Γιάννη κατάλαβα ότι το μηχανάκι είναι το 650. Και το 650 λοιπόν έχει αυτόν το αισθητήρα ή παλμογενήτρια η οποία διεγείρεται απο το βολάν το οποίο είναι καρφωμένο στον στρόφαλο του οποίου την θέση αισθάνεται αυτό το μάτι και δίνει ένα παλμό στην ηλεκτρονική για να δώσει σπιθα. Αυτό λοιπόν όταν χαλάσει ανάβει το HISS μόνιμα και δεν ξανακάνει τσάφ μόνο τσουφ. Αυτά!
Θα καταλογήσω σε εμένα την αρχική ευθύνη διότι δεν έκατσα να αναλύσω την ερώτηση μου και έτσι μπορεί να παρανοήθηκε. Το σωστότερο λοιπόν θα ήταν εάν έγραφα πως πρώτη φορά ακούω για τέτοια βλάβη σε ΤΑ 650, και δεν θυμάμαι άλλη αναφορά στο φόρουμ, το οποίο είχα διαβάσει στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ παράλληλα όπως είπε και ο Νίκος, δεν υπάρχει σχετική αναφορά στη βίβλο. Φάουλ λοιπόν από την πλευρά μου για την ατυχή διατύπωση. Προφανώς, δεν ήταν το πρόβλημα μου η ύπαρξη η μή του ανταλλακτικού που προαναφέρθηκε, ούτε και η ονομασία του.Θα μπορούσες βέβαια με τη σειρά σου αφού γνώριζες ότι το λαμπάκι συνδέεται με βλάβη του ματιού ή αισθητήρα στροφάλου ή Pick up coil, ή όπως αλλιώς το λένε, να το αναφέρεις, και να μη πετάξεις ένα ξερό "άλλαξε αισθητήρα στροφάλου".
Τελευταία φορά που αντιμιλώ στους παλιότερους, που σαφώς γνωρίζουν περισσότερα από εμένα, (όπως και το ότι η μηχανή δούλευε χωρίς μπαταρία συνδεμένη).... Συγγνώμη συνφορουμίτη αν "έφαγα" άθελά μου λίγο από το μπιφτέκι σου και μη παρεξηγείς διότι μικρός είμαι ακόμα και θα μάθω.