Hellas Transalp Forum

Βενζινοκινητήρας

επισκέπτης · 7297

costas

• Guest
on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 04:46:18 πμ
Πόσα χιλιόμετρα αντέχει να διανύσει ένας βενζινοκινητήρας; Εχει διαφορά στα χιλιόμετρα ο της μοτοσικλέτας με του αυτοκινήτου; Με μιά καλή θα έλεγα συντήρηση! Μετά για να συνεχίσει να ζει τι επισκευή θέλει , αξίζει ; ή θέλει άλλο κινητήρα;
« Last Edit: Σάββατο 07 Φεβρουάριος 2009, 16:29:24 μμ by Chris_de_Ze »

costas

• Guest
Reply #1 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 06:09:38 πμ
απαντάω μόνος μου , λένε για 200.000 χιλιόμετρα, ισχύει;

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #2 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 06:11:26 πμ
Είμαι στα 125000 (95000 στο κοντέρ, καταραμμένε ατέρμονα) και δεν έχω σκοπό να σταματήσω ποτέ.
« Last Edit: Τετάρτη 17 Οκτώβριος 2007, 01:37:39 πμ by Sotiris »

rastabill

• Guest
Reply #3 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 06:19:07 πμ
Το Renault clio μου έχει κάνει 260000 χλμ και πάει σαν καινούριο,άσε που με αυτό τραβάω τροχόσπιτο 13 χρόνια τώρα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 07:22:57 πμ
Φίλε Κώστα, με καλή και σχολαστική συντήρηση αντέχουν οι Otto κινητήρες για πάνω από 200.000 χλμ.
Βέβαια εξαρτάται και από τη μάρκα του κινητήρα. Οι κινητήρες των Audi, BMW, Mercedes, Toyota, Volvo, Saab κλπ, είναι γενικά φτιαγμένοι από πολύ καλά μέταλα, χωρίς βέβαια να υστερούν και αυτοί των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Έχω φίλο με Saxo 1.6 VTS που έχει κάνει 220.000 χλμ και το αυτοκίνητο πάει μια χαρά! Άλλος φίλος με Citroen ZX 1.4 έχει φτάσει τα 315.000 χλμ. Καίνε βέβαια λίγο (όχι πολύ) λάδι παραπάνω, αλλά και τα δύο τα αυτοκίνητα είναι "μάχιμα"!

Συνήθως τα περιφερειακά είναι αυτά που αρχίζουν πρώτα τα προβλήματα και χαλάνε (αφού έχουν φτάσει στο προσδόκιμο όριο ζωής τους), οπότε το κόστος αλλαγής των αρχίζει και γίνεται ασύμφορο για τον κάτοχο. Αν ξεκινήσεις να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο από το μηδέν, αγοράζοντας όλα τα εξαρτήματά του (ως ανταλλακτικά) από την αντιπροσωπεία, ξέρεις πόσο τελικά θα σου στοιχίσει? Άστο καλύτερα....
« Last Edit: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 07:29:49 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #5 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 18:42:37 μμ
Τώρα δηλαδή άμα σου πω οτι κυκλοφορούν ταξί (εντάξει, με πετρελαιοκινητήρα και όχι βενζινοκινητήρα) που έχουν γράψει ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, τι θα πεις?
Ρώτα όποιον ταξιτζή θέλεις να σου το επιβεβαιώσει.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #6 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 21:47:14 μμ
Εχω μια BMW 316 του 86 με 300.000 χλμ.
Δουλευει τέλεια δε καιει λάδια ,τη κάνω σέρβις μόνος χρόνια τώρα και το μόνο που έχω αλλάξει είναι μπαλάκια και ένα δίσκο σασμαν πριν χρόνια.
Τη βλέπω να την έχει ο γιός μου σε αντίκα ράλλυ το αμάξι είναι τέλειο και μη φανταστείτε ότι το φέρθηκα πολύ καλά το είχα ξεζουμίσει.
Ένα ΖΧ που είχα τόδωσα με 250.000 χλμ πρίν 3 χρόνια.
Ακόμα κυκλοφοράει.
Ανάγκη δεν έχουν.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #7 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 22:26:58 μμ
Εχω μια BMW 316 του 86 με 300.000 χλμ....Τη βλέπω να την έχει ο γιός μου ...

Ακόμα άστρωτο βλέπω το έχεις!
Αλλά ο Γιαννάκης (ως ανήσυχος νέος) με τις πρώτες γκαζιές θα στο "στρώσει" κατάλληλα!

Ένα προηγούμενο Audi (2.2 lt) που είχα, το πούλησα με 170.000 χλμ. Και πήγαινε μια χαρά.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #8 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 22:56:46 μμ
Ακόμα άστρωτο βλέπω το έχεις!
Αλλά ο Γιαννάκης (ως ανήσυχος νέος) με τις πρώτες γκαζιές θα στο "στρώσει" κατάλληλα!

Ένα προηγούμενο Audi (2.2 lt) που είχα, το πούλησα με 170.000 χλμ. Και πήγαινε μια χαρά.

Ναι αφού σκέφτομαι να βγάλω επιτέλους τις ζελατίνες.

Πάντως Χρήστο πραγματικά έχει φοβερή ποιότητα κατασκευής.
Λάστιχα ,πόμολα ,κουμπιά ,κόπκιτ όλα είναι σα καινούρια και να σκεφτείς ότι είναι μόνιμα στο δρόμο.

Προίκα είναι ο πεθερός το είχε. :goofy:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #9 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 23:03:07 μμ
Προίκα είναι ο πεθερός το είχε. :goofy:

Τυχερέ! Ακόμα την προίκα αφάγωτη έχεις!
« Last Edit: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 23:10:04 μμ by Chris_de_Ze »

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #10 on: Τρίτη 16 Οκτώβριος 2007, 23:13:49 μμ
Για να δώσω μία εικόνα Audi 100 του 78, φέτος κατέθεσε τισ πινακίδες ο πατέρας μου, ξεπέρασε κατα πολύ τα 600.000 χλμ. Το θέμα είναι η συντήρηση των περιφεριακών εξαρτημάτων σε ένα όχημα και φυσικά η ευρεση ανταλλακτικών ειδικά σε τέτοια αυτοκίνητα, οπου το πλήθος τους είναι τέτοιο που τα κάνει ασύμφορα.

costas

• Guest
Reply #11 on: Τετάρτη 17 Οκτώβριος 2007, 00:28:16 πμ
για τα ταξί το ξέρω έχουν όμως πετρελαιοκινητήρα, για τα ανταλλακτικά επίσης το γνωρίζω , εαν δώσω το τέριος κομμάτι κομμάτι ως ανταλλακτικά θα πάρω πάνω από 25.000 ευρώ! που να βρω αγορατές που τα άτιμα δεν παθαίνουν τίποτα!
ενδεικτικά σας λέω ένα μπεκ 320 ευρώ, τα 4 = 1280
μπιλιοφόροι = 1400 ευρώ και οι δύο
η ηλιοροφή ! 600 η λαμαρίνα 100 το πάνω λάστιχο 180 το κάτω χωρίς την ταπετσαρία και την κλειδαριά, τζάμι πίσω 400 ευρώ, είχα ρωτήσει παλιότερα που μου χάλασε το μπουτόν των ηλεκτρικών παραθύρων 75.000 δρχ!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #12 on: Τετάρτη 17 Οκτώβριος 2007, 00:58:11 πμ
Γι αυτο λέμε... πάρτε ενα Niva... χαλάει δε λέω... αλλά δεν χρειάζεται να το φτιάξεις.Πάει και έτσι

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #13 on: Τετάρτη 17 Οκτώβριος 2007, 03:13:00 πμ
Τώρα δηλαδή άμα σου πω οτι κυκλοφορούν ταξί (εντάξει, με πετρελαιοκινητήρα και όχι βενζινοκινητήρα) που έχουν γράψει ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα, τι θα πεις?
Ρώτα όποιον ταξιτζή θέλεις να σου το επιβεβαιώσει.

Παιδιά, Γιάννη, άλλο πράγμα ο πετρελαιοκινητήρας και άλλο ο βενζινοκινητήρας. Έχω κι απ' τους δύο. Τελείως άλλο. Μη σε μπερδεύει που είναι και οι δυο ΜΕΚ. ΜΕΚ υπάρχουν πολλές. Αυτό, είναι και η μόνη τους ομοιότητα (καθώς και το ότι είναι τετράχρονοι και οι δύο - αν και έχει κατασκευαστεί και δίχρονος πετρελαιοκινητήρας πειραματικά).

ΜΕΚ είναι και η τουρμπίνα του αεροπλάνου αλλά δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τον συμβατικό ατμοσφαιρικό κινητήρα του Όττο.

Θεωρητικά πάντα, με την κατάλληλη συντήρηση ο κινητηρας ζει για πάντα. Γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν αυτοκίνητα του '50, του '40, ακόμη και από τις αρχές του αιώνα. Θεωρητικά πάντα λέμε, έτσι?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Τετάρτη 17 Οκτώβριος 2007, 03:27:46 πμ
Γι αυτο λέμε... πάρτε ενα Niva... χαλάει δε λέω... αλλά δεν χρειάζεται να το φτιάξεις.Πάει και έτσι

...εσένα όπως βλέπω θα σου μείνει και το Niva και το παντελόνι!