Hellas Transalp Forum

Λάμπα προβολέα για TA700

nikos_pc · 3395

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
on: Παρασκευή 04 Ιούλιος 2014, 20:56:45 μμ
Στο τρανσαλπ το 700 τι λάμπα φοράτε και κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι? Η δικιά μου έχει επάνω 2 Philips απλές δίνουν καλό φως αλλά σκέπτομαι ότι έχουν χάση σε ισχύ τόσα χρονιά που είναι επάνω και θα ήθελα να της αλλάξω με μια λάμπα που ίσως δίνει μεγαλύτερο φωτισμό στον δρόμο και αν γίνετε ποιο άσπρο. Τι λάμπες θα προτείνατε να βάλω επάνω για περισσότερο φωτισμό και αν γίνετε και ποιο λευκό, πωλούνται λάμπες Η11 σε τεμάχια αντί για σετ?

Offline Gaffer

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #1 on: Τρίτη 15 Ιούλιος 2014, 20:15:27 μμ
Μιας κ το ψαχνω κι εγω το θεμα να βαλω λευκη λαμπα
να ξερεις οτι το λευκο φως προκυπτει απο το βαμενο μπλε γυαλι που εχουνε πανω οι λαμπες αλογονου.
Σε συνδυασμο με το κοκκινοπο του νηματος βγαζουν τελικα ενα λευκο φωτισμο.
Τωρα ή θα πας σε μια αξιοπιστη λυση επωνυμης εταιρειας οπως ειναι η OSRAM Nightbreaker που προσφερει λευκοτερο,καλυτερο και περισσοτερο φωτισμο ή θα ψαξεις απο ebay κ γενικα λαμπες αμφιβολου ποιοτητας που ομως ειναι σχεδον τσαμπα απο θεμα κοστους (τη βρισκεις και κατω απο 2 ευρω  :P
Για τις Osram μαλλον θα πας σε πακετο των 2 λαμπων οπου το κοστος τους ειναι 40+ ευρω.
Εγω παρηγγειλα μολις τωρα απο ebay 2 λαμπιτσες στα 3,68 ευρω :P
Υπαρχει κ σε Philips Diamond vision που οι τιμες ειναι παραπλησιες.
« Last Edit: Τρίτη 15 Ιούλιος 2014, 21:34:53 μμ by Gaffer »

Offline Gaffer

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2015, 03:29:17 πμ
Τελικα κατεληξα στη Osram nightbraker.Οι λαμπες που πηρα απο το ebay δεν αξιζουν.Εκτος του οτι βγαζουν σχεδον "μπλε" φως δεν ειναι και δυνατες.Οποτε νομιζω καλυτερα να στραφεις στην osram.Εχει λευκοτερο φως απο την εργοστασιακη οχι ομως τοσο για να λες οτι εχεις βαλει και ξενον...αξιζει ομως γιατι εχει κ καλο φως.Την αγορασα  καπου στα 23 ευρο.Αν δεν εισαι ευχαριστημενος μετα πας για ξενον.

Offline nikos_pc

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2015, 04:39:31 πμ
Με 40 ευρώ έβαλα xenon και πιστεύω ότι τα άξιζαν τα λεφτά τους, είναι πολύ δυνατά και με την κατάλληλη ρύθμιση δεν τυφλώνεις κανένα στο δρόμο. Έβαλα μόνο στην μικρή την σκάλα για να μην χάσω το σινιάλο.  Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου.