Hellas Transalp Forum

Immo

Makman · 14870

Offline Makman

• Απλός οδηγός
on: Κυριακή 29 Μάιος 2016, 04:02:46 πμ
Μου εκανε πολλα παρατραγουδα.Σπανια μεν αλλα πολλα.
Δεν σβηνει το λαμπακι του ιμμο, αρα δεν παιρνει μπροστα
Με τα ψεμματα (ανοιξε-κλεισε διακοπτη, βαλε-βγαλε κλειδι, κουνα δεξια-αριστερα το τιμονι) εσβηνε και επαιρνε.
Ο μηχανικος μου πιστευε πψς εφταιγε το καλωδιο της κεραιας του ιμμο, αλλα τελικα δεν ηταν αυτο.Αρα παμε για νεα κεραια και επαναπρογραμματισμο του ιμμο.
Εχει συμβει ξανα ;;;; Ξερουμε κοστος στο περιπου ;;;

Στάλθηκε από το Lenovo A916 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #1 on: Κυριακή 29 Μάιος 2016, 04:04:29 πμ
Ξεχασα να πω πως ειναι ΤΑ 650 του 2002.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #2 on: Δευτέρα 30 Μάιος 2016, 04:48:21 πμ
Ξεχασα να πω πως ειναι ΤΑ 650 του 2002.

Το ίδιο έχουμε ...

Αν στο εκανε με τον κινητήρα ζεστό δεν εχεις θέμα κ μην σπρώχνεις λ7 αδικα, απλά μάθε να ζείς με αυτό.

Οταν το ξανακάνει (και θα το ξανακάνει) κάνε το εξής:

Πάτα το Kill Switch στο ΟΝ, το λαμπάκι θα σβήσει
Γυρνα το διακόπτη με το κλειδί στο ΟΝ
Πάτα το μπουτόν της μιζας μόνιμα κ ενώ το εχεις πατημένο πάτα το Kill Switch στο OFF για να γυρίσει η μίζα.

Στο 99% των περπτώσεων θα πάρει με το λαμπάκι να ανάβει για κάποια δευτερόλεπτα ενώ ο κινητήρας εχει πάρει κανονικά.

Εδώ μέσα εχουν γραφτεί πολλά ( http://www.transalpforum.gr/index.php?action=search2   ) για το πρόβλημά σου, κάνε μια ψαχτική με την λέξη HISS.

Ριχνεις κ μια ματιά εδώ   http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=16889.0
για να μην σου το παίζουν μερικοί παντογνώστες.

Σαν ανταλλακτικό 30430-MCB-305  με περιγραφή  RECEIVER UNIT  κοστίζει 96,43 €
(χωρίς ΦΠΑ 23%)  .

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Δευτέρα 30 Μάιος 2016, 05:35:25 πμ
Ωωωωω .....σε ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες πληροφοριες.
Η αληθεια ειναι οτι το κανει σε ενδιαμεσα σβησιματα και ποτε σε πρωινα ξεκινηματα .
Θα διαβασω τα links που εβαλες και θα δοκιμασω τον τροπο που εγραψες και θα επανελθω.
Σε ευχαριστω και παλι.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Δευτέρα 30 Μάιος 2016, 14:23:10 μμ
Και κάτι άλλο απλό.
-Βάζεις νεκρα.
-Ο διακόπτης Kill ανοιχτός (είναι αναμένο το λαμπάκι HISS)
-Κλείνεις τον διακόπτη.
-Με πατημένο το μπουτόν της μίζας ανοίγεις τον διακόπτη.
Θα πάρει στις 98% των περιπτώσεων.
Να μην πάρει καθόλου πρέπει να έχει αποσυντονιστεί πλήρως το κλειδί.
Δεν έχει σχέση πότε θα το κάνει. Φρόντισε να εναλάσσεις τα κλειδιά.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #5 on: Δευτέρα 30 Μάιος 2016, 16:09:47 μμ
Σημερα το πρωι στις 4.15 κατεβηκα για να φυγω για δουλεια.Για πρωτη φορα μου το εκανε σε ξεκινημα.
Εκανα το κολπο με τον διακοπτη και πηρε.Δεν ειχα καμμια ορεξη να ξυπνησω την γυναικα μου για να με παει στην δουλεια χαχαχαχα
Ερωτηση.....αν επαναπρογραμματισω τα κλειδια, βελτιωνεται η κατασταση ;

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #6 on: Δευτέρα 30 Μάιος 2016, 18:25:41 μμ
Σημερα το πρωι στις 4.15 κατεβηκα για να φυγω για δουλεια.Για πρωτη φορα μου το εκανε σε ξεκινημα.
Εκανα το κολπο με τον διακοπτη και πηρε.Δεν ειχα καμμια ορεξη να ξυπνησω την γυναικα μου για να με παει στην δουλεια χαχαχαχα
Ερωτηση.....αν επαναπρογραμματισω τα κλειδια, βελτιωνεται η κατασταση ;

Μην ασχολείσαι με τα κλειδιά. Κάποια στιγμή που δεν θα παίρενι με το γνωστό κόλπο θα χρειαστεί να αλλάξεις τον αισθητήρα στροφάλου

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 30 Μάιος 2016, 19:35:32 μμ
Μην ασχολείσαι με τα κλειδιά. Κάποια στιγμή που δεν θα παίρενι με το γνωστό κόλπο θα χρειαστεί να αλλάξεις τον αισθητήρα στροφάλου

Αισθητήρα στροφάλου στην 650?  ???

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τρίτη 31 Μάιος 2016, 14:19:05 μμ

Θανάση!!! 650 είναι....
Με τα κλειδιά θα ασχοληθείς αν δεν παίρνει με το κόλπο. Αν δεν ακούει καθόλου. Αυτό που λέει κι ο Θανάσης.

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #9 on: Τρίτη 31 Μάιος 2016, 16:36:26 μμ
Για την ωρα, οπως ειπατε, πιανει μια χαρα.
Το εκανε εχθες 3 φορες στις 4 που ανοιξα διακοπτη.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2016, 04:22:16 πμ
Για την ωρα, οπως ειπατε, πιανει μια χαρα.
Το εκανε εχθες 3 φορες στις 4 που ανοιξα διακοπτη.

Αμα την πιάσει δεν σταματάει.
Μην κολάς , κ αν έχεις δύο κλειδιά να χρησιμοποιείς πότε το ένα κ πότε το άλλο ωστε η ICU να μην το ''ξεχάσει"" όπως είπε ο Γιάννης.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2016, 04:25:19 πμ

GENERATOR ASSY., PULSE    30300-MBA-610

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2016, 04:31:27 πμ
Απλά να ξέρετε ότι για να επανα/προγραμματίσεις κλειδιά θα πρέπει να έχεις ένα λειτουργικό κλειδί ή το ταμπελάκι τους.
Αν δεν τα έχεις είτε το ένα είτε το άλλο τότε δε νομίζω να μπορείς να κάνεις προγραμματισμό από το 0 και υποχρεωτικά να πας σε καινούρια ICU

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2016, 04:55:01 πμ

Να φέρω τον έλεγχο να μου βάλεις 0, αν αυτό θα σε ηρεμήσει  ;D

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 01 Ιούνιος 2016, 05:06:08 πμ
Να φέρω τον έλεγχο να μου βάλεις 0, αν αυτό θα σε ηρεμήσει  ;D

Να περάσεις μαζί με τον κηδεμόνα σου...  :2hysterical: :2hysterical:

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 01:30:52 πμ
Απλά να ξέρετε ότι για να επανα/προγραμματίσεις κλειδιά θα πρέπει να έχεις ένα λειτουργικό κλειδί ή το ταμπελάκι τους.
Αν δεν τα έχεις είτε το ένα είτε το άλλο τότε δε νομίζω να μπορείς να κάνεις προγραμματισμό από το 0 και υποχρεωτικά να πας σε καινούρια ICU
Χμμ,προχώρησαν τα πραγματα,κάποιοι κλειδαραδες δεν χρειάζονται τα κλειδιά για να εντοπίσουν το σήμα (immo)για να σου βγάλουν καινουριο(λειτουργικό) κλειδί.
Εδώ Κατερίνη υπάρχει ηδη ένας.
« Last Edit: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 01:32:34 πμ by giamar4 »

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 02:42:03 πμ
Χμμ,προχώρησαν τα πραγματα,κάποιοι κλειδαραδες δεν χρειάζονται τα κλειδιά για να εντοπίσουν το σήμα (immo)για να σου βγάλουν καινουριο(λειτουργικό) κλειδί.
Εδώ Κατερίνη υπάρχει ηδη ένας.
Άλλο αυτό που λες (αντιγραφή του κωδικού του κλειδιού) και άλλο πράγμα ο επαναπρογραμματισμός.
Στον επαναπρογραμματισμό σβήνονται όλοι οι κωδικοί από την ICU και ξαναγράφονται οι κωδικοί των κλειδιών.
Η αντιγραφή των κωδικών σε παλιάς τεχνολογίας immobilizer πολλές φορές έχει παρουσιάσει μπερδέματα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 04:51:21 πμ

Θανάση!!! 650 είναι....
Με τα κλειδιά θα ασχοληθείς αν δεν παίρνει με το κόλπο. Αν δεν ακούει καθόλου. Αυτό που λέει κι ο Θανάσης.

Δεν είναι του θέματος , αλλά έχει κάποια σχέση το ''μάτι'' της ανάφλεξης με το λαμπάκι του HISS?
Δλδ , οταν έχει θέμα το ''μάτι'' ανάβει το λαμβάκιον?

Το έχει παρατηρήσει κάποιος αυτό?

Γιατί απο μια ματιά στην βίβλο δεν αναφέρει τπτ,  στο κεφάλαιο ανάφλεξη αναφέρει σαν βλάβες του Ignition Pulse Generator την μη ύπαρξη (παραγωγή) σωστής τάσης ανάφλεξης.
Φυσικά με ότι αυτό συνεπάγεται. Kαι δείχνει οτι βρίσκεται στο καπάκι των πηνίων  :eusa_think:

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 05:37:41 πμ
Γιάννη κατάλαβα ότι το μηχανάκι είναι το 650. Και το 650 λοιπόν έχει αυτόν το αισθητήρα ή παλμογενήτρια  η οποία διεγείρεται απο το βολάν το οποίο είναι καρφωμένο στον στρόφαλο του οποίου την θέση αισθάνεται αυτό το μάτι και δίνει ένα παλμό στην ηλεκτρονική για να δώσει σπιθα. Αυτό λοιπόν όταν χαλάσει ανάβει το HISS  μόνιμα και δεν ξανακάνει τσάφ μόνο τσουφ. Αυτά!

Offline rouso

• νέος οδηγός
  • **
Reply #19 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 06:01:52 πμ
συμφωνω με τον Aerios εμενα με αφησε και αλλαξα το ματι και απο τοτε σαν καινουργιο,και ξεχνας τα κλειδια δεν φταινε αυτα.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #20 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 13:49:25 μμ
... Γιατί απο μια ματιά στην βίβλο δεν αναφέρει τπτ.....

Εσύ άσε το βιβλίο και διάβαζε τον Αέριο!

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 14:10:42 μμ
Γιάννη κατάλαβα ότι το μηχανάκι είναι το 650. Και το 650 λοιπόν έχει αυτόν το αισθητήρα ή παλμογενήτρια  η οποία διεγείρεται απο το βολάν το οποίο είναι καρφωμένο στον στρόφαλο του οποίου την θέση αισθάνεται αυτό το μάτι και δίνει ένα παλμό στην ηλεκτρονική για να δώσει σπιθα. Αυτό λοιπόν όταν χαλάσει ανάβει το HISS  μόνιμα και δεν ξανακάνει τσάφ μόνο τσουφ. Αυτά!
Δηλαδή, απ' ότι κατάλαβα, το λαμπάκι του HISS κάνει δύο ελέγχους. Είχα την υπόνοια ότι ελέγχει μόνο ένα πράγμα. Όσο "μεγαλώνεις" μαθαίνεις...

Offline Makman

• Απλός οδηγός
Reply #22 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 19:47:13 μμ
Δικαιλογηται το HISS να κανει αυτα τα σπαστικα, πριν χαλασει τελειως το "ματι" ?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 19:55:09 μμ

Θα καταλογήσω σε εμένα την αρχική ευθύνη διότι δεν έκατσα να αναλύσω την ερώτηση μου και έτσι μπορεί να παρανοήθηκε. Το σωστότερο λοιπόν θα ήταν εάν έγραφα πως πρώτη φορά ακούω για τέτοια βλάβη σε ΤΑ 650, και δεν θυμάμαι άλλη αναφορά στο φόρουμ, το οποίο είχα διαβάσει στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ παράλληλα όπως είπε και ο Νίκος, δεν υπάρχει σχετική αναφορά στη βίβλο. Φάουλ λοιπόν από την πλευρά μου για την ατυχή διατύπωση. Προφανώς, δεν ήταν το πρόβλημα μου η ύπαρξη η μή του ανταλλακτικού που προαναφέρθηκε, ούτε και η ονομασία του.Θα μπορούσες βέβαια με τη σειρά σου αφού γνώριζες ότι το λαμπάκι συνδέεται με βλάβη του ματιού ή αισθητήρα στροφάλου ή Pick up coil, ή όπως αλλιώς το λένε, να το αναφέρεις, και να μη πετάξεις ένα ξερό "άλλαξε αισθητήρα στροφάλου".

Τελευταία φορά που αντιμιλώ στους παλιότερους, που σαφώς γνωρίζουν περισσότερα από εμένα, (όπως και το ότι η μηχανή δούλευε χωρίς μπαταρία συνδεμένη).... Συγγνώμη συνφορουμίτη αν "έφαγα" άθελά μου λίγο από το μπιφτέκι σου και μη παρεξηγείς διότι μικρός είμαι ακόμα και θα μάθω.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 20:45:28 μμ
Θα καταλογήσω σε εμένα την αρχική ευθύνη διότι δεν έκατσα να αναλύσω την ερώτηση μου και έτσι μπορεί να παρανοήθηκε. Το σωστότερο λοιπόν θα ήταν εάν έγραφα πως πρώτη φορά ακούω για τέτοια βλάβη σε ΤΑ 650, και δεν θυμάμαι άλλη αναφορά στο φόρουμ, το οποίο είχα διαβάσει στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ παράλληλα όπως είπε και ο Νίκος, δεν υπάρχει σχετική αναφορά στη βίβλο. Φάουλ λοιπόν από την πλευρά μου για την ατυχή διατύπωση. Προφανώς, δεν ήταν το πρόβλημα μου η ύπαρξη η μή του ανταλλακτικού που προαναφέρθηκε, ούτε και η ονομασία του.Θα μπορούσες βέβαια με τη σειρά σου αφού γνώριζες ότι το λαμπάκι συνδέεται με βλάβη του ματιού ή αισθητήρα στροφάλου ή Pick up coil, ή όπως αλλιώς το λένε, να το αναφέρεις, και να μη πετάξεις ένα ξερό "άλλαξε αισθητήρα στροφάλου".

Τελευταία φορά που αντιμιλώ στους παλιότερους, που σαφώς γνωρίζουν περισσότερα από εμένα, (όπως και το ότι η μηχανή δούλευε χωρίς μπαταρία συνδεμένη).... Συγγνώμη συνφορουμίτη αν "έφαγα" άθελά μου λίγο από το μπιφτέκι σου και μη παρεξηγείς διότι μικρός είμαι ακόμα και θα μάθω.

Δεν χρειαζόταν όλη αυτή η ανάλυση. Απλά τα γραφόμενά μου συνήθως ειναι έτσι όσον αφορά στα μηχανολογικά του ΤΑ γιατί και τα προβλήματα του ΤΑ είναι απλά παρόλο που  κάποιοι θέλουν να τα κάνουν περίπλοκα για να λένε την αμπελοφιλοσοφία τους (δεν αναφέρομαι επ ουδενί στους συμφορουμίτες).  Το τελευταίο που έγραψες δεν το πολυκατάλαβα αλλά δεν χρειάζεται και να μου το εξηγήσεις. :)
« Last Edit: Παρασκευή 03 Ιούνιος 2016, 23:37:23 μμ by Aerios »