Hellas Transalp Forum

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΨΙΜΟ ΜΠΟΤΑΣ ΠΗΡΟΥΝΙΟΥ?

jimmys21 · 11122

Offline jimmys21

• νέος οδηγός
  • **
on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 01:22:53 πμ
Συνάδελφοι καλησπέρα,

Τι προτείνειτε για τις μπότες στο πηρούνι?Καθαρισμό(και εαν ναι με ποιον τρόπο) ή τρίψιμο και βάψιμο?Να σημειώσω ότι οι μπότες δεν έχουν γρατζουνιές απλά έχουν χάσει την λάμψη τους και είναι σαν ψωριασμένες(ξέρετε τι εννοώ).

Σς ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #1 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:01:31 πμ
Συνάδελφοι καλησπέρα,

Τι προτείνειτε για τις μπότες στο πηρούνι?Καθαρισμό(και εαν ναι με ποιον τρόπο) ή τρίψιμο και βάψιμο?Να σημειώσω ότι οι μπότες δεν έχουν γρατζουνιές απλά έχουν χάσει την λάμψη τους και είναι σαν ψωριασμένες(ξέρετε τι εννοώ).

Σς ευχαριστώ εκ των προτέρων.

καλησπερα... επειδη εχω το ιδιο προβλημα εγω σκεφτομαι να κανω το εξης... τριψημο με γυαλοχαρτο πολυ ψιλο,περασμα ασταρι κ βαψιμο με χρωμα αλουμινιου... τωρα... πιστευω να κανω δουλεια... ασχετο... ειματε κ στην ιδια κατηγορια στο ποδοσφαιρο βλεπω...

xlv 650

Offline jimmys21

• νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:27:41 πμ
καλησπερα... επειδη εχω το ιδιο προβλημα εγω σκεφτομαι να κανω το εξης... τριψημο με γυαλοχαρτο πολυ ψιλο,περασμα ασταρι κ βαψιμο με χρωμα αλουμινιου... τωρα... πιστευω να κανω δουλεια... ασχετο... ειματε κ στην ιδια κατηγορια στο ποδοσφαιρο βλεπω...
αεκάρα συναδελφε?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:37:35 πμ
Και οι δικές μου μπότες έχουν σημάδια απο πέτρες, αλλά οταν τις εβγαλα για να αλλάξω λάδια φοβήθηκα να τις πειράξω. Αν το αλουμίνιο δεν προστατευθεί σωστά και ψωριάσει δεν σταματάει εύκολα η φθορά του.

Ισως οταν τις ξαναβγάλω να τις πάω για μάτ επιχρωμίωση αν και μόνον αν μου εγγυηθούν 100% επιτυχία.

Υπάρχει μια μέθοδος γυαλίσματος αλουμινίου με βούρτσα και ενα ειδικό σαπούνι για αλουμίνια.
Την εχω διαβάσει σε διπλανό φόρουμ αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω λινκ η να την μεταφέρω εδώ αναφέροντας πηγή.

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #4 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:41:38 πμ
αεκάρα συναδελφε?

Ιωνικαρα φιλε!!!!

xlv 650

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #5 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:43:48 πμ
Αν έχετε τίποτα μπότες με σπιρούνια γυαλίστε τις. ;D Αυτές από το ΤΑ αφήστε τις όπως είναι, γερασμένες, δεν είναι κακό.. ;)

Offline jimmys21

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:46:04 πμ
Και οι δικές μου μπότες έχουν σημάδια απο πέτρες, αλλά οταν τις εβγαλα για να αλλάξω λάδια φοβήθηκα να τις πειράξω. Αν το αλουμίνιο δεν προστατευθεί σωστά και ψωριάσει δεν σταματάει εύκολα η φθορά του.

Ισως οταν τις ξαναβγάλω να τις πάω για μάτ επιχρωμίωση αν και μόνον αν μου εγγυηθούν 100% επιτυχία.

Υπάρχει μια μέθοδος γυαλίσματος αλουμινίου με βούρτσα και ενα ειδικό σαπούνι για αλουμίνια.
Την εχω διαβάσει σε διπλανό φόρουμ αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω λινκ η να την μεταφέρω εδώ αναφέροντας πηγή.

το έχω δοκιμάσει αυτό αλλά δυστυχώς δεν κάνει τίποτα φίλε μου

Offline jimmys21

• νέος οδηγός
  • **
Reply #7 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:46:43 πμ
Ιωνικαρα φιλε!!!!
οκ φίλε αλλά εμείς προσωρινοί ήμαστε στην κατηγορία

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #8 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:48:57 πμ
οκ φίλε αλλά εμείς προσωρινοί ήμαστε στην κατηγορία
θα δειξει μαλλον εχεις δικιο αλλα κ εμεις δεν αξιζει να ειμαστε εδω για αμαρτιες διοικησεων κ παραγοντων.τελος παντων κ εμεις στοχο εχουμε να ανεβουμε πρωτοι.θα δουμε.καλη επιτυχια...

xlv 650

Offline jimmys21

• νέος οδηγός
  • **
Reply #9 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:50:29 πμ
θα δειξει μαλλον εχεις δικιο αλλα κ εμεις δεν αξιζει να ειμαστε εδω για αμαρτιες διοικησεων κ παραγοντων.τελος παντων κ εμεις στοχο εχουμε να ανεβουμε πρωτοι.θα δουμε.καλη επιτυχια...
σωστός

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:50:57 πμ
το έχω δοκιμάσει αυτό αλλά δυστυχώς δεν κάνει τίποτα φίλε μου

Την επιχρωμίωση η το γυάλισμα?

Offline jimmys21

• νέος οδηγός
  • **
Reply #11 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 02:54:03 πμ
Την επιχρωμίωση η το γυάλισμα?
το γυάλισμα με την βούρτσα και τα δυο ειδικά σαπούνια.Τα είχα πάρει απο to prakiker αλλά μάπα το καρπούζι

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 05:28:16 πμ
το γυάλισμα με την βούρτσα και τα δυο ειδικά σαπούνια.Τα είχα πάρει απο to prakiker αλλά μάπα το καρπούζι
Ειτε δεν προσπαθησες αρκετα ειτε δεν το εκανες σωστα Μπορει βεβαια να μην ειχες και τα σωστα "σαπουνια"
Αν ολα γινουν οπως πρεπει, μεχρι και καθρεφτης γινονται Το θεμα ομως με το βουρτσισμα ειναι οτι αργα ή γρηγορα ξαναθαμπωνουν και φτου και απο την αρχη τριψιμο Ασε που νομιζω οτι ειναι και λιγο κιτς το  απαστραπτον αποτελεσμα σε ον οφ μοτοσυκλετα

Η καλυτερη επιλογη για καποιον που θελει ντε και καλα να ριξει ενα φρεσκαρισμα νομιζω οτι ειναι το (σωστο) τριψιμο-ασταρωμα-βαψιμο

pan zak

• Guest
Reply #13 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 05:42:25 πμ
εγω διαφωνω στο οτι σε οn-off μηχανακι δεν ταιριαζουν οι νικελ μποτες..εγω της εχω κανει με βουρτσες κ το αποτελεσμα μου αρεσει περισοτερο απτο απλο ασημι...βεβαια για να γινει σωστη δουλεια πρεπεια να βγουν απο πανω τα καλαμια.οσο για το συχνο του γιαλυσματος καθε 1 μηνα απλα περνας με την βουρτσα κ αλοιφη..1ωρα υποθεση!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Δευτέρα 18 Νοέμβριος 2013, 05:42:40 πμ
για αυτους που δεν πανε χωμα,και το plasti dip θα εχει καλο αποτελεσμα.

Offline alexandros67

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #15 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 07:16:55 πμ
Εγώ τις έτριψα ελαφρά με 800αρι νερού και τις έβαψα με σπρέι ασημί για ζάντες το αποτέλεσμα τέλειο εργοστασιακές το ίδιο έκανα και στο ψαλίδι
Το καλό είναι ότι η μπογιά ΔΕΝ ξεβάφει φανταστείτε ότι μετά από αρκετό καιρό για να το δοκιμάσω το πέρασα με διαλυτικό νίτρου έβγαλε στην αρχή λίγο μαυρίλα αλά η μπογιά δεν έπαθε τίποτα
Το σπρέι το είχα πάρει πριν 3 χρόνια από πρεκτικερ τώρα που το ξανά έψαξα δεν το βρήκα

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 15:30:05 μμ
Εγώ τις έτριψα ελαφρά με 800αρι νερού και τις έβαψα με σπρέι ασημί για ζάντες το αποτέλεσμα τέλειο εργοστασιακές το ίδιο έκανα και στο ψαλίδι
Το καλό είναι ότι η μπογιά ΔΕΝ ξεβάφει φανταστείτε ότι μετά από αρκετό καιρό για να το δοκιμάσω το πέρασα με διαλυτικό νίτρου έβγαλε στην αρχή λίγο μαυρίλα αλά η μπογιά δεν έπαθε τίποτα
Το σπρέι το είχα πάρει πριν 3 χρόνια από πρεκτικερ τώρα που το ξανά έψαξα δεν το βρήκα

Αν μπορείς βάλε καμμιά φωτο να δούμε
μήπως και το επιχειρίσουμε κι εμείς :)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 16:50:11 μμ
...οσο για το συχνο του γιαλυσματος καθε 1 μηνα απλα περνας με την βουρτσα κ αλοιφη..1ωρα υποθεση!

Αυτό δεν το κάνω ουτε εγώ.

Οι μποτες σε ορισμένα σημεία έχουν απο το εργοστάσιο ενα προστατευτικό λουστρο. Το γιατί δεν το ξέρω.
Το θέμα είναι να μην παθαίνουν τπτ απο τα τα χαλίκια που τις χτυπάνε.