Φίλε μου Γιάννη δεν είχα καμία πρόθεση να σε συγχίσω πρωινιάτικα. Σε καταλαβαίνω και σε συμπονώ. Σε παραπέμπω και σε ποστάρισμα που έκανα για σύνδεση με forthnet (που ακόμη δεν έχει γίνει η σύνδεση). Διάβασε και παρακάτω και θα καταλάβεις.
Μετά από μία ολιγοήμερη ασθένεια, ο γιατρός μου, που είναι και άμεσος συγγενής μου, έκρινε ότι πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις.
Πήγα λοιπόν στο Νοσοκομείο που εργάζεται και έκανα ουρολογικές και γενικές αιματολογικές εξετάσεις, αλλά επειδή έπρεπε να κάνω και εξέταση για θυρεοειδή, η οποία γίνεται με ανάλυση αίματος, μου είπε ότι στα νοσοκομεία, όπου υπάρχει εγκατεστημένο εργαστήριο δεν γίνονται οι εξετάσεις αίματος για θυρεοειδή κι έπρεπε να πάω σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο (δεν γίνεται η εξέταση αυτή, επειδή θεωρείται ακριβή εξέταση!!!!!!). Γράφτηκε η εξέταση στο βιβλιάριο, εγκρίθηκε κανονικότατα, από το διπλανό γραφείο, από συνάδελφό του ελεγκτή του Δημοσίου και πήγα σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο και έκανα την εξέταση αυτή.
Παράλληλα επειδή ήθελε να διασταυρώσει τα στοιχεία της εξέτασης του Νοσοκομείου, μου έγραψε και κάποιες εξετάσεις που είχα ήδη κάνει λίγες ώρες πριν στο Νοσοκομείο. Στο ιδιωτικό εργαστήριο λοιπόν, την άλλη μέρα, έβγαλαν τα αποτελέσματα, όλα καλά όσον αφορά τη βασική εξέταση που μ' ενδιέφερε, αλλά η κοπέλα μου είπε να προσέξω τον αιματοκρίτη μου, επειδή είναι πεσμένος. Πεσμένος;;; απορώ εγώ, δηλαδή πόσο είναι την ρωτώ και μου μου απαντάει 35,9, με φυσιολογικό γύρω στο 42-43. Μα πριν λίγες ώρες της λέω στην ίδια εξέταση στο Νοσοκομείο, ήταν 41,5!!! Παιδιά αλήθεια λέω δεν είχα καμία πληγή που να αιμορραγεί και αν ήταν εσωτερική τότε με τέτοια πτώση αιματοκρίτη σε τόσες λίγες ώρες, σίγουρα δεν θα ζούσα για να πάω την άλλη μέρα να πάρω αποτελέσματα.
Μετά από αυτό που της είπα η κοπέλα σηκώνεται πάει παίρνει ένα μπουκαλάκι με αίμα (που υποτίθεται ότι ήταν το δικό μου) και κάνει το αμίμητο: το ανασηκώνει προς το φως, το ταρακουνάει λίγο και λέει, λάθος κάνανε στο Νοσοκομείο, είναι σίγουρα χαμηλός ο αιματοκρίτης σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η κρίση από δω και πέρα δική σας, όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα με τις αιματολογικές εξετάσεις ο γιατρός μου έκρινε ότι έπρεπε να βγάλω και κάποιους υπέρηχους. Εδώ είναι ο άλλος τραγέλαφος της ιστορίας.
Το Κράτος, η Κυβέρνηση, ή όποια Κυβέρνηση, αγόρασε στα Νοσοκομεία, μηχανήματα, υπερήχων, αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, πλήρωσε τα μηχανήματα αυτά, πλήρωσε τις μίζες, εξόπλισε τέλος πάντων τα Νοσοκομεία και μετά τι έκανε;;; Τα κλείδωσε, γιατί δεν προσλαμβάνει προσωπικό να τα λειτουργήσει.
Έτσι γύρω από τα Νοσοκομεία, ξεπετάχθηκαν σαν μανιτάρια τα ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα, όπου οι γιατροί των Νοσοκομείων, αναγκαστικά στέλνουν εκεί τους ασθενείς για εξετάσεις κι έτσι (μιας και οι εξετάσεις αυτές γράφονται στα βιβλιάρια) το Κράτος (δηλ. εμείς) πληρώνουμε τους ιδιώτες αυτούς, ενώ ήδη έχουμε πληρώσει τα μηχανήματα στα Νοσοκομεία που αραχνιάζουν και σαπίζουν. Αυτό βέβαια δεν έφτανε στους ιδιώτες και ενώ μία ασθένεια θα μπορούσε να φανεί απ' ευθείας με μία μαγνητική τομογραφία, "απαιτούν" να γίνονται με τη σειρά πρώτα ο υπέρηχος, μετά η αξονική και στο τέλος η μαγνητική, για να τα πάρουν 3 φορές.
Ψάχνω λοιπόν να βρω εργαστήριο για τους υπέρηχους και όλοι να μου λένε ότι το πρώτο ελεύθερο ραντεβού είναι στις 5,6 ή 9 Νοεμβρίου. Κι επειδή ο υπέρηχος είναι μία εξέταση που δείχνει κάτι που έχεις εκείνη τη στιγμή, εγώ τους απάντησα ότι μέχρι το ραντεβού, ή θα έχω πεθάνει, ή θα έχω γίνει καλά εν πάση δε περιπτώσει η εξέταση δεν θα χρειάζεται να γίνει.
Όταν τα Νοσοκομεία, ή το ΙΚΑ έκλειναν μακρινά ραντεβού σε ασθενείς, το θέμα έπαιζε σ' όλα τα κανάλια, και όλοι μιλούσαμε για τα χάλια του Δημοσίου, ενώ για τα χάλια του ιδιωτικού τομέα δεν μιλάει κανείς. Θα μου πεις ιδιώτες είναι, όπως θέλουν λειτουργούν. Όχι φίλοι μου, δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια λειτουργούν σαν μονοπώλια στη χειρότερη έκφρασή τους.