Hellas Transalp Forum

TRANSALP 400 Ατροφοδοσία

kostas55 · 12504

Offline kostas55

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 01:54:38 πμ
Καλησπέρα σε όλους.
 Αν και παρακολουθώ το φόρουμ καιρό , γράφτηκα πρόσφατα και είπα να σας συστηθώ και να σας αναφέρω ένα πρόβλημα που με απασχολεί σε ένα ΤΑ 400 μοντέλο 94 που έχω, είναι αυτό με τις δύο ηλεκτρονικές .Το στροφόμετρο δεν δουλεύει βέβαια, ενώ δουλεύει κανονικά η μοτοσυκλέτα, πρόσφατα πήγα στην Αθήνα 450Κm συνολικά χωρίς πρόβλημα. Όμως εδώ και κάποιους μήνες μου παρουσιάζει μία ατροφοδοσία, δηλαδή μόλις ανοίγω  το γκάζι και ενώ η μηχανή επιταχύνει κανονικά ξαφνικά δεν πάει άλλο λες και μένει από καύσιμο. Μόλις τραβάω το τσοκ τότε μετά από μερικά sec αρχίζει πάλι να επιταχύνει, βέβαια δεν βγάζει το μέγιστο της δύναμής της πάει μέχρι ενός σημείου αλλά σταθερά. Μόλις κλείσω το τσοκ κόβει ταχύτητα πάλι. Έχω κατεβάσει και καθαρίσει καρμπιρατέρ,ζιγκλέρ,ρουμπινέτο,έλεγξα τις μεμβράνες κ.τ.λ. Αυτό το κάνει σε όλες τις ταχύτητες. Στο νεκρό ανεβάζει τις στροφές κανονικά, ρελαντί έχει σταθερό χαμηλό στην αρχή (κρύο) και μόλις ζεσταθεί ανεβάζει στροφές. Τα μίγματα είναι στις δύο στροφές περίπου και τα δύο.
 Θα ήθελα την βοήθειάς σας από την πείρα σας πάνω στα ΤΑ.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κώστας
Ευχαριστώ

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #1 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 02:31:12 πμ
Καταρχήν Κώστα καλώς ήρθες και καλά χιλιόμετρα να έχεις και πάντα όρθιος!

Μήπως άλλαξες φίλτρο αέρα ή βενζινάδικο πρόσφατα;

XL400V '92  DL650 K5

Offline kostas55

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 02:43:24 πμ
Ευχαριστώ πολύ, βενζίνα βάζω στο ίδιο και φίλτρο έχω αγοράσει το δικό του, γιατί του είχαν τυλίξει στον σκελετό του φίλτρου αφρολέξ, το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 03:15:28 πμ
Κατ΄αρχήν καλώς ήλθες στο Forum, καλές στράτες.
Έλεγχο στις βαλβίδες τελευταία φορά πότε έκανες;
Καθάρισμα, ρύθμιση και συγχρονισμό στα καρμπυρατέρ;
Δες τα μπουζί. Είναι δείγμα για την καύση. Πότε αλλάχτηκαν;
Από τη 400 δεν ξέρω πολλά αλλά κάτι άλλο που μου έρχεται είναι μήπως δεν αερίζεται το ρεζερβουάρ.

Υ.Γ. Μιας κι είσαι "νέος" δες αυτό
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,167.4125.html
« Last Edit: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 03:20:19 πμ by Καψιώτης.... »

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #4 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 03:39:34 πμ
Μόλις τραβάω το τσοκ τότε μετά από μερικά sec αρχίζει πάλι να επιταχύνει,

Αυτό είναι παράξενο, σε ζεστό κινητήρα τραβώντας τσοκ πρέπει να μπουκώνει και να σβήνει, εκτός και αν το κάνεις σε πολύ ψηλές στροφές και για λίγο.

Έχω κατεβάσει και καθαρίσει καρμπιρατέρ,ζιγκλέρ,ρουμπινέτο,έλεγξα τις μεμβράνες κ.τ.λ. Αυτό το κάνει σε όλες τις ταχύτητες. Στο νεκρό ανεβάζει τις στροφές κανονικά, ρελαντί έχει σταθερό, χαμηλό στην αρχή (κρύο) και μόλις ζεσταθεί ανεβάζει στροφές. Τα μίγματα είναι στις δύο στροφές περίπου και τα δύο.

Μίγμα για την 400 δεν ξέρω πόσο πρέπει να έχει.
Με τα καρμπς ασχολήθηκες εσύ?
Μέχρι πόσες στροφές ανεβάζει κανονικά?

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 15:21:05 μμ
Ειχα ενα παρομοιο προβλημα καποτε και δεν μπορουσα να βρω τι φταιει... μεχρι που βρηκα οτι η εισοδος του αερα (η χοανη του φιλτρουκουτιου δηλαδη, πισω αριστερα καπακι) ειχε τσακισει και φιμωνε τον κινητηρα οταν ζηταγε περισσότερο αερα (ανοιγα το γκαζι) ...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline kostas55

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 17:20:44 μμ
Καλημέρα.
Κατ'αρχάς ευχαριστώ όλους για την άμεση απόκριση και ενδιαφέρον, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.Πρίν ένα μήνα έβγαλα και καθάρισα καρμπιρατέρ και έκανα έλεγχο σε μεμβράνες κ.τ.λ. δεν υπάρχει τσάκισμα ,δεν έκανα συνχρονισμό γιατί δεν έχω το μηχάνημα. Ασχολούμαι μόνος μου με την μηχανή και τραβόντας το τσόκ του δίνω περισσότερο καύσιμο γι'αυτό και επιταχύνει κατά την γνώμη μου, δεν μπουκώνει γιατί έχει τον αέρα για την καύση και ερχόμενος από Αθήνα οι εξατμίσεις στα τελικά είχαν χρώμα πρός το κεραμιδί, δείγμα ότι η καύση είναι καλή.
 Σκέπτομαι για την αλλαγή σε κεντρικό ζιγκλέρ, όταν το καθάρισα δεν έγραφε νούνερο πάνω, μήπως γνωρίζει κανείς τι νούμερο φοράει για να βάλω πιό μεγάλο και να το δοκιμάσω.Αυτό που έχει θα πρέπει να είναι περίπου 1,25mm ή 1.35 mm. Μπουζί άλλαξα και ρύθμισα πριν ένα χρόνο.
Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας.
Κώστας

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #7 on: Τρίτη 02 Σεπτέμβριος 2014, 23:25:55 μμ
....δεν έκανα συνχρονισμό γιατί δεν έχω το μηχάνημα.

Φτιάξε ενα μόνος σου
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,14833.0.html

Ασχολούμαι μόνος μου με την μηχανή

Πολύ καλό αυτό. Οταν καθάρισες τα καρμπς τα διαίρεσες? Δεν μπερδεψες ανταλλακτικά το εμπρός με του πίσω , έτσι? γιατί πρέπει να έχουν διαφορετικά κυρίως ζιγκλερ.
Εχεις ελέγξει την αναπνοή του τεπόζιτου όπως εγραψε πριν ο Γιάννης?

και τραβόντας το τσόκ του δίνω περισσότερο καύσιμο γι'αυτό και επιταχύνει κατά την γνώμη μου, δεν μπουκώνει γιατί έχει τον αέρα για την καύση

Και που τον βρίσκει τον αέρα? μήπως ανοίγεις εν κινήσει με πολλές στροφές?
Το έχω δοκιμάσει κ εγώ αλλά μόλις κόψεις το γκάζι μπουκώνει.

και ερχόμενος από Αθήνα οι εξατμίσεις στα τελικά είχαν χρώμα πρός το κεραμιδί, δείγμα ότι η καύση είναι καλή.

Την καύση την δείχνουν τα μπουζί. Η καυσαναλυτής.

Σκέπτομαι για την αλλαγή σε κεντρικό ζιγκλέρ, όταν το καθάρισα δεν έγραφε νούνερο πάνω, μήπως γνωρίζει κανείς τι νούμερο φοράει για να βάλω πιό μεγάλο και να το δοκιμάσω.Αυτό που έχει θα πρέπει να είναι περίπου 1,25mm ή 1.35 mm.

Και γιατί να το ζιγκλερώσεις? αν δούλευε σωστά πριν αυτό σημαίνει οτι κάτι έχει πρόβλημα.

Μπουζί άλλαξα και ρύθμισα πριν ένα χρόνο.

Αλλάξες μπουζί και ρύθμισες μίγμα?

Γιατί ανέφερες οτι δεν δουλεύει το στροφόμετρο?
Δεν δουλεύει ακόμα και αν σκατζαρεις τις ηλεκτρονικές?
Μήπως έχεις θέμα με τον σπινθήρα και όχι με το καύσιμο?

Offline kostas55

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Τετάρτη 03 Σεπτέμβριος 2014, 02:45:38 πμ
Καλησπέρα σας.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Οταν καθάρισα τα καρμπιρατέρ δεν τα χώρισα και τα ζιγκλέρ πήγαν ξεχωριστά για το κάθε ένα. Αναγκάστηκα να τα λύσω γιατί μου παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα, η αναπνοή από το τεπόζιτο είναι εντάξει γιατί τώρα το καλοκαίρι μυρίζει βενζίνη και όταν είχα πέσει έτρεξε βενζίνη από το ρεζερβουάρ, ανοίγω το τσόκ όταν η μηχανή δεν πηγαίνει, σταματά να ανεβάζει στροφές και τότε αυτή επιταχύνει, σωστά τα μπουζί δείχνουν την καύση, το πλούσιο μίγμα όμως,όπως θα δείξουν τα μπουζί πιστεύω θα μας δώσει και μαύρα κατάλοιπα στην εξάτμιση δηλ. άνθρακα, θα έχει το μαύρο χρώμα , οδήγηση μέσα στην πόλη κ.τ.λ.. Επειδή την μηχανή την αγόρασα μεταχειρισμένη και δεν δούλευε,είχε κάψει ηλεκτρονική τις οποίες άλλαξα και τις δύο και όταν δεν δούλευε το στροφόμετρο, πήρα και δοκίμασα και άλλες δύο,αλλά και πάλι δεν δούλεψε το στρ., βγάζει περίπου 11,3 volt αντί 10,3 αν θυμάμαι καλά όπως είχατε αναφέρει στο forum αυτό. Μπορεί να είχαν επέμβει και να είχαν βάλει μικρότερα ζιγκλέρ. Αυτό γιατί η μηχανή είχε δεχθεί πολλές επεμβάσεις. Ρύθμισα τα μπουζί τις ακίδες το διάκενο στα 0,8mm και όχι τα μίγματα. Δοκίμασα όλες τις ηλεκτρονικές αλλά τα ίδια δεν δουλεύει και το παράτησα έτσι. Σπινθήρας πιστεύω δεν είναι γιατί θα έκανε διακοπές και όταν τραβάω τσόκ ανεβάζει στροφές χωρίς διακοπές, απλά δεν πηγαίνει άλλο. Χθές έκανα 85χιλ. χωρίς κανένα  πρόβλημα, τελικά ίσως είναι και καλό που δεν πηγαίνει πάνω από 120χιλ.
Ευχαριστώ. Κώστας

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #9 on: Τετάρτη 03 Σεπτέμβριος 2014, 02:55:29 πμ
Εχω την υποψια οτι μετα απο τον καθαρισμο τον καρμπς καποια μεμβρανη παρεδωσε πνευμα

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #10 on: Τετάρτη 03 Σεπτέμβριος 2014, 19:14:07 μμ
Το φίλτρο αέρα που έβαλες είναι a) καπακωμένο απο την μία μεριά (την εξωτερική) ή b) ανοιχτό δηλαδή διαμπερές;
Παλιά μου είχαν πουλήσει ένα διαμπερές για γνήσιο για το 400άρι αλλά τελικά μου δημιουργούσε πρόβλημα και όταν έβαλα ένα με καπάκι το πρόβλημα λύθηκε.

a)

b)

XL400V '92  DL650 K5

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #11 on: Πέμπτη 04 Σεπτέμβριος 2014, 17:38:28 μμ
Με πρόλαβε ο φίλος στην προηγούμενη απάντηση.

Όταν βάλεις το φίλτρο της 600 (αυτό με το μεγάλο άνοιγμα) δεν τραβάει καλά στις ψηλές στροφές (έχει παραπάνω αέρα) και μόλις τραβήξεις το τσόκ επιταχύνει. Αν πηγαίνεις με μεσαίες στροφές έχει καλύτερη κατανάλωση από το φίλτρο της 600.

Ο στραγγαλισμός που έχει το φίλτρο της 400 είναι μια απλή μορφή air ram και αποδίσει καλά στις ψηλές στροφές.

Πάντως είναι συνηθισμένο να βλέπεις 400άρια με φίλτρο της 600 (είναι πιό φτηνό και πρίν αρκετά χρόνια το φίλτρο της 400 δεν το έβρισκες εύκολα)

Για το στροφόμετρο, αν δεν λειτουργεί με οποιαδήποτε ηλεκτρονική μάλλον το πρόβλημα είναι σε καλώδιο (ειδικά αν είχαν βάλει κάποιο συναγερμό και δεν πρόσεξαν καλά την συνδεσμολογία)

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline kostas55

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #12 on: Παρασκευή 05 Σεπτέμβριος 2014, 02:44:41 πμ
Καλησπέρα σας.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε πρώτα και μετά κατέβασα καρμπυρατέρ για τυχών βούλωμα στα ζιγκλέρ και έλεγξα και τις μεμβράνες και φύσηξα και όλες τις διόδους αέρα, δεν τα έβαλα σε φάρμακο,γιατί θα έπρεπε να αφαιρέσω όλα τα πλαστικά μέρη. Το φίλτρο είναι αυτό τύπου (α) και εφαρμόζει με τρείς βίδες στο φιλτροκούτι, μόνο που είναι μεταλλικό και όχι από πλαστικό όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Δεν ξέρω τι φίλτρο φοράει το 600. Αέρα έχω από ότι φαίνεται μου λείπει το καύσιμο. Πολλά καλώδια π.χ. ανορθωτή κτλ. ήταν κομμένα και συνδεδεμένα χύμα με μονωτική ταινία, όλα είναι πιθανά γιατί δοκίμασα και άλλο στροφόμετρο αλλά και αυτό δεν δούλευε.
Ευχαριστώ

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #13 on: Παρασκευή 05 Σεπτέμβριος 2014, 02:57:23 πμ
το φίλτρο είναι σαν αυτο ή σαν αυτό?

Το πρ'ωτο ε'ιναι για την 400 και το δεύτερο για την 600

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline kostas55

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Παρασκευή 05 Σεπτέμβριος 2014, 04:09:31 πμ
Γειά σου Dimitri.
Το φίλτρο το παλιό με το αφρολέξ που άλλαξα (το έχω φυλαγμένο) ήταν σαν και το πρώτο του 400, αύριο γιά να είμαι σίγουρος θα το κοιτάξω για να βεβαιωθώ ότι είναι αυτό και στην μηχανή.
Ευχαριστώ

Offline iannag

• Απλός οδηγός
Reply #15 on: Παρασκευή 05 Σεπτέμβριος 2014, 04:44:18 πμ
Καλησπέρα σας.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε πρώτα και μετά κατέβασα καρμπυρατέρ για τυχών βούλωμα στα ζιγκλέρ και έλεγξα και τις μεμβράνες και φύσηξα και όλες τις διόδους αέρα, δεν τα έβαλα σε φάρμακο,γιατί θα έπρεπε να αφαιρέσω όλα τα πλαστικά μέρη. Το φίλτρο είναι αυτό τύπου (α) και εφαρμόζει με τρείς βίδες στο φιλτροκούτι, μόνο που είναι μεταλλικό και όχι από πλαστικό όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Δεν ξέρω τι φίλτρο φοράει το 600. Αέρα έχω από ότι φαίνεται μου λείπει το καύσιμο. Πολλά καλώδια π.χ. ανορθωτή κτλ. ήταν κομμένα και συνδεδεμένα χύμα με μονωτική ταινία, όλα είναι πιθανά γιατί δοκίμασα και άλλο στροφόμετρο αλλά και αυτό δεν δούλευε.
Ευχαριστώ

Οι φωτογραφίες απο τα φίλτρα που ανέβασα είναι ενδεικτικές μόνο και μόνο για να καταλάβεις τι εννοώ όταν λέω "με καπάκι" ή χωρίς.
Αν θυμάμαι καλά απο την εσωτερική πλευρά είχαν το ίδιο άνοιγμα.
Το a είναι απο 400άρι και το b απο 600άρι.

XL400V '92  DL650 K5

Offline kostas55

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #16 on: Σάββατο 06 Σεπτέμβριος 2014, 03:45:49 πμ
iannag, γειά σου
Τελικά το φίλτρο που έχει πάνω η μηχανή είναι ο τύπος (a) από το 400αρι όπως αναφέρεις, είδα και την αναφορά σου για τα προβολάκια και τα έβαλα και αυτά στα υπ'όψιν μου.
Ευχαριστώ

Offline geoa

• Απλός οδηγός
Reply #17 on: Παρασκευή 24 Οκτώβριος 2014, 08:05:56 πμ
Αν και πέρασε καιρός από το ερώτημα για τα jets του καρμπυρατέρ του ΤΑ 400 φοράει main jet εμπρός και πίσω 35άρι ενώ pilot jet 105 εμπρός και 108 πίσω (για να δουλεύει λίγο πιό ψυχρά ο πίσω λόγω θέσης).