Τα Τρανσαλπ ισως ειναι τα πιο αξιοπιστα/απροβληματιστα μηχανακια που κυκλοφορουν, να πω μονο οτι το δικο μου με σχεδον 120Κ χμ το αισθανομαι σαν καινουργιο. Αλλα το ρεκορ χιλιομετρων (ή μαλλον μιλιων) που εχω ακουσει το εχει ενας Αγγλος με 250Κ μιλια / 400Κ χμ χωρις επισκευη κινητηρα, οπως μου ειπε.
Νομιζω οτι τοχω ξαναγραψει καπου αλλα ας το ξαναγραψω εδω. Ειχα παει στην τοπικη Χονδα στο Λονδινο για να αγορασω καποια πραγματακια και βγαινοντας εξω βλεπω ενα τυπο να κοιταει το (καινουργιο του 2006) Τρανσαλπ μου σαν ξερολουκουμο. Το κουφο ειναι οτι ο τυπος ειχε ενα αρκετα προσφατο CBR1000RR που ητανε παρκαρισμενο διπλα και του πεφτανε τα σαλια για το Τρανσαλπ μου

Του λεω "Ρε φιλε τι το κοιτας ετσι, ενα απλο Τρανσαλπακι ειναι!" και μου απανταει "Ρε συ, τι ωραιο που τοχουνε φτιαξει τωρα, τζιτζι, εχω ειχα ενα 600αρι του 1994 μπορντω με μαυρο και εκανα διανομες για καποια χρονια, φτανοντας τα 250Κ μιλια χωρις κανενα σημαντικο προβλημα!". Κοκκαλο εγω, βεβαια οταν τον ρωτησα πιο εκτεταμενα μου ειπε οτι του εβγαλε εναν ανορθωτη και τα κλασικα ρουλεμαν λαιμου / ατερμονα κοντερ και εκαιγε και αρκετο λαδι μετα τα ..200Κ μιλια. Αλλα και παλι!!