Καθε πότε (χρονικα) ειναι αυτα τα 1000 χλμ ... ?
Kάπου 6 μήνες
(παλιοπειραχτήρι

)
Εγώ πάλι θα επιμένω στο σύρμα + wd και υπομονή. Το έκανα με τις δικές μου.Σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με του Νικόλα αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου απογοητευτικά. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να βάψεις ακτίνες - κέντρα και ζάντα μαύρο (δείχνει πολύ ωραία στις γριούλες μας αλλά θέλει καλή προετοιμασία και καλά υλικά). Αν πάλι διαθέτεις χρήματα ψάξε για μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση.
Για να τρίψεις τις ακτίνες, κ ειδικά αυτές , σε τέτοιο σημείο που να γυαλίσουν με το χέρι θές πολύ υπομονή, ισως κάτι γίνει με περιστρεφόμενη συρματόβουρτσα αλλά και πάλι θα αφήσει σημεία άτριφτα.
Επειτα ακόμα και να γυαλίσουν επειδή είναι απλά γαλβανισμένες θα μείνει σκέτο μέταλλο που σημαίνει οτι μόλις βραχούν θα αρχίσουν πάλι να σκουριάζουν.
Αρα η τις τρίβει μέχρι να γυαλίσουν και μετά τις περνάει ενα λούστρο η απλά αφαιρεί την πολλή σκουριά και τις βάφει.
Για το μαύρο δεν συμφωνώ, γούστα είναι αυτά, και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγόρασα το νεότερο μοντέλο.
Ολα έχουν να κάνουν με το πόσο χρήμα, χρόνο και μεράκι έχει ο ιδιοκτήτης.
Για τις δισκόπλακες αν δεν είναι στραβές η φθαρμένες εγώ θα τις αφηνα να καθαρίσουν με τα τακάκια και μετά θα τις εβγαζα θα ετριβα το υπόλοιπο και μετά βάψιμο με σπρέυ ασημί για θερμοκρασίες , κ αλλαγή η βάψιμο και τις βίδες.
Η ζάντα που έχει ρήγμα καλό θα ήταν να την δεί κάποιος σχετικός με το αθλημα και αν δεν παίζει να αντικατασταθεί άμμεσα.
Ευχαριστω για την διευκρινηση σχετικα με το μπροστινο, θα ηθελα να περασω ενα ζευγαρι πλαστικα προστατευτικα για τις "μποτες" του μπροστινου αλλα δεν εχω βρει να υπαρχει κατι.
Οσο για το ψαλιδι απο τις φωτογραφιες φαινεται αψογο
Αναρωτιεμαι αν μια υαλοβολη και μετα ασταρωμα και βαψιμο θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα.
Το πόσο τρίψιμο θέλει το ψαλίδι εξαρτάται απο το πόσο βαθιά είναι τα κτυπήματα η οι γρατζουνιές.
Προτείνω να ξεχάσεις την υαλοβολή αφού με τα ίδια λ7 θα κάνεις την δουλειά μόνος.
Με ενα μπουκάλι σπρευ αστάρι μετάλλου σε 3-4 χέρια και ενα καλό τρίψιμο με ντουκόχαρτο νερού 600αρι και τελικό 1000 θα είσαι εντάξει.
Για παράδειγμα κοιτα το ψαλίδι απο τον γεροπάπο της οικογένειας εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,17047.50.html απο το πόστ #57 και κάτω.
Τα πηρούνια εμπρός είναι αλουμίνιο με κάποιο προστατευτικό λούστρο σε ορισμένα σημεία.
Και τα δικά μου έχουν χτυπήματα αλλά φοβάμαι να τα πειράξω.
Αν ποτέ ασχοληθώ θα τα τρίψω ελαφρά δίχως να αφαιρέσω την προστασία τους και θα τα ασταρώσω/βάψω Μετά ίσως να περάσω ενα διάφανο αυτοκόλητο για προστασία των βαμμένων επιφανειών.