράνος μου με τρελή δύναμη.