Παιδιά καλησπέρα.
Επειδη εχω λυσει φερινγκ, φωτα και όλον τον "ρουχισμό της καλής μου" ζητώ τα φωτα σας για το εξης θέμα που προεκυψε, κανοντας τις αναγκαιες εργασιες συντήρησης.
Εβγαλα ρεζερβουαρ,φιλτροκουτι κτλ και αλλαξα αντιψυκτικο και τα 4 μπουζι, τα ξαναεβαλα.
Παιρνει με την πρωτη, ρελαντι στα 1000 περιπου και όλα.
Το παω μια βόλτα να το τσεκαρω και όταν φτανει καπου στις 5500-6500στροφες, στιγμιαία "μπερδευεται" για λίγο και μετα συνεχιζει να επιταχύνει. Στο κλεισιμο του γκαζιου και ενω φτανει η βελόνα γυρω στις 2000-25000στροφες ακουγεται σκασιμο απο την εξάτμηση... Αυτο το κανει σε όλες τις ταχυτητες....
Επισης στα πρωτα μέτρα που ανχωθηκα και σταματησα να το δω στον ρελαντι, ανοιγωντας το γκαζι και φτανοντας στις 5500-6500στροφες έκανε το ιδιο και έβγαλε και ελαχιστη μαυρη καπνουρα....
Όπως αναφερεται και εδω:
Σκεφτηκα τα σωληνάκια του ρεζερβουαρ αλλα πριν το βιδωσω τα έλενξα πολλες φορές και ηταν σωστα. Τα 2 στο πισω μερος του ρεζερβουαρ δηλ.
Τα αλλα 2 μπροστα και αριστερα, της βενζίνας επισης ειναι σωστα με την εξης αλλαγή.
Το μικρό το εκοψα λιγάκι (μϊκρυνα), γιατί κοντα στο στομιο του κυλίνδρου που κουμπώνει, έιχε 2 μικρες τρυπίτσες.
Μετα σκεφτηκα τα γυρίσματα που εκανα στο ρεζερβουρ για να το καθαρισω απο την κατω μερια.(ανακατεμα της βενζινας μεσα στο τεποζιτο). Εχει λίγη μεσα και ισως καποια σκουπιδακια.
Ισως το ανοιγμα της ταπας για "απελευθέρωση αερίων" βοηθουσε ? Όπως προτεινει ο Chris.
Εδω να σημειώσω οτι πριν απο αυτο το σερβις δεν ειχα τετοια προβλήματα δουλευε μια χαρά και τα μπουζί του που εβγαλα δεν ηταν καταμαυρα.
Τι νομιζεται οτι εγινε, έκανα? 
Καλησπερα, ειχα και εγω κατι αναλογο ως εξης
κρατουσα για λιγη ωρα 5500 με 6000 στροφες και ξαφνικα επιταχυνα γρηγορα (τσεκαριζα εαν τα 8 χιλ υψος φλοτερ που ειχα ρυθμισει - αντι των 7 χιλ κανονικα - μου αφηναν αρκετο καυσιμο στο λεκανακι για επιταχινση σε ψηλες στροφες). Ημουν δικαβαλος και σε μια τετοια δοκιμη ενοιωσα ενα μικρο (1 δευτερολεπτο αν ηταν) ρεταρισμα και μετα συνεχισε να επιταχυνει. Αμεσως μετα σε κλεισιμο του γκαζιου τις ιδιες στροφες που λες η εξατμιση εσκαγε. Συν τοις αλλοις το ρελαντι επεσε στις 1000 με 1100 στροφες και επαιζε + - 100 στροφες περιπου. Ειχα βεβαια παρατηρησει οτι τις τελευταιες 2-3 μερες εκανε κατι σκασιματα στην εξατμιση αλλα υπεθετα επειδη η μηχανη ηταν σχετικα κρυα.
Ανοιγω καρμπυρατερ και ρυθμιζω στα 7 χιλ και τα δυο φλοτερ, υποθετοντας οτι αδειαζαν απο βενζινη. Σημειωστε εδω οτι κατα φορουμ του εξωτερικου το υψος των φλοτερ ειναι απο τα καθοριστικα στο μειγμα αλλα στο ρελαντι και χαμηλες στροφες).
Ξαναβαζω μπροστα και δοκιμη, παλι τα ιδια, ασταθες ρελαντι.
Ψαχνομαι με το ρουμπινετο (εχω ΤΑ 600 "98) και βγαζω το μικρο σωληνακι υποπιεσης απο τον κυλινδρο και ρουφω, ρουφαγα μπουρμπουλιθριστο αερα!!!, κανονικα επρεπε να κανει υποπιεση στην γλωσσα μου. Ανοιγω το ρουμπινετο και η μεμβρανη της υποπιεσης ειχε ενα μικρο σκισιμο, με αποτελεσμα να ανοιγει μεν την παροχη καυσιμου, αλλα οχι πληρως. Η μεμβρανη ηταν 3 μηνων και μαλλον οταν την τοποθετησα ειχε μισοπατησει εκτος πατουρας στο σημειο που σχιστηκε, κρατουσε μεν, ειχε αρχισει να κοβεται και σχιστηκε με το αποτομα γκαζωμα (μεγαλη υποπιεση).
Αφου αλλαξα μεμβρανη με μια παλια αλλα καλη που ειχα, ξανακοιταζω και τον χρονισμο των κυλινδρων (υποπιεσεως) και ηταν οκ, μηδεν διαφορα στο αλφαδολαστιχο.
Για το δικο σου θεμα τωρα....μοιαζει καπως με το δικο μου, να πω τα εξης (ας με διορθωσει καποιος εαν πω κατι λαθος)
- τα σκασιματα υποδεικνυουν φτωχο μειγμα εκεινη την στιγμη
- ο δισταγμος στις 6500 στροφες υπο επιταχυνση παλι δειχνοει φτωχο μειγμα (διακοπη σπινθιρα στα μπουζι θα ηταν σαν να σβηνει το μοτερ, οχι να δισταζει)
Υποθετω οτι καποιο απο τα παρακατω παει στραβα
- λαθος ρυθμιση υψους φλοτερ (αμφιβαλλω να ειναι αυτο, εκτος εαν εχουν γινει εργασιες στα καρμπυρατερ)
- βουλωμενο/α ζιγκλερ υψηλων στροφων (ειναι αυτο που δεν αφαιρειται, ισως ειναι πιθανη αιτια, αλλα δεν δικειολογει τα σκασιματα, μονο τον δισταγμο δικαιολογει)
- σχισμενη μεμβρανη υποπιεσης στο ρουμπινετο (δικαιολογει τον δισταγμο και τα σκασιματα γιατι απο εκει τραβα αερα ο κυλινδρος και φτωχαινει το μειγμα του). Τσεκαρισε την οπως εκανα εγω, ειναι ευκολο.
- ρυθμιση pilot screws (δεν νομιζω οτι ειναι αυτο, κακη ρυθμιση - φτωχο μειγμα δικαιολογει τα σκασιματα αλλα οχι τον δισταγμο, στις υψηλες στροφες δεν παιζουν ιδιαιτερο ρολο)
- σκαλωμα σλαιντ η / και σχισιμο στην μεβμβανη του (πιθανον να ειναι αυτο, δικαιολογει και τα δυο συμπτωματα)
- δεν νομιζω οτι τα 2 σωληνακια με το πλαστικο Τ ειναι η αιτια (εαν ειναι καλα ταπωμενα ισως, αλλα με τσακισμα μονο αμφιβαλω)
Ελπιζω να βοηθησα και οχι να εκανα τα πραγματα πιο μπερδεμενα!!