Τυχερός-άτυχος, πήγα για επαγγελματικό δείπνο στο Θησείο (είχαμε ξένο). Λέω από μέσα μου, "δεν βγάζεις την μπαγκαζιέρα γιατί κλέβουν και αυτή και κράνη;" και τελικά την έσωσα. Πρώτη φορά που τη βγάζω. Μου πήραν όμως από το CBFάκι μου τους καθρέπτες και τον ανεμοθώρακα της Givi που είχε.
Προσέξτε γιατί μάλλον παίρνουν ότι βρουν για στοκάρισμα. Φυσικά και δεν ξαναπηγαίνω στο τρίγωνο Μοναστηράκι-Θησείο-Ψυρρή και πέριξ με μηχανή.
Έχω ακούσει ότι "ξαλαφρώνουν" μπαγαζιέρες, και φροντίζω όποτε πηγαίνω να μην αφήνω τίποτα μέσα, με την ελπίδα ότι αν με βάλουν σημάδι θα γλυτώσω με μια κλειδαριά μόνο.
... αλλά που το είχες παρκάρει?
Δεν είχε κόσμο?
Έχω όμως την ίδια απορία. Όταν πηγαίνω φροντίζω να παρκάρω εκεί δίπλα στις άλλες μοτό πάνω στον πεζόδρομο γύρω από το σταθμό και το περίπτερο στο Θησείο, εκεί έχω δεί αρκετές φορές να κυκλοφορούν πεζοί αστυνομικοί αλλά και ΔΙΑΣ, και πιστεύω ότι υπό προυποθέσεις είναι ασφαλής. Βέβαια θα μπορούσαν να τους έγραφαν όλους όσους παρκάρουν στον πεζόδρομο (μαζί και μένα δεν διαφωνώ), αλλά στην τελική που να παρκάρει και ο άλλος?. Τις προάλλες μάλιστα είδα δύο αστυνομικούς να έχουν κάνει την μπαγαζιέρα μου τραπεζάκι με τα καφεδάκια τους πάνω,

, αλλά δεν με ένοιζε μιάς και έτσι σίγουρα κάποιος δεν θα πλησίαζε να την ανοίξει...!

Φαίνεται λειτουργούν αποτρεπτικά προς τους επίδοξους "ξαλαφρωτες" γι αυτό και προτιμώ το σημείο.
Η αλήθεια είναι ότι πιο πάνω, προς Μοναστηράκι και πλατεία, εκεί που είναι τα ταξί είναι λίγο πιο περίεργα τα πράγματα αν και έχει συνήθως πολλές μοτό. Έχει τόσο κόσμο, (και περίεργο κόσμο), από τους οποίους δεν νομίζω να κάτσει κανείς να ασχοληθεί με έναν που ξηλώνει μια μοτό. Πιο μέσα προς Ψυρρή και στα κάθετα στην Ερμού στενά απλά δεν πλησιάζω κάν, ούτε με αυτοκίνητο
Όπως και να χει περαστικά και μακριά από όλους τέτοια φαινόμενα!!