Hellas Transalp Forum

Μπροστά Φλας

georgetziker · 9538

Offline georgetziker

• νέος οδηγός
  • **
on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 06:39:17 πμ
Μια ερώτηση σκέφτομαι  να αλλάξω τα φλας τα μπροστά από κίτρινα σε λευκα από το facelift μοντέλο!
Θα χρειαστεί να αλλάξω μόνο τα τζαμάκια ή αλλάζει και το εσωτερικό και επίσης χρειάζεται να βγεί το φέρινγκ ή μπορώ και έτσι?
Ευχαριστώ

Spritmonitor.de" border="0

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 16:02:20 μμ
Η φυσα θα κουμπωνει πανω στο νεο λευκο κρυσταλλο απλα οι λαμπες εχουν σε διαφορετικη διαταξη τα αυτακια...Δηλαδη οι πορτοκαλι λαμπες που θα πρεπει να βαλεις στα λευκα κρυσταλλα δεν θα κουμπωνουν στο ντουι που εχει η μοτο σου...Ευκολα ξεπερνιεται ομως αυτο...Οι περισσοτεροι κοβουν το ενα αυτακι της λαμπας

HONDA ή γενόσιμο?

Offline georgetziker

• νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 18:11:47 μμ
Δεν σε πολυ κατάλαβα να σου πω την αλήθεια!!!!!
θα αλλαχτεί όλο το φλας καταρχάσ η μόνο το τζαμάκι και η λάμπα?

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 18:26:47 μμ
Στο εμπόριο απ ότι ξερω κυκλοφορούν ολόκληρα τα μπροστινά και μόνο τα κρύσταλλα στα πίσω.
Αν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος.
Αν θέλεις τα λευκά φιμέ που εχει το ΤΑ του 2005+ πρέπει να πας μόνο σε γνήσια αλλιώς αν θέλεις τα απλά διάφανα υπάρχουν και σε αφτερ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline georgetziker

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 19:19:23 μμ
Εχουν διαφορά στην εμφάνιση τα αφτερ με τα γνήσια?
http://www.car.gr/parts/view/3896775/
Αυτά είναι τα άφτερ?
« Last Edit: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 19:39:11 μμ by georgetziker »

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 20:33:22 μμ
Δεν σε πολυ κατάλαβα να σου πω την αλήθεια!!!!!
θα αλλαχτεί όλο το φλας καταρχάσ η μόνο το τζαμάκι και η λάμπα?
Αν τα ειχες βγαλει ηδη θα με καταλαβαινες.
1ον) το μπροστινο φλας ειναι fixed , δηλαδη δεν βγαινει το κρυσταλλο του.Απαξ και σπασει το κρυσταλλακι αλλαζει ολοκληρο...
2ον) η λαμπα μπαινει σε ενα ντουι και το ντουι κουμπωνει στο φλας (αυτο, το μονοκομματο που ειπαμε παραπανω..). Το ντουι απο τα πορτοκαλι μπροστινα φλας ειναι , ελαχιστα , διαφορετικο απο το ντουι των λευκων διοτι προοριζονται για διαφορετικη λαμπα.Τα πρωτα φορανε λευκη ενω τα δευτερα φορανε πορτοκαλι λαμπα.Η διαφορα των δυο λαμπτηρων ειναι μονο το σημειο οπου εχουν τα "αυτακια" τους δηλαδη τα εξογκωματα που χρειαζονται ωστε να κουμπωσουν στα αντιστοιχα ντουι..´´Ελπιζω να εγινα περισσοτερο καταννοητος τωρα

HONDA ή γενόσιμο?

Offline georgetziker

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 20:42:29 μμ
Τώρα ναι νομίζω πως σε έπιασα!!
Επομένως θα χρειαστώ και τις λάμπες τις κίτρινες και απλά θα κόψω το αυτάκι για να προσαρμόσω τα παλιά ντουί στα καινούργια φλας!
Θα χρειαστεί να βγει και το φέρινγκ για την αλλαγή αυτή η ξεκουμπώνουν τα φλάς και έτσι?

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #7 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 20:43:50 μμ
Εχω την εντύπωση (χωρίς να ειμαι 100% σίγουρος) ότι τα γνήσια λευκά φλας είναι μόνο τα φιμέ ή αλλιώς smoked που έδινε με τα ΤΑ του 2005+
Αυτά είναι κατα τη γνώμη μου παρά πολύ ωραία ειδικά σε ασημί και μαύρη μηχανή. Επίσης πολύ ακριβά, πάνω κάτω 140€ φλας μπροστά και κρύσταλλα πίσω.
Τα αφτερ είναι crystal clear και φαίνεται πολύ έντονο το νίκελ εσωτερικό τους. Ωραία κι αυτά μεν αλλά τα φιμέ αλλο πράγμα. Τα αφτερ νομιζω σου βγαίνουν γύρω στα 80-90€ κομπλέ.

Αν ισχύει αυτο που είπα και κρίνοντας απο την τιμή στο Λίνκ που έδωσες μάλλον πρόκειται για αφτερ.

Και αυτά βέβαια μου φαίνονται πιο σκούρα απο αλλά που εχω δει φορεμένα
http://www.moto-discovery.com/eshop/light/turn-signals-lenses/honda-xlv650-transalp-clear-turn-signal-front-left.html

Δεν είναι κακά...

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Δευτέρα 18 Μάιος 2015, 23:05:24 μμ
Τώρα ναι νομίζω πως σε έπιασα!!
Επομένως θα χρειαστώ και τις λάμπες τις κίτρινες και απλά θα κόψω το αυτάκι για να προσαρμόσω τα παλιά ντουί στα καινούργια φλας!
Θα χρειαστεί να βγει και το φέρινγκ για την αλλαγή αυτή η ξεκουμπώνουν τα φλάς και έτσι?
Ανα γεια σου!!ακριβως! Τωρα για την τοποθετηση,

δεν χρειαζεται να λυσεις πλαστικα για να τα τοποθετησεις, αρκει να βγαλεις τις εσωτερικες ποδιες απο την μεσα πλευρα τους. βεβαια αν δεν φορας καγκελα στο μηχανακι, δεν ειναι τιποτε να λυθουν ολοκληρα τα πλαστικα και να δουλεψεις ευκολα!!

HONDA ή γενόσιμο?

Offline georgetziker

• νέος οδηγός
  • **
Reply #9 on: Τρίτη 19 Μάιος 2015, 03:07:49 πμ
Φοράω κάγκεκα όμως
Αυτά που είναι στο λινκ τα φοράει κανένας?

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #10 on: Τρίτη 19 Μάιος 2015, 06:41:38 πμ
Δε νομιζω πως τα κάγκελα έχουν να κάνουν επίσης τα φλας δεν είναι διαφορετικά σε μέγεθος απο τα μαμά ούτως ή άλλως.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τρίτη 19 Μάιος 2015, 17:39:09 μμ
Το ξαναδιαβασα το προτελευταιο σου ποστ και κατι με τρομαξε...Τα αυτα κια της νεας λαμπας θα χρειαστει να κοψεις και οχι τα αυτακια του ντουι...Για να το ξεκαθαρισουμε

HONDA ή γενόσιμο?

Offline jimmys21

• νέος οδηγός
  • **
Reply #12 on: Τετάρτη 20 Μάιος 2015, 05:05:54 πμ
Το ξαναδιαβασα το προτελευταιο σου ποστ και κατι με τρομαξε...Τα αυτα κια της νεας λαμπας θα χρειαστει να κοψεις και οχι τα αυτακια του ντουι...Για να το ξεκαθαρισουμε

Φίλε georgetziker  εγώ έχω αλλάξει τα δικά μου αρκετό καιρό τώρα,πήρα after market και ένα Plasti Dip smoke για να τα κάνω ελαφρώς φιμέ.Όσον αφορά τις λάμπες ούτε αυτάκια έκοψα ούτε τίποτα, ταίριαξαν μια χαρά, απλά τις πήγα σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά και τις έβαψαν πορτοκαλί γιατί νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα βρεις τις συγκεκριμένες λάμπες σε πορτοκαλί χρώμα(τουλάχιστον εγώ στο Ηράκλειο Κρήτης δεν έβρισκα).Η τοποθέτηση είναι πανεύκολη αρκεί να βγάλεις τις εσωτερικές ποδιές και να έχεις πρόσβαση στις βίδες στήριξής τους.
« Last Edit: Τετάρτη 20 Μάιος 2015, 05:13:56 πμ by jimmys21 »

pan zak

• Guest
Reply #13 on: Τετάρτη 20 Μάιος 2015, 06:31:01 πμ
Ασχετο απτο θεμα αλλα αυτο το plastic dip jimmy κανει και για την ζελατινα?

Offline jimmys21

• νέος οδηγός
  • **
Reply #14 on: Τετάρτη 20 Μάιος 2015, 14:52:41 μμ

pan zak εγώ προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα για να βάψω ζελατίνα.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τετάρτη 20 Μάιος 2015, 15:15:35 μμ

κανει και αν δεν σου αρεσει βγαινει πανευκολα.
το εχω κανει.