Hellas Transalp Forum

Διακοπές στην περιοχή των 6500 στροφών

jsiaper · 55726

Offline jsiaper

• νέος οδηγός
  • **
Reply #75 on: Κυριακή 13 Απρίλιος 2014, 18:43:58 μμ
Περασε καιρος και το ειχα αφησει λιγο το θεμα λογω ελειψης χρονου αλλα χτες ειχαμε αλλα , οποτε αναποφευκτη η ενχειρηση του ασθενους.

προσπαθω να ανεβασω φωτο..

[/URL] [/img]
« Last Edit: Κυριακή 13 Απρίλιος 2014, 18:49:04 μμ by jsiaper »

Offline jsiaper

• νέος οδηγός
  • **
Reply #76 on: Κυριακή 13 Απρίλιος 2014, 18:58:47 μμ
Ας πουμε οτι τα καταφερα..

και ας τα παρουμε απο την αρχη

Παρατηρησα οτι πανω στο μοτερ υπηρχαν πιτσιλιες απο παραφλου, αρα καπου εχανε και μονη λυση ,το λύσιμο   ;D

Στο φιλτροκουτι φαινεται αυτο που σας ελεγα , δηλαδη οτι ειναι τσακισμενο αυτο που συνδεεται με τις αναθυμιασεις (νομιζω) φωτο 2, και στην φωτο 3 βρεθηκε η αιτια που χανει παραφλου. Ναι αυτο το σωληνακι ειχε σαπισει χαρη στον προηγουμενο ιδιοκτητη ο οποιος δεν ξερω και γω για ποσα χρονια θεωρησε καλο να ριχνει νερο στο κυκλωμα ψυξης...

Και αφου φτασαμε ως εδω ευκαιρια για τσεκαρισμα και καθαρισμο καρμπς και επιτελους να δουμε πως θα τα ρυθμισουμε σωστα. Η φουσκα του πισω μια χαρα.  Καπου εδω τα παρατησαμε οποτε συνεχιζεται αφου παρω το ανταλλακτικο σωληνακι.

Offline jsiaper

• νέος οδηγός
  • **
Reply #77 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2014, 07:01:50 πμ
Σήμερα εψαξα την μιση Αθηνα για το ανταλλακτικο σωληνακι με κωδικο 19512ΜΒΑ000 αλλα τπτ... το ταχυτερο σε 10 μερες μου ειπανε κατοπιν παραγγελιας. Σε 1 μαγαζι με μεταχειρισμενα μου εδωσε απο το 600 και μου ειπε οτι θα κανω δουλεια αλλα το φοβαμαι να το βαλω γιατι ειναι αλλης διατομης και πρεπει να κανω πατεντα. 
Γνωριζεται καποιο μαγαζι ,που μπορω να ψαξω για μεταχειρισμενο;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #78 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2014, 16:21:50 μμ
Σήμερα εψαξα την μιση Αθηνα για το ανταλλακτικο σωληνακι με κωδικο 19512ΜΒΑ000 αλλα τπτ... το ταχυτερο σε 10 μερες μου ειπανε κατοπιν παραγγελιας. Σε 1 μαγαζι με μεταχειρισμενα μου εδωσε απο το 600 και μου ειπε οτι θα κανω δουλεια αλλα το φοβαμαι να το βαλω γιατι ειναι αλλης διατομης και πρεπει να κανω πατεντα. 
Γνωριζεται καποιο μαγαζι ,που μπορω να ψαξω για μεταχειρισμενο;

ριξε μια ματια εδω και πιασε το τηλεφωνο ..
http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,9342.0.html

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #79 on: Τετάρτη 16 Απρίλιος 2014, 17:53:29 μμ
α)  Πήρες τηλέφωνο στον Σαρακάτση?

β) Δοκίμασε και εδώ : http://www.motosp.gr/part.php?sc=%20157%206%20&partcat=WATER%20PIPE&model=XL650V%20%28ED%29%20TransAlp&id=252358&partno=19512-MBA-000&year=2003

γ) και εδώ  http://www.motopissaris.gr/search.php

Εξωτερικό δεν λέει, είναι ακριβότερο  http://www.davidsilverspares.co.uk/parts/by-part-number/hpart_19512MBA000/

Και κάτι ακόμα , αν το μηχανάκι το έχεις ανάγκη μην εμπιστεύεσαι τον χρόνο παραδωσης που σου λένε για παραγγελία εξωτερικού συνήθως είναι κατα πολύ μεγαλύτερος.
Μόνο ο Αγγλος (συνήθως, οχι πάντα) εγγυάται παραδωση σε μια βδομάδα.

Και φυσικά αλλαγή και το oring, μην ξεχνιόμαστε  ;D

Offline jsiaper

• νέος οδηγός
  • **
Reply #80 on: Πέμπτη 17 Απρίλιος 2014, 01:28:02 πμ
Παλτακ ευχαριστω πολυ . Εκανα δουλεια με τον πρωτο που ειναι και πολυ κοντα στο σπιτι μου(Μεταφερθηκε Λεοντιου 18 Ιλιον).Πηρα και  το μπροστινο σωληνακι γιατι σιγουρα θα θελει και αυτο αλλαγη.. Τσαμπα κοπος ολη μερα χτες με το αυτοκινητο που γυρναγα ;)

Stoneman φυσικα πηρα και τα ο ring καινουργια και παω να πιασω δουλεια.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #81 on: Πέμπτη 17 Απρίλιος 2014, 01:34:36 πμ
Παλτακ ευχαριστω πολυ . Εκανα δουλεια με τον πρωτο που ειναι και πολυ κοντα στο σπιτι μου(Μεταφερθηκε Λεοντιου 18 Ιλιον).Πηρα και  το μπροστινο σωληνακι γιατι σιγουρα θα θελει και αυτο αλλαγη.. Τσαμπα κοπος ολη μερα χτες με το αυτοκινητο που γυρναγα ;)

;D ;D

Offline jsiaper

• νέος οδηγός
  • **
Reply #82 on: Πέμπτη 17 Απρίλιος 2014, 05:46:48 πμ
Τελος καλο , ολα καλα και το ΤΑ πηρε παλι μπροστα  μετα απο τοσες μερες και ακουστηκε ο γλυκος ηχος.  Η βελονα των στροφων παιζει λιγο πανω κατω στο ρελαντι και απο οτι καταλαβα πρεπει να το ρυθμισει <γιατρος>  για ειναι ολα τελεια. Με επιασε η βροχη και δεν προλαβα να παω βολτα να το δω λιγο καλυτερα και αν μετα απο το καθαρισμα των καρμπς(τα οποια δεν ηταν και τοσο χαλια) υπαχουν αυτες οι διακοπες.

Να προσθεσω οτι οι βιδες του αερα ηταν στις 2.5 στροφες η μια και 4 η αλλη και τις εβαλα και τις δυο στις 3,5.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #83 on: Παρασκευή 18 Απρίλιος 2014, 03:46:11 πμ
Εκεί τις έχω και εγώ, αλλά πιστεύω οτι θέλει 3 1/4 , στις 3 στροφές που είναι και εργοστασιακή ρύθμιση το ρελαντί μου δεν είναι σταθερόι, μετα τις 3 1/4 εως τις 3 1/2 σταθεροποιείται.

Συγχρονισμό έχεις κανει? Κρίμα να το έδεσες δίχως να τα συγχρονίσεις. Διπλός κόπος.
Φτιάξε μόνος σου ενα σύστημα με σωλήνες Φ4 και συγχρόνισέ το.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #84 on: Παρασκευή 18 Απρίλιος 2014, 03:56:03 πμ
... και τις εβαλα και τις δυο στις 3,5.

Εκεί να τις αφήσεις και να μην ασχοληθείς ΠΟΤΕ ξανά! ;)

Offline jsiaper

• νέος οδηγός
  • **
Reply #85 on: Τετάρτη 07 Μάιος 2014, 23:45:10 μμ
Συνχρονισμό δεν εκανα ακομα, γιατι εχω αφησει στη μεση την κατασκευη με το σωληνακι

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,14833.25.html

Το λυσιμο της ΤΑ εχει γινει παιχνιδακι πια   ;D και τωρα ψαχνω και μια πατεντα να φτιαξω αυτα τα <<τσουτσουνια>> που κουμπωνουν τα φτερα
με το ντεποζιτο καθως ενα μονο εχει επιζησει .Εχω σκεφτει να βαλω μια μικρη βιδα και μετα να την καλυψω με καποιο υλικο οπως αυτο που μπαλωνουν τις βαρκες , η κατι παρομοιο.

Απο ολη αυτη την ασχολια με τη μηχανη εχω βγαλει συμπερασμα οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες ΤΑ δεν κανουν σωστη συντηρηση νομιζοντας
οτι εχουν ενα αθανατο μηχανακι.... και οι μαστορες - μηχανικοι τσαμπα τα λεφτα που περνουν... απο κανεναν δεν εχω μεινει ευχαριστημενος..
(οκ μπορει να ειμαι λιγο περιεργος ;) αλλα ετσι ειναι)

ΥΓ  το ΤΑ μετα το καθαρισμα καρμπς και τη ρυθμιση του αερα ξαναενιωσε και εχει γινει πιο σπιρτοζικο.

Αυτα προς το παρον θα επανελθω με νεα οταν βρω χρονο

Offline tasma

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #86 on: Δευτέρα 17 Οκτώβριος 2016, 22:10:50 μμ

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αντικατέστησα το μικρό σωληνάκι απο την αναπνοή (λογίκα ήταν καιρό έτσι απλά δεν το πήρα χαμπάρι) και όλα λειτουργούν όπως πρέπει

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #87 on: Τρίτη 18 Οκτώβριος 2016, 00:01:50 πμ
Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα,

Δλδ? είχες ''Διακοπές στην περιοχή των 6500 στροφών''  ?

αντικατέστησα το μικρό σωληνάκι απο την αναπνοή (λογίκα ήταν καιρό έτσι απλά δεν το πήρα χαμπάρι) και όλα λειτουργούν όπως πρέπει

Αυτό  που έδειχνα εγώ στην φωτό κ δείχνεις κ εσύ είναι ο σωλήνας που απο το μικρό υποφίλτρο που βρίσκεται στο πίσω μερος απο το φιλτροκούτι πάει στην αναπνοή των μεμβρανών των σλαιντ.

θες να πείς οτι αυτός είχε τρυπήσει η είχε τσακίσει?

Offline tasma

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #88 on: Τρίτη 18 Οκτώβριος 2016, 03:04:09 πμ
Δλδ? είχες ''Διακοπές στην περιοχή των 6500 στροφών''  ?

Αυτό  που έδειχνα εγώ στην φωτό κ δείχνεις κ εσύ είναι ο σωλήνας που απο το μικρό υποφίλτρο που βρίσκεται στο πίσω μερος απο το φιλτροκούτι πάει στην αναπνοή των μεμβρανών των σλαιντ.

θες να πείς οτι αυτός είχε τρυπήσει η είχε τσακίσει?
Ναι ειχα διακοπές στις 6500 ο σωλήνας ειχε τσακίσει , στην αρχή διακοπές έκανε αραιά και που μέχρι που έγιναν μόνιμες. Αντικαταστση και ολα καλά

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #89 on: Τρίτη 18 Οκτώβριος 2016, 22:22:20 μμ
Οσο καιρό είχες το πρόβλημα παρατήρησες κάποια αλλαγή στο ρελαντί?

Offline tasma

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #90 on: Τετάρτη 26 Οκτώβριος 2016, 21:46:12 μμ
Οσο καιρό είχες το πρόβλημα παρατήρησες κάποια αλλαγή στο ρελαντί?

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Όχι εκτός από ένα πολύ μικρό παίξιμο στην περιοχή των 1300 στροφών τίποτα το ιδιαίτερο κάποια ψιλοσκασίματα στην εξάτμιση όμως τα είχα, πράγμα το οποίο έφτιαξε (εν μέρη γιατί έβαλα και ένα φίλτρο Κ&Ν χωρίς να πειράξω τα μείγματα που μάλλον δεν χρειάζεται διότι δεν είναι τίποτα τραγικό, ίσα ίσα που μην σου πω ότι μου αρέσει)
« Last Edit: Τετάρτη 26 Οκτώβριος 2016, 21:47:44 μμ by tasma »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #91 on: Πέμπτη 27 Οκτώβριος 2016, 20:32:35 μμ
Δεν ξέρω αν κ κατά πόσο αυτό το φίλτρο κ οι σωλήνες του επηρεάζουν το ρελαντί.
Δεν βρίσκω να σχετίζονται , αλλά απο επικοινωνία που έχω με ένα Ισπανό σε σχετικό φόρουμ επιμένει οτι με την αλλαγη αυτού του υποφιλτρου σταθεροποιήθηκε το ρελαντι στο μηχανάκι του.
Εγω το έχω αλλάξει αλλά δεν είδα κάποια διαφορά.

Offline tasma

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #92 on: Πέμπτη 27 Οκτώβριος 2016, 21:13:32 μμ
Δεν ξέρω αν κ κατά πόσο αυτό το φίλτρο κ οι σωλήνες του επηρεάζουν το ρελαντί.
Δεν βρίσκω να σχετίζονται , αλλά απο επικοινωνία που έχω με ένα Ισπανό σε σχετικό φόρουμ επιμένει οτι με την αλλαγη αυτού του υποφιλτρου σταθεροποιήθηκε το ρελαντι στο μηχανάκι του.
Εγω το έχω αλλάξει αλλά δεν είδα κάποια διαφορά.

Το ψιλοπαίξιμο που γράφω ποιο πάνω το κάνει και μετά την αλλάγη του μικρού σωληνακίου οπότε δεν νομίζω και εγώ να σχετίζεται