Hellas Transalp Forum

Σκουριά στις ακτίνες.

Wildjohn · 36814

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
on: Παρασκευή 03 Απρίλιος 2015, 00:23:41 πμ
Μιας και σιγά σιγά θα ασχοληθώ με το νέο μου απόκτημα θέλω να ρωτήσω.
Στην ΤΑ μου λόγω παραμέλησης του προηγούμενου ιδιοκτήτη οι ακτίνες είναι σχεδόν καφέ απο τη σκουριά.
Κατι τέτοιο καθαρίζει; Και αν ναι πως;
Επίσης μήπως συμφέρει καλύτερα να βάλω καινούργιες ακτίνες απο το να παλεύω μια - μια να τις καθαρίσω;
Πόσο μπορεί να κανει η αντικατάσταση τους μαζί με την τοποθέτηση / ακτινολόγιση κλπ κλπ;
Ίσως αύριο βάλω και φωτό να δείτε το "χάλι" τους να μου πείτε κι εσείς γνώμες.

Offline geoa

• Απλός οδηγός
Reply #1 on: Παρασκευή 03 Απρίλιος 2015, 04:00:12 πμ
Υαλοχαρτάκι ή σύρμα που καθαρίζουν τις κατσαρόλες. Υπομονή και τρίψιμο με αγάπη. Αν θέλεις βάζεις και λίγη glanol ή wd40 (βοηθάνε για γρηγορότερα αποτελέσματα). Αν πάλι δεν αγαπάς τόσο πολύ το ΤΑ σου και αναζητάς γρήγορες λύσεις τότε δράπανο + συρματόβουρτσες για δράπανο και επάνω του να βγεί έξω το κρυμμένο σίδερο.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #2 on: Παρασκευή 03 Απρίλιος 2015, 04:51:39 πμ
Κάτι τέτοιο αντιμετώπισα και εγώ, εκτός απο μαύρη μπίχλα οι ακτίνες είχαν αρχίσει να σκουριάζουν, κυρίως μπροστά αφού πίσω είναι μόνιμα λαδωμένες απο την αλυσίδα.
Δεν τις ετριψα επειδή φοβήθηκα οτι θα έκανα την κατάστασή τους χειρότερη.
Ετσι αγόρασα μια αλοιφή για γυάλισμα μεταλικών επιφανειών ..... τα υπόλοιπα εδώ:

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,22405.0.html

Τις καθαρίζω/γυαλίζω κάθε περίπου 1000χλμ και είναι σε αυτη την κατάσταση:

(αν δεν παινέψεις λένε το σπίτι σου .....  ;D)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 03 Απρίλιος 2015, 05:07:57 πμ
και μετα απο αυτη την απαντηση του νικολα,ο φιλος γιαννης παθαινει εγκεφαλικο.

βρε νικο,μολις μπηκε ο ανθρωπος στο φορουμ και τυ πετας φατσα φορα στα μουτρα τις δικες σου φωτο?
θα κοψει λασπη ο ανθρωπος.
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

φιλε γιαννη,η φωτο που μολις ειδες ειναι απο την μηχανη του νικου,η οποια ειναι μια και μοναδικη και αλλη δεν υπαρχει.
μην μπεις στον πειρασμο να φερεις σε παρομοια κατασταση την δικια σου γιατι σε βλεπω να πεφτεις στα ναρκωτικα.  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

οι υπολοιποι παιρνουμε ναρκωτικα γιατι δεν εχουμε την δικια μας μηχανη σαν του νικου.
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #4 on: Παρασκευή 03 Απρίλιος 2015, 21:57:13 μμ
Πραγματικά φίλε stoneman (αν και με τα λεγόμενα του trackler μήπως να το άλλαζες σε stone(d)man? :P )
Η φωτό σου δείχνουν παρά πολύ ωραίες αλλά δυστυχώς εγω πολύ φοβάμαι ότι εχω περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή. Σήμερα που τις ξανακοιταξα με ήλιο είναι πολύ σκουριασμένες.
Πόσο μπορεί να κοστίζει η αλλαγή τους; Μπρος πίσω.
Υπάρχουν διάφορες μάρκες ή πάμε μόνο Honda ή ότι να ναι
Και αν υπάρχουν διάφορες τι πρέπει να προσέξω αν και εφόσον αγοράσω άλλες;

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Παρασκευή 03 Απρίλιος 2015, 22:05:50 μμ
Πραγματικά φίλε stoneman (αν και με τα λεγόμενα του trackler μήπως να το άλλαζες σε stone(d)man? :P )
Η φωτό σου δείχνουν παρά πολύ ωραίες αλλά δυστυχώς εγω πολύ φοβάμαι ότι εχω περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή. Σήμερα που τις ξανακοιταξα με ήλιο είναι πολύ σκουριασμένες.
Πόσο μπορεί να κοστίζει η αλλαγή τους; Μπρος πίσω.
Υπάρχουν διάφορες μάρκες ή πάμε μόνο Honda ή ότι να ναι
Και αν υπάρχουν διάφορες τι πρέπει να προσέξω αν και εφόσον αγοράσω άλλες;

Πολύ σκουριασμένες; Δηλαδή άχρηστες; Αν ναι, τότε θες καινούργιες + περαστικά + ακτινολόγηση.
Γιατί δε ρίχνεις μια ματιά για μεταχειρισμένες ρόδες; Μπορεί και να σου κοστίσουν λιγότερο

Παύλος Καρούμπης

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 03 Απρίλιος 2015, 23:47:09 μμ
Γιατί δε ρίχνεις μια ματιά για μεταχειρισμένες ρόδες; Μπορεί και να σου κοστίσουν λιγότερο

και πριν τις βαλεις στην μηχανη,θα μπορεις στον παγκο να τις κανεις οπως ο νικος.θα γλυτωσεις και τα drags. :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Σάββατο 04 Απρίλιος 2015, 02:23:51 πμ
Αν εχουν μονο λιγη επιφανειακη σκουρια με συρματακι κουζινα βρεγμενο παντα με WD και πολυυυ υπομονη νομιζω οτι θα κανεις δουλεια
Η αντικατασταση των ακτινων δεν συμφερει (αυτο βεβαια εξαρτατε και απο το πορτοφολι του καθενος)
Κανα 50-60αρι πρεπει να εχουν οι γνησιες για καθε τροχο Αρα 100-120 Βαλε και την εργασια να βγουν τα λαστιχα κανα 10αρικο + την εργασια για το πλεξιμο των καινουριων Κοντα στο 200αρ σε βλεπω
Υπαρχουν και ιμιτασιον ακτινες αλλα δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο

Αν το προβλημα ειναι μονο αισθητικο παλεψε το μονος σου να τις καθαρισεις και αν στο τελος δεν τα καταφερεις αστες και ετσι

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Σάββατο 04 Απρίλιος 2015, 04:55:12 πμ
200 μονο οι ακτινες? απο το υλικο ειναι?

με μια γρηγορη ψαχτικη

τα λαστιχα σου σε τι κατασταση ειναι?
http://www.car.gr/parts/view/6292062/

http://www.car.gr/parts/view/3039775/
http://www.car.gr/parts/view/3583563/
http://www.car.gr/parts/view/6083762/
http://www.car.gr/parts/view/2231402/

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #9 on: Σάββατο 04 Απρίλιος 2015, 07:20:53 πμ
Αύριο που θα ασχοληθώ με τη μηχανή θα μπορώ να πω αν καθαρίζει η σκουριά αν και αμφιβάλω
Τα λάστιχά μου θέλουν κι αυτά αλλαγή
Η λύση των μεταχειρισμένων ακούγεται καλή μιας και το πορτοφόλι είναι περιορισμένο όπως είναι της μοδώς τελευταία

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Σάββατο 04 Απρίλιος 2015, 15:44:15 μμ
Δεν υπάρχει πρόβλημα, αν είναι πολύ σκουριασμένες απλά καθάρισε την σκουριά όπως είπε ο Κώστας, δλδ μέ σύρμα κουζίνας κ όσο μπορείς καλύτερα.
Αν το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποιεί οπτικά η με το χρόνο ξανασκουριάζουν τότε μονώνεις ζάντα και κέντρα τροχού με χαρτοταινία και έχεις δύο επιλογές, η τις περνάς με σπρέυ ψυχρό γαλβάνισμα η με ενα ασημί σπρέυ που είναι ειδικό για ζάντες αλουμινίου η πλαστικά τάσια τροχών.
Θα το βρείς στα καταστήματα με χρώματα αυτ/των και κοστίζει 4 ευρώ το μπουκάλι, αν δεν το σκορπάς φτάνει ενα κ για τις δύο.
Εχω ακολουθήσει την 2η λύση στο 25ετίας πάπο μου επειδή ηθελα να κρατήσω τις γνήσιες ζάντες της Yamaha , εδώ τις βλέπεις βαμένες, (στο κέντρο του τροχού δείχνω το ειδικό σφουγγάρι για τρίψιμο που χρησιμοποίησα και το αγόρασα απο καταστημα με χρώματα αυτ/των).

και η διαφορά βαμένου και μη φαίνεται ανάμεσα ακτίνα/στεφάνι, αν και  απο κάποια απόσταση  δεν φαίνεται οτι είναι βαμένες

« Last Edit: Σάββατο 04 Απρίλιος 2015, 15:49:34 μμ by Stoneman »

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #11 on: Σάββατο 04 Απρίλιος 2015, 17:03:01 μμ
Φαίνονται πολύ ωραίες και λόγω οικονομικών αλλά και προτεραιοτήτων στο τι να σουλουπωσω πρώτα μάλλον θα το δοκιμάσω έτσι

το σφουγγάρι που λες δεν το βλέπω  ???
όταν λέμε συρματάκι κουζίνας εννοούμε το scotch brite με την πράσινη μεριά ή το σύρμα που χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τη μαυρίλα από τσουκάλια

Offline ThemistocleS

• Απλός οδηγός
  • Honda Transalp XL600V '99
Reply #12 on: Σάββατο 04 Απρίλιος 2015, 21:26:32 μμ
Προσεξα στις φωτο το ψαλιδι του Stoneman αλλα και καποιο κομματι απο πλαστικο που προφανως προστατευει τις τσιμουχες στις μπροστινες μπουκαλες. Να ρωτησω (με γνωση των συνεπειων για ναρκωτικα και ψυχοφαρμακα) πως εγινε ετσι το ψαλιδι και τι πλαστικα ειναι εκεινα?

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Κυριακή 05 Απρίλιος 2015, 05:03:50 πμ
Φαίνονται πολύ ωραίες και λόγω οικονομικών αλλά και προτεραιοτήτων στο τι να σουλουπωσω πρώτα μάλλον θα το δοκιμάσω έτσι

Kαι καλά θα κάνεις.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι, πχ το ψυχρό γαλβάνισμα σε σπρευ χρησιμοποιείται ακόμα και απο φανοποιούς για να προστατεύουν απο την σκουριά διάφορα σημεία.
Ανάλογα με την εταιρεία έχει ασημί εως γκρι ματ απόχρωση όταν στεγνώσει, σταματάει την σκουριά αλλά μετά θέλει αστάρωμα πριν ρίξεις το χρώμα..
Ακόμα αν θές μπορείς να χρησιμοποιήσεις  σπρευ για ζάντες αλλά να ξέρεις οτι αυτό δίνει μια ''θαμπή'' σατινέ επιφάνεια σαν αυτην του αλουμινίου, δλδ δεν γυαλίζει.
Αν θες να γυαλίζουν πρέπει να τις περάσεις χρώμα αυτοκινήτου διπλής επίστρωσης ασημί στην αποχρωση που θές  και μετά να τις περάσεις το αντίστοιχο λούστρο.
Οτι αποφασίσεις εδώ είμαστε μην κολάς .

το σφουγγάρι που λες δεν το βλέπω  ???
όταν λέμε συρματάκι κουζίνας εννοούμε το scotch brite με την πράσινη μεριά ή το σύρμα που χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τη μαυρίλα από τσουκάλια

Το μαύρο σύρμα κουζίνας αφήνει μια μαυρίλα .
Αν χρησιμοποιήσεις σύρμα κουζίνας καλύτερα το χρυσαφί.
Το ''συρματάκι'' δεν είναι συρματάκι, είναι το καφέ σφουγγάρι που φαίνεται στο κέντρο του τροχού. Βγαίνει σε μέγεθος γυαλόχαρτου και σε δύο επίπεδα σκληρότητας , καφέ και πράσινο και είναι αυτό:

Προσεξα στις φωτο το ψαλιδι του Stoneman αλλα και καποιο κομματι απο πλαστικο που προφανως προστατευει τις τσιμουχες στις μπροστινες μπουκαλες. Να ρωτησω (με γνωση των συνεπειων για ναρκωτικα και ψυχοφαρμακα) πως εγινε ετσι το ψαλιδι και τι πλαστικα ειναι εκεινα?

Το πίσω ψαλίδι, απλά το ετριψα το αστάρωσα και το εβαψα ακρυλικό διπλής επίστρωσης σε κωδικό της Honda, ενώ παράγγειλα και κόλησα και πάλι τα αυτοκόλητα στην άλλη πλευρά.

Το εμπρός πηρούνι δεν το εχω βάψει , απλά εχω περάσει τις μπότες με αλοιφή για τις γρατζουνιές κ μετά γυαλιστική αλοιφή, δείχνει κάπως φωτεινό λόγω του φλάς.

Τα πλαστικά που αναφέρεις είναι μέρος απο το εμπρός φτερό.
« Last Edit: Κυριακή 05 Απρίλιος 2015, 05:05:32 πμ by Stoneman »

Offline ThemistocleS

• Απλός οδηγός
  • Honda Transalp XL600V '99
Reply #14 on: Κυριακή 05 Απρίλιος 2015, 05:38:19 πμ
Ευχαριστω για την διευκρινηση σχετικα με το μπροστινο, θα ηθελα να περασω ενα ζευγαρι πλαστικα προστατευτικα για τις "μποτες" του μπροστινου αλλα δεν εχω βρει να υπαρχει κατι.
Οσο για το ψαλιδι απο τις φωτογραφιες φαινεται αψογο  :eusa_clap: Αναρωτιεμαι αν μια υαλοβολη και μετα ασταρωμα και βαψιμο θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #15 on: Κυριακή 05 Απρίλιος 2015, 06:54:28 πμ
Τις καθαρίζω/γυαλίζω κάθε περίπου 1000χλμ....

Καθε πότε (χρονικα) ειναι αυτα τα 1000 χλμ ... ?

:P

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Κυριακή 05 Απρίλιος 2015, 09:41:04 πμ
Kαι καλά θα κάνεις.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι, πχ το ψυχρό γαλβάνισμα σε σπρευ χρησιμοποιείται ακόμα και απο φανοποιούς για να προστατεύουν απο την σκουριά διάφορα σημεία.
Ανάλογα με την εταιρεία έχει ασημί εως γκρι ματ απόχρωση όταν στεγνώσει, σταματάει την σκουριά αλλά μετά θέλει αστάρωμα πριν ρίξεις το χρώμα..
Ακόμα αν θές μπορείς να χρησιμοποιήσεις  σπρευ για ζάντες αλλά να ξέρεις οτι αυτό δίνει μια ''θαμπή'' σατινέ επιφάνεια σαν αυτην του αλουμινίου, δλδ δεν γυαλίζει.
Αν θες να γυαλίζουν πρέπει να τις περάσεις χρώμα αυτοκινήτου διπλής επίστρωσης ασημί στην αποχρωση που θές  και μετά να τις περάσεις το αντίστοιχο λούστρο.
Οτι αποφασίσεις εδώ είμαστε μην κολάς .

Το μαύρο σύρμα κουζίνας αφήνει μια μαυρίλα .
Αν χρησιμοποιήσεις σύρμα κουζίνας καλύτερα το χρυσαφί.
Το ''συρματάκι'' δεν είναι συρματάκι, είναι το καφέ σφουγγάρι που φαίνεται στο κέντρο του τροχού. Βγαίνει σε μέγεθος γυαλόχαρτου και σε δύο επίπεδα σκληρότητας , καφέ και πράσινο και είναι αυτό:

Το σύρμα που είπα ότι δεν το βλέπω ήταν επειή το πρωί δεν φόρτωνε η 1η φωτό, το είδα και ξέρω ποιο είναι
το κακό είναι ότι "μάλλον πρέπει" να πάω σε αλλαγή ζάντας (τουλάχιστον μπροστά) γιατί βρήκα σήμερα αυτό

τα βλέπετε τα σκισήματα στο στεφάνι?
τι μου προτείνετε να κάνω? διορθώνεται ή να πάω σε αλλάγή ζαντών απευθείας?

Επίσης εδώ φαίνεται καλύτερα ή φθορά των ακτινών αλλά και η "σκουριά?" που έχουν οι δισκόπλακες μπροστά...

για τις δισκόπλακες αυτή η σκουριά καθαρίζει με τη χρήση ή πρέπει να προχωρήσω σε αντικατάσταση?
« Last Edit: Κυριακή 05 Απρίλιος 2015, 09:46:04 πμ by Wildjohn »

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #17 on: Κυριακή 05 Απρίλιος 2015, 17:41:38 μμ
Α για τετοια σκουριά μιλάμε!!!
Εσυ δηλαδή οταν έλεγες σκουριά μιλουσες για κανονική. Που ηταν το μηχανάκι;; μεσα στη θάλασσα;;
Αν τι ςτριψεις με συρμα θα τις γρατσουνίσεις και αντε μετα να τις γυαλίσεις.Μιλάμε για μεγάλη ταλαιπωρεία. Βρες άλλες με κανα κατσταρικο και τελος
Οσο για τις δισκόπλακες αν δεν ειναιι στραβωμένες με μερικα πατηματα μια χαρα θα στανιάρουν

ΣΤΟΝΕΜΑΝ το μηχανάκι στοο σαλόνι το εχεις;; δυσκολέυομε να πιστεψω οτι περπαταει σε δρόμο

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline geoa

• Απλός οδηγός
Reply #18 on: Κυριακή 05 Απρίλιος 2015, 23:43:41 μμ
Εγώ πάλι θα επιμένω στο σύρμα + wd και υπομονή. Το έκανα με τις δικές μου.Σίγουρα δεν μπορούν  να συγκριθούν με του Νικόλα αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου απογοητευτικά. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να βάψεις ακτίνες - κέντρα και ζάντα μαύρο (δείχνει πολύ ωραία στις γριούλες μας αλλά θέλει καλή προετοιμασία και καλά υλικά). Αν πάλι διαθέτεις χρήματα ψάξε για μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση.

Offline Giorgio de Sarm

• Οδηγάρα
Reply #19 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 00:05:44 πμ
Προσωπικά, πιστεύω πως και μόνο που υπάρχουν αυτά τα κρακ στη περιοχή της βαλβίδας (και ίσως όχι μόνο), η ζάντα χρήζει αντικατάστασης. Η μηχανή ίσως φορτωθεί κάποια στιγμή με δεύτερο άτομο, τριβάλιτσο και οτιδήποτε βαρύ. Γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μας να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλειά μας ???

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 02:43:29 πμ
Καθε πότε (χρονικα) ειναι αυτα τα 1000 χλμ ... ?

Kάπου 6 μήνες  :goofy:

(παλιοπειραχτήρι  :2tongue:)

Εγώ πάλι θα επιμένω στο σύρμα + wd και υπομονή. Το έκανα με τις δικές μου.Σίγουρα δεν μπορούν  να συγκριθούν με του Νικόλα αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου απογοητευτικά. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να βάψεις ακτίνες - κέντρα και ζάντα μαύρο (δείχνει πολύ ωραία στις γριούλες μας αλλά θέλει καλή προετοιμασία και καλά υλικά). Αν πάλι διαθέτεις χρήματα ψάξε για μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση.

Για να τρίψεις τις ακτίνες, κ ειδικά αυτές , σε τέτοιο σημείο που να γυαλίσουν με το χέρι θές πολύ υπομονή, ισως κάτι γίνει με περιστρεφόμενη συρματόβουρτσα αλλά και πάλι θα αφήσει σημεία άτριφτα.
Επειτα ακόμα και να γυαλίσουν επειδή είναι απλά γαλβανισμένες θα μείνει σκέτο μέταλλο που σημαίνει οτι μόλις βραχούν θα αρχίσουν πάλι να σκουριάζουν.
Αρα η τις τρίβει μέχρι να γυαλίσουν και μετά τις περνάει ενα λούστρο η απλά αφαιρεί την πολλή σκουριά και τις βάφει.
Για το μαύρο δεν συμφωνώ, γούστα είναι αυτά, και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγόρασα το νεότερο μοντέλο.

Ολα έχουν να κάνουν με το πόσο χρήμα, χρόνο και μεράκι έχει ο ιδιοκτήτης.
Για τις δισκόπλακες αν δεν είναι στραβές η φθαρμένες εγώ θα τις αφηνα να καθαρίσουν με τα τακάκια και μετά θα τις εβγαζα θα ετριβα το υπόλοιπο και μετά βάψιμο με σπρέυ ασημί για θερμοκρασίες , κ αλλαγή η βάψιμο και τις βίδες.

Η ζάντα που έχει ρήγμα καλό θα ήταν να την δεί κάποιος σχετικός με το αθλημα και αν δεν παίζει να αντικατασταθεί άμμεσα.

Ευχαριστω για την διευκρινηση σχετικα με το μπροστινο, θα ηθελα να περασω ενα ζευγαρι πλαστικα προστατευτικα για τις "μποτες" του μπροστινου αλλα δεν εχω βρει να υπαρχει κατι.
Οσο για το ψαλιδι απο τις φωτογραφιες φαινεται αψογο  :eusa_clap: Αναρωτιεμαι αν μια υαλοβολη και μετα ασταρωμα και βαψιμο θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα.

Το πόσο τρίψιμο θέλει το ψαλίδι εξαρτάται απο το πόσο βαθιά είναι τα κτυπήματα η οι γρατζουνιές.
Προτείνω να ξεχάσεις την υαλοβολή αφού με τα ίδια λ7 θα κάνεις την δουλειά μόνος.
Με ενα μπουκάλι σπρευ αστάρι μετάλλου σε 3-4 χέρια και ενα καλό τρίψιμο με ντουκόχαρτο νερού 600αρι  και τελικό 1000 θα είσαι εντάξει.
Για παράδειγμα κοιτα το ψαλίδι απο τον γεροπάπο της οικογένειας εδώ:
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,17047.50.html   
απο το πόστ  #57 και κάτω.

Τα πηρούνια εμπρός είναι αλουμίνιο  με κάποιο προστατευτικό λούστρο σε ορισμένα σημεία.
Και τα δικά μου έχουν χτυπήματα αλλά φοβάμαι να τα πειράξω.
Αν ποτέ ασχοληθώ θα τα τρίψω ελαφρά δίχως να αφαιρέσω την προστασία τους και θα τα ασταρώσω/βάψω Μετά ίσως να περάσω ενα διάφανο αυτοκόλητο   για προστασία των βαμμένων επιφανειών.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #21 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 06:41:52 πμ
Tις δισκόπλακες τις καθαρίζουν τα τακάκια με 5 ~ 6 φρεναρίσματα, αν δεν κατάλαβες.

Δεν θα άλλαζα ζάντες και μάλιστα μεταχειρισμένες επειδή οι ακτίνες έχουν τόση σκουριά. Οι μεταχειρισμένες δηλαδή χθές βγήκαν από το εργοστάσιο της DID; Μια μηχανή που κατέληξε να πουλιέται σε κομμάτια πιθανόν έχει υποφέρει περισσότερο από τη δική σου. Ακτίνες μπορείς να βάλεις καινούριες, μπορείς να χρωμιώσεις τις δικές σου, μπορείς να βάλεις ανοξείδωτες. Το λύσε δέσε του τροχού είναι ακριβό όπως, σου το έχουν γράψει και άλλοι.

Το σκίσημο του στεφανιού, ας το δει επισκευαστής ζαντών, αν είναι βαθύ μπορεί να το κολλήσει.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 18:07:54 μμ
Καταρχην οι δισκοπλακες δεν ειναι οι γνησιες Δεδομενου οτι εχουν αλλαχτει αλλα και συμφωνα με την φθορα που φαινεται να εχουν με κανει να πιστευω οτι η μηχανη δεν εχει 39000 χλμ αλλα πολυυυυυυυυυυ περισσοτερα

Τα λαστιχα αν διακρινω σωστα θελουν αλλαγμα ...χτες!!!

Oι μαμα βιδες στις δισκοπλακες ειναι ιδιαιτερες σε σχημα αλλα και ακριβες (νομιζω 3,5Ε η μια αρα θελεις 28Ε μονο για αυτες) Μην βαλεις αφτερ μαρκετ γιατι ισως να μην ταιριαζουν στις δισκοπλακες Χρησιμοποιησε τις ιδιες

Η ζαντα ισως να επισκευαζεται Αλλα βλεποντας την φωτο που ανεβασες κατι μου λεει οτι και εσωτερικα θα ειναι μαυρο χαλι

Οι επιλογες σου:
Σιγουρα βγαζεις τις ροδες
1) Αν και εφοσον τα λαστιχα ειναι για πεταμα τοτε μονος σου ξεζανταρεις τα λαστιχα (ευκολο αφου μπορεις απλα να τα κοψεις) Βγαζεις και την φακαρολα (το λαστιχο που καλυπτει τα καψουλια των ακτινων) Δεν πειραζει αν την καταστρεψεις γιατι απο οτι καταλαβαινω μαλλον και αυτη αντικατασταση θα θελει Βγαζεις και τις δισκοπλακες Αφαιρεις ολες τις ακτινες
Τις ακτινες τις τριβεις με συρματοβουρτσα σε δραπανο για να γλυτωσεις κοπο α)Ρωτας ποσο στοιχιζει να στις χρωμιωσουν Το αποτελεσμα θα ειναι εκπληκτικο β) Τις περνας διαφανο βερνικι ή τις βαφεις με αμφιβολο ως προς την αντοχη της βαφης αποτελεσμα
Αν επισκευαζεται η ζαντα ωστε να ειναι ασφαλης για την χρηση που θα κανεις την επισκευαζεις Χρωμιωνεις ή απλα βαφεις και τις βιδες των δισκοπλακων Βαζεις τις δισκοπλακες πανω σε ενα τζαμι και ελεγχεις αν ειναι στραβες Αν ειναι ΟΚ τοτε τις βαφεις και αυτες με χρωμα για υψηλες θερμοκρασιες Δεν πειραζει αν βαφτουν και εκει που πατανε τα τακακια αφου τα τακακια θα αφαιρεσουν το χρωμα απο οπου δεν χρειαζεται Θα χρησιμοποιησεις ομως για αυτο τα παλια τακακια φροντιζοντας ομως κατα το ξεμονταρισμα να σημειωσεις ποια πανε σε ποια δισκοπλακα Τα τακακια μετα απο αυτο θα ειναι για πεταμα αλλα ετσι κι αλλιως μαλλον θα τα αλλαζες (κρινοντας απο την κακη συντηρηση της μηχανης) Μονταρεις ξανα τα παντα (μην ξεχασεις να βαλεις  κολλα σπειρωματων στις βιδες των δισκοπλακων) και χωρις να σφιξεις υπερβολικα καμια ακτινα και δινεις τις ζαντες για ακτινολογηση, καινουριες φακαρολες, σαμπρελες, λαστιχα
2)Βρισκεις μεταχειρισμενες ζαντες σε καλη κατασταση (ισιες, χωρις σκουριες, κλπ) και ξεμπλεκεις Αν βεβαια το κοστος σε συμφερει Κατα καιρους βγαινουν στο car.gr για πωληση απο ιδιωτες σε τιμη περι τα 100Ε η μια, αλλιως ψαχνεις στα μαγαζια με μεταχειρισμενα οπου ομως μαλλον θα τις πληρωσεις παραπανω

Offline Wildjohn

• Απλός οδηγός
Reply #23 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 18:28:18 μμ
Τα χλμ είναι πραγματικά. Τη μηχανή την είχε κολλητός μου και την ξερω απο τη μέρα αγοράς της μέχρι που την πήρα.
Οι δισκόπλακες είναι αλλαγμένες αλλά δεν ξερω πότε, ούτε εκείνος θυμάται αλλά η μηχανή ήταν μόνιμα παρκαρισμένη έξω σε απόσταση 300 μέτρα απο θάλασσα, και τον τελευταίο χρόνο ζήτημα να έκανε 100 χλμ

Όταν λες χρωμιομα εννοούμε νικελωμα; Χυτήριο κι έτσι.
Τα λάστιχα ναι οπωσδήποτε θέλουν αλλαγή απλά περιμένω το δώρο Πάσχα :D

Τα στεφάνια στις ζάντες είναι αλουμινένια έτσι; Όποτε αν τις βγάλω και πάω για διόρθωση στις ζάντες μπορεί να τρίφτει και να βάφει ε;

Με τι συρματοβουτρτσα εννοείς να τις τρίψω; Αν μπορείς βάλε μια φωτό.
Εχω δίδυμο τροχό στο σπίτι και αν βρω τέτοια βούρτσα γι αυτόν πιστεύω θα βολεύει πολύ άνετα να τις καθαρίσω.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Δευτέρα 06 Απρίλιος 2015, 19:09:07 μμ
Τα χλμ είναι πραγματικά. Τη μηχανή την είχε κολλητός μου και την ξερω απο τη μέρα αγοράς της μέχρι που την πήρα.
Οι δισκόπλακες είναι αλλαγμένες αλλά δεν ξερω πότε, ούτε εκείνος θυμάται αλλά η μηχανή ήταν μόνιμα παρκαρισμένη έξω σε απόσταση 300 μέτρα απο θάλασσα, και τον τελευταίο χρόνο ζήτημα να έκανε 100 χλμ
Τις μαμα δισκοπλακες τις εχει? Ισωνα να ειανι σε καλυτερη κατασταση Αν τις αλλαξε γιατι καποια στραβωσε ισως να επισκευαζεται
Όταν λες χρωμιομα εννοούμε νικελωμα; Χυτήριο κι έτσι.
Αλλο το χρωμιωμα και αλλο το νικελωμα αλλα οπτικα το ιδιο αποτελεσμα εχουν Αν θυμαμαι καλα το χρωμιωμα αντεχει περισσοτερο
Τα λάστιχα ναι οπωσδήποτε θέλουν αλλαγή απλά περιμένω το δώρο Πάσχα :D

Τα στεφάνια στις ζάντες είναι αλουμινένια έτσι; Όποτε αν τις βγάλω και πάω για διόρθωση στις ζάντες μπορεί να τρίφτει και να βάφει ε;
Αλουμινενια ειναι με ηλεκτροστατικη βαφη Μια βαφη που δεν μπορεις να κανεις μονος σου Αν ομως τελικα τις βαψεις με ενα απλο σπρει μην τις τριψεις να φυγει το χρωμα και μεχρι να φανει μεταλο Ενα απλο αγριεμα μονο να κανεις
Με τι συρματοβουτρτσα εννοείς να τις τρίψω; Αν μπορείς βάλε μια φωτό.
Εχω δίδυμο τροχό στο σπίτι και αν βρω τέτοια βούρτσα γι αυτόν πιστεύω θα βολεύει πολύ άνετα να τις καθαρίσω.
Αφου εχεις διδυμο τροχο τα πραγματα θα ειναι πιο ευκολα για σενα Σε οποιο μαγαζι και να ρωτησεις που πουλαει εργαλεια θα σου δωσουν το καταλληλο εξαρτημα για τον τροχο αυτον