Hellas Transalp Forum

After δισκόπλακες?

Babstaz · 18114

Offline Babstaz

• Ε όχι και
  • Rossi και πάνω !
on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 04:22:49 πμ
Είναι καιρός να αλλάξω τουλάχιστον τη μία μπροστινή δισκόπλακα.
Έχω όμως απορίες.
Πρώτα από όλα να αλλάξω μόνο τη μία ή καλό είναι να αλλάξω και τις 2?
Η άλλη έχει "ψωμί" ακόμη.

Και το σημαντικότερο, θέλω να κοιτάξω και για after-market για φθηνότερα.
Τι πρέπει να ξέρω για να είμαι σίγουρος ότι "κουμπώνουν" στο ΤΑ μου (650 2001)?
Ξέρω ότι η εξωτερική διάμετρος είναι 256.
Όμως αυτό δε μου λέει τίποτα για τις βάσεις.
Βοήθεια κάποιος?!?

Στο άπειρο κι ακόμη παραπέρα.....                                                                                          "Επί αμφιβολίας, άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μην δώσει λύση, αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία"

john lk

• Guest
Reply #1 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 04:39:44 πμ
Να σου πω...και εγω θα εχω το ιδιο ερωτημα σε μερικους μηνες.

Παντως θεωρω μονοδρομο να αλλαχθουν και οι δυο δισκοι και φυσικα τα τακακια, ασχετα εαν ο ενας δισκος εχει ακομα "ψωμι",εγω τουλαχιστον αυτο θα εκανα στην θεση σου.

Οσο για ποια μαρκα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ειχα βαλει σε TDM 850 ενος φιλου δισκους εμπρος / πισω και τακακια NEWFREN (τα αγορασα απο την ΕΚΟΝ, απεναντι απο ΣΥΜΟΦΕ)και μετα απο 7,000 χλμ ειναι πολυ ευχαριστημενος.
Μαλλον NEWFREN θα βαλω και εγω οταν ερθει η ωρα της δικιας μου.

Κανεις αλλος με γνωμες???

Offline Transalpinos

• Απλός οδηγός
Reply #2 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 04:54:06 πμ
Είναι καιρός να αλλάξω τουλάχιστον τη μία μπροστινή δισκόπλακα.
Έχω όμως απορίες.
Πρώτα από όλα να αλλάξω μόνο τη μία ή καλό είναι να αλλάξω και τις 2?
Η άλλη έχει "ψωμί" ακόμη.

Και το σημαντικότερο, θέλω να κοιτάξω και για after-market για φθηνότερα.
Τι πρέπει να ξέρω για να είμαι σίγουρος ότι "κουμπώνουν" στο ΤΑ μου (650 2001)?
Ξέρω ότι η εξωτερική διάμετρος είναι 256.
Όμως αυτό δε μου λέει τίποτα για τις βάσεις.
Βοήθεια κάποιος?!?

μηπως πριν απο οποια αλλαγη πρεπει να δεις/βρεις την αιτια που η μια εχει περισσοτερη φθορα απο την αλλη...?

Offline Babstaz

• Ε όχι και
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 05:00:42 πμ
μηπως πριν απο οποια αλλαγη πρεπει να δεις/βρεις την αιτια που η μια εχει περισσοτερη φθορα απο την αλλη...?

Γνωστή η αιτία.
Είχε αλλαχθεί η μία (αυτή που έχει ψωμί) προ 4ετίας λόγω σπασίματος.

Στο άπειρο κι ακόμη παραπέρα.....                                                                                          "Επί αμφιβολίας, άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μην δώσει λύση, αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία"

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 14:59:08 μμ
Γνωστή η αιτία.
Είχε αλλαχθεί η μία (αυτή που έχει ψωμί) προ 4ετίας λόγω σπασίματος.

Αντε βρε! ξανά κάνε το ίδιο, αφου το κόλπο το ξέρεις, τι συμπτώματα είχες μετά την αλλαγή της μιας?  και πόση ζωή έχει ακόμα αυτή που είχες αλλάξει?
Καλή φώτιση !!!!!   :-* :-* :-*

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #5 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 15:22:50 μμ
Nα αλλαξεις μονο την μια! Δεν θα εχει κανενα προβλημα. Δεν ειναι δα και κανενα supersport. Ετσι την αλλαξα και εγω.

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 17:18:14 μμ
Και εγώ είμαι της άποψης να αλλάξεις και τις δύο.

Αλλά μιάς και από γνωστή αιτία άλλαξες μόνο την μία μήπως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να ψαχτείς για μία μεταχειρισμένη ώστε να κάνεις πιο μετά την αλλαγή και των δύο.

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline nacajima

• νέος οδηγός
  • **
Reply #7 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 19:06:36 μμ
Πρέπει να τις αλλάξεις και τις 2 δισκόπλακες, υπάρχουν πολύ σημαντική λόγοι και θα πω μερικούς.

ξεκινάμε με την απόδοση τον φρενων... ας υποθέσουμε πως αλλάζεις μονο την μια δισκόπλακα και η άλλη η μεταχειρισμένη είναι 2-3 χιλιοστά φαγωμένη τότε αυτόματα θα έχεις διαφορετικές θερμοκρασίες σε κάθε πλακα και αυτό συνεπάγεται ότι ότι αυτή που θα θερμαίνεται πιο γρήγορα προφανώς η μεταχειρισμένη θα χανει φυσικά σε απόδοση, και θα έχεις και το παράδοξο αποτέλεσμα ότι λόγο του μικρότερου πάχους τις μεταχειρισμένης πλακας θα κρυώνει και πιο γρήγηρα με αποτέλεσμα και έχει τρομερή ασάφεια στο φρενάρισμα και αυτό ειδικά σε ιδιαίτερες κατάστασης όπως βροχή χώμα και γενικότερα σε περιβάλλοντα που δεν έχει καλή πρόσφυση ο προστά τροχός μπορεί να σου δημιουργήσει δυσάρεστες κατάστασης.

Ένα άλλο σημαντικό ότι πρέπει να είναι ίδιας εταιρίας η δισκόπλακες ( επειδή ανέφερες after ) και ο λόγος  είναι ότι η κάθε εταιρία κατασκευάζει με διαφορετικά μέταλλα τις πλάκες έχοντας κατά νου διαφορετικές χρήσης τις κάθε δισκοπλακας, άλλες να αποδίδουν καλύτερα κρύες, άλλες να αποδίδουν καλύτερα ζεστες, το ποσο γρήγορα η αργά θα κρυώνουν η θα ζεσταίνονται ανάλογα με τον σχεδιασμό τους και το πόσες τρύπες θα έχουν για αυτόν το σκοπό.

Ένα άλλο φαινόμενο και αυτό μπορεί να σας κάνει εντύπωση είναι ότι μπορεί να έχεις διαφορετική  φθορα στα τακάκια, γιατί άλλη επαφή έχει μια ολοκαίνουργια πλακα και άλλο μια ταλαιπωρημένη.

πιστεύω να μπόρεσα να βοηθήσω... τα φρένα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στην μοτοσικλέτα θέλουν πολύ προσοχή.

και κάτι για το μέλλον είμαι στη διαδικασία και στην ερευνα για σωληνάκια υψηλής πιέσεις για το ΤΑ όταν θα έρθει η ώρα θα κάνω το ανάλογο νήμα και θα τα πούμε αναλυτικά.

δημήτρης.

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 19:16:20 μμ
Για ποιο λογο ν αλλαξει και τις δυο πλακες ο ανθρωπος;
Να ειναι καης ποιοτητας (ειτε η πλακα ειτε τα τακακια) για να βαλει κατι καλυτερο, ναι. Αλλα ν αλλαξει τη μισοφαγωμενη πλακα; Δεν το καταλαβαινω. Εκτος αν θεωρειται οτι οι δισκοπλακες μετα απο χρονια χρησης, χανουν την αποδοση τους. Κατι που ΦΥΣΙΚΑ δεν ισχυει. Αρα; Αλλαζει τη μια και δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ απ το να βαλει και τις δυο καινουριες. Ισα, ισα, που με το να πληρωσει τα μισα χρηματα, εχει τη δυνατοτητα να βαλει καλυτερης ποιοτητας υλικα.
Για μενα Μπαμπη, σαν τα "μαμα" τιποτα. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

Α και κατι αλλο. Μιλαμε για τον Μπαμπη (τροπος οδηγησης) που μενει Αγγλια (αλλες θερμοκρασιες...)

Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

Offline nacajima

• νέος οδηγός
  • **
Reply #9 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 20:14:38 μμ
Για ποιο λογο ν αλλαξει και τις δυο πλακες ο ανθρωπος;
Να ειναι καης ποιοτητας (ειτε η πλακα ειτε τα τακακια) για να βαλει κατι καλυτερο, ναι. Αλλα ν αλλαξει τη μισοφαγωμενη πλακα; Δεν το καταλαβαινω. Εκτος αν θεωρειται οτι οι δισκοπλακες μετα απο χρονια χρησης, χανουν την αποδοση τους. Κατι που ΦΥΣΙΚΑ δεν ισχυει. Αρα; Αλλαζει τη μια και δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ απ το να βαλει και τις δυο καινουριες. Ισα, ισα, που με το να πληρωσει τα μισα χρηματα, εχει τη δυνατοτητα να βαλει καλυτερης ποιοτητας υλικα.
Για μενα Μπαμπη, σαν τα "μαμα" τιποτα. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

Α και κατι αλλο. Μιλαμε για τον Μπαμπη (τροπος οδηγησης) που μενει Αγγλια (αλλες θερμοκρασιες...)
Πραγματικά με αφήνεις έκπληκτο..... από που να ξεκινήσω το λες στα σοβαρά ότι μια μισοφαγωμένη πλακα δεν έχει καμια απόλυτος καμια διαφορα στην απόδοση!! και σαν παράδειγμα θα σου πω εάν φρενάρεις δυνατά 5-6 φορες και η πλάκες από τα φρένα αρχίζουν και ζεσταίνονται στο τέλος θα κατάληξης να μην έχεις καθόλου φρένα ποσο μάλλον εάν η πλακα έχει χάσει και το μισό τις πάχος.... η επιστήμη τα τελευταία 25 χρονια προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να κάνει τα φρένα μα ΜΗΝ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ και γι αυτο βλέπεις 500 τρύπες και μαργαρίτες και αλλα διαφορα σχέδια... όσο πιο ζεστά φρένα τόσο μικρότερη απόδοση.. άσε που μια μισοφαγωμένη πλακα από την διαστολή και την συστολή από τις αυξομειώσεις τον θερμοκρασιών μπορεί να σπάσει και να έχεις αλλα πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.

όσο τα χρονια χρήσης που αναφέρεσαι εννοείτε πως μια μοτοσικλέτα 7 χρόνον που έχει σε αριστη κατάσταση τις πλάκες τον φρενων ναι θα έχουν και αριστη απόδοση αλλα αντίσοιχα εάν έχουν φαγωθεί στο μισό του πάχους τις πλακας τότε είναι επικίνδυνα φρένα και χρήζουν άμεσης αλλαγής.

γι αυτο λοιπόν δεν μπορείς να έχεις μια μισοφαγωμένη πλακα μια μια ολοκαίνουργια... αλλα στην περίπτωση που η πλακα η μεταχειρισμένη είναι σε αριστη κατάσταση ναι τότε μπορείς να βάλεις μονο μια.

δημήτρης.

john lk

• Guest
Reply #10 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 20:18:46 μμ
Συγγνωμη, αλλαθα διαφωσησω πληρως να αλλαξει την μια μονο (...με το συμπαθιο η διαφωνια μου).

Κατ'εμε φυσικα και εχουν διαφορετικη αποδοση δυο ανομοιομορφα φαγωμενες δισκοπλακες ακομα ικαι αν ειναι της ιδιας μαρκας, ποσο μαλλον διαφορετικης!!
Να θυμηθουμε οτι η δυναμη του φρεναρισματος δημιουργειται απο την τριβη μεταξυ δισκοπλακας και τακακιου (φερμουιτ) και βγαινει απο τον τυπο

F = A x COF

οπου
F = δυναμη τριβης (φρεναρισματος)
A = επιφανεια μεταξυ των δυο υλικων. Αυτη δεν αλλαζει και ειναι η επιφανεια του καθα τακακιου (φερμουιτ) που ερχεται σε επαφη με την δισκοπλακα)
COF = συντελεστης τριβης. Αυτος αλλαζει και πολυ μαλιστς. Θα εχετε διαπιστωσει οτι σε νεα τακακια η / και σε νεες δισκοπλακες χρειαζεται καποια χιλιομετρα για να στρωσουν, ουσιαστικα πατανα τα τακακια στην δισκοπλακα και παιρνουν την φορμα τους, αυτο αλλαζει τον συντελεστη τριβης. Σκεφτειτε τωρα να εχεις καινουργια τακακια και στις δυο δισκοπλακες, αλλα η μια να ειναι δουλεμενη, ειναι επομενο να μην εχεις ΠΟΤΕ τον ιδιο συντετεστη τριβης, επομενως η μια θα φρεναρει περισσοτερο απο την αλλη (η καινουργια περισσοτερο απο την παλια).

Το...ηθικον διδαγμα???....αλλαγη και οι δυο.

Αυτα και ευχαριστω...

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 20:33:13 μμ
Παιδια, μην τα μπερδευουμαι, και μη λετε κουβνετες που δεν ειπα.

Εννοειτε οτι όσο πιο ζεστά φρένα τόσο μικρότερη απόδοση, εννοειτε οτι μια μισοφαγωμένη πλακα από την διαστολή και την συστολή από τις αυξομειώσεις τον θερμοκρασιών μπορεί να σπάσει, αλλα οχι οτι αν έχουν φαγωθεί στο μισό του πάχους τις πλακας τότε είναι επικίνδυνα φρένα και χρήζουν άμεσης αλλαγής. Οι κατασκευαστριες εταιριες εχουν ορισει τα ορια κινδυνου βαση παχους της πλακας.

Εδω (αν καταλαβα σωστα) ο Μπαμπης ρωτησε αν υπαρχει κινδυνος να χρησιμοποιησει μια καινουρια και μια μισοφαγωμενη (εννοειται να ειναι ισια και καλης γενικα ποιοτητας).

Μ αλλα λογια, θελω να πω οτι αν για παραδειγμα αγορασεις μια μοτοσυκλετα καινουρια, με καινουρια "μαμα" φρενα και καποια στιγμη για οποιοδηποτε λογο αναγκαστεις ν αλλαξεις τη μια δισκοπλακα, την οποια την αντικαταστησεις με μια καινουρια ΕΠΙΣΗΣ "μαμα" με ΕΠΙΣΗΣ καινουρια "μαμα" τακακια, τοτε δεν θα εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανενα προβλημα.
Δε λεω να φορας μια "μαμα" και μια "ψευτικη" ουτε μεταχειρισμενα τακακια που δεν εχουν "πατησει" ακομα στην πλακα. Λεω και το τονιζω, ΙΔΙΑ ολα, απλα η μια, μισοδουλεμενη.

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 20:35:52 μμ
Συγγνωμη, αλλαθα διαφωσησω πληρως να αλλαξει την μια μονο (...με το συμπαθιο η διαφωνια μου).

Κατ'εμε φυσικα και εχουν διαφορετικη αποδοση δυο ανομοιομορφα φαγωμενες δισκοπλακες ακομα ικαι αν ειναι της ιδιας μαρκας, ποσο μαλλον διαφορετικης!!
Να θυμηθουμε οτι η δυναμη του φρεναρισματος δημιουργειται απο την τριβη μεταξυ δισκοπλακας και τακακιου (φερμουιτ) και βγαινει απο τον τυπο

F = A x COF

οπου
F = δυναμη τριβης (φρεναρισματος)
A = επιφανεια μεταξυ των δυο υλικων. Αυτη δεν αλλαζει και ειναι η επιφανεια του καθα τακακιου (φερμουιτ) που ερχεται σε επαφη με την δισκοπλακα)
COF = συντελεστης τριβης. Αυτος αλλαζει και πολυ μαλιστς. Θα εχετε διαπιστωσει οτι σε νεα τακακια η / και σε νεες δισκοπλακες χρειαζεται καποια χιλιομετρα για να στρωσουν, ουσιαστικα πατανα τα τακακια στην δισκοπλακα και παιρνουν την φορμα τους, αυτο αλλαζει τον συντελεστη τριβης. Σκεφτειτε τωρα να εχεις καινουργια τακακια και στις δυο δισκοπλακες, αλλα η μια να ειναι δουλεμενη, ειναι επομενο να μην εχεις ΠΟΤΕ τον ιδιο συντετεστη τριβης, επομενως η μια θα φρεναρει περισσοτερο απο την αλλη (η καινουργια περισσοτερο απο την παλια).

Το...ηθικον διδαγμα???....αλλαγη και οι δυο.

Αυτα και ευχαριστω...

Γιαννη, συμφωνω μαζι σου (οχι για τους τυπους, αυτα δεν τα καταλαβαινω) αλλα ΜΟΝΟ μεχρι να πατησουν τα τακακια (τα οποια "παντρευονται" πολυ ευκολα) με τη νεα δισκοπλακα.

john lk

• Guest
Reply #13 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 20:49:18 μμ
Μανωλη, εξακολουθω να πιστευω οτι  υπαρχει διαφορα στο φρεναρισμα (και οι δυο με καινουργια τακακια και αφου εχουν πατηθει) μεταξυ μιας νεας, και μιας ιδιας αλλα μεταχειρισμενης (σε καλη κατασταση) για τον λογο οτι ο συντελεστης τριβης μεταβαλεται απο πολλους παραγοντες οπως

- ποσο λεια ειναι η επιφανεις / επιφανειες (αλλο λεια η καινουργια και αλλο λεια η μεταχειρισμενη)
- θερμοκρασια ( μια λεπτη πλακα - η μεταχειρισμενη - θερμαινεται πιο φρηγορα και ψυχεται πιο γρηγορα, μια πιο χοντρη - η καινουργια - κανει το αντιθετο, εχει να κανει με την θερμοχωρητικοτητα της που ειναι αναλογη της μαζας της)

Το κυριο για μενα ειναι ο πρωτος παραγοντας, εκει εχουμε μεγαλες μεταβολες στον συντελεστη.
Ειναι πιθανον να μην μπορεις να δεις διαφορα στην νορμαλ οδηγηση, αλλα σε μια δυνατη κατασταση τι γινεται???

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:00:46 μμ
Μανωλη, εξακολουθω να πιστευω οτι  υπαρχει διαφορα στο φρεναρισμα (και οι δυο με καινουργια τακακια και αφου εχουν πατηθει) μεταξυ μιας νεας, και μιας ιδιας αλλα μεταχειρισμενης (σε καλη κατασταση) για τον λογο οτι ο συντελεστης τριβης μεταβαλεται απο πολλους παραγοντες οπως

- ποσο λεια ειναι η επιφανεις / επιφανειες (αλλο λεια η καινουργια και αλλο λεια η μεταχειρισμενη) μια δουλεμενη δισκοπλακα δουλεμενα τακακια πανω της, θεωρω οτι δεν εχει καμια διαφορα με μια καινουρια. Μ αυτο το σκεπτικο ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ οτι σα να μου λες οτι καθε φορα που αλλαζουμε τακακια, πρεπει να αλλαζουμε και δισκοπλακα
- θερμοκρασια ( μια λεπτη πλακα - η μεταχειρισμενη - θερμαινεται πιο φρηγορα και ψυχεται πιο γρηγορα, μια πιο χοντρη - η καινουργια - κανει το αντιθετο, εχει να κανει με την θερμοχωρητικοτητα της που ειναι αναλογη της μαζας της) σ αυτο δεν μπορω να φερω γνωμη (αν και δεν πολυσυμφωνω) αλλα εχω την εντυπωση οτι τη διαφορα αυτη, δεν θα την καταλαβεις οχι στο δρομο, αλλα ουτε καν τα μηχανηματα

Το κυριο για μενα ειναι ο πρωτος παραγοντας, εκει εχουμε μεγαλες μεταβολες στον συντελεστη.
Ειναι πιθανον να μην μπορεις να δεις διαφορα στην νορμαλ οδηγηση, αλλα σε μια δυνατη κατασταση τι γινεται??? σε μια προσφατη δυνατη κατασταση, εμενα μου εσπασε η μανετα στο χερι...
« Last Edit: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:08:58 μμ by Africaptan »

john lk

• Guest
Reply #15 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:07:57 μμ
Οκ Μανωλη, την γνωμη μας λεμε (βεβαια με βοηθαει καιτο επαγγελμα μου σε αυτο, αν και εχει να κανει με πλοια, αλλα η μηχανολογια ειχει παντου την ιδια θεωρια)
Τουλαχιστον στην θεωρια τα πραγματα ειναι ετσι, στην πραξη δεν μπορω να πω με σιγουρια, αλλα για να νοιωθω ανετα - τουλαχιστον εγω - θα ακολουθουσα την πιο συντηρητικη λυση και θα αλλαζα και τις δυο.

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:08:32 μμ
Προσωπικά θα άλλαζα και τις 2. Αν το κόστος για αυθεντικές είναι μεγάλο θα κοίταζα για καλές αφτερ μάρκετ

Στάλθηκε από το GT-I9060 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποτέ μην μαλώνεις με έναν ηλίθιο.
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:13:59 μμ
Φυσικα τη γνωμη μας λεμε, μαθαινουμε μεσα απ τις διαφορετικες αποψεις, και για ψυχολογικους λογους ενδεχομενως να αλλαζα κι εγω και τις δυο αν ημουν φραγκατος, ΟΜΩΣ πιστευω οτι δεν υπαρχει λογος αν πραγματικα δεν σου περισευουν τα φραγκα, ν αλλαξεις και τις δυο δισκοπλακες (μαζι μετα τακακια εννοειτε) απο τη στιγμη που η "παλια" ειναι καλης ποιοτητας, καλης καταστασης κι εχει ακομη μπολικο ψωμι.

Λοιπον στο δια ταυτα, προτεινω στο φιλο μας το Μπαμπη (που θα το ερθει κολπος οταν μπει και δει τοση κουβεντα στο θεμα που ανοιξε :2hysterical:) ν αλλαξει τη μια και να κρινει μονος του με δοκιμες πανικου, κτλ. Κι αν δεν, αλλαζει και την αλλη...  ;D

john lk

• Guest
Reply #18 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:25:50 μμ
αμαν!!!! οχι να τον ξεκανουμε τον ανθρωπο!!!!
Μπαμπη (και Μανωλη φυσικα) δεν πινουμε το ποτακι μας στο ΣΥΜΟΦΕ την Τριτη για να καταληξει το θεμα καπου??
.....φυσικα θα ξανακανουμε ολη την κουβεντα δια ζωσης φωνης εκει...ετσι για να εχουμε κατι να πουμε, και αν διαρκεσει πολυ η κουβεντα θα εχουμε γινει κουρουπελα απο τα ποτακια, και το σιγουρο ειναι οτι θα καταληξουμε να πουμε...δεν γ@μιεται η δισκοπλακα, μην την αλλαξεις αυτην την εβδοπμαδα, αλλα ξαναελα την αλλη Τριτη να το ξανακουβεντιασουμε...και παει λεγοντας....

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:29:26 μμ
αμαν!!!! οχι να τον ξεκανουμε τον ανθρωπο!!!!
Μπαμπη (και Μανωλη φυσικα) δεν πινουμε το ποτακι μας στο ΣΥΜΟΦΕ την Τριτη για να καταληξει το θεμα καπου??
.....φυσικα θα ξανακανουμε ολη την κουβεντα δια ζωσης φωνης εκει...ετσι για να εχουμε κατι να πουμε, και αν διαρκεσει πολυ η κουβεντα θα εχουμε γινει κουρουπελα απο τα ποτακια, και το σιγουρο ειναι οτι θα καταληξουμε να πουμε...δεν γ@μιεται η δισκοπλακα, μην την αλλαξεις αυτην την εβδοπμαδα, αλλα ξαναελα την αλλη Τριτη να το ξανακουβεντιασουμε...και παει λεγοντας....

Ο Μανώλης είναι λίγο μακρυά για να μπορέσει να έρθει!
Ο Μπάμπης είναι λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο πιο μακρυά  ;D ;D ;D

john lk

• Guest
Reply #20 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:34:34 μμ
γμτ...δεν ειχα δει τα προφιλ για να ξερω.....
Παντως ας μεινει μια ανοιχτη προσκληση για οποτεδηποτε μπορεσουν...

Μπαμπη, οταν συνελθεις απο το εγκεφαλικο...πραξε κατα συνειδησην!!!

Offline nacajima

• νέος οδηγός
  • **
Reply #21 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:50:57 μμ
Πρέπει να είσαι μέλος του ΣΥΜΟΦΕ για να μπορείς να περάσεις καμια βόλτα για να... :beer: :beer:μας χωρίζουν 550 χιλιόμετρα αλλα ποτε δεν ξέρεις.

Offline ΓIANNHΣ

• Γιάννης Αποστόλου
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:52:08 μμ
Πρέπει να είσαι μέλος του ΣΥΜΟΦΕ για να μπορείς να περάσεις καμια βόλτα για να... :beer: :beer:μας χωρίζουν 550 χιλιόμετρα αλλα ποτε δεν ξέρεις.

Όχι φίλε, κάθε Τρίτη εκεί είμαστε. Όποτε βρεθείς στα μέρη μας σε περιμένουμε  :)

Offline nacajima

• νέος οδηγός
  • **
Reply #23 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 21:53:51 μμ
Νάσε καλά, το καλοκαίρι έρχεται δεν το έχω πολύ να περάσω μια βόλτα.. ;D ;D

Offline Africaptan

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2015, 22:21:41 μμ
Ο Μανώλης είναι λίγο μακρυά για να μπορέσει να έρθει!
Ο Μπάμπης είναι λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο πιο μακρυά  ;D ;D ;D

Μωρε διπλα ειμαστε κι οι δυο, αλλα να,

...μας χωριζει θαλασσα  ;D ;D