Hellas Transalp Forum

την βοηθεια σας

grafty · 19559

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 21:15:52 μμ
καλησπερα με λενε Δημητρη ειμαι καινουργιος στο φορουμ και θελω την βοηθεια σας !!
ενας φιλος εχει μια τρανσαλπ 650    00 μοντ. με 45 500 χλμ πρωτο χερι και μου την δινει 1800 ευρο να την παρω μια και εψαχνα κατι μεταξυ bmw f650gs  kawasaki kle 500 honda 650 transalp δωστε σας παρακαλω τα φωτα σας !!
στα χιλιομετρα αυτα πρεπει κατι να προσεξω ( μεγαλο σερβις )

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 21:30:01 μμ
καλησπερα με λενε Δημητρη ειμαι καινουργιος στο φορουμ και θελω την βοηθεια σας !!
ενας φιλος εχει μια τρανσαλπ 650    00 μοντ. με 45 500 χλμ πρωτο χερι και μου την δινει 1800 ευρο να την παρω μια και εψαχνα κατι μεταξυ bmw f650gs  kawasaki kle 500 honda 650 transalp δωστε σας παρακαλω τα φωτα σας !!
στα χιλιομετρα αυτα πρεπει κατι να προσεξω ( μεγαλο σερβις )

Eιναι 15 χρονον μοτο ποσο φιλος σου ειναι για να δεις αν τα χλμ ειναι πραγματικα διοτι βαση μοντελου / χλμ πρεπει να εκανε 3000 χλμ το χρονο .

Δευτερον ποσο σωστος ηταν στα σερβις του αν τα εκανε σωστα λαδια φιλτρα κλπ στα διαστηματα / χλμ που επρεπε .

Τριτον κανε εναν ελεγχο στα περιφερειακα αναλωσιμα , λαστιχα , αλυσιδα , γραναζια , τακακια .σε τι κατασταση ειναι για να δεις αν πρεπει να τα αλλαξεις αμεσα . Αυτο ειναι ενα + κοστος αγορας κοντα στα 500 ευρω αν πρεπει ολα αυτα να αλλαχτουν αμεσα .

Και να ξερεις οτι μια αλλαγη φιλτρου αερος ( αν χρειαζετε ) φιλτρο λαδιων και λαδια μπουζι θα τα κανεις σιγουρα με την αγορα να ξερεις τι σου γινετε και να κρατας ημερολογιο της μοτο .

Αν στα παραπανω χλμ τελικα ειναι πραγματικα και γενικα η κατασταση της μοτο ειναι οκ τοτε παρτην .
« Last Edit: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 21:32:49 μμ by παλτακης »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:00:33 μμ
Τα χιλιόμετρα που αναφέρεις είναι πολύ λίγα, αλλά και τα διπλάσια αν έχει δεν έχεις πρόβλημα. Αν πάντως δε γνωρίζεις τι να κοιτάξεις, καλύτερα να την ελέγξει ένας μηχανικός (αρκεί να είναι εμπιστοσύνης)

Παύλος Καρούμπης

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:00:59 μμ
ειναι ο αντρας της κολλητης μου 70 χρονων η μηχανη βγαινει μολις ανοιγει ο καιρος ειναι μιζερος με τα πραγματα του δεν εχει πεσιματα ειναι πρωτο χερι η μηχανη τριβαλιτση με δερμα στο τεποζιτο για ταγκ μπαγκ και διαφορα αλλα καλουδια απλα θελω να ξερω αν εκει κοντα στα χιλιομετρα που ειναι η μηχανη πρεπει να γινει κανα μεγαλο σερβις κτλπ

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:03:00 μμ
και το βιλιο σερβις που εχει ειναι ενημερομενο με ολες τις δουλειες  .
απο καυσιμο τι καιει γενικα??
το θελω για περπιπου 90 χλμ ανα μερα!!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:08:00 μμ
και το βιλιο σερβις που εχει ειναι ενημερομενο με ολες τις δουλειες  .
απο καυσιμο τι καιει γενικα??
το θελω για περπιπου 90 χλμ ανα μερα!!

ειναι ο αντρας της κολλητης μου 70 χρονων η μηχανη βγαινει μολις ανοιγει ο καιρος ειναι μιζερος με τα πραγματα του δεν εχει πεσιματα ειναι πρωτο χερι η μηχανη τριβαλιτση με δερμα στο τεποζιτο για ταγκ μπαγκ και διαφορα αλλα καλουδια απλα θελω να ξερω αν εκει κοντα στα χιλιομετρα που ειναι η μηχανη πρεπει να γινει κανα μεγαλο σερβις κτλπ

Aν ολα αυτα ειναι οκ σερβις βιβλια κλπ τοτε μπορεις να δεις ποτε εκανε το τελευταιο σερβισ και να πραξεις αναλογα και φυσικα να αγορασεις την μοτο .

Βεβαια σαν καταναλωση υπολογισε περιπου 5,5 με 6 λιτρα ανα 100χιλιομετρα .Αν το χερι σου ειναι βαρυ τοτε πας λιγο επανω .

90 χιλ την μερα αυτοματα σημαινει καθε τριτη μερα 15 ευρω φουλαρισμα ....δεν ξερω αν σε συμφερει ...δλδ τα 90 ειναι εθνικη ή απλος δρομος μηπως πας σε αλλη κατηγορια μοτο πιο συγχρονη λιγοτερα κυβικα για οικονομια καυσιμου .

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:20:38 μμ
τα χιλιομετρα ειναι απο σαλαμινα χαλανδρι και ξανα πισω !!
μπορω να ειμαι και εθνικη αλλα δεν εχει νοημα αφου το πρωι και η εθνικη ψιλοπηζει
απλα ρωταω για να δω αν πρεπει να εχω κατι στο νου μου κα με τα λ7 αυτα δεν νομιζω οτι περνεις κατι καινουργιο και αξιολογο!!
« Last Edit: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:22:41 μμ by grafty »

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:22:12 μμ

απλα ρωταω για να δω αν πρεπει να εχω κατι στο νου μου

την καταναλωση .

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:25:20 μμ
Αν τωρα εχεις γνωσεις μηχανολογικες το ΤΑ ειναι τοσο ευκολο που μπορεις απο μονος σου και μεσα απο εδω να του κανεις συντηρηση ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ .

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Δευτέρα 22 Φεβρουάριος 2016, 22:29:19 μμ
η καταναλωση θα ειναι λιγοτερη απο αυτο το μεσον που εχω οποτε τα 5,5-6 λιτρα δεν ειναι απαγορευτικα αλλιως περνεις παπι και πας με 3 λιτρα

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 00:08:37 πμ
η καταναλωση θα ειναι λιγοτερη απο αυτο το μεσον που εχω οποτε τα 5,5-6 λιτρα δεν ειναι απαγορευτικα αλλιως περνεις παπι και πας με 3 λιτρα

Ή μία "πολυθρόνα" αυτόματη ;D

Παύλος Καρούμπης

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #11 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 00:35:35 πμ
Ή μία "πολυθρόνα" αυτόματη ;D

...που την πετάς σε 3 χρόνια ενώ κάθε χρόνο σκας και 200 για service.

Μια χαρά είναι το ΤΑ γι αυτό το σκοπό. Θες μηχανή, γιατί κάτι με λίγα cc θα σε κουράζει 90χλμ τη μέρα.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 00:59:06 πμ
Εκτος απο την ενεργητική ασφάλεια που σου δίνει και που χρειάζεσαι για τετοιο καθημερινό ταξιδι  (Ογκο, φωτα, φρενα, συμπεριφορά κλπ) 

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 01:53:08 πμ
παιδια επειδη ειμαι καμενος απο μηχανες θελω κατι που να εχει μια ψιλοασφαλεια οσο γινεται και πολυ προσεκτικη οδηγηση τα αυτοματα και μικρα ειναι ολα για πεταμα χωρια που για να παρω κατι που θα με πηγαινει θα καιει την μανα  του !!
πχ αυτοματο 250 κε καιει 4.5 χαχαχαχαχα  :2hysterical:

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 02:32:38 πμ
παιδια επειδη ειμαι καμενος απο μηχανες θελω κατι που να εχει μια ψιλοασφαλεια οσο γινεται και πολυ προσεκτικη οδηγηση

Αν θες «ψιλοασφάλεια» πιο καλά να κοιτάξεις για μηχανάκι με ABS.

τα αυτοματα και μικρα ειναι ολα για πεταμα χωρια που για να παρω κατι που θα με πηγαινει θα καιει την μανα  του !!
πχ αυτοματο 250 κε καιει 4.5 χαχαχαχαχα  :2hysterical:

Και λιγότερο. Τα πιο πολλά σύγχρονα ψεκαστά σκούτερ 200-300 κ.ε. παίζουν γύρω στα 4.

Ακόμα και αν υποθετικά πράγματι ζητούσε 200 € το χρόνο για σέρβις, μόνο και μόνο από την κατανάλωση θα τα είχε αποσβέσει, κάθε χρόνο. Ειδικά πέρυσι και πριν, με την βενζίνη στο 1.70, θα έβγαζε και κέρδος.

Το θέμα είναι εσύ τι ψάχνεις και τι θέλεις. Τέτοιες καταναλώσεις τις βρίσκεις και σε μοτοσυκλέτες με το form factor του TA, αλλά πρέπει να κατευθυνθείς σε νεότερα μοντέλα, που δεν θα τα βρεις φθηνά, είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα. Ή πρέπει να πέσεις σε κυβικά.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 03:14:29 πμ
...που την πετάς σε 3 χρόνια ενώ κάθε χρόνο σκας και 200 για service.

Μια χαρά είναι το ΤΑ γι αυτό το σκοπό. Θες μηχανή, γιατί κάτι με λίγα cc θα σε κουράζει 90χλμ τη μέρα.

Ενω με το ΤΑ και με τα χλμ που θα γραφει ο φιλος δεν θα πληρωνει 200αρες καθε χρονο?

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #16 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 03:16:29 πμ
το να πεσω σε κυβικα δεν με ενοχλει απλα αυτο το τρανσαλπ ειναι φιλου ξερω τι εχει και μου κανει για την δουλεια επεισεις οταν ανεβουν δυο ατομα δεν θα μασησει ουτε σε γκαζι ουτε τιποτα απλα τα 400 εχω μαθει οτι καινε την μανα τους και τον πατερα τους!!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 03:18:42 πμ
Αν τωρα εχεις γνωσεις μηχανολογικες το ΤΑ ειναι τοσο ευκολο που μπορεις απο μονος σου και μεσα απο εδω να του κανεις συντηρηση ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ .
Ναι ρε συ ειναι τοσο ευκολο που προχτες εκανα 5 ωρες για βαλβιδες, μπουζι, καθαρισμα καρμπς
...Και δεν ειναι η πρωτη φορα που τρωω τοσες ωρες Αντιθετα μου εχει παρει και παραπανω

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #18 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 03:22:01 πμ
Ναι ρε συ ειναι τοσο ευκολο που προχτες εκανα 5 ωρες για βαλβιδες, μπουζι, καθαρισμα καρμπς
...Και δεν ειναι η πρωτη φορα που τρωω τοσες ωρες Αντιθετα μου εχει παρει και παραπανω
τα χερια μου πιανουν σε καποια πραγματα στο τζιπ που εχω βαζω χερι σε πολλα πραγματα!! χωρο εχω πολυ οποτε νομιζω οτι κατι θα κανω και μονος μου!!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 03:55:19 πμ
παρτο!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 03:58:00 πμ
Ρε Κωστα οταν λεμε ευκολο στο μαστορεμα ...ενταξει ειναι δυσκολο στο να ξηλωνεις κομματια μεχρι να φτασεις στο σημειο που θα μαστορεψεις αλλα περαν του ξηλωματος το ΤΑ δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 04:17:01 πμ
οσο πιο απλα ειναι (και ας καινε ) τοσο πιο ευκολα βαζεις χερι και το ευχαριστιέσαι κιολας!!

Offline grafty

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 04:56:33 πμ

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 14:42:14 μμ
Μ' όλα αυτά κι εγώ λέω, πάρτο.
Για κάτι τέτοιο την πήρα κι εγώ και δεν το μετάνοιωσα.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #24 on: Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2016, 22:40:45 μμ
Ενω με το ΤΑ και με τα χλμ που θα γραφει ο φιλος δεν θα πληρωνει 200αρες καθε χρονο?

θα θες... αλλά δεν την πετάς στο τέλος, ειδικά αν την υπεραξία την έχει πληρώσει άλλος  ;)