Hellas Transalp Forum

Σπασμένο κάγκελο πλαϊνής βαλίτσας

mveliss · 8234

Offline mveliss

• Οδηγάρα
  • Carpe diem...
on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 14:53:39 μμ
Τελιεώνοντας από τη δουλειά, εχθές το απόγευμα κατεβαίνω να πάρω τη μηχανή και αντικρύζω ένα κομμάτι από το κάγκελο της αριστερής βαλίτσας να κρέμεται:

Η πιο εύκολη λύση και - συγχρόνως - πιο δαπανηρή είναι η αντικατάσταση των κάγκελων. Από την άλλη η επισκευή τους σημαίνει ξεμοντάρισμα από τη μοτοσυκλέτα, γιατί δε θέλω να ρισκάρω να πεταχτεί κανένα πυρακτωμένο ρίνισμα κατά τη διάρκεια της εργασίας ή να γίνει κανένα βραχυκύκλωμα από ηλεκτροκόλληση, κόλλημα, πιθανόν βάψιμο και τέλος μοντάρισμα πάνω στη μηχανή.

Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο και τι προτείνετε να κάνω?

Spritmonitor.de" border="0 [/url]

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 15:16:25 μμ
Έχει τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο και τι προτείνετε να κάνω?

Φυσικά ξεμοντάρισμα - κόλημα - βάψιμο.
Εκτός κι αν σου περισσεύουν 170 € οπότε πάρε καινούργια (και τα παλιά μου τα δίνεις εμένα, έτσι κι αλλιώς σπασμένα είναι !!!)   ;D

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #2 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 15:19:35 μμ
Σε εμ'ενα σε σπάσιμο από το μπροστινό κάγκελο, τα ξεμοντάρισα και με 2.5άρι ηλεκτρόδιο τα κόλλησα (όχι και επαγγελματικά βέβαια  ;D). Αν μπορείς να δουλέψεις σύρμα ή λεπτότερο ηλεκτρόδιο, ακόμα καλύτερα.

Θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο. Προσοχή όμως επειδή είναι λεπτό το υλικό μην βάλεις πολλά αμπερ γιατί θα ανοίγεις ωραίες τρύπες (όπως εκανα εγώ). Μια ιδέα είναι να βάλεις μέσα ένα κομμάτι σιδερόβεργα ώστε και να τρυπήσει το υλικό να πιάσει με την σιδερόβεργα.

Επίσης, ποτέ δεν θα έκανα κόλληση πάνω στην μηχανή ακόμα και με τους δύο πόλους της μπαταρίας εκτός. Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια και τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά κοστίζουν.

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline mveliss

• Οδηγάρα
  • Carpe diem...
Reply #3 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 15:33:46 μμ
Εκτός κι αν σου περισσεύουν 170 € οπότε πάρε καινούργια (και τα παλιά μου τα δίνεις εμένα, έτσι κι αλλιώς σπασμένα είναι !!!)   ;D

:2hysterical:

Ευχαριστώ για την προσφορά! Θα είσαι στα υπόψην...

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 16:01:33 μμ
Έχω τις wingrack 2, και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την κεντρική τους βάση (που πιάνει στις βίδες της ουράς). Το πρόλαβα πριν κοπεί.

Μου είπαν ότι είναι καλύτερο να κολληθεί με TIG (ή αργκόν δεν θυμάμαι) και όχι απλή ηλεκτροκόλληση, για αντοχή κυρίως αλλά και για να γίνει πιο ομοιόμορφη η κόλληση. Επιπλέον με την απλή ηλεκτροκόλληση υπήρχε κίνδυνος να μην πιάσει σωστά και να καταστρέψει και το σίδερο. Έδωσα 5 ευρώ αν και επέμεναν να μη μου πάρουν τίποτα. Άλλα 5 για σπρέι και έβαψα την περιοχή μόνος μου. Αξίζει και  αντέχει, δοκιμασμένα.

Λύσιμο, μια βόλτα σε μηχανουργείο και αυτό ήταν  ;D
« Last Edit: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 16:03:12 μμ by Johnny_Nik »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #5 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 16:51:51 μμ
Αυτό μπορεί να κολληθεί και επιτόπου, αλλά κανείς σοβαρός δε θα το κάνει με ηλεκτροσυγκόλληση. Πρέπει να γίνει με οξυγόνο.
Αν δεν είναι πάνω μπορεί να χάσεις το σωστό καλιμπράρισμα.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #6 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 17:31:23 μμ
Το συγκεκριμένο κολλιέται με mig και γίνεται κουδούνι.

Offline lanos

• May the Force be with you..
  • Rossi και πάνω !
  • May the Force be with you..
Reply #7 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 19:17:56 μμ
βγάλε τον πολο από την μπαταρία πρώτα και μετά κώλυμα με TIG και ούτε σπίθες ούτε ζημια

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 19:30:01 μμ
Κάτι παρόμοιο έπαθα πριν λίγο καιρό, (έπεσε αυτοκίνητο πάνω και μου τα στράβωσε). Τα έβγαλα και τα ίσιωσα, αλλά υπήρχε κι ένα σπάσιμο.
Έτριψα το σημείο με συρματόβουρτσα κι έφυγε η μπογιά. Μου το κόλησε φίλος εξατμησάς και δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 19:53:24 μμ

Αυτό λύνεται με σωστό σημάδεμα. Πρώτα σημαδεύεις πάνω στην μηχανή την θέση που πρέπει να κολληθούν τα σπασμένα κομμάτια και μετά τα λύνεις και τα κόλας.

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline mveliss

• Οδηγάρα
  • Carpe diem...
Reply #10 on: Τετάρτη 04 Σεπτέμβριος 2013, 21:23:37 μμ
Αυτό μπορεί να κολληθεί και επιτόπου, αλλά κανείς σοβαρός δε θα το κάνει με ηλεκτροσυγκόλληση. Πρέπει να γίνει με οξυγόνο.

Το έχω σκεφτεί ρε Κώστα αυτό, αλλά φοβάμαι μην πέσω σε ατζαμή και πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος! Η μηχανή είναι καινούργια και δεν αντέχω αυτή τη σκέψη. Όχι πως αν ήταν η παλιά δε θα είχα πρόβλημα αλλά όσο να'ναι...

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 05 Σεπτέμβριος 2013, 09:50:33 πμ
Απ' οτι είδα στην φωτογραφια, πρέπει να είναι το σίδερο που δένει τον μαρσπιέ με το κάγκελο. Πάνω στην μηχανή, για να μην χάσεις τις αποστάσεις και τις γωνίες, κάνε μια πόντα. Θα το σταθεροποιήσει εκεί που θες και μετά το βγάζεις και το κολάς σωστά. Δεν είναι τόσο τρομερό η πόντα.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #12 on: Πέμπτη 05 Σεπτέμβριος 2013, 14:51:05 μμ
! Η μηχανή είναι καινούργια
Πες τι μοτο ειναι για να σου δωσουμε λυση .....

αν ειναι μπε εμ βε ...στον Καιαδααααααααααααααααααα αλητη  :-* :-* :2hysterical:

με tig οπως λενε τα παιδια και κανενα προβλημα ..απλα βγαλε πολο μπαταριας πρωτα  ;) ;D

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #13 on: Πέμπτη 05 Σεπτέμβριος 2013, 16:15:00 μμ
Πες τι μοτο ειναι για να σου δωσουμε λυση .....

Tiger 800 xc πρέπει να είναι αν διακρίνω από τις φωτό.......  ;)

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #14 on: Πέμπτη 05 Σεπτέμβριος 2013, 17:35:21 μμ

Tiger 800 xc πρέπει να είναι αν διακρίνω από τις φωτό.......  ;)
Απο μια που φαινεται η εξατμιση  :D

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 05 Σεπτέμβριος 2013, 20:06:11 μμ
βγάλε τον πολο από την μπαταρία πρώτα και μετά κώλυμα με TIG και ούτε σπίθες ούτε ζημια
:thumbright: :thumbright: :thumbright: Αυτό να κάνεις Μιχάλη, δεν πρόκειται να γίνει καμιά ζημιά στην μηχανή, εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής, έσπασε έτσι απλά μονο του? έχει κτυπηθει από κάτι? είναι στραβό και εκτός από την ευθεία του ή δεν βλέπω καλά?

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 05 Σεπτέμβριος 2013, 20:19:41 μμ
Εχουν κραδασμους μωρε αυτα τα tiger... Τι να κανεις...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 06 Σεπτέμβριος 2013, 18:01:26 μμ
Δεν δικαιολογείται να σπάση μόνο από κραδασμούς. Πρέπει να χτυπήθηκε, έστω και μουλωχτά, και να πήρε. Μετά το τράκο που είχα πάθει και αφού τα έφερα, έκανα και έλεγχο στις κωλήσεις μία-μία μπάς και. Ποτέ δεν ξέρεις. Κάνε καλού κακού έλεγχο και στις άλλες.