Από την αρχή είπα αυτό:
Προσωπικά πιστεύω οτι αυτά τα δύο είναι τελείως ξεχωριστά, και οτι και να κάνεις στα καρμπς δεν επηρεάζεις το στροφόμετρο η το ταχύμετρο.
διάβασα περιληπτικά τα μηνύματα και έχω να πώ τα εξής:
άρα πατινάρει ο δίσκος
ο δίσκος πατινάρει:
είτε επειδή χάλασε
είτε επειδή πειράχθηκε ο ρεγουλατόρος της ντίζας του συμπλέκτη (έχει γίνει άπειρες φορές μετά από κάποιο σέρβις) όπως προαναφέρθηκε
trelomhxmhx, καλά τα λές, σε οτι έχει να κάνει με διαφορά στις στροφές, αλλά αν ισχύει αυτό:
TO MONO POU PIPAKSE EINE H BIDES TON KAPBS POU PI8MIZOUN TO MIGMA KAI THN BIDA KATO APO TO NTEPOZITO BENTZINHS
Τότε η ο μάστορης πείραξε συμπλέκτη κάποια στιγμή που ο συμφορουμίτης δεν ηταν εκεί η κάτι αλλο παίζει.
Εγώ ασχολούμαι με τα καρμπς επειδή αυτά πείραξε και απο 19-24χλμ/λ πήγε στα 17.5χλμ/λ.
..... EIXA APO 19XILIOMETPA STO LITPO EOS KAI 24XILIOMETPA SE XALAPH BOLTA E8NIKH TO POLH ME 100XIL/OPA ME THN YDIA ODIGIKI SUBEPIFOPA 17.5XLM/LITRO MERA TOM MASTOPA TO TA EINE MODELO 1994 APO GEPMANIA TO XL600VR2
Αυτό μεταφραζόμενο σε λιτρα ανά 100χλμ μας δίνει:
στα 19χλμ/λ μέση κατανάλωση 5.25λ/100χλμ,
στα 24χλμ/λ μέση κατανάλωση 4.16λ/100χλμ, (δλδ 4.75 μέση)
στα 17,5χλμ/λ μέση κατανάλωση 5.75λ/100χλμ,
Δεν βρίσκω όμως και καμμιά τραγική διαφορά που να παραπέμπει σε περίπτωση βλάβης, είναι μια φυσιολογική κατανάλωση για ενα μηχανάκι με καρμπς 20ετίας, αφού η δική μου με απελπιστικά ηρεμη οδήγηση

καταναλώνει απο 5,3 εως 6.2λ/100.
Να μην πώ οτι ισως το μηχανάκι δούλευε ''πνιγμένο'' και στεγνό απο μίγματα με ότι δυσάρεστες συνέπειες έχει αυτό για την λίπανση του ανω μέρους του κυλίνδρου, και τώρα ηρθε στα φυσιολογικά του.