Hellas Transalp Forum

την βοηθεια σας

grafty · 19543

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 23:11:34 μμ
Σε όσο καλή κατάσταση και να 'ναι δεν παυει να είναι 16 χρονων μηχανή. Εμένα τα 1800 μου φαίνονται πολλά για μοντέλο 2000.

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 01:32:05 πμ
Σε όσο καλή κατάσταση και να 'ναι δεν παυει να είναι 16 χρονων μηχανή. Εμένα τα 1800 μου φαίνονται πολλά για μοντέλο 2000.
ε οχι ρε Γιαννη, αντικειμενικα, για μια καλοσυντηρημενη μηχανη χωρις να χρειαστει να βαλεις επιπλεον χρηματα (π.χ. λαστιχα, μεγαλο σερβις κτλ) μια χαρα ειναι τα χρήματα, μην τρελαθουμε. Οχι οτι δεν θα βρεις και λιγο φθηνοτερα, απλα για μεση τιμη ειναι κανονική...

Επίσης φιλε μου, υποψηφιε αγοραστη, υπολογιζε 6 lt/100km σε καταναλωση για να εισαι μεσα , για μέσες ταχυτητες σε ανοιχτο δρομο 120-130 χλμ/ω
Να εισαι σιγουρος οτι η αξιοπιστια και το χαμηλο κοστος συντηρησης ειναι τα μεγαλα ατου της Τρανσαλπ  ;)

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #27 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 03:11:02 πμ
ε οχι ρε Γιαννη, αντικειμενικα, για μια καλοσυντηρημενη μηχανη χωρις να χρειαστει να βαλεις επιπλεον χρηματα (π.χ. λαστιχα, μεγαλο σερβις κτλ) μια χαρα ειναι τα χρήματα, μην τρελαθουμε. Οχι οτι δεν θα βρεις και λιγο φθηνοτερα, απλα για μεση τιμη ειναι κανονική...

Επίσης φιλε μου, υποψηφιε αγοραστη, υπολογιζε 6 lt/100km σε καταναλωση για να εισαι μεσα , για μέσες ταχυτητες σε ανοιχτο δρομο 120-130 χλμ/ω
Να εισαι σιγουρος οτι η αξιοπιστια και το χαμηλο κοστος συντηρησης ειναι τα μεγαλα ατου της Τρανσαλπ  ;)
Για πιο χαμηλο κοστος συντηρησης μιλαμε?
Φιλτρο λαδιου 9Ε?
4 μπουζι 14Ε?
φιλτρο αερα 50+?
Εργασια στο συνεργειο ποσο? Κανα 150αρι?
Τα πλαστικα εχουμε ιδεα ποσο στοιχιζουν?
Ο Σαραακης εχει στοκ ολων των ανταλακτικων?

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 03:39:05 πμ
Τι φιλτρο αερος ειναι αυτο που κανει 50+€€€?  ???

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 03:48:42 πμ
της μανας του.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #30 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 03:48:52 πμ
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Λάδια κόστος 35€ κάθε 12000χλμ ή κάθε χρόνο
Φίλτρο λαδιού 8€ κάθε 12000χλμ ή κάθε χρόνο
Φίλτρο αέρος 50€ κάθε 20000χλμ (νωρίτερα είναι σπατάλη)
Μπουζί 16€ κάθε 18000χλμ
Βαλβίδες κάθε 48000χλμ (νωρίτερα είναι τσάμπα κόπος)

Εντάξει...

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #31 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 05:27:19 πμ
τελικα τα 1800 ειναι πολλα η καλη τιμη οεο??
αν ειναι πιασηκ@λη να δω μηπως ριξει κιαλλο την τιμη
το μεγαλο σερβις σε ποια χλμ γινεται και τι περιλαμβανει??
« Last Edit: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 05:36:50 πμ by grafty »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 14:27:25 μμ

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #33 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 21:41:20 μμ
Οι τιμές στο car εκεί γύρω παίζουν.
Το μεγάλο σέρβις ποτέ γίνεται σε ποια χλμ?

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 22:04:24 μμ
Αν δεν πιάσεις γκόμενο τον βενζινά σου, πάρε ένα μονοκύλινδρο F 650 GS και άστους να λένε.
Καίει λιγότερο από ΤΑ, πάει στην κίνηση σαν παπί, ζυγίζει λιγότερο από ΤΑ και έχει και ABS. Και σπάει και λιγότερα άμα πέσεις.

Τώρα θα σου πούνε δράκους εδώ μέσα για ότι άλλο, καθότι ...τρανσάλπ είναι αυτό δεν είναι παίξε γέλασε, αλλά ...f 650 gs και άστα τα υποδέλοιπα.

Και δεν είναι τα λεφτά της βενζίνης, ούτε των ανταλλακτικών. Είναι ότι την σήμερον το να κυκλοφορείς κάθε μέρα χωρίς abs είναι μαλακία.

Αφενός γιατί έχουν όλα τα άλλα πράγματα. Οπότε όταν πέσουν φρένα πχ μπροστά σου και έχουν abs και εσύ έρχεσαι με το σκατό στην κάλτσα... ΖΓΚΤΟΥΠ!

Αφετέρου γιατί μία στούκα να σου σώσει το abs σε όλη σου τη ζωή είναι πολλές φορές το κόστος
της η διαφορά από ΤΑ σε F.

ΥΓ: Περιπτόντως μηχανάκι που περιγράφεις σε χλμ μάλλον σε ακινησία ήταν οπότε ψάξε τα αντίστοιχα προβλήματα.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 22:18:39 μμ
Οι τιμές στο car εκεί γύρω παίζουν.
Το μεγάλο σέρβις ποτέ γίνεται σε ποια χλμ?
Oλες οι πληροφοριες για την συντηρηση/σερβις ειναι στην παρακατω εικονα

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Πέμπτη 25 Φεβρουάριος 2016, 22:23:32 μμ
Αν δεν πιάσεις γκόμενο τον βενζινά σου, πάρε ένα μονοκύλινδρο F 650 GS και άστους να λένε.
Καίει λιγότερο από ΤΑ, πάει στην κίνηση σαν παπί, ζυγίζει λιγότερο από ΤΑ και έχει και ABS. Και σπάει και λιγότερα άμα πέσεις.

Τώρα θα σου πούνε δράκους εδώ μέσα για ότι άλλο, καθότι ...τρανσάλπ είναι αυτό δεν είναι παίξε γέλασε, αλλά ...f 650 gs και άστα τα υποδέλοιπα.

Και δεν είναι τα λεφτά της βενζίνης, ούτε των ανταλλακτικών. Είναι ότι την σήμερον το να κυκλοφορείς κάθε μέρα χωρίς abs είναι μαλακία.

Αφενός γιατί έχουν όλα τα άλλα πράγματα. Οπότε όταν πέσουν φρένα πχ μπροστά σου και έχουν abs και εσύ έρχεσαι με το σκατό στην κάλτσα... ΖΓΚΤΟΥΠ!

Αφετέρου γιατί μία στούκα να σου σώσει το abs σε όλη σου τη ζωή είναι πολλές φορές το κόστος
της η διαφορά από ΤΑ σε F.

ΥΓ: Περιπτόντως μηχανάκι που περιγράφεις σε χλμ μάλλον σε ακινησία ήταν οπότε ψάξε τα αντίστοιχα προβλήματα.
Δωσε βαση στο τελευταιο που λεει ο Airhead

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #37 on: Παρασκευή 26 Φεβρουάριος 2016, 04:58:29 πμ
Δωσε βαση στο τελευταιο που λεει ο Airhead
εγω αρχικα κοιταζα για f 650 gs γιατι την γουσταρω περισσοτερο καιει  λιγοτερο εχει abs και εμφανισιακα μου κανει
 απλα επειδη  κολλητος μας φιλος δινει το τρανσαλπ  του ειπα να δω  για  τρανσαλπ
την μηχανη  την ξερω την χρηση της κανει γυρω στα 2000 - 3000 χλμ τον χρονο ειναι συνταξιουχος και την εχει για να κανει καποια χλμ γυρω γυρω οταν ειναι καλος ο καιρος! οποτε ξερω τα χλμ οτι ειναι πραγματικα και ειναι πολυ ψυρας με τα σερβις κτλπ. και εχει και διαφορα καλουδια απλα επειδη δεν ξερω σε αυτα τα χλμ τι βγαζουν γιαυτο ρωταω εσας να με διαφωτίσετε

τωρα οσον αφορα την ασφαλεια ξερω το αβς ειναι μεγαλο + και ειμαι σε σκεψη καθοτι εχω ηδη φαει 2 σουτ και εχω 470 ραματα στα ποδια και 15 σπασιματα γιαυτο και ρωταω τις αποψεις σας
 τα τελευταια χρονια ημουν με γουρουνα αλλα εκαιγα 10 λ τα 100 χαχαχαχ και με το τζιπ 12 αχαχαχαχαχαχα απλα τωρα επειδη κανω χλμ και απο την σαλαμινα χαλανδρι σαλαμινα εχω 25 € καθε μερα ειπα να παρω μηχανη για να εχω μονο 9 € / μερα

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Παρασκευή 26 Φεβρουάριος 2016, 14:24:45 μμ
Καλημέρα!
Ο καθένας μας, γενικά έχει μια άποψη κι αυτή βγαίνει από πολλά πράγματα κι αυτή λέει.
Καταθέτει τις προσωπικές του εκτιμήσεις κι απόψεις χωρίς περιστροφές.
Εκείνο που θέλω να πω, εν κατακλείδει,είναι ότι η ΤΑ στο πέρασμα των χρόνων αποδείχθηκε
μιά πολύ αξιόπιστη και τίμια μηχανή, που όσοι την είχαν και την έχουν, την αγάπησαν και την αγαπούν.
Δεν ζητάει πολλά. Είναι απλή, σχετικά, κι αν τα χέρια πιάνουν, μπορείς να κάνεις πολλά σ' αυτή.
Αν την προσέχεις, είναι σε θέση να σε πάει στην άκρη του κόσμου.
Για την τωρινή εποχή. Είναι παλιά τεχνολογικά μ' ότι αυτό συνεπάγεται σε κάποια θέματα όπως
ABS, κατανάλωση, αλλά σε αποζημειώνει μ' ότι είπα παραπάνω. Είναι απ' τις πλέον αξιόπιστες μηχανές.
Αν όπως γράφεις είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, χωρίς προβλήματα από ακινησία και θέλεις,
προχώρησε στην αγορά της. Απλά, αν όλα τα θέματα των service έχουν γίνει στην ώρα τους και δεν
προκύπτει κάτι άλλο, άλλαξε της λάδια, υγρά φρένων κι ανάλογα ψυκτικα υγρά και περπάτα.
Η τελική απόφαση είναι δική σου.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #39 on: Παρασκευή 26 Φεβρουάριος 2016, 15:21:41 μμ
ευχαριστω για την βοηθεια σας!!!

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #40 on: Τρίτη 01 Μάρτιος 2016, 22:01:20 μμ
https://www.facebook.com/360ArabiyaPlus/?pnref=story