Hellas Transalp Forum

Θέλω να αγοράσω spoiler για τον ανεμοθώρακα της μηχανής μου.

nikos_pc · 14524

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Στο 700 έχω ανεμοθώρακα της Givi, λόγο ύψους δεν με καλύπτει σκέπτομαι να βάλω ένα spoiler. Έχω δει με ένα πιάσιμο χωρίς τρύπες στο κέντρο της ζελατίνας και έχω δει με 2 πιασίματα που χρειάζονται βίδες. Ποιο από τα δυο είναι καλύτερο και σαν ποιότητα και σαν κάλυψη? που μπορώ να βρω ώστε να το δοκιμάσω στην Θεσσαλονίκη? κάνουν δουλειά?

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
up!!!

Offline Stratis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Νίκο, κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό έχω!

Έχω την 650 με Ermax ζελατίνα και με δυσκολεύει (ο αέρας χτυπάει ακριβώς στα μάτια). Μετά από βόλτα 60 χιλιομέτρων, το κεφάλι ήταν κουδούνι.

Σκέφτομαι κι εγώ για spoiler και έχω βρει 2 μεταξύ των οποίων και υπάρχει ο προβληματισμός:

Ένα είναι το Puig 4747W (~59€)
Το άλλο είναι της MRA (που βγαίνει σε έκδοση που χρειάζεται τρύπημα και σε έκδοση με πρόσθετο που δε χρειάζεται τρύπα).
EDIT: Σε ένα thread εδώ, βλέπω ότι δε την έχει συμπαθήσει ο κόσμος την MRA http://www.transalpforum.gr/index.php?topic=16815.0.

Έχει κάποιος κάποια πρόταση?
« Last Edit: Δευτέρα 08 Ιούνιος 2015, 23:55:14 μμ by Stratis »

Offline jimmakos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Να πω και γω την γνώμη μου για την mra αλλά σε V STROM που την είχα για 2,5 χρόνια.
1. δεν παρουσίαζε φαινόμενα υποπίεσης
2.ομαλή ροή αέρα λόγο κατεύθυνσης του με το σποιλεράκι
3.λογο μετακίνησης του σποιλερ, στην πόλη το κατεβάζεις με αποτέλεσμα καλύτερη ορατότητα.

το υψος μου είναι 1,78 και κράνος εχω το shubeth c1.

Αυτή την στιγμή στο XLV 700 εχω την KAPPA που νομίζω είναι ιδια με την givi αλλα και βλέπω οτι
μερικές φορές δημιουργεί υποπίεση χωρίς τίποτα ανησυχητικο βέβαια αλλά σκέφτομαι σοβαρά για την αγορά
MRA.

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Στην ermax στο 650 που ηθελα και γω να περασω επιπλεον ζελατινα,οταν ειχα βρει μια απο turatech,ουσιαστικα με αποτρεψαν να την τοποθετησω γιατι κατα τα λεγομενα τους,ετσι θα ξεπερνουσε το οριο ασφαλειας σε οτι αφορα το ολικο υψος της ζελατινας.Δεν ξερω αν αυτο ευσταθει,τελικα δεν την τοποθετησα.

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Εγώ που δοκίμασα στο 700 το spoilerάκι της MPF που δε θέλει τρύπημα, πάνω σε Givi, δεν το βολεύτηκα καθόλου.
Ήταν συνεχώς στο οπτικό μου πεδίο και έπρεπε να τεντώνομαι για να βλέπω από πάνω του.
Άσε που στην τιμή που το δίνει σε συμφέρει να πάρεις κανονικό ανεμοθώρακα.
Ίσως μάλιστα ο touring που δίνει για το 700 να είναι και αυτό που ζητάς. Στο site φαίνεται μεγαλύτερος από της Givi και σε ύψος και σε πλάτος.

Keep riding !!!

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Ναι φαίνεται μεγαλύτερη, αλλά η ιδέα να αλλάξω ζελατίνα δεν με ψήνει και τόσο πολύ. Εγώ αυτές είδα http://www.ebay.com/itm/PUIG-SPARE-VISOR-CLR-250X100MM-/231383427630?hash=item35df86ea2e&vxp=mtr & http://www.motoraid.eu/accessories/screen-spoiler/spoiler-screen-curve-tint Το κακό είναι αν δεν της δοκιμάσεις δεν ξέρεις, δεν θέλω να πάρω κάτι στην τύχη.

Offline anton-b

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Καλησπερα και απο μενα! Ψαχνομαι και εγω εδω και καιρο  για πολυ ψηλη ζελατινα και διαβαζοντας ολα αυτα ειλικρινα ειναι hot θεμα για μενα, αξιζει ψηλη η οχι??!! Ειμαι 1.88, Αυτη την στιγμη εχω αυτην:   http://www.bikehps.com/acatalog/38342_xl.jpg .   ποιοτικα ειναι πολυ καλη! Αλλα για υψοι πανω απο 1.83,  1.85 κατα την γνωμη μου ειναι οτι χειροτερη επιλογη υπαρχει! Επισης ειχα αγορασει και αυτην:
http://files.bs-motoparts.eu/images/mra/verkleidungsscheiben/02472h.jpg.   χειροτερη για το υψος αναβατων  που εγραψα παραπανω! Ειναι λιγο δυσκολη περιπτωση για εναν ψηλο στην τρανσαλπ 650 να πηγαινει πανω απο 80-90 και να μην νιωθει αερα! Εχω μπει στην διαδικασια για μια τριτη αγορα της ερμαξ που ειναι 60 cm : http://cdn.avsmoto.fr/67667-thickbox_default/bulle-hp-22-cm-hauteur-totale-60-cm-ermax-pour-xlv-650-transalp-2000-2007-clair.jpg.  βεβαια εχοντας δωσει απο δυο φορες 120 ευρω, ειναι λιγο δυσκολη αποφαση! Καποιοι βεβαια λενε οτι οι κοντες ζελατινες ειναι για τους ψηλους! Δεν εχουν αδικο!  Δυστυχως αν δεν δεις live την οποιαδηποτε ζελατινα τοποθετημενη, ειναι λιγο περιεργη περιπτωση ειδικα αν στην μηχανη η ζελατινα που δεν μας κανει ειναι η μοναδικη επιλογη να την εχουμε τοποθετημενη!! Βεβαια απο την αλλη δεν μπορεις να πεις " να την δοκιμασω και στην ξαναφερνω?"
« Last Edit: Τετάρτη 10 Ιούνιος 2015, 06:32:44 πμ by anton-b »

Offline anton-b

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
.....οσο για φρυδακια εξτρα, δεν εχω αποψη, αραγε αξιζουν σαν προσθετη λυση σε πολυ ψηλη ζελατινα?

Offline Stratis

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
anton-b, αυτή τη ζελατίνα έχω βάλει κι εγώ (είμαι 1.90) επειδή συνάδελφος με την ίδια μηχανή και ίδιο ύψος μου την είχε συστήσει.

Μετά από βόλτα (είχα ξεχάσει να πάρω μαζί μου ωτοασπίδες) κάποιων χιλιομέτρων απογοητεύτηκα και μου μπήκαν μαύρες σκέψεις...!

Τώρα σκέφτομαι για το έξτρα κομμάτι αλλά και πάλι είναι υπολογίσιμα €€

PS. Το κράνος που έχω είναι το HJC rpha st.
« Last Edit: Παρασκευή 12 Ιούνιος 2015, 05:12:11 πμ by Stratis »

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #10 on: Παρασκευή 12 Ιούνιος 2015, 06:46:06 πμ
Είμαι 2 μετρά ύψος στην μηχανή έχω την μεγάλη ζελατίνα της givi, είχα και του ρυθμιστές για την ζελατίνα και τους έβγαλα γιατί απλά δεν έκαναν δουλειά. Όταν τους έβγαλα δοκίμασα με ελαστικές ροδέλες να την κάνω ποιο όρθια και όντως είναι καλύτερα, τώρα έχω αέρα στην μίση ζελατίνα του κράνους και πάνω για αυτό σκέφτηκα για spoiler αλλά με αυτά που διαβάζω δεν ξέρω τι να περιμένω και είναι και αρκετά λεφτά ρε γ@μωτο. Υπάρχει κάποιος που με οποιαδήποτε ζελατίνα και έξτρα να είναι κομπλέ από θόρυβο και αέρα?

Offline MAROU

• οδηγός τρίκυκλου
  • *

Offline anton-b

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Νομιζω οτι λυση υπαρχει,  μια ψηλη ζελατινα ( ermax) + φρυδι χωρις τρυπες στην ζελατινα! Πολλα λεφτα ομως!!  Οσοι ειμαστε πανω απο 1.85 και εχουν θεμα με αλλες ζελατινας σιγουρα τονσκεφτομαστε, η τσεπη μας ομως?? Δυσκολη αποφαση! Οποιος κανει την αρχη εδω ειμαστε το συζηταμε! :p

Offline anton-b

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Θελω να κανω μια συζητηση με καποιον γρυβα απο αθηνα οταν τον αλλον μηνα ανεβω , ειμαι απο νησι, που φτιαχνει ζελατινες βεβαια μεχρι 60cm! Η ερωτηση μουν θα ειναι κατα ποσο πιο ορθια θεση μπορει να εχει  ετσι ωστε αν γινεται ο αερας να χτυπαει οσο λιγοτερο γινεται στο προσωπο! Οριστε και το site.    http://mpf-grivas.car.gr/parts/view/5906779/

Offline tasosbob

• Οδηγάρα
Στην ermax στο 650 που ηθελα και γω να περασω επιπλεον ζελατινα,οταν ειχα βρει μια απο turatech,ουσιαστικα με αποτρεψαν να την τοποθετησω γιατι κατα τα λεγομενα τους,ετσι θα ξεπερνουσε το οριο ασφαλειας σε οτι αφορα το ολικο υψος της ζελατινας.Δεν ξερω αν αυτο ευσταθει,τελικα δεν την τοποθετησα.

Εχω την ιδια στο 650 και εχω βαλει το  προσθετο της touratech κοντα 2 χρονια τωρα χωρις προβλημα.Στην touratech που ρωτησα μου ειχαν πει να μην ξεπερνα η ζελατινα+το προσθετο τα 60 cm απο την βαση της εως την κορυφη,πραγμα που ισχυει(59 cm  στο συνολο ειναι).Εμενα με υψος 1.85 η ermax μου εφερνε τον αερα ακριβως μυτη-ματια,με το προσθετο της touratech λυθηκε το προβλημα και ο αερας παει πανω απο το κεφαλι...(κρανος schuberth c3).Θορυβος υπαρχει και γενικα δεν νομιζω να λυθει το θεμα του θορυβου μιας και βαζεις κατι προσθετο στην μηχανη και μεγαλωνεις την μετωπικη επιφανεια αρα κατ'εμε οτι ζελατινα και να βαλεις ο θορυβος θα υπαρχει λιγο-πολυ το θεμα ειναι να μην τρως τον αερα......Γενικα δεν το μετανιωσα για τα χρηματα μιας και ειδα αποτελεσμα
« Last Edit: Σάββατο 11 Ιούλιος 2015, 22:54:22 μμ by tasosbob »