Hellas Transalp Forum

Διακοπές στην περιοχή των 6500 στροφών

jsiaper · 55708

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Δευτέρα 03 Φεβρουάριος 2014, 03:43:49 πμ
μακαρι να ειχε και το δικο μου (που εχει σχεδον 75000 χλμ) τετοιο ρελαντι.

κουνιεται λιγο η βελονα,σιγα το πραμα.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #26 on: Δευτέρα 03 Φεβρουάριος 2014, 17:00:50 μμ
....., μονος δεν ξερω, φοβαμαι...

Σωστός  :thumbright:, δεν ξέρω δεν πειράζω.

Αυριο με το καλο γιατι με ταλαιπωρει ιωση..

Περαστικά.

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #27 on: Κυριακή 16 Φεβρουάριος 2014, 22:59:20 μμ
Παιδιά καλησπέρα.
Επειδη εχω λυσει φερινγκ, φωτα και όλον τον "ρουχισμό της καλής μου" ζητώ τα φωτα σας για το εξης θέμα που προεκυψε, κανοντας τις αναγκαιες εργασιες συντήρησης.

Εβγαλα ρεζερβουαρ,φιλτροκουτι κτλ και αλλαξα αντιψυκτικο και τα 4 μπουζι, τα ξαναεβαλα.
Παιρνει με την πρωτη, ρελαντι στα 1000 περιπου και όλα.

Το παω μια βόλτα να το τσεκαρω και όταν φτανει καπου στις 5500-6500στροφες, στιγμιαία "μπερδευεται" για λίγο και μετα συνεχιζει να επιταχύνει. Στο κλεισιμο του γκαζιου και ενω φτανει η βελόνα γυρω στις 2000-25000στροφες ακουγεται σκασιμο απο την εξάτμηση... Αυτο το κανει σε όλες τις ταχυτητες.... :goofy: 
Επισης στα πρωτα μέτρα που ανχωθηκα και σταματησα να το δω στον ρελαντι, ανοιγωντας το γκαζι και φτανοντας στις 5500-6500στροφες έκανε το ιδιο και έβγαλε και ελαχιστη μαυρη καπνουρα....

Όπως αναφερεται και εδω:
Σκεφτηκα τα σωληνάκια του ρεζερβουαρ αλλα πριν το βιδωσω τα έλενξα πολλες φορές και ηταν σωστα. Τα 2 στο πισω μερος του ρεζερβουαρ δηλ.
Τα αλλα 2  μπροστα και αριστερα, της βενζίνας επισης ειναι σωστα με την εξης αλλαγή.
Το μικρό το εκοψα λιγάκι (μϊκρυνα), γιατί κοντα στο στομιο του κυλίνδρου που κουμπώνει, έιχε 2 μικρες τρυπίτσες.

Μετα σκεφτηκα τα γυρίσματα που εκανα στο ρεζερβουρ για να το καθαρισω απο την κατω μερια.(ανακατεμα της βενζινας μεσα στο τεποζιτο). Εχει λίγη μεσα και ισως καποια σκουπιδακια.
Ισως το ανοιγμα της ταπας για "απελευθέρωση αερίων" βοηθουσε ? Όπως προτεινει ο Chris.

Εδω να σημειώσω οτι πριν απο αυτο το σερβις δεν ειχα τετοια προβλήματα δουλευε μια χαρά και τα μπουζί του που εβγαλα δεν ηταν καταμαυρα.

Τι νομιζεται οτι εγινε, έκανα?  ???

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Κυριακή 16 Φεβρουάριος 2014, 23:32:35 μμ
Υποθέσεις κάνω :

α) ρελαντί στις 1200-1300στρ/λ και όχι στις 1000.

β) φιλτροκούτι γιατί έβγαλες? Αν το έβγαλες όλοκληρο τότε σιγούρεψε οτι όλα τα σωληνάκια είναι στην θέση τους , μπαίνοντας το φίλτρο ο ελαστικό λαιμός του πίσω κυλίνδρου βρίσκει σε αυτά εδώ τα σωληνάκια που είναι η αναπνοή απο τα διαφράγματα

και ισως τα έχει βγάλει. Το έχω πάθει παλιοτερα.
Επισης αν δεν μπεί σωστά το φιλτροκούτι τσακίζει η σωλήνα της Pair που πάει στην βαλβίδα reed του εμπρός κυλίνδρου. Η βαλβίδα αυτή φαίνεται εδώ αριστερά απο το καπάκι των βαλβίδω εισαγωγής του εμπρός κυλίνδρου

γ) ελεγξες την υποπίεση στο λαιμό του εμπρός κυλίνδρου που πάει στην βαλβίδα του Pair που βρίσκεται πίσω απο το δεξί ψυγείο? Μήπως εχει και αυτή σχισίματα κυρίως στο σημείο που συνδέεται στον κύλινδρο?

δ) Βρωμιά δεν πιάνει το φίλτρο στο τεπόζιτο εύκολα.

και ε) τέλος βγάλε τα εύκολα μπουζί και δες την κατάστασή τους να πάρουμε μια ιδέα του τι συμβαίνει

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #29 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 03:58:00 πμ
Παιδιά καλησπέρα.
Επειδη εχω λυσει φερινγκ, φωτα και όλον τον "ρουχισμό της καλής μου" ζητώ τα φωτα σας για το εξης θέμα που προεκυψε, κανοντας τις αναγκαιες εργασιες συντήρησης.

Εβγαλα ρεζερβουαρ,φιλτροκουτι κτλ και αλλαξα αντιψυκτικο και τα 4 μπουζι, τα ξαναεβαλα.

Το παω μια βόλτα να το τσεκαρω και όταν φτανει καπου στις 5500-6500στροφες, στιγμιαία "μπερδευεται" για λίγο και μετα συνεχιζει να επιταχύνει. Στο κλεισιμο του γκαζιου και ενω φτανει η βελόνα γυρω στις 2000-25000στροφες ακουγεται σκασιμο απο την εξάτμηση... Αυτο το κανει σε όλες τις ταχυτητες.... :goofy: 
Επισης στα πρωτα μέτρα που ανχωθηκα και σταματησα να το δω στον ρελαντι, ανοιγωντας το γκαζι και φτανοντας στις 5500-6500στροφες έκανε το ιδιο και έβγαλε και ελαχιστη μαυρη καπνουρα....

Όπως αναφερεται και εδω:
Σκεφτηκα τα σωληνάκια του ρεζερβουαρ αλλα πριν το βιδωσω τα έλενξα πολλες φορές και ηταν σωστα. Τα 2 στο πισω μερος του ρεζερβουαρ δηλ.
Τα αλλα 2  μπροστα και αριστερα, της βενζίνας επισης ειναι σωστα με την εξης αλλαγή.
Το μικρό το εκοψα λιγάκι (μϊκρυνα), γιατί κοντα στο στομιο του κυλίνδρου που κουμπώνει, έιχε 2 μικρες τρυπίτσες.

Μετα σκεφτηκα τα γυρίσματα που εκανα στο ρεζερβουρ για να το καθαρισω απο την κατω μερια.(ανακατεμα της βενζινας μεσα στο τεποζιτο). Εχει λίγη μεσα και ισως καποια σκουπιδακια.
Ισως το ανοιγμα της ταπας για "απελευθέρωση αερίων" βοηθουσε ? Όπως προτεινει ο Chris.

Εδω να σημειώσω οτι πριν απο αυτο το σερβις δεν ειχα τετοια προβλήματα δουλευε μια χαρά και τα μπουζί του που εβγαλα δεν ηταν καταμαυρα.

Το κόμπιασμα το κάνει σε απότομο άνοιγμα και ενώ είσαι στις 5500?
Αν ναι τότε είναι πολύ πιθανό (99%) το σωληνάκια από τα διαφράγματα να είναι κάπου τσαλακωμένα (Α στη φωτό του Stoneman).
Ο μαύρος καπνός στο απότομα άνοιγμα είναι βενζίνη που δεν προλαβαίνει να καεί. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθείς. Πιθανόν να έχουν καμιά μισή/μια στροφή παραπάνω οι pilots. Το ξαναλέω μην ασχολείσαι!. Βγάλε το φιλτροκούτι, έλεγξε και τοποθέτησε σωστά όλα τα σωληνάκια, πρόσεξε τα κολάρα από τις εισαγωγές να πατήσουν καλά καθώς και το κοντό λαστιχάκι που κουμπώνει στις αναθυμιάσεις του πίσω κυλίνδρου. Για να μπει το φιλτροκούτι στη θέση είναι εύκολο και θέλει τρόπο. Τις πρώτες φορές θυμάμαι που προσπαθούσα να το βάλω κατέβαζα όλους του αγίους αλλά μετά από 3-4 φορές έγινε παιχνιδάκι και ησύχασαν και οι άγιοι. Για να είσαι σίγουρος τώρα στην αρχή άνοιξε το καπάκι από το φιλτροκούτι για να σιγουρευτείς ότι πάτησαν σωστά τα κολάρα εισαγωγής.

« Last Edit: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 04:00:17 πμ by Aerios »

john lk

• Guest
Reply #30 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 05:19:08 πμ
Παιδιά καλησπέρα.

Όπως αναφερεται και εδω:

Καλησπερα, ειχα και εγω κατι αναλογο ως εξης
κρατουσα για λιγη ωρα 5500 με 6000 στροφες και ξαφνικα επιταχυνα γρηγορα (τσεκαριζα εαν τα 8 χιλ υψος φλοτερ που ειχα ρυθμισει - αντι των 7 χιλ κανονικα - μου αφηναν αρκετο καυσιμο στο λεκανακι για επιταχινση σε ψηλες στροφες). Ημουν δικαβαλος και σε μια τετοια δοκιμη ενοιωσα ενα μικρο (1 δευτερολεπτο αν ηταν) ρεταρισμα και μετα συνεχισε να επιταχυνει. Αμεσως μετα σε κλεισιμο του γκαζιου τις ιδιες στροφες που λες η εξατμιση εσκαγε. Συν τοις αλλοις το ρελαντι επεσε στις 1000 με 1100 στροφες και επαιζε + - 100 στροφες περιπου. Ειχα βεβαια παρατηρησει οτι τις τελευταιες 2-3 μερες εκανε κατι σκασιματα στην εξατμιση αλλα υπεθετα επειδη η μηχανη ηταν σχετικα κρυα. 
Ανοιγω καρμπυρατερ και ρυθμιζω στα 7 χιλ και τα δυο φλοτερ, υποθετοντας οτι αδειαζαν απο βενζινη. Σημειωστε εδω οτι κατα φορουμ του εξωτερικου το υψος των φλοτερ ειναι απο τα καθοριστικα στο μειγμα αλλα στο ρελαντι και χαμηλες στροφες).
Ξαναβαζω μπροστα και δοκιμη, παλι τα ιδια, ασταθες ρελαντι.
Ψαχνομαι με το ρουμπινετο (εχω ΤΑ 600 "98) και βγαζω το μικρο σωληνακι υποπιεσης απο τον κυλινδρο και ρουφω, ρουφαγα μπουρμπουλιθριστο αερα!!!, κανονικα επρεπε να κανει υποπιεση στην γλωσσα μου. Ανοιγω το ρουμπινετο και η μεμβρανη της υποπιεσης ειχε ενα μικρο σκισιμο, με αποτελεσμα να ανοιγει μεν την παροχη καυσιμου, αλλα οχι πληρως. Η μεμβρανη ηταν 3 μηνων και μαλλον οταν την τοποθετησα ειχε μισοπατησει εκτος πατουρας στο σημειο που σχιστηκε, κρατουσε μεν, ειχε αρχισει να κοβεται και σχιστηκε με το αποτομα γκαζωμα (μεγαλη υποπιεση).
Αφου αλλαξα μεμβρανη με μια παλια αλλα καλη που ειχα, ξανακοιταζω και τον χρονισμο των κυλινδρων (υποπιεσεως) και ηταν οκ, μηδεν διαφορα στο αλφαδολαστιχο.

Για το δικο σου θεμα τωρα....μοιαζει καπως με το δικο μου, να πω τα εξης (ας με διορθωσει καποιος εαν πω κατι λαθος)

-  τα σκασιματα υποδεικνυουν φτωχο μειγμα εκεινη την στιγμη
-  ο δισταγμος στις 6500 στροφες υπο επιταχυνση παλι δειχνοει φτωχο μειγμα (διακοπη σπινθιρα στα μπουζι θα ηταν σαν να σβηνει το μοτερ, οχι να δισταζει)

Υποθετω οτι καποιο απο τα παρακατω παει στραβα

-  λαθος ρυθμιση υψους φλοτερ (αμφιβαλλω να ειναι αυτο, εκτος εαν εχουν γινει εργασιες στα καρμπυρατερ)
-  βουλωμενο/α ζιγκλερ υψηλων στροφων (ειναι αυτο που δεν αφαιρειται, ισως ειναι πιθανη αιτια, αλλα δεν δικειολογει τα σκασιματα, μονο τον δισταγμο δικαιολογει)
-  σχισμενη μεμβρανη υποπιεσης στο ρουμπινετο (δικαιολογει τον δισταγμο και τα σκασιματα γιατι απο εκει τραβα αερα ο κυλινδρος και φτωχαινει το μειγμα του). Τσεκαρισε την οπως εκανα εγω, ειναι ευκολο.
-  ρυθμιση pilot screws (δεν νομιζω οτι ειναι αυτο, κακη ρυθμιση - φτωχο μειγμα δικαιολογει τα σκασιματα αλλα οχι τον δισταγμο, στις υψηλες στροφες δεν παιζουν ιδιαιτερο ρολο)
-  σκαλωμα σλαιντ η / και σχισιμο στην μεβμβανη του (πιθανον να ειναι αυτο, δικαιολογει και τα δυο συμπτωματα)
-  δεν νομιζω οτι τα 2 σωληνακια με το πλαστικο Τ ειναι η αιτια (εαν ειναι καλα ταπωμενα ισως, αλλα με τσακισμα μονο αμφιβαλω)

Ελπιζω να βοηθησα και οχι να εκανα τα πραγματα πιο μπερδεμενα!!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 05:33:51 πμ
Καλά εδώ ό άνθρωπος έχει κρυολόγημα κι εσύ το λες να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς? Χαλάρωσε!  ;D
Ας δει πρώτα τα σωληνάκι και μετά πάει παραμέσα αν χρειαστεί που δε θα χρειαστεί δηλδή.
Αφού το μηχανάκι του δούλευε ρολόι πρι ανοίξει το φιλτροκούτι,

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #32 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 05:42:33 πμ
Καλησπερα, ειχα και εγω κατι αναλογο ως εξης
κρατουσα για λιγη ωρα 5500 με 6000 στροφες και ξαφνικα επιταχυνα γρηγορα ..... και σε μια τετοια δοκιμη ενοιωσα ενα μικρο (1 δευτερολεπτο αν ηταν) ρεταρισμα και μετα συνεχισε να επιταχυνει. Αμεσως μετα σε κλεισιμο του γκαζιου τις ιδιες στροφες που λες η εξατμιση εσκαγε. Συν τοις αλλοις το ρελαντι επεσε στις 1000 με 1100 στροφες και επαιζε + - 100 στροφες περιπου. 

Αυτα ειναι τα προβλήματα όντως, εκτός απο το ρελαντι....

Για το δικο σου θεμα τωρα....μοιαζει καπως με το δικο μου, να πω τα εξης (ας με διορθωσει καποιος εαν πω κατι λαθος)

-  τα σκασιματα υποδεικνυουν φτωχο μειγμα εκεινη την στιγμη
-  ο δισταγμος στις 6500 στροφες υπο επιταχυνση παλι δειχνοει φτωχο μειγμα (διακοπη σπινθιρα στα μπουζι θα ηταν σαν να σβηνει το μοτερ, οχι να δισταζει)

Υποθετω οτι καποιο απο τα παρακατω παει στραβα

-  λαθος ρυθμιση υψους φλοτερ (αμφιβαλλω να ειναι αυτο, εκτος εαν εχουν γινει εργασιες στα καρμπυρατερ)
-  βουλωμενο/α ζιγκλερ υψηλων στροφων (ειναι αυτο που δεν αφαιρειται, ισως ειναι πιθανη αιτια, αλλα δεν δικειολογει τα σκασιματα, μονο τον δισταγμο δικαιολογει)
-  σχισμενη μεμβρανη υποπιεσης στο ρουμπινετο (δικαιολογει τον δισταγμο και τα σκασιματα γιατι απο εκει τραβα αερα ο κυλινδρος και φτωχαινει το μειγμα του). Τσεκαρισε την οπως εκανα εγω, ειναι ευκολο.
-  ρυθμιση pilot screws (δεν νομιζω οτι ειναι αυτο, κακη ρυθμιση - φτωχο μειγμα δικαιολογει τα σκασιματα αλλα οχι τον δισταγμο, στις υψηλες στροφες δεν παιζουν ιδιαιτερο ρολο)
-  σκαλωμα σλαιντ η / και σχισιμο στην μεβμβανη του (πιθανον να ειναι αυτο, δικαιολογει και τα δυο συμπτωματα)
-  δεν νομιζω οτι τα 2 σωληνακια με το πλαστικο Τ ειναι η αιτια (εαν ειναι καλα ταπωμενα ισως, αλλα με τσακισμα μονο αμφιβαλω)

Ελπιζω να βοηθησα και οχι να εκανα τα πραγματα πιο μπερδεμενα!! 

Aν ειναι να κανω όλα τα παραπάνω... καλυτερα να παω να δωσω Πανελλήνιες μαζί με την κόρη μου. :2hysterical: :2hysterical:
Θα το ξαναλύσω και βλέπουμε, αν και νομιζω οτι στα σωληνακια ειναι το προβλημα. Αν οντως δεν καταφερω τιποτα θα παει στον "γιατρό".

Είπαμε να κανω τον μάστορα, αλλα μερι εκει που με παιρνει.

Ευχαριστω παντως.

john lk

• Guest
Reply #33 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 05:46:43 πμ
Δεν εχεις αδικο αεριε..., τα παραειπα ισως!! Φυσικα να δει το σωληνακι!!
Παντως απο το δικο μου παθημα με την μεμβρανη του ρουμπινετου, μου φαινεται οτι και αυτο μπορει να ειναι πιθανο αιτιο και πολυ ευκολα ανιχνευσιμο.
Βεβαια τα ρουμπινετα των 600 και 650 δεν ειναι ακριβως τα ιδια, αλλα ο τροπος λειτουργια τους με υποπιεση ειναι πανομοιοτυπος.

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #34 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 06:09:53 πμ
Καλά εδώ ό άνθρωπος έχει κρυολόγημα κι εσύ το λες να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς? Χαλάρωσε!  ;D
Ας δει πρώτα τα σωληνάκι και μετά πάει παραμέσα αν χρειαστεί που δε θα χρειαστεί δηλδή.
Αφού το μηχανάκι του δούλευε ρολόι πρι ανοίξει το φιλτροκούτι,

:2hysterical: :2hysterical: Ωρε μου μου ηρθε εγκεφαλικό !!!σου λέω :2hysterical: :2hysterical:

Λοιπον παιδια πριν ειχα κατεβει και ανοιξα την ταπα του ρεζερβουρ για τον αερα, αλλα τιποτα.

Λογικα στο φιλτροκουτι ειναι η "ζημιά" όπως λέτε, Νικόλα και Aerios.
Αυτο με ταλαιπωρησε πολυ μεχρί να μπει (όπως μπηκε τελικα).

Ρελαντι στις 1200-1300 ειχα, απλα μετα πειραγματα μου εμεινε το τελευταιο που εβαλα :goofy:

Στην αναπνοή απο τα διαφράγματα που λέτε, εβρισκε συνεχεια ο πάνω θόλος του φιλτροκουτιού και δεν εμπαινε με τιποτα. Δεν εχεις και "χερι " εκει μεσα, γαμω το κερατό μου  :eusa_naughty:(πιπερι στο στομα μου)
Τα εσπρωχνε προς τα κατω για να κουμπωσει στην διπλα εισαγωγή αλλα τιποτα.  Τα αλοιψα  με λίγη βαζελινη για να μαλακώσουν λιγο και να γλυστρισουν και ετσι νομισω οτι μπηκε. Αλλα μαλλον... :eusa_naughty:

Θα την λύσω παλι αυριο και ελπιζω να τα καταφέρω, αν δεν εκανα καμμια μακακια. :goofy:

Α, Νικολα, εβγαλα το πισω δεξι μπουζι που ειναι ευκολα και ρε φιλε, το κατω σημειο στην ακιδα ηταν καταμαυρο. Πνιγμενο στον καπνο και το χαρτι που το ψυλοκαθαρισα εγινε καταμαυρο...
Λές να θελω καινουργια?

Αυτα προς το παρόν, αυριο τα νεώτερα.

Ευχαριστω για το ενδιαφέρον σας. :eusa_clap: 

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #35 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 06:16:05 πμ
Δεν εχεις αδικο αεριε..., τα παραειπα ισως!! Φυσικα να δει το σωληνακι!!
Παντως απο το δικο μου παθημα με την μεμβρανη του ρουμπινετου, μου φαινεται οτι και αυτο μπορει να ειναι πιθανο αιτιο και πολυ ευκολα ανιχνευσιμο.
Βεβαια τα ρουμπινετα των 600 και 650 δεν ειναι ακριβως τα ιδια, αλλα ο τροπος λειτουργια τους με υποπιεση ειναι πανομοιοτυπος.

Δεν υπαρχει προβλημα Γιάννη (john lk).
Εσυ καλα τα ειπες, απλα εγώ ειμαι ακομα στο επίπεδο "παιδι για όλες της δουλειες στο μαγαζι"...και "ε κατεχω πολυ πράμα" που λένε και οι φίλοι μας οι κρητικοί. :2hysterical: :2hysterical:

john lk

• Guest
Reply #36 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 06:38:31 πμ
Δεν υπαρχει προβλημα Γιάννη (john lk).
Εσυ καλα τα ειπες, απλα εγώ ειμαι ακομα στο επίπεδο "παιδι για όλες της δουλειες στο μαγαζι"...και "ε κατεχω πολυ πράμα" που λένε και οι φίλοι μας οι κρητικοί. :2hysterical: :2hysterical:

μην ανυσηχεις φιλε dimXLV650, δεν περαιξηγω καθολου!!!
Αν και προσφατα αρχισα να λυνω / δενω την ΤΑ μου, ασχολουμαι με αυτοκινητα κλπ απο τοτε που ειμουν φοιτητης στην Αγγλια, τοτε να δεις με τι σαραβαλα κυκλοφορουσαμε!!, επομενως και επρεπε καθε λιγο να τα συμμαζευουμε και θελοντας και μη μαθαμε (αυτο πανω απο 30 χρονια πριν!!!). Τα μαστορεματα και το διαβασμα τεχνικων θεματων γινεται τροπος αντιμετωπισης θεματων και σκεψης...
Οταν μετα απο σπουδες / στρατο γυρισα στην Αγγλια, ειχα σαν χομπυ τα φτιαξιματα και τους αγωνες αυτοκινητων, κυριως σαν μηχανικος....σχεδον αγνωστα πραγματα αυτα εδω στη Ελλαδα εκεινα τα χρονια
Παντως (αν και δεν περιμενω να ειναι κατι σοβαρο στο δικο σου θεμα), θεωρησα καλο να τα γραψω ολα η σχεδον ολα, με παραβολη των σκεψεων μου για το καθενα πιθανο αιτιο....ναι πονοκεφαλος ισως, κρατα αυτα που θελεις, και τα υπολοιπα βαλτα στο πισω μερος του μυαλου σου και αχρειαστα να'ναι.

Φιλικα, Γιαννης

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #37 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 07:03:32 πμ
μην ανυσηχεις φιλε dimXLV650, δεν περαιξηγω καθολου!!!
Αν και προσφατα αρχισα να λυνω / δενω την ΤΑ μου............ θεωρησα καλο να τα γραψω ολα η σχεδον ολα, με παραβολη των σκεψεων μου για το καθενα πιθανο αιτιο....ναι πονοκεφαλος ισως, κρατα αυτα που θελεις, και τα υπολοιπα βαλτα στο πισω μερος του μυαλου σου και αχρειαστα να'ναι.

Φιλικα, Γιαννης 

Aκριβώς Γι'αννη, ακριβώς αυτο κανω.

Δεν ειμαι απο τους τυπους που παρεξηγηγούν ευκολα. Ιδίως ατομα που απλοχερα δινουν τις "γνωσεις" σε "αγνωστους".

Καλή σου νύχτα.

john lk

• Guest
Reply #38 on: Δευτέρα 17 Φεβρουάριος 2014, 07:07:59 πμ
 καλο :sleeping: :sleeping: :sleeping:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Τρίτη 18 Φεβρουάριος 2014, 02:45:31 πμ
Στην αναπνοή απο τα διαφράγματα που λέτε, εβρισκε συνεχεια ο πάνω θόλος του φιλτροκουτιού και δεν εμπαινε με τιποτα. Δεν εχεις και "χερι " εκει μεσα, γαμω το κερατό μου  :eusa_naughty:(πιπερι στο στομα μου)
Τα εσπρωχνε προς τα κατω για να κουμπωσει στην διπλα εισαγωγή αλλα τιποτα.  Τα αλοιψα  με λίγη βαζελινη για να μαλακώσουν λιγο και να γλυστρισουν και ετσι νομισω οτι μπηκε. Αλλα μαλλον... :eusa_naughty:

Θα την λύσω παλι αυριο και ελπιζω να τα καταφέρω, αν δεν εκανα καμμια μακακια. :goofy:

Λοιπόν το φίλτροκούτι μπαίνει ως εξής, σύμφωνα με την φωτό:

α)  η C σωλήνα

β) η Α

γ) το κατεβάζεις ώστε να μπεί η Β ,

και ο λαιμός του εμπρός καρμπ.

δ) πριν βιδώσεις οτιδήποτε, πάς αριστερά και περνάς τα δάχτυλά σου, ανάμεσα σκελετό και φιλτροκούτι και τραβάς τα σωληνάκια αυτά πρός τα επάνω και πίσω ωστε να προσπεράσουν τον ελαστικό λαιμό του πίσω κυλίνδρου.
Μετά πατάς να κουμπώσει και ο λαιμός του πίσω κυλίνδρου και βιδώνεις τα κολάρα.

... εβγαλα το  πισω δεξι μπουζι που ειναι ευκολα και ρε φιλε, το κατω σημειο στην ακιδα ηταν καταμαυρο. Πνιγμενο στον καπνο και το χαρτι που το ψυλοκαθαρισα εγινε καταμαυρο...
Λές να θελω καινουργια?

Εύκολα είναι το εμπρός δεξί και το πίσω αριστερό . Δεξί και αριστερό στο μηχανάκι εγώ θεωρώ όπως τα βλέπεις οταν είσαι επάνω στο μηχανάκι και όχι όπως το κοιτάς απο εμπρός. Πρόσεξέ το αυτό για να μην μπερδευόμαστε στις οδηγίες.  ;D ;D

Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα τα έχεις επάνω ωστε να σου πώ αν θέλουν αλλαγή.

Ετσι ήταν τα δικά μου

οταν είχα πρόβλημα με την βελόνα. Και σε εσένα  απλά κάτι παίζει με το μίγμα σου στις υψηλές στροφές που ευθύνεται η βελόνα.

Οπότε όπως πολύ σωστά είπε ο Θανάσης , αφού στο παρουσίασε μετα την τοποθετηση του φίλτρου κάτι έχεις κάνει εκεί.

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #40 on: Τρίτη 18 Φεβρουάριος 2014, 07:03:03 πμ
Λοιπόν το φίλτροκούτι μπαίνει ως εξής, σύμφωνα με την φωτό:

Ευχαριστώ για τις οδηγιες αλλα δεν με προλαβες  :2hysterical: :2hysterical: το έβαλα το μεσημερι.

Καταφερα τελικα και το εβαλα αλλα με αντιθετη φορά  C+Α+Β και σημερα μου φανηκε πιο ευκολο, η επαναληψη βλέπεις...
Το προβλημα μου, ήταν στο ανοιγμα εισαγωγης που ειναι διπλα και αριστερα στο B της πανω φωτο σου.
Βγαζοντας το φιλτροκουτι εμεινε στην εισαγωγη ολος αυτος ο πλαστικός λαιμος και εγω ουτε που το προσεξα. Λεω μαλλον επανω πρεπει να ειναι αυτος γιατι βγηκε πολυ ευκολα το φιλτρο κουτι, χωρις δυναμη.
Σημερα το περασα πανω στο κουτι το καθαρισα και κουμπωσε ομορφα.

Εύκολα είναι το εμπρός δεξί και το πίσω αριστερό . Δεξί και αριστερό στο μηχανάκι εγώ θεωρώ όπως τα βλέπεις οταν είσαι επάνω στο μηχανάκι και όχι όπως το κοιτάς απο εμπρός. Πρόσεξέ το αυτό για να μην μπερδευόμαστε στις οδηγίες.  ;D ;D

Πολυ σωστα λαθος δικό μου, το  πίσω αριστερό ήθελα να πώ.

Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα τα έχεις επάνω ωστε να σου πώ αν θέλουν αλλαγή.

Ετσι ήταν τα δικά μου

Η μαυριλα στο μπουζι ηταν πολυ λιγότερο απο αυτο που δειχνεις και δεν ηταν στα παλια αλλα στο νεο μπουζι μετα απο την βολτα μετα μπερδεματα και τα σκασιματα που έλεγα.
Τα παλια ηταν πολυ καλυτερα.
Σήμερα παντως αφου ξαναέλυσα το φιλτρο καθησα και καθαρισα τα νεα μπουζι που ειχα βαλει εχθες. Ηταν ολα μαυρα  αλλα επιφανειακα, με λιγο ψιλο γυαλοχαρτο και καλο σκουπισμα καθαρισαν.

οταν είχα πρόβλημα με την βελόνα. Και σε εσένα  απλά κάτι παίζει με το μίγμα σου στις υψηλές στροφές που ευθύνεται η βελόνα.

Οπότε όπως πολύ σωστά είπε ο Θανάσης , αφού στο παρουσίασε μετα την τοποθετηση του φίλτρου κάτι έχεις κάνει εκεί.

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #41 on: Τρίτη 18 Φεβρουάριος 2014, 08:09:25 πμ
Λοιπον για να μην μπερδευτουμε με παραθεση στην παραθεση συνοψιζω.

Το προβλημα ηταν στο λαιμο της εισαγωγης που ειναι στι κεντρο του κουτιου (φιλτρου).Ειχε μεινει επανω στην εισαγωγη και φυσικα δεν εφαρμοζε σωστα.
Σημερα που το εβαλα στο κουτι και κατοπιν το εσφιξα με τον σφικτηρα στην εισαγωγη ηταν σωστα.
 Στην βολτα που εκανα δουλευε ομορφα σε όλη το φασμα των στροφων με όλες τις ταχυτητες χωρις να μπερδευεται και χωρις στα μπαμ και μπουμ τα χθεσινά.
Η δοκιμη εγινε το μεσημερι.

Το απογευμα όμως που χρειαστηκε να πεταχτω καπου και το "πατησα" παρατηρησα παλι ενα μικρο σκασιμο γυρω στις 3000-3500 στροφες. Καμμια σχεση με τα χθεσινα όμως.....

Eδω τωρα πρεπει να φταιει η βιδα που πειραξα εγω εθχες (που ειχα το προβλημα).
Διαβαζοντας για τα μειγματα κτλ, πειραξα την βιδα pilot όπως την λένε εδώ  http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,21434.0.html,  (αυτο ειναι στο αριστερο καμπυρατερ όπως ειμαστε καβάλα στην μηχανή) αλλα πανω στο ανχος μου χθες τα μπερδεψα και ξεχασα ποσο την γυρισα.

Ισχυει οτι την βιδωνουμε ολη και ξεβιδώνουμε 3 με 3,5 στροφες?   

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τρίτη 18 Φεβρουάριος 2014, 15:22:59 μμ
3.5 στροφές απο το τέρμα και μην ξανασχολήσαι

john lk

• Guest
Reply #43 on: Τρίτη 18 Φεβρουάριος 2014, 19:03:37 μμ
Χαιρομαι που τακτοποιηθεκε Νικο!! :eusa_dance: :eusa_dance:
κανε αυτο που λεει ο αεριος και εισαι οκ!! :thumbright: :thumbright:

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #44 on: Τρίτη 18 Φεβρουάριος 2014, 20:15:25 μμ
3.5 στροφές απο το τέρμα και μην ξανασχολήσαι

Mάλιστα !!!  :eusa_naughty:

Χαιρομαι που τακτοποιηθεκε Νικο!! :eusa_dance: :eusa_dance:

Νίκος???
Αν αναφερεσαι σ΄εμένα, Δημήτρης είμαι.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Τετάρτη 19 Φεβρουάριος 2014, 00:32:45 πμ
Δεν καθαρίζουμε μπουζί με γυαλόχαρτο.
Λίγη βενζίνη και οδοντόβουρτσα, και μετά ελέγχουμε το διάκενο μήπως και πειράχτηκε.

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #46 on: Τετάρτη 19 Φεβρουάριος 2014, 03:50:49 πμ
Δεν καθαρίζουμε μπουζί με γυαλόχαρτο.
Λίγη βενζίνη και οδοντόβουρτσα, και μετά ελέγχουμε το διάκενο μήπως και πειράχτηκε.

Με πολυ ψηλό γυαλόχαρτο Νίκο... :eusa_naughty:  Λαθος έ, δεν το ηξερα ???

Το κρατώ και αυτό. :eusa_clap:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τετάρτη 19 Φεβρουάριος 2014, 18:21:54 μμ
Με πολυ ψηλό γυαλόχαρτο Νίκο... :eusa_naughty:  Λαθος έ, δεν το ηξερα ???

Το κρατώ και αυτό. :eusa_clap: 
Aν εγινε ελαφρυ γυαλοχαρταρισμα δεν τρεχει τιποτα  :thumbright:

Μην περνεις παντα τις μετρητοις οτι γραφει ο "ψειρας" (βλ.stoneman)  :2hysterical:

Offline dimXLV650

• νέος οδηγός
  • **
Reply #48 on: Πέμπτη 20 Φεβρουάριος 2014, 04:17:44 πμ
Καλησπέρα,
Λοιπον επανερχομαι μετα και τις ρυθμισεις που εκανα στις pilot.
Εκανα τη ρυθμιση και των 2 στις 3,5 στροφες. Εδω να αναφερω οτι και οι 2 pilot ηταν στις 5,5 στροφες.
Ελπιζω να τις μςτρησα σωστα.

Στην δοκιμη με κρυα σχεδον την μηχανη δεν άκουγες τιποτα, όταν ζεσταθηκε  ειχαμε διαφορα μικρα μπαμ μπουμ. Το πηγα στις 4 στροφες και μετα απο "ξεσκισμα" ειχα μερικα σκασιματα πάλι, οχι εντονα ομως...
Εβγαλα και το ενα μπουζι να δω αν μαυρισαν, αλλα ηταν όπως το εβαλα.
Φυσικα στην νορμαλ οδηγηση (που κανω στην πολη) η μηχανη ακουγεται υπεροχα.

Τωρα μετρο συγκριση με πριν το σερβις που εκανα (λαδια,φιλτρο,μπουζι,καθαρισμα φιλτρου αερος) δεν εχω, γιατι ποτε σχεδον δεν ενεβαζα επι τουτου έτσι τις στροφες του κινητηρα (γκαζιες εως 7000-9000 στροφες).
Εμενα αυτο δεν με πειραζει, απλα επειδη εβαλα "χερι" ψαχνω να βρω αν εχω κανει καποιο λαθος.

Μηπως τελικα κατασταση του φιλτρου που εχω επανω δεν κανει την σωστη ρυθμιση?

Μου ειπαν τα παιδια εδώ σε αλλο ποστ οτι θελει αλλαγη, αλλα αν το αφησω ετσι εκτος απο τα καποια σκασιματακια (οταν το πιεζω) θα εχω αλλο προβλημα...

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Πέμπτη 20 Φεβρουάριος 2014, 04:30:26 πμ
Το φίλτρο είναι επιεικώς απαράδεκτο. Τα σακσίματα είναι ένα γνώρισμα του ΤΑ. Δε τα αποφεύγεις γιατί απλά έχει Carbs. To φίλτρο και δη το ΚΝ μπορεί να τα ενισχύει. Μη ξεπερνάς τις 3 3/4 στροφές έξω τα pilots γιατί θα καταναλώνεις άσκοπα βενζίνη. Άλλαξε φίλτρο και βάλτες στις 3 1/2 - 3 3/4.