Hellas Transalp Forum

Βελόνα σύριγγας μέσα στο δοχείο λαδιού XL700VA...

Nuc · 14588

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2014, 21:13:21 μμ
Τ' άλλα είναι σταθερά. Αν πιάσει την βελόνα, αυτή κολάει στον μαγνήτη και την σέρνει, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με άλλα "σίδερα" εκεί μέσα.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #26 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2014, 21:21:16 μμ
Λοιπόν παιδιά, λήξη συναγερμού!!! ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ!!!  :eusa_clap:

:dude:

:thawave:

Να σας πω τί έγινε. Το πρωί αγόρασα αρχικά έναν τηλεσκοπικό μαγνήτη-στιλό (σαν κεραία δηλαδή, όπως μου είχατε πει). Δοκίμασα σε μια βελόνα σύριγγας και είδα ότι την τραβάει. Μετά πήγα σ' ένα μαγαζί με εργαλεία και πήρα μια μαγνητική, εύκαμπτη αρπάγη και επιτέλους μια βαλβολινιέρα (σύριγγα αναρροφήσεως λαδιού).

Πάω στη μηχανή. Εννοείται δεν έβαλα μπρος τον κινητήρα και την είχα αφήσει όπως ήταν στο κεντρικό stand χωρίς να κουνηθεί καθόλου.

1. Με φακό δε διέκρινα τίποτα.
2. Πρώτη απόπειρα με τους μαγνήτες... Τίποτα...
3. Αφαιρώ με τη βαλβολινιέρα περίπου 450ml.
4. Δοκιμάζω με την αρπάγη. Τίποτα.
5. Δοκιμάζω με τον τηλεσκοπικό μαγνήτη. Κόλλαγε κάποιες φορές στα μέταλλα του carter, πήγαινα ψαχουλευτά και ποοολύ αργά και σιγά σιγά τραβώντας το μαγνήτη... βλέπω τη βελόνα!!! Του έφυγε, αλλά την έπιασα με μια μικρή πένσα και ΤΕΛΟΣ!!!

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #27 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2014, 21:23:42 μμ
Τ' άλλα είναι σταθερά. Αν πιάσει την βελόνα, αυτή κολάει στον μαγνήτη και την σέρνει, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί με άλλα "σίδερα" εκεί μέσα.

Αυτό ακριβώς συνέβη, αλλά θέλει προσοχή γιατί εύκολα τη χάνει ο μαγνήτης.

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #28 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2014, 21:49:50 μμ
Βλέποντας τα πράγματα πιο ήρεμα τώρα, τα συμπεράσματά μου:

1. Βλακεία πρώτη. Πήγα ν' ασχοληθώ με την αφαίρεση του λαδιού μες στα νεύρα και ... όταν βράδιαζε...

2. Βλακεία δεύτερη. Η απαράδεκτη σύριγγα φαρμακείου που είχα με ...βελόνα...

3. Αν αφήσω τα παραπάνω κατά μέρος... πώς ξεκίνησαν όλα; Από μάστορα που νομίζει ότι ξέρει καλύτερα από τον κατασκευαστή την ποσότητα λαδιών που χρειάζεται η μοτοσυκλέτα! Αν είναι δυνατόν! Και τέλος πάντων αφού του είχα πει βάλε τόσα! Αντί για 2300ml μου έβαλε 2650-2700ml! Έλεος! Η απόκλιση είναι 15-17% πάνω από τα προβλεπόμενα. Μου είπε ο μάστορας έλεγξε τώρα που πας σπίτι και φυσικά όταν έλεγξα, η στάθμη των λαδιών ήταν πολύ πιο πάνω από το άνω όριο, όπως και περίμενα...

Ψάχνοντας σήμερα βρήκα κι άλλον ομοιοπαθή (με παραπάνω λάδια - όχι βελόνα στο κάρτερ) με Triumph Tiger 1050, που του πέταξε λάδια από την τάπα!
http://www.forumtriumph.gr/afairesi-ladiou-apo-kinitira-t5424.html

Εντωμεταξύ πιστεύω πως η βλάβη που είχα με τη φλάντζα κυλίνδρου (στα 12.000 χλμ. πριν από 4 χρόνια), απ' όπου πέταξε λάδια και είχα σταθερά μικρή απώλεια, προήλθε από παραπάνω λάδια. Επίσης τότε κάθε 3 και λίγο καθάριζα από λάδι το σωληνάκι αναθυμιάσεων (crankcase breather). Όταν ασχολήθηκα μια άλλη φορά αφαιρώντας πάλι τα παραπάνω λάδια που μου είχαν βάλει, η μηχανή δεν ξανατσίμπησε σταγόνα λάδι και δεν ξανασυμπλήρωσα ποτέ, και πλέον καθάριζα το σωληνάκι 10 φορές πιο σπάνια (μην πω και παραπάνω).

Άρα τί κάνουμε; Εγώ πάντως θα ελέγχω τα λάδια μου, ακούγοντας τον κατασκευαστή. Δυστυχώς λίγοι μάστορες αξίζουν και έναν τέτοιο έχω βρει για το αυτοκίνητο. Σπουδαίος και απίστευτος άνθρωπος. Σ' αυτό είμαι πολύ τυχερός.
« Last Edit: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2014, 21:54:14 μμ by Nuc »

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #29 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2014, 21:53:21 μμ
Τέλος ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ! Με βοηθήσατε πάρα πολύ! Με σώσατε!

:eusa_clap:

:wave:

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Παρασκευή 28 Μάρτιος 2014, 22:13:59 μμ
Τέλος καλό όλα καλά.

Η παρέα μας για συμβουλευτική αλλά και πρακτική βοήθεια είναι απλά απίστευτη.

:eusa_clap:

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 00:06:37 πμ
Τέλος καλό, όλα καλά.
Για κάτι τέτοιο, παίρνεις μια παρα πολύ μεγάλη σύριγγα (απ' αυτές που χρησιμοποιούν για βόδια) και αφού αφαιρέσεις την βελόνα, βάζεις στη θέση της ένα κομμάτι λεπτό αλφαδολάστιχο (να προσαρμόζεται εκεί που μπαίνει η βελόνα) και κάνεις την δουλειά.
Τέλος καλό, όλα καλά.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #32 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 01:06:03 πμ
..... βάζεις στη θέση της ένα κομμάτι λεπτό αλφαδολάστιχο (να προσαρμόζεται εκεί που μπαίνει η βελόνα) και κάνεις την δουλειά.

Και φυσικά το κομμάτι αλφαδολάστιχο να είναι τόοοοοοσο μακρύ (μετα συγχωρήσεως  :2hysterical:)   που να βγαίνει απο την τρύπα πλήρωσης κανα 10αρι πόντους  , γιατί αυτό δεν το τραβει μαγνήτης. ;D ;D

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #33 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 07:06:28 πμ
Παντως, αν και εχει ξανασυζητηθει παλιοτερα, οταν βαζουμε λαδια ΔΕΝ βαζουμε οσα ml λεει ο κατασκευαστης, αλλα τοσο λαδι ΟΣΟ χρειαζεται για να παει η σταθμη στο MAX....

Τα ml του κατασκευαστη ειναι για να ξερουμε στο περιπου ποσο λαδι θελει...