Την μοτό μου την έχω από τον 09 2002 κι έχω διανύσει 33.000 χλμ. Σε πρόσφατη επίσκεψη σε μηχανικό μου είπε ότι η μηχανή έχει κάτσει και θέλει σήκωμα (αλλαγή λαδιών, ελατηριών ή ακόμα και αντικατάσταση αμορτισέρ). Ο μηχανικός μου μου είπε πως τα αμορτισερ στο TRANSALP είναι μαλακά από την μάνα του και ότι δεν έχει πρόβλημα κανένα. Την αλλαγή με WHITE POWER αν την κάνω θα είναι για προσωπικούς και μόνο λόγους. Δεν ξέρω τι να πιστέψω!!!!
Ήθελα να ρωτήσω εάν τα χιλιόμετρα δικαιολογούν την αλλαγή αμορτισέρ, δεδομένου ότι το χώμα για μένα είναι κάτι σπάνιο και μόνο αν δεν υπάρχει εναλλακτική (π.χ καταφύγιο Αγρινίου
). Μήπως χρειάζονται αλλαγή τα λάδια και αν ναι κάθε πότε
(Τα σέρβις ο μηχανικός τα κάνει σύμφωνα με τις οδηγίες του manual).
Παρακαλώ για την βοήθειά σας.
Να πω κι εγώ με τη σειρά μου πως τα 33000χλμ είναι πολύ λίγα για τέτοιες επεμβάσεις εκτός κι αν το εργαλείο τρώει πολύ φόρτωμα ή πηγαίνει σε αντίξοα εδάφη (κάτι που είπες πως δεν κάνεις).
Όσον αφορά τις αναρτήσεις να πω κι εγώ την απόψή μου.
Αγορά μηχανής XLV650 6/2000
ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Στα 39000 χλμ (9/2004) είχα μία μάλλον τυχαία βλάβη στο πίσω απορτισέρ (έβλεπα λάδια) και το μηχανάκι πήγαινε σαν να ήταν σε θάλασσα. Αφού έκανα έρευνα αγοράς τότε (560Ε μαμίσιο, 1000Ε για κάτι καλό) βρήκα - ευτυχώς - την K-shock. Μου επισκεύασαν το αμορτισέρ (το οποίο το έλυσα μόνος μου -Εύκολη δουλειά) και με χρέωσαν 60Ε επισκευή, 30Ε χρώμιο άξονα και άλλαξα το ελατήριο με Hyperpro 120E. Σύνολο 210Ε.
Πήρα λοιπόν πίσω το επισκευασμένο αμορτισερ το οποίο για να το βάλω μου έφυγε ο .. ακατανόμαστος. Κάνα 2ωρο με 3ωρο το παίδευα σίγουρα.
Η αίσθηση που είχα μετά την αλλαγή ήταν τρομερή. Πραγματικά το μηχανάκι είχε πολύ όμορφη συμπεριφορά και σίγουρα άξιζε τα λεφτά της αυτή η αλλαγή.
ΜΠΡΟΣΤΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Στα 59000χλμ (9/2007) αποφάσισα να κάνω μαζέματα στη μηχανή. Έτσι έλυσα το μπροστινό και αποφάσισα να αλλάξω και λάδια. Η αλλαγή έγινε και μάλιστα μπήκαν 10άρια λάδια η συμπεριφορά όμως της ανάρτησης δεν άλλαξε καθόλου. Δεν μπορώ να πω πως είχα κάποιο πρόβλημα πριν αλλά δεν κατάλαβα και κάτι να άλλαξε.
Αυτά τα ολίγα, δεν ξέρω αν σε φώτισα καθόλου.
Γιώργος