Hellas Transalp Forum

Οργανο θερμοκρασιας σε ΤΑ650

nikdiaol · 2605

Offline nikdiaol

• νέος οδηγός
  • **
on: Παρασκευή 31 Ιούλιος 2015, 19:23:02 μμ
Καλημερα.
Εχω εδω και 2 μηνες περιπου παρατηρω το οργανο θερμοκρασιας,εχει κολλησει στην πρωτη γραμμη.Με λιγα λογια δεν ανταποκρινεται στην θερμοκρασια της μηχανης.
Αν την κουνησω λιγο στο ρελαντι η την πλαγιασω λιγακι ανεβαινει η βελονα μεχρι λιγο πριν την μεση,μετα απο ταξιδι δηλαδη.
Παιζει να εχει χαλασει το οργανακι?
Εχω λυσει το οργανακι του εχω ριξει λιγο σπρει επαφων αλλα τιποτα δεν αλλαξε .
Ξερετε κατι για αυτο?

Offline geoa

• Απλός οδηγός
Reply #1 on: Τρίτη 04 Αύγουστος 2015, 05:23:35 πμ
Υπάρχει πιθανότητα να έχεις χαλάσει o αισθητήρας θερμοκρασίας (thermosensor) και σου δείχνει ότι ναναι. Αυτό μπορείς να το δεις μόνο αν βγεί ο αισθητήρας θερμοκρασίας από το κύκλωμα ψύξης και τον μετρήσεις με πολύμετρο μέσα σε νερό που βράζει για να δεις σε τι θερμοκρασία ανοίγει το κύκλωμα. Από την άλλη πάλι είναι πιθανό να έχεις κάποια βλάβη στην συνέχεια της καλωδίωσης ή να έχεις βρωμίσει κάποια επαφή. Εγώ θα ακολουθούσα τα εξής βήματα :
1. Θα έπλενα με spray επαφών όσες επαφές εμπλέκονται στο κύκλωμα του αισθητήρα θερμοκρασίας (και αυτές του όργανου θερμοκρασίας).
2. Θα μετρούσα την συνέχεια σε όλους τους αγωγούς του συγκεκριμένου κυκλώματος.
3. Αν τα παραπάνω δεν τακτοποιούσαν το πρόβλημα ή δεν έβρισκα κάπου κομμένη την καλωδίωση του κυκλώματος τότε θα προχωρούσα στην μέτρηση του αισθητήρα θερμοκρασίας (thermosensor) όπως είπα παραπάνω.
Αν δεν το κατέχεις το άθλημα του λύνω - δένω την μηχανή μου, καλύτερα πήγαινε σε κάποιον τεχνικό που εμπιστεύεσαι, για να μην δημιουργήσεις κάποια βλάβη άθελα σου.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #2 on: Κυριακή 09 Αύγουστος 2015, 19:17:40 μμ

Παιζει να εχει χαλασει το οργανακι?

Bρες τον αισθητήρα/βαλβίδα  θερμοκρασίας και ενωσε το καλώδιό του σε ενα μεταλικό σημείο του κινητήρα, κοινώς γείωσέ τον, αν το όργανο δείξει την μέγιστη ένδειξη τότε έχει θέμα η η καλωδίωση η ο αισθητήρας.

Εχω λυσει το οργανακι του εχω ριξει λιγο σπρει επαφων αλλα τιποτα δεν αλλαξε .
Ξερετε κατι για αυτο?

Για το αν του αρέσει το μπανάκι? Δεν το γνωρίζω, αλλά ελπίζω να ηταν σπρέυ δίχως λάδι.