Βλέποντας τα πράγματα πιο ήρεμα τώρα, τα συμπεράσματά μου:
1. Βλακεία πρώτη. Πήγα ν' ασχοληθώ με την αφαίρεση του λαδιού μες στα νεύρα και ... όταν βράδιαζε...
2. Βλακεία δεύτερη. Η απαράδεκτη σύριγγα φαρμακείου που είχα με ...βελόνα...
3. Αν αφήσω τα παραπάνω κατά μέρος... πώς ξεκίνησαν όλα;
Από μάστορα που νομίζει ότι ξέρει καλύτερα από τον κατασκευαστή την ποσότητα λαδιών που χρειάζεται η μοτοσυκλέτα! Αν είναι δυνατόν! Και τέλος πάντων αφού του είχα πει βάλε τόσα! Αντί για 2300ml μου έβαλε 2650-2700ml! Έλεος! Η απόκλιση είναι 15-17% πάνω από τα προβλεπόμενα. Μου είπε ο μάστορας έλεγξε τώρα που πας σπίτι και φυσικά όταν έλεγξα, η στάθμη των λαδιών ήταν πολύ πιο πάνω από το άνω όριο, όπως και περίμενα...
Ψάχνοντας σήμερα βρήκα κι άλλον ομοιοπαθή (με παραπάνω λάδια - όχι βελόνα στο κάρτερ) με Triumph Tiger 1050, που του πέταξε λάδια από την τάπα!
http://www.forumtriumph.gr/afairesi-ladiou-apo-kinitira-t5424.htmlΕντωμεταξύ πιστεύω πως η βλάβη που είχα με τη φλάντζα κυλίνδρου (στα 12.000 χλμ. πριν από 4 χρόνια), απ' όπου πέταξε λάδια και είχα σταθερά μικρή απώλεια, προήλθε από παραπάνω λάδια. Επίσης τότε κάθε 3 και λίγο καθάριζα από λάδι το σωληνάκι αναθυμιάσεων (crankcase breather). Όταν ασχολήθηκα μια άλλη φορά αφαιρώντας πάλι τα παραπάνω λάδια που μου είχαν βάλει, η μηχανή δεν ξανατσίμπησε σταγόνα λάδι και δεν ξανασυμπλήρωσα ποτέ, και πλέον καθάριζα το σωληνάκι 10 φορές πιο σπάνια (μην πω και παραπάνω).
Άρα τί κάνουμε; Εγώ πάντως θα ελέγχω τα λάδια μου, ακούγοντας τον κατασκευαστή. Δυστυχώς λίγοι μάστορες αξίζουν και έναν τέτοιο έχω βρει για το αυτοκίνητο. Σπουδαίος και απίστευτος άνθρωπος. Σ' αυτό είμαι πολύ τυχερός.