Hellas Transalp Forum

Volt Tester

nikos 238 · 39073

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 10:43:14 πμ
Κάποτε είχα μια Φαντούρο με ελαττωματικό ανορθωτή...

Κάποτε βρήκα έναν μάστορα κοντά στον Ευκλείδη (Θεσσαλονίκη) που έκανε ένα χρήσιμο γκατζετάκι...Έναν μετρητή υποφόρτισης - υπερφόρτισης με λεντάκι πάνω στο καντράν, το οποίο άναβε κίτρινο (υποφόρτιση) / πράσινο (φυσιολογική φόρτιση) / κόκκινο (υπερφόρτιση).

Το λάθος που έκανα είναι ότι πούλησα τη μηχανή με αυτό το οργανάκι και έκτοτε - λόγω του ότι έκλεισε το μαγαζί - δεν βρήκα ξανά κάτι τέτοιο στην Θεσσαλονίκη.

Νομίζω ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο όργανο και σου δείχνει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της μπαταρίας, νομίζω δε ότι από την σωστή φόρτιση διαφαίνεται και αν λειτουργεί κανονικά όλο το ηλεκτρικό κύκλωμα.

Θα ήθελα τη γνώμη σας...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 13:00:58 μμ
Πολύ εύκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο όργανο.
Ο ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις διόδους zener για να οδηγήσεις τα LEDs και ο άλλος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό ολοκλήρωμένο (είναι πάμφθηνο) που παρέχει εξόδους για διάφορες στάθμες της τάσης εισόδου. Παλιά είχα φτιάξει ένα τέτοιο. Θα ψάξω να βρώ τα σχέδια αν τα έχω ακόμα.

Ένας τρίτος (και καλύτερος) τρόπος είναι να βάλεις ένα ψηφιακό βολτόμετρο (γύρω στα €35 μαζί με εξωτερική θερμοκρασία). Αυτό έχω τοποθετήσει και εγώ στη μηχανή μου από τότε που μου χάλασε μια φορά ο ανορθωτής. Και έχεις και θερμοκρασία περιβάλλοντος!

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #2 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 13:55:04 μμ

Ένας τρίτος (και καλύτερος) τρόπος είναι να βάλεις ένα ψηφιακό βολτόμετρο (γύρω στα €35 μαζί με εξωτερική θερμοκρασία). Αυτό έχω τοποθετήσει και εγώ στη μηχανή μου από τότε που μου χάλασε μια φορά ο ανορθωτής. Και έχεις και θερμοκρασία περιβάλλοντος!

Χρήστο από πού μπορούμε να το προμηθευτούμε αυτό…..;;;;;
Είναι αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο……

Η εγκατάσταση του είναι πολύπλοκη ;;;;

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #3 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 14:06:22 μμ
Χρήστο από πού μπορούμε να το προμηθευτούμε αυτό…..;;;;;
Είναι αρκετά ενδιαφέρον και χρήσιμο……
Η εγκατάσταση του είναι πολύπλοκη ;;;;

Το είχα πάρει από μαγαζί ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
Η σύνδεση είναι εύκολη, αλλά η τοποθέτηση θέλει πατέντα στη στήριξη του (εκεί είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εγκατάστασης του, για να είναι και κομψό).

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #4 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 14:30:30 μμ
Το είχα πάρει από μαγαζί ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
Η σύνδεση είναι εύκολη, αλλά η τοποθέτηση θέλει πατέντα στη στήριξη του (εκεί είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εγκατάστασης του, για να είναι και κομψό).

Σε ευχαριστώ Χρήστο θα το ψάξω λιγάκι ,

και όταν έχω απορίες για την σύνδεσή του θα σε συμβουλευτώ….

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline Ταξιδευτής

• Rossi και πάνω !
  • Κυνηγός ηλιοφάνειας.
Reply #5 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 15:26:01 μμ

τό  Garmin πού έχω τοποθετήσει τάχει μαζί καί μέ υψόμετρο καί .. άλλα πολλά .

Όλοι θά πεθάνουμε , λίγοι όμως θά ... ζήσουμε

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ......

Κυνηγός ηλιοφάνειας.

Η καλύτερη δουλειά.
Ούτε όπλα χρειάζεσαι, ούτε άδειες και έχεις και το θήραμα χωρίς να το σκοτώσεις.

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #6 on: Δευτέρα 08 Οκτώβριος 2007, 18:23:38 μμ

τό  Garmin πού έχω τοποθετήσει τάχει μαζί καί μέ υψόμετρο καί .. άλλα πολλά .
Για δώσε περισσότερα στοιχεία περί του garmin. Να το δω και γω που μ΄ενδιαφέρει.

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τρίτη 09 Οκτώβριος 2007, 17:54:28 μμ
Μάλλον ένα τέτοιο με δείκτη θερμοκρασίας είδα στο e-moto.gr, αλλά θέλει και το μπαράκι τιμονιού...

Πάντως τότε που είχα βάλει το λεντάκι είχε πολύ πλάκα, γιατί αντί να αγοράσω νέο ανορθωτή πήγα και έβαλα όργανο μέτρησης...

Και πήγαινα 1ες διακοπές με το φαντούρο και στην Κατάρα έπαιρνα τα αυτοκίνητα στο κατόπι και έβαζα το φώς θέσης...Ε, ρε γλέντια...Και το λεντάκι να πρασινίζει με το θέσης και να κοκκινίζει με την μεσαία σκάλα...Να ανάβεις φλας και να γίνεται "βεραμάν"! Να γελάς και να κλαίς...Έβαλα όργανο να μου θυμίζει ότι ήθελα ανορθωτή...

Και μετά να αναρωτιέται εύλογα κάποιος συνάδελφος πόσα κυβικά θέλουμε...Πλάκα θέλουμε, αυτή μας λείπει...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Τρίτη 09 Οκτώβριος 2007, 19:22:28 μμ
Σε ευχαριστώ Χρήστο θα το ψάξω λιγάκι ,

και όταν έχω απορίες για την σύνδεσή του θα σε συμβουλευτώ….

Επισυνάπτω 2 φωτό (τις έβγαλα πριν λίγο και είναι με φλας γιατί η μηχανή είναι στο γκαράζ) για να δείς το οργανάκι και που το έχω τοποθετήσει. Είχα φτιάξει μια ειδική μεταλλική βασούλα με λαστιχένια ποδαράκια (για να μην γδέρνεται το πλαστικό) και εκεί επάνω είχα στηρίξει το οργανάκι. Μάλιστα για να το βάζω-βγάζω όταν πλένω τη μηχανή, το οργανάκι συνδέεται με ένα βύσμα στη μηχανή (φαίνεται δεξιά από το οργανάκι)
« Last Edit: Σάββατο 24 Ιανουάριος 2009, 10:00:24 πμ by Chris_de_Ze »

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #9 on: Τετάρτη 10 Οκτώβριος 2007, 01:00:57 πμ
Επισυνάπτω 2 φωτό

Κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν να φτιάξω και εγώ Χρήστο για την τοποθέτηση του
και την ευκρινέστερη ανάγνωση του….

Κάτι σαν το Africa ένα πράγμα……..

Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές…….

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
  • χτυπάει 200 το ΤΑ;.....χεχε...
Reply #10 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 03:07:23 πμ
Κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν να φτιάξω και εγώ Χρήστο για την τοποθέτηση του
και την ευκρινέστερη ανάγνωση του….

Κάτι σαν το Africa ένα πράγμα……..

Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ κατατοπιστικές…….

Σήμερα έκανα μια βόλτα στο μαγαζί με τα ηλεκτρονικά και αγόρασα ένα ψηφιακό βολτόμετρο...για την τιμή που είχε (7€) είναι ακριβέστατο,απλά δεν μπορεί να...μετρήσει τη μπαταρία (πχ της μοτο) που το τροφοδοτεί!... θέλει  μια εξτρα 9βολτη για να δουλέψει...βέβαια σαν προσωρινή λύση (παρακολούθηση τάσης-προβλήματα ανορθωτή,κλπ),είναι μια χαρά,κι αν καταφέρω και το τροφοδοτήσω κι από τη μπαταρία που μετράει θάναι ακόμα καλύτερα...αλλιώς η λύση είναι μια: LM3914... ;D

ready to go!..

το κόστος μαζύ με το κουτάκι είναι κάτι λιγώτερο από 5€...
« Last Edit: Σάββατο 22 Δεκέμβριος 2007, 20:26:48 μμ by nassosxlvbros »

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #11 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 15:09:56 μμ
Αν βάλεις ένα 7809 (από τα 12V) και το τροφοδοτήσεις (αντί τη μπαταρία του), λειτουργεί?
'Η απαιτεί ξεχωριστή γείωση μεταξύ τροφοδοσίας και τάσης ελέγχου εισόδου?

Αλλιώς (δεν έχεις όμως ψηφιακή αλλά αναλογική ένδειξη):
« Last Edit: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 15:15:44 μμ by Chris_de_Ze »

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 16:50:07 μμ
Αν βάλεις ένα 7809 (από τα 12V) και το τροφοδοτήσεις (αντί τη μπαταρία του), λειτουργεί?
'Η απαιτεί ξεχωριστή γείωση μεταξύ τροφοδοσίας και τάσης ελέγχου εισόδου?

Αλλιώς (δεν έχεις όμως ψηφιακή αλλά αναλογική ένδειξη):

Το έκανα...δεεε συγκινείται...(αν και γνώριζα ότι δεν....) Είναι όπως και με τα πολύμετρα:δεν μπορείς να μετρήσεις με τα probes τους τη μπαταρία που έχουν...Θέλει ξεχωριστή γείωση...αλλιώς βγάζει error...και ή θα κάνω float ground (μη με ρωτήσεις πως μού'ρχονται διάφορα,αλλά είναι πολύπλοκα και βαριέμαι) ή θα φτιάξω βολτόμετρο με το 3914 (εννοείται αγόρασα,χεχε)και θα τελειώσει εκεί....
btw το ίδιο σχέδιο είχα στο νου... :D

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 17:42:57 μμ
Αρκετά παλιά, είχα φτιάξει το παρακάτω κύκλωμα με 3914. Το έχω κάπου μάλιστα ακόμα. Αλλά επειδή θέλει και πλακέτα και κουτάκι κλπ, προτίμησα τη λύση του έτοιμου ψηφιακού βολτόμετρου που ανέφερα πιο πριν (το οποίο δείχνει και εξωτερική θερμοκρασία). 
Το χρόνο μόνο να βάλεις για την κατασκευή ενός, έχεις ξεπεράσει τα €35 (που κάνει το έτοιμο).
« Last Edit: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 17:52:47 μμ by Chris_de_Ze »

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #14 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 19:18:31 μμ
Αρκετά παλιά, είχα φτιάξει το παρακάτω κύκλωμα με 3914. Το έχω κάπου μάλιστα ακόμα. Αλλά επειδή θέλει και πλακέτα και κουτάκι κλπ, προτίμησα τη λύση του έτοιμου ψηφιακού βολτόμετρου που ανέφερα πιο πριν (το οποίο δείχνει και εξωτερική θερμοκρασία). 
Το χρόνο μόνο να βάλεις για την κατασκευή ενός, έχεις ξεπεράσει τα €35 (που κάνει το έτοιμο).

Και τα 35 που λες Χρήστο πολλά είναι στα 30 είναι τώρα.
Ανάλογα και με το μαγαζί φυσικά.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #15 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 19:36:59 μμ
Το έκανα...δεεε συγκινείται...(αν και γνώριζα ότι δεν....) Είναι όπως και με τα πολύμετρα:δεν μπορείς να μετρήσεις με τα probes τους τη μπαταρία που έχουν...Θέλει ξεχωριστή γείωση...αλλιώς βγάζει error...

Το υποψιάστηκα ότι δεν θα σε αφήσει να το κάνεις!

Αυτό γίνεται γιατί η γείωση του αναλογικού A/D Converter του ολοκληρωμένου, κρατιέται συνήθως εσωτερικά σε μια τάση υψηλότερη από την γείωση της τάσης τροφοδοσίας του, για να λειτουργήσει σωστά.
Υπάρχει βέβαια τρόπος να το παρακάμψεις αυτό (ανάλογα με τον τύπο του IC που χρησιμοποιείται), αλλά θα πρέπει να επέμβεις στο εσωτερικό κύκλωμα (πάνω στην πλακέτα) και να αλλάξεις κάποιες συνδέσεις στα ποδαράκια του ολοκληρωμένου. Οπότε έτσι θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την ίδια γείωση και στις 2 τάσεις. Απλώς όταν το σχεδίασαν και κατασκεύασαν, φρόντισαν να το συνδεσμολογήσουν με αυτό τον τρόπο, μάλλον για ανεξάρτητη και πιο ακριβή μέτρηση της τάσης. Μπορεί όμως και το συγκεκριμένο IC (για λόγους κόστους) να μην διαθέτει τέτοια δυνατότητα.
Αλλιώς θα πρέπει να βάλεις μια μικρή αυτόνομη "DC/DC" μονάδα τροφοδοσίας για το οργανάκι.

Γιαυτό σου λέω: πάρτο έτοιμο καινούριο και ... ξεμπέρδεψες!
« Last Edit: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 19:45:27 μμ by Chris_de_Ze »

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #16 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 19:43:00 μμ

Καλό το ετοιματζίδικο,(είχα στο παλιό αυτοκίνητο ένα τέτοιο)αλλά το "φτιάχτο μόνος σου"έχει άλλη συγκίνηση...Θα προτιμήσω το 3914 για το φωτισμό του (το ψηφιακό βολτόμετρο που πήρα θέλει και φωτισμό...)και την απλότητά του...2-3 εξαρτήματα και τέλος...κουτί;χμμμ...αν το κάνω με  smd βγαίνει μια σταλιά...κι όλο και κάποιο κουτάκι από διάφορα θα πετύχω...όσο για το κόστος,με μια πλακετίτσα γενικών (σιγά μη κάτσω να αποχαλκώνω),πάει στα 4 με 5€...το κόστος είναι πολύ μικρό,και είναι δέλεαρ και η κατασκευή...θα ανεβάσω φωτό μόλις το τοποθετήσω. :moped: :santa: :thawave:
« Last Edit: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 19:51:53 μμ by nassosxlvbros »

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #17 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 19:47:41 μμ
Το έτοιμο έχει και δικό του εσωτερικό φωτάκι στο LCD panel του και έχει και επιπλέον 3 ενδεικτικά LEDs για χαμηλή/κανονική/υψηλή τάση. Και έρχεται και με κουτάκι! ;) Και έχει και ένδειξη θερμοκρασίας! ;)
Εκτός και αν το κάνεις για χόμπυ! Οπότε ΟΚ!

Οι εποχές έχουν πια αλλάξει! Πχ. πόσο έχει να φτιάξεις ένα πηρούνι και πόσο να το πάρεις έτοιμο!

Και τα 35 που λες Χρήστο πολλά είναι στα 30 είναι τώρα.
Ανάλογα και με το μαγαζί φυσικά.
Μέμο ναι, ψάχνοντας μπορείς να βρείς διαφορά στις τιμές.
« Last Edit: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 19:53:10 μμ by Chris_de_Ze »

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #18 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 19:56:48 μμ
Το έτοιμο έχει και δικό του εσωτερικό φωτάκι στο LCD panel του και έχει και επιπλέον 3 ενδεικτικά LEDs για χαμηλή/κανονική/υψηλή τάση. Και έρχεται και με κουτάκι! ;) Και έχει και ένδειξη θερμοκρασίας! ;)
Εκτός και αν το κάνεις για χόμπυ! Οπότε ΟΚ!

Οι εποχές έχουν πια αλλάξει! Πχ. πόσο έχει να φτιάξεις ένα πηρούνι και πόσο να το πάρεις έτοιμο!

εξαρτάται..αν είναι για φαγητό έχει στο ΙΚΕΑ με 4-5€ η 6άδα... :haha2:
τώρα για πηρούνι μοτό το συζητάμε...

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #19 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 20:04:10 μμ
Επίσης, η Smart Kit είχε (δεν ξέρω αν έχει ακόμα) ένα απλό κιτάκι για τον έλεγχο της στάθμης μπαταρίας. Και ήταν και φτηνό, με 5-6 απλά LEDs (χωρίς LED bar).

Update: Για δες  εδώ:
Λιγόστεψαν όμως τα LEDs και τα έκαναν 3!
« Last Edit: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 20:15:09 μμ by Chris_de_Ze »

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #20 on: Κυριακή 16 Δεκέμβριος 2007, 20:06:51 μμ
Επίσης, η Smart Kit είχε (δεν ξέρω αν έχει ακόμα) ένα απλό κιτάκι για τον έλεγχο της στάθμης μπαταρίας. Και ήταν και φτηνό, με 5-6 απλά LEDs (χωρίς LED bar).

ε,ντάξ...είπαμε...μην καταντήσω και στα σμαρτ...αρκετά τους τάισα πριν από 15-20 χρόνια... 8)

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline nassosxlvbros

• Απλός οδηγός
Reply #21 on: Τετάρτη 19 Δεκέμβριος 2007, 21:13:03 μμ
ε,ντάξ...είπαμε...μην καταντήσω και στα σμαρτ...αρκετά τους τάισα πριν από 15-20 χρόνια... 8)

ψαχουλεύοντας τα μοντελιστικά μου ντουλάπια ανακάλυψα ένα χρήσιμο γκατζετάκι βασισμένο στο LM3914...με μια αλλαγη στη ρύθμιση (και γιατί όχι και στη πλακετα ολόκληρη άμα λάχει) έχω ένα βολτομετράκι στο κουτί του με διαστάσεις μικροσκοπικές...(βλέπετε φωτό)

χμμμμμμ......

edit: χτες έκανα πάλι τη γύρα στο μαγαζί με τα ηλεκτρονικά και ψώνισα...όόόόόχι έτοιμο βέβαια...
πήρα κουτάκι διαστάσεων  5,5x3x2 cm....1.6€...
''  ''     '' ''        ''    ''         3x2x1.5 cm....1.4€...
+μαρκαδόρος,πλακέτα χαλκου,αποχαλκωτικό κλπ...
με λίγα λόγια ξαναρχίζω τα παλιά.....
εντός ολίγου θα μπουν και οι σχετικές φωτο...

« Last Edit: Σάββατο 22 Δεκέμβριος 2007, 12:06:28 μμ by nassosxlvbros »

FERRO NOSCENTIUS AURUM

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #22 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2007, 01:27:33 πμ
Ωραίο φαίνεται αυτό! Αν αλλάξεις και το τελευταίο πράσινο λεντάκι σε κόκκινο, έχεις ένα πρώτης τάξης μετρητή!

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2007, 18:42:57 μμ
Για πείτε μου τι λέτε γι' αυτό; http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=1102

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #24 on: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος 2007, 19:11:10 μμ
Για πείτε μου τι λέτε γι' αυτό; http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=1102

Για το ίδιο λέμε το έχουμε βάλει εγώ και ο Χρήστος de ze.

Εγώ το έχω βάλει χαμηλά στα όργανα για να παραμείνει το κενό (μεταξύ οργάνων - ανεμοθόρακα) για διάφορα χαρτιά - εισιτήρια - χάρτες που τοποθετώ.
Και για καλύτερο κράτημα των (χαρτιών) έχω βάλει ένα πιαστράκι.
Το όργανο το έχω στηρίξει σε μία βάση με μαγνήτη, και όταν το πλένω  το βγάζω.
Επίσης και στις χωμάτινες διαδρομές έχει ένα μικρό μπόσικο για να μην σπάσει η βάση του.

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………