Σήμερα είπα να κάνω το τελικό στάδιο.
Αρχικά οπτική επιθεώρηση για τυχόν διαρροή: οκ, ουδέν πρόβλημα.
Έλεγχος στάθμης ψυκτικού υγρού: οκ, όλα καλά.
Επόμενο πράγμα ήταν να της φορέσω τα "ρούχα" της. (όλα καλά αλλά η τελευταία βίδα με ..μπιπ......)
Κατά τις 16:00 την βολτάρησα. (πιστεύω ότι η ατμοσφαιρική θερμοκρασία είναι η καλύτερη αυτή την ώρα).
Διαδρομή Νίκαια, Σχιστό, Σκαραμαγκάς, ΕΟ (Καβάλας), Χαϊδάρι, Νίκαια. 25 χλμ.
Το κακό ήταν ότι είχε αέρα και δεν μπόρεσα να την "τρέξω" όπως θα ήθελα.
Με ταχύτητα 100-120-130 το maximum ήταν εδώ

Σε συνθήκες πόλης με ταχύτητα που να μην ξεπερνάει τα 40 χλμ αλλά όχι μπλοκάρισμα ήταν εδώ

Έκανα ας πούμε συνθήκες μεγαλύτερης κίνησης

και το maxmum που πήγε ήταν αυτό

Αυτό έπεσε μόλις μεγάλωσε η ταχύτητα.
Κάτι που παρατήρησα στο σχήμα που έχουν τα "πλαστικά" είναι ότι οδηγούν τον αέρα στα ψυγεία, ίσως να είναι και ιδέα μου, αλλά αυτό κατάλαβα.
Δλδ . τον έβρασες? για λέγε ...
Σούπα κόντεψα να τον κάνω. Σκέφτηκα και να τον αυγοκόψω

Αυτό τώρα είναι καλό δλδ? το να λειτουργεί ο κινητήρας κρύος?
Συνήθως όταν βάζω μπροστά την αφήνω και δουλεύει πάντα 1' τουλάχιστον. Δεν θα έκανα αφαίρεση θερμοστάτη άν ήταν χειμώνας. Μου ξαναέτυχε κάτι τέτοιο σ' αυτοκίνητο και το καλοκαίρι ήταν μια χαρά. Μόλις χειμώνιασε ανέβαζε αργά θερμοκρασία και δεν είχα καλοριφέρ.
Δεν είναι τρύπα ασφαλείας αυτό Ιωάννη, αλλά μια πολύ μελετημένη δίοδος που αργά ζεσταίνει σε κάποια χαμηλότερη απο αυτή του κινητήρα θερμοκρασία το νερό στα ψυγεία ωστε οταν ανοιξει ο θερμοστάτης να αποφευχθεί το θερμικό σόκ στα μέταλα του κινητήρα.
Και απάντησέ μου επιτέλους σε αυτό : Ερώτηση: με τον κινητήρα κρύο και ζεστό έχεις κάποια διαφορά στην στάθμη του υγρού στο δοχείο διαστολής?
Είναι βασικό για την σωστή λειτουργία της τάπας του ψυγείου.
Δεν αντιλέγω, πιστευώ ότι σε μένα ίσως δούλεψε και σαν "ασφάλεια"
Δεν έχω παρατηρήσει κάποια εμφανή διαφορά στην στάθμη. Θα το ξανακοιτάξω. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την αλλάξω κι αυτή.