Hellas Transalp Forum

Απότομο Μπούκωμα κ Ξεμπούκωμα

klearxos · 13383

Offline klearxos

• Θά θελα πάλι να πηγαίνω σαν
  • Απλός οδηγός
  • ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
on: Τετάρτη 08 Απρίλιος 2015, 06:20:30 πμ
Γεια σε όλους κ να έχομε Καλό Πάσχα.
Ένα διπλό ερώτημα
1- εδώ και λίγο καιρό όπως πηγαίνω με το μηχανάκι (ΤΑ400) σε κάποιες φάσεις αν
ανοίξω απότομα το γκάζι, μου κάνει ένα μπούκωμα απότομο κ ξαναγυρνάει στα καλά του.
Αδειάζω την υπερχείλιση, συχνά, τώρα έβαλα φιλτράκι βενζίνης (δεν είχα).να δείτε ποιότητα βενζίνης !!!!! :2hysterical:
Σαν να μπουκώνει στιγμιαία και μετά ξαναπαίρνει στα ίσα του..? Μάλλον  ??? κύκλωμα καυσίμου ?
Αέρα? ή τι άλλο ? μπορεί να βοηθήσει κάποιος. ??
2- επίσης μου χαλαρώνει συχνά (όχι πολύ) η διαδρομή του συμπλέκτη ... ??? συρματόσχοινο ή δίσκοι ?
ή παίζει και κάτι άλλο ??
Κάθε βοήθεια δεκτή.... 

οχτώ τα πόδια του καβρού που παν ομπρώς κ πίσω τόσες αγάπες ήκαμα μέχρι να σ'αποκτήσω...

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #1 on: Τετάρτη 08 Απρίλιος 2015, 19:05:25 μμ
Στο μπούκωμα ξεμπούκωμα ο δείκτης του στροφόμετρου τι κάνει ?
Στο κάνει και σε χαμηλές στροφές ? με νεκρά ?
Έχει γίνει πρόσφατα κάποια επέμβαση στα σωλινάκια υποπίεσης /τροφοδοσίας ?

Offline fotisalp

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τετάρτη 08 Απρίλιος 2015, 19:11:51 μμ
Τι εννοείς μπούκωμα; Σου κάνει και σκάσιμο από την εξάτμιση; Για δώσε περισσότερες λεπτομέρειες. Μπορεί να είναι και ηλεκτρολογικό το θέμα...

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Τετάρτη 08 Απρίλιος 2015, 20:35:25 μμ
Ναι τοχει κάνει και σε χαμηλές στροφές. Το στροφόμετρο λειτουργεί κανονικά
νομίζω τόχει κάνει και σε νεκρά (σε στάση !!)
και λέγοντας μπουκωμα εκεί που πηγαίνω κανονικά αν ανοίξω απότομα το γκαζι
κάνει μια (αναρρόφηση) για δευτερόλεπτο και κόβει το μηχανάκι, και ξαναανοίγει
κανονικά....επέμβαση σε σωληνάκια ..οχι, εκτός προχθές που έβαλα το φιλτράκι αλλά
ήδη το έκανε πρίν.....!!!Επίσης σ'αυτό που ρωτάς Fotisalp για σκάσιμο...η εξάτμιση που φοράει
είναι μια motosport (οχι της μαμάς) η οποία τώρα που το λες στο ραλαντί της και ειδικά σε
κατήφορο μου σκάει (πατ-πατ-πατ !!!!) εδω και καιρό (μάλλον τραβάει αέρα στην ένωση με τα λαιμά..)
αλλά δεν έκατσα να ασχοληθώ..
Ευχαριστώ.....

οχτώ τα πόδια του καβρού που παν ομπρώς κ πίσω τόσες αγάπες ήκαμα μέχρι να σ'αποκτήσω...

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 08 Απρίλιος 2015, 21:03:48 μμ
Μάλλον έχεις σωληνάκι τσακισμένο ή βουλωμένο (τροφοδοσίας ή υποπίεσης). Δες αρχικά αυτό της υποπίεσης στο διακόπτη της βενζίνης και αν είναι καλό, λύσε το τεπόζιτο και δες τα σωληνάκια από κάτω να μην τσακίζουν πουθενά.

Παύλος Καρούμπης

john lk

• Guest
Reply #5 on: Τετάρτη 08 Απρίλιος 2015, 21:59:35 μμ
Ναι τοχει κάνει και σε χαμηλές στροφές. Το στροφόμετρο λειτουργεί κανονικά
νομίζω τόχει κάνει και σε νεκρά (σε στάση !!)
και λέγοντας μπουκωμα εκεί που πηγαίνω κανονικά αν ανοίξω απότομα το γκαζι
κάνει μια (αναρρόφηση) για δευτερόλεπτο και κόβει το μηχανάκι, και ξαναανοίγει
κανονικά....επέμβαση σε σωληνάκια ..οχι, εκτός προχθές που έβαλα το φιλτράκι αλλά
ήδη το έκανε πρίν.....!!!Επίσης σ'αυτό που ρωτάς Fotisalp για σκάσιμο...η εξάτμιση που φοράει
είναι μια motosport (οχι της μαμάς) η οποία τώρα που το λες στο ραλαντί της και ειδικά σε
κατήφορο μου σκάει (πατ-πατ-πατ !!!!) εδω και καιρό (μάλλον τραβάει αέρα στην ένωση με τα λαιμά..)
αλλά δεν έκατσα να ασχοληθώ..
Ευχαριστώ.....

Τα σκασιματα που περιγραφεις ειναι απο φτωχο μειγμα, ξεβισωσε τα pilots κατα 1/4 της στροφης και πηγαινε την μια βολτα. Εαν βελτιωνεται αλλα δεν εχουν εξαληφθει τα σκασιματα συνεχισε να ξεβιδωνεις κατα 1/4 της στροφης και κανε δοκιμη, οταν δεν σκαει εισαι στο σωστο μειγμα.
Η πιο ελευθερη εξατμιση θελει λιγο πιο πλουσιο μειγμα, γι'αυο σου σκαει.

Επισης να δεις και τους λαιμους που αναφερεις και το σωληνακι της υποπιεσης για σχισιματα και τραβουν αερα.

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #6 on: Τετάρτη 08 Απρίλιος 2015, 22:27:44 μμ
Ευχαριστώ παιδιά θα τα δοκιμάσω.!!(σήμερα ρίχνει καρέκλες)!!!
pilot screw ή screws ?  αριστερό καρμπ. Δεξια απο βιδα ραλαντι ετσι ??την ξεβιδώνω οπως λες και βλέπω ανάλογα.σωστά οκ?
Ευχαριστώ θα επανελθω..

Offline geoa

• Απλός οδηγός
Reply #7 on: Παρασκευή 10 Απρίλιος 2015, 03:21:04 πμ
Μου έκανε το ίδιο το δικό μου (600) στις 4500 με 5000 στροφές και τελικά ήταν μια από τις δυο ηλεκτρονικές.

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #8 on: Τρίτη 21 Απρίλιος 2015, 18:27:07 μμ
Επανέρχομαι... Μετά από πολλές βροχές κ καταιγίδες  :pissing: που είχαμε...
σταματήσανε και τωρα βγήκε ο  :xxsunsmile: και οκ. (μετά απο μεγάλη βόλτα !!)
Λοιπόν το μπούκωμα σταμάτησε  :ok: τρύπιο η τσακισμένο σωληνάκι δεν υπήρχε, πιθανόν να
ρούφαγε αέρα η υποπίεση απο την ένωση της στο ρουμπινέτο ή στον κορμό, διότι
μόνο τα ξανάσφιξα. (δεματικά) Επίσης Άλλαξα το σωληνάκι βενζίνης μέχρι το ( Τ ).
(δεν ήταν τρύπιο κλπ).Όσο για τα σκασίματα βελτιώθηκε λίγο (με 1/2 βόλτα) σε κάθε
pilot screw.. αλλά πιθανόν να θέλει λίγο ακόμη... αλλά να τσεκάρω πρώτα την ένωση
εξάτμισης με λαιμά γιατί υπάρχει ...κενό... και αν δεν βελτιωθεί θα παω για λίγο ..μίγμα ..
ξανά στα pilot..Αααα επίσης άλλαξα και το φίλτρο αέρα, μια και το είχα καινούργιο  :)
αλλά δεν τόχα βάλει.... :eusa_clap: (Τώρα τι νάφταιγε ?? πιθανολογώ η υποπίεση !!!
που ήταν λίγο χαλαρή στα κουμπώματα) !!!!!!
Ευχαριστώ παιδιά ας ελπίσομε να μην το ξανακάνει.. τα λέμε..

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #9 on: Τρίτη 21 Απρίλιος 2015, 18:57:14 μμ
Για να μην ανοίγω νεο θέμα,μιας και το ενα πρόβλημα που αναφέρει ο φίλος,το εχω και εγω,ρωτώ....
Και με την μαμίσια,όταν την είχα και με την χειροποίητη,που εχω τώρα,η εξάτμιση κάνει πολλά και δυνατά σκασίματα,σε σημείο που φοβάται ο κόσμος όταν την ακούσει.
Όταν παω με λίγες στροφές,πχ 2000,με χαλαρό γκάζι,κάνει μονο ενα μικρό μπάσο θόρυβο.Αμα όμως γεμίζω την ταχύτητα και αφήσω το γκάζι,κάνει ενα θόρυβο,σαν εξουδετέρωση βόμβας ταφφφφφ.
Μου είπαν οτι μπορεί να τραβάει αέρα η εξάτμιση ή οι λαιμοί,στην ένωση της κεφαλής,κλπ,αλλά δεν ισχύουν.
Ο μηχανικός που μου την έφτιαξε τελευταία,λέει οτι μπορεί να ειναι και τα καρμπυρατέρ,δηλαδη καθάρισμα και συγχρονισμός.
Όμως πρεπει να την λύσουμε για να το δούμε μου είπε και θα γίνει σε επόμενο μεγάλο σέρβις.
Όμως μέχρι τότε,ποιος αντέχει τα σκασιματα :-\
Μηχανή XLV650

Diamonds are forever

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #10 on: Τρίτη 21 Απρίλιος 2015, 19:41:43 μμ
Φίλε Διαμαντή
μετά απο όλο αυτό που ασχολήθηκα τελευταία νομίζω κατά ένα μέρος παιζει ρόλο το
μίγμα που βοήθησε την κατάσταση , αλλά νομίζω (θα το δω λίαν συντόμως) οτι φταίει
η ένωση τελικού με λαιμά, διότι όντως στο δικό μου υπάρχει ..μη κανονική σύσφιξη...
έχει κενό, ο κολιές δεν το σφίγγει καλά και έχει και ..κάπνες... αλλά δεν έκατσα ακόμη να το σινιάρω....
αν μετά απο αυτό δεν χτυπάειι (πατ-πατ-πατ  :2hysterical:) τότε  :eusa_clap:.
Ξέχασα να πώ οτι το πιο πλούσιο μίγμα έφτιαξε λίγο την κατάσταση με τους χτύπους  :eusa_naughty:.
αλλά παραμένουν. στα pilot έχω 2,5 στροφές πίσω +2/4 στροφής.

« Last Edit: Τρίτη 21 Απρίλιος 2015, 19:45:10 μμ by klearxos »

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #11 on: Τρίτη 21 Απρίλιος 2015, 23:31:53 μμ
Τι να πω,δεν ξερω!
Θα δω τι θα μου πει και ο μηχανικός,όταν έρθει η ώρα.Παντως ειναι πολυ ενοχλητικό και θέλει χαλαρό γκάζι,μέχρι να δω πως θα λυθεί...

Diamonds are forever

john lk

• Guest
Reply #12 on: Τετάρτη 22 Απρίλιος 2015, 00:36:14 πμ
Διαμαντη, τα σκασιματα σου ειναι κατα 90% θεμα φτωχου μειγματος, εοτε απο τα pilot, ειτε γιατι ρουφαει αερα και σου χαλαει το μειγμα (αν θεωρεις οτι δεν ρουφαει αερα, τοτε παμε στα pilots μονο). Βεβαια καθαρισμα και ζυγοσταθμιση των καρμπς βοηθαει αλλα μονο στην  στρωτη λειτουργια, ΟΧΙ στα σκασιματα, εκτος φυσικα εαν τα κυρια ζιγκλερ ειναι βουλωμενα. Ενας ακομα λογος σκασιματων στο κλεισιμο του γκαζιου σε υψηλες στροφες ειναι να κη  δουλευουν καλα οι air cut off valves. Αυτες δινουν λιγο πλουσιοτερο μειγμα οταν κλεινουμε το γκαζι για να μην εχουμε σκασιματα, και τις ελεγχουμε οταν λυσουμε τα καρμπς για καθαρισμο.

Επιμενω ομως οτι το πρωτο που κοιταμε ειναι το μειγμα να μην ειναι φτωχο μεσω των pilots.

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #13 on: Τετάρτη 22 Απρίλιος 2015, 02:32:19 πμ
Οκ,όταν πάει στο μηχανικό, θα το επισημάνω. Σας ευχαριστώ..

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Diamonds are forever

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 22 Απρίλιος 2015, 04:34:29 πμ
εαν εχω καταλαβει σωστα απο το διαβασμα εδω στο φορουμ,οι pilot screws ρυθμιζουν το μειγμα μεχρι τις 2500 σαλ.
εκτος αν αυτη η ρυθμιση επηρεαζει την λειτουργια και για πανω απο αυτες τις στροφες.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #15 on: Τετάρτη 22 Απρίλιος 2015, 05:59:39 πμ
Βασικός μάρτυρας για κάθε είδους προβλήματα καύσης είναι τα μπουζί. Τα βγάζεις τα ελέγχεις και βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα.
Τα Pilots βασικά δεν σταματούν να δουλεύουν μετά τις 2500σαλ απλά από κει και πάνω αναλαμβάνει το main jet. Άρα υπερβολικό ξεβίδωμα των pilots χαμένη βενζίνη. Έχω γράψει και παλιότερα ότι βασική  ρύθμιση των pilots για το 650 είναι απο 3 1/4 έως 3 3/4 το πολύ στροφές έξω απο το σημείο 0 (τελείως βιδωμένες). Για να είστε σίγουροι τις βάζετε στο 3 1/2  Ελέγχετε τα μπουζί ξανά και αναλόγως βιδώνετε ή ξεβιδώνετε κατά 1/8. Μετά απο αυτό δεν ξανασχολείστε. Η παραπάνω ρύθμιση απαιτεί συγχρονισμό και έλεγχο για απώλειες υποπίεσης προηγουμένως. Όταν είχα το ΤΑ είχα προμηθευτεί δύο εργαλεία που με βοήθησαν να το έχω ρυθμισμένο πάντα στην εντέλεια, το Carbtune για τον συγχρονισμό και το Colortune για να μπορώ να βλέπω το μείγμα σε όλο το φάσμα των στροφών. Αν παρόλα αυτά σας έχει πρήξει με τα μπαμ μπουμ πάτε σε ψεκασμό ;D

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τετάρτη 22 Απρίλιος 2015, 22:06:01 μμ
Αν παρόλα αυτά σας έχει πρήξει με τα μπαμ μπουμ πάτε σε ψεκασμό ;D
και λιγο μπαμ μπουμ πατ πατ δεν πειραζει,γουσταρεις κιολλας.  :P

Offline Diamantis

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Diamonds are forever
Reply #17 on: Παρασκευή 24 Απρίλιος 2015, 02:31:29 πμ
Πέρασα σημερα απο τον μηχανικό,για να του πω το πρόβλημα και μου είπε οτι,πριν λιγο έφυγε ενα τρανσαλπ σαν το δικό μου,το οποίο είχε το ίδιο πρόβλημα και λύθηκε.
Και μου είπε οτι κατά 90% ειναι τα screw pilot,θα ρυθμιστούν η σωστή αναλογία καυσίμου και αέρα...
...τα οποία θα ρυθμιστούν στ επόμενο μικρό σέρβις λαδιών.
Στο επόμενο μεγάλο,θα κάνουμε και έναν καθαρισμό και συγχρονισμό των καρμπυρατέρ.
« Last Edit: Παρασκευή 24 Απρίλιος 2015, 02:34:23 πμ by Diamantis »

Diamonds are forever

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #18 on: Παρασκευή 24 Απρίλιος 2015, 02:50:03 πμ
Ρύθμιση των Pilots χωρίς  προηγουμένως να γίνει συγχρονισμός είναι μισή δουλειά. Χαιρετίσματα πες στον "μηχανικό"

Sent from my iPhone  using tapatalk

Offline klearxos

• Απλός οδηγός
Reply #19 on: Παρασκευή 24 Απρίλιος 2015, 21:30:09 μμ
Μετά απο την σύσφιξη του τελικού με τα λαιμά βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση στο δικο μου.Όχι οτι εξαλειφθηκε εντελώς αλλα
Βελτιωθηκε στο 90 % . Αρα ο αέρας που τράβαγε απο την ενωση τους ενοχλούσε στο πατ πατ... Τα υπολοιπα 10% πιστεύω οτι θα φύγουν με την ρυθμιση κ συγχρονισμό στα κάρμπς...

Offline γιαγια αρκουδα

• νέος οδηγός
  • **
Reply #20 on: Σάββατο 25 Απρίλιος 2015, 19:32:45 μμ
εγω τα εχω 3 1/2 εδώ και 3 χρωνια με εξατμιση REMUS και γραναζωμα 15/43 / 525 και δικαβαλος στην εθνικη εχω 120 στις 5000 στροφες και καταναλοση 5.5 στα 100 και ουτε σκασιματα ουτε τιπορα τρανσαλπ 600/98