Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις λίστες και τις συμβουλές, μετά από έλεγχο όλων των απαντήσεων θα σημειώνω εδώ από την λίστα του konkost, όχι φυσικά γιατί δεν εμπιστεύομαι τους άλλους αλλά γιατί έχει τα πιο πολλά πράγματα που πρέπει να δω και δίπλα θα προσθέτω (με κόκκινα) τυχόν δικές μου διευκρινήσεις ή απορίες:
-Λαστιχα ελεγχος και πιθανοτατα αλλαγη (Θέλουν σίγουρα αλλαγή, κάποια πρόταση?)
-Σαμπρελες αλλαγη (Αφού θα αλλάξουν λάστιχα δεν θα μπουν και σαμπρέλες;)
-Αλλαγη υγρα φρενων
-Ελεγχος σωληνακια φρενων για φθορα και αν χρειαζεται αλλαγη (μετα απο τοσα χρονια μαλλον θα χρειαζονται αλλαγη) (Πως καταλαβαίνεις τη φθορά? Εντάξει αν είναι κάποιο κομμένο καταλαβαίνω αλλά υπάρχει κάτι άλλο που προδίδει ότι θέλει αλλαγή?)
-Ελεγχος τα τακακια (Τα τακάκια απλά μετράμε πόσο υλικό έχει από το σίδερο?)
-Λάδια αλλαγη (Με 39000 χλμ. και 10ετίας μηχανή τι προτείνεται να δοκιμάσω πρώτα? 15W50 ή 20W50?)
-Φίλτρο λαδιού αλλαγη (Να υποθέσω ότι βρώ?)
και συνεχιζω με αυτα που δεν ειναι λιγοτερο σημαντικα απλα πρεπει να γινουν σημερα και οχι χτες
-Φιλτρο αερα αλλαγη (Να προτιμήσω μαμά HONDA ή να πάω σε after market? και κάποια πρόταση?)
-Μπουζι αλλαγη (Το ίδιο με το φίλτρο)
-ελεγχος/ρυθμισμα βαλβιδων (Ε αυτό μάλλον σε μηχανικό ε?)
-Αλλαγη ψυκτικου, πλυσιμο του συστηματος ψυξης
-Ελεγχος ρουλεμαν τροχων και τιμονιού (Του τροχού καταλαβαίνω του τιμονιού πρέπει να ψάξω να δω πως θα τα δω)
-Ελεγχος αναρτησεων για διαρροες (Μπρος - Πίσω είναι στεγνές εξωτερικά)
-Ελεγχος και λιπανση ντιζων
-Ελεγχος αλυσιδογραναζα Αν στα 39000χλμ δεν εχουν αλλαχτει ποτε τοτε δεν βλεπω να γλιτωνεις την αντικατασταση (Υπάρχει εύκολος τρόπος να τα καταλάβω? Εννοώ το πίσω γρανάζι έχει κάποια φαγωματα αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά για αλλαγή ή αν αντέχει, αλλά και η αλυσίδα προς το παρόν είναι χάλια οπτικά αν την καθαρίσω πως θα καταλάβω αν θέλει αλλαγή ή όχι?)
Επισης και λογω της ακινησιας
-Πεταμα την οποια βενζινη ειχε μεσα το ρεζερβουαρ και οπτικος ελεγχος για σκουριες (αυτό δεν έγινε γιατί ήδη εχει συμπληρωθεί βενζίνη)
-Ελεγχος στους πολους της μπταριας για συσωρευση αλλατων και καθαρισμος τους (Άλλαξα μπαταρία γιατί η προηγούμενη ήταν στεγνωμένη πλέον, οι πόλοι ήταν μια χαρά)
-Ελεγχος σε οποιο σωληνα-σωληνακι, Ο-ring κλπ υπαρχει για να διαπιστωθει αν ειναι ξερο,τσακισμενο,βγαλμενο, σκισμενο κλπ (Γκλουπ!!)
-Προληπτικα ακομα και αν φαινεται ενταξει αντικατεστησε το σωληνακι της υποπιεσης του πισω κυλινδρου που παει στο ρουμπινετο καθως και το σωληνακι της βενζινης (Ακούγεται εύκολο)
και 2 δικές μου Ερωτήσεις:
-Η μηχανή γενικά έχει πολύ σκουριά επιφανειακή ακόμα και στο σασί, εκεί τι πρέπει να γίνει? την τριβω εγώ και τη βάφω με κάποιο σπρέυ ή πρεπει να πάει για βάψιμο ειδικό που σημαίνει να γδυθεί?
-Με προβληματίζει το μπροστινό φρένο γιατί όταν το πατούσα σταθερά έκανε σαν κομπιάσματα (πιάνει-δεν πιάνει) και πρόσεξα ότι έχει κάποιες πιο χοντρές σκουριές πάνω η δισκόπλακα. Μετά από αυτό πάω πολύ συντηρητικά για να μπορώ να σταματάω μόνο με το πίσω φρένο μέχρι να δω τι πρέπει να κάνω με τα μπροστά.
Αυτό το κόμπιασμα πάιζει να είναι από την σκουριά? που σημαίνει ότι αν τα δουλέψω λίγο θα καθαρίσει? ή παίζει να μου έχει στραβώσει η δισκόπλακα, και πώς μπορώ να δω αν είναι στραβή ή όχι?
Όντως θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ μόνος μου γιατί είναι δύσκολοι καιροί για "πρίγκηπες" και δόξα τον Μανιτού πιάνουν τα χέρια μου.
Αυτά προς το παρόν
Σας ευχαριστώ όλους ξανά για τις απαντήσεις και τη βοήθεια...