Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με το λαμπάκι ένδειξης νεκράς

xplast · 36690

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #75 on: Τετάρτη 14 Οκτώβριος 2009, 16:52:55 μμ
Πες μου ότι τον είδες και δεν σταμάτησες  :clubbed:

Γιατί ο Αργύρης λέει οτι σταμάτησε Νκολή΄μ ? :evil5:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #76 on: Τετάρτη 14 Οκτώβριος 2009, 17:19:20 μμ
Γιατί ο Αργύρης λέει οτι σταμάτησε Νκολή΄μ ? :evil5:

Δεν γνωρίζω αν σταμάτησε, απλά ρωτάω.
Μάλλον δεν σταμάτησε ε;

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #77 on: Σάββατο 17 Οκτώβριος 2009, 23:07:29 μμ
Πιθανόν βλάβη στη βαλβίδα νεκράς. Εύκολη η αλλαγή της.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #78 on: Δευτέρα 19 Οκτώβριος 2009, 18:55:51 μμ
Επειδή είχα και εγώ μετά απο 90Kkm πρόβλημα με το λαμπάκι της νεκράς, το είχα αφήσει έτσι για κανα 6μηνο+
Πρόσφατα που άλλαξα γρανάζια, το έβγαλα και είδα οτι είναι φαγωμένο το Pin που έχει στην εσωτερική πλευρά (αυτό που είναι στο ελατήριο). Το πάτησα λίγο με μια πένσα (να κάνει δοντάκι) το ξαναέβαλα και δουλεύει μια χαρά.
Εχω πλέον αγοράσει τη βαλβίδα (~11 ευρώ ) και θα την αντικαταστήσω στην πρώτη ευκαιρία.

Offline fox537

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #79 on: Παρασκευή 04 Δεκέμβριος 2009, 02:36:37 πμ
εμενα μου αναβει το λαμπακι της νεκρας οταν παταω το συμπλεκτη,ενω οταν τον αφηνω σβηνει.ξερει κανεις τι ειναι αυτο?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #80 on: Δευτέρα 07 Δεκέμβριος 2009, 17:29:37 μμ
Σε ΤΑ600 1998?

Offline fox537

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #81 on: Κυριακή 24 Ιανουάριος 2010, 20:02:43 μμ
ναι τα 1998 δεν χερω αν θυμασαι χρηστο ενα προβλημα με τα ηλεκτρικα που ειχα απο τοτε εχω κ αυτο.τωρα ομωσ ποθ πηγα σε ηλεκτρολογο μοθ βρηκε πως φταιει ενα διοδακι κ η αλλαγη του δεν ειναι τιποτα .λεπτομερειες με την αλλαγη.

Offline PANIKOS

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #82 on: Δευτέρα 08 Μάρτιος 2010, 03:34:37 πμ
Τα τελευτάια 1000 ΧΛΜ έχω το εξής πρόβλημα. Η μηχανή σβηστεί, στο πλαϊνό καβαλέτο και με νεκρά.

Το λαμπάκι της νεκράς δεν ανάβει, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά.
Σηκώνω το καβαλέτο και η μηχανή συνεχίζει να μην παίρνει μπροστά και το λαμπάκι της νεκράς σβηστό.
Ο μόνος τρόπος για να πάρει μπροστά είναι να πατήσω συμπλέκτη και η μηχανή θα πάρει εμπρός και θα ανάψει και το λαμπάκι της νεκράς.

Κανει μια βόλτα σταματάς έχεις νεκρά το λαμπάκι αναμένο ανοιγεις καβαλέτο και η μηχανή σβήνει.

Τι προβλημα μπορει να έχει; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Θα είμαι ευγνόμων.

Ευχαριστώ

Τελικά το πρόβλημα βρισκόταν στην κακή επαφή μιας φίσας. Συγκεκριμένα η φίσα που βρίσκετε δίπλα από την βίδα ρύθμισης του πίσω αμορτισέρ. Δεν είχε κουμπώσει σωστά με αποτέλεσμα να κάνει επαφή όποτε αυτή ήθελε.

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #83 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 22:57:01 μμ
Πριν λίγο καιρό το τρανσαλπ μου έκανε κάτι τρελλά  :goofy: ...όταν πατούσα για να βάλω πρώτη το λαμπάκι της νεκράς δεν έσβηνε παρά μόνο όταν άφηνα σιγά σιγά τον συμπλέκτη, επίσης σε κάθε αλλαγή ταχύτητας αναβόσβηνε το λαμπάκι της νεκράς από μόνο του.Θεώρησα ότι φταίει ο διακόπτης του συμπλέκτη που βρίσκεται μέσα στη φωλιά της μανέτας και τον άλλαξα με κόστος 10 ευρώ, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει...

Μήπως έχει τύχει και σε κάποιον άλλον το εν λόγω πρόβλημα ; Μήπως φταίει και ο αισθητήρας της νεκράς πίσω από το γρανάζι κίνησης ;

Οι ασφάλειες είναι μιά χαρά.Εδώ να πω πως το πρόβλημα ξεκίνησε όταν άνοιξα τον αριστερό διακόπτη να τον καθαρίσω και να τον λιπάνω αφού δεν δούλευαν σωστά οι διακόπτες των φώτων και των φλάς.Επίσης να πω πως δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της μοτοσυκλέτας, απλά είναι σπάσιμο να βλέπεις το λαμπάκι να αναβοσβήνει σε κάθε αλλαγή ταχυτήτων.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως  :)

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #84 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:06:46 μμ
Διακοπτης πρεπει να ειναι αλλα οχι αυτος που αλλαξες... λογικα πρεπει να εχει διακοπτη στο κιβωτιο που αναγνωριζει τη νεκρα.
Αν δεν κανω λαθος απο την πλευρα του λεβιε εχει 2 καλωδια. Το ενα ειναι για την πιεση του λαδιου, το αλλο για τη νεκρα...

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #85 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:20:13 μμ
Διακοπτης πρεπει να ειναι αλλα οχι αυτος που αλλαξες... λογικα πρεπει να εχει διακοπτη στο κιβωτιο που αναγνωριζει τη νεκρα.
Αν δεν κανω λαθος απο την πλευρα του λεβιε εχει 2 καλωδια. Το ενα ειναι για την πιεση του λαδιου, το αλλο για τη νεκρα...

Το Νο 9 είναι ο διακόπτης της νεκράς εδώ http://zsf-motorrad.de/en/Spares/XL600VW-G-KPH/E-13-CRANKCASE σχετικά φθηνός είναι άρα τον αλλάζω και βλέπουμε...

Εγώ άλλαξα το Νο 9 εδώ http://zsf-motorrad.de/en/Spares/XL600VW-G-KPH/F-3-SWITCH-CABLE θεωρώντας ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον καθαρισμό του αριστερού σκριπ...

Οπως και να έχει από Δευτέρα στην ισόγα  ;D γιατί τώρα δεν προλαβαίνω...

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

tranten

• Guest
Reply #86 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:23:20 μμ
μαστρο-Νικολα εχεις παρατηρησει αν υπαρχει διαφορα στην εμφανιση του προβληματος οταν η μοτο ειναι ζεστη (δλδ εχει δουλεψει λιγη ωρα)?αν ναι τοτε μαλλον ο διακπτης της νεκρας κανει τρελες...

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #87 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:32:13 μμ
Σωστα.... μηπως να τον βγαλεις και να τον δοκιμασεις πρωτα και αν μπορει να καθαριστουν οι επαφες του? (αν τον βγαλεις θα τρεξουν τιποτα λαδια απο το κιβωτιο ή οχι? )

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #88 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:39:07 μμ
μαστρο-Νικολα εχεις παρατηρησει αν υπαρχει διαφορα στην εμφανιση του προβληματος οταν η μοτο ειναι ζεστη (δλδ εχει δουλεψει λιγη ωρα)?αν ναι τοτε μαλλον ο διακπτης της νεκρας κανει τρελες...

Οχι Γιώργο, το κάνει έτσι κι αλλιώς δεν παίζει ρόλο αν είναι ζεστή ή όχι...

Μάλλον θα τον πιούμε  ;D σήμερα  ;D θα σε πάρω τηλέφωνο μόλις τελειώσω από το γκαράζ μου...

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #89 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:40:42 μμ
Σωστα.... μηπως να τον βγαλεις και να τον δοκιμασεις πρωτα και αν μπορει να καθαριστουν οι επαφες του? (αν τον βγαλεις θα τρεξουν τιποτα λαδια απο το κιβωτιο ή οχι? )

θα τρέξει λίγο λαδάκι όχι σπουδαία πράγματα.Θα καθήσω μάλλον αύριο να τον τσεκάρω και βλέπουμε.

tranten

• Guest
Reply #90 on: Παρασκευή 14 Μάιος 2010, 23:42:09 μμ
spam on..ειμαι βαρδια απογευμα Νικ,απο εβδομαδα θα παει..η' Κυριακη μετα τις 7...
spam off.. ;D

εχει δικιο ο Υπερηχητικος...για κανε μια πρωτη δοκιμη καθαρισμου με σπρευ επαφων κ αν δεν δεις βελτιωση τοτε το αλλαζεις..(αν ειναι αυτο)..

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Σάββατο 15 Μάιος 2010, 00:11:26 πμ
Οπως πολύ σωστά σου γράφει και ο Γιώργος ο διακόπτης αυτος βρίσκεται στο κιβώτιο, μου είχε χαλάσει κ΄εμένα στην 400άρα, την πήγα σε κάποιον μάστορα και τον έφτιαξα καθαρά για "αισθητικούς" λόγους.. Δεν μου είχε πάρει πολλά.. 

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #92 on: Σάββατο 15 Μάιος 2010, 01:44:34 πμ
αν ειναι η βαλβιδα της νεκρας που θελει αλλαγη, τοτε ειναι πολυ ευκολο να το κανεις (και φτηνο ανταλακτικο αν θυμαμαι καλα)

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #93 on: Σάββατο 15 Μάιος 2010, 03:09:51 πμ
Οπως πολύ σωστά σου γράφει και ο Γιώργος ο διακόπτης αυτος βρίσκεται στο κιβώτιο, μου είχε χαλάσει κ΄εμένα στην 400άρα, την πήγα σε κάποιον μάστορα και τον έφτιαξα καθαρά για "αισθητικούς" λόγους.. Δεν μου είχε πάρει πολλά.. 

Θα τον κοιτάξω αύριο στο γκαράζ μου.Αν φτιάχνει καλώς, αλλιώς τον αγοράζω καινούριο και τον βάζω...μηχανάκι μου σε μάστορα δεν υπάρχει περίπτωση  ;D

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #94 on: Σάββατο 15 Μάιος 2010, 07:29:54 πμ
Μπορείς να διαβάσεις και όλο το νήμα εδώ που είμαστε τώρα, (μετά τη συγχώνευση νημάτων που έγινε), όπου υπάρχουν κάποιες σχετικές πληροφορίες για τη βαλβίδα (διακόπτη) της νεκράς που βρίσκεται στο αριστερό μέρος του κιβωτίου, κοντά στον επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων.

Πληροφοριακά, το "clutch switch" είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ο μικροδιακόπτης που βρίσκεται στη μανέτα του συμπλέκτη. Και αυτός αλλά και η βαλβίδα της νεκράς είναι γενικά και οι δύο ευπαθείς διακόπτες και δεν είναι απίθανο να χαλάσουν κάποια στιγμή (συχνό μάλλον το φαινόμενο). Μια άλλη αιτία (αλλά πιο απίθανη) είναι ένα σετ 2 διόδων που υπάρχει στο κύκλωμα για να φτιάχνει κάποια λογική ακολουθία σχετικά με νεκρά, συμπλέκτη και stand.
« Last Edit: Σάββατο 15 Μάιος 2010, 07:39:12 πμ by Chris_de_Ze »

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #95 on: Κυριακή 16 Μάιος 2010, 00:41:24 πμ
Το αγόρασα τελικά το πρωί από μαγαζί με 11.50 ευρώ και το πέρασα πριν από λίγο...Δούλεψε.Αυτό πουδιάβασα πιο πριν σε άλλο ποστ μάλλον αληθεύει αφού το γνήσιο ανταλλακτικό μου φαίνεται πιο καλό σαν κατασκευή από αυτό που έβγαλα από πάνω.

Offline g0ng

• Οδηγάρα
Reply #96 on: Τρίτη 12 Απρίλιος 2011, 22:37:25 μμ
Καλησπέρα,

προχθές πάω να ξεκινήσω και με το που έβαζα ταχύτητα έσβηνε η μηχανή. Τα καλώδια του πλαγιοστάτη είχαν κοπεί. Με τα πολλά και τη βοήθεια ενός φίλου τα ένωσε μεταξύ τους, έτσι ώστε να βραχυκυκλώνουν και να μπορεί να μπαίνει ταχύτητα, χωρίς να σβήνει η μηχανή.

Στο δαβανόπουλο που ρώτησα μου είπαν ότι κάνει ....€70!! Υπάρχει τέτοιος διακόπτης μη-original; Υπάρχει πρόβλημα να τα αφήσω έτσι τα καλώδια;

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #97 on: Τρίτη 12 Απρίλιος 2011, 22:47:32 μμ
Ή δεν κατάλαβε ο Δαβανόπουλος ή θέλει να σε κλέψει. Μια απλή βαλβίδα είναι, αποκλείεται να κοστίζει τόσο

Παύλος Καρούμπης

tranten

• Guest
Reply #98 on: Τρίτη 12 Απρίλιος 2011, 22:54:37 μμ
αν θυμαμαι καλα σε παλιοτερο ποστ ειχε αναφερθει το κοστος το οποιο ηταν κανα 15ευρω...
κ λαθος να θυμαμαι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κοστιζει οσο σου ειπε ο συγκεκριμενος... ;)

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #99 on: Τρίτη 12 Απρίλιος 2011, 23:38:24 μμ
Για δες λίγο παραπάνω τώρα που το συγχώνευσα  ;)

Παύλος Καρούμπης