Hellas Transalp Forum

Αγορα ελατηριων μπρος και πισω.

KARGIO · 3957

Offline KARGIO

• Απλός οδηγός
on: Παρασκευή 12 Ιούλιος 2013, 23:12:58 μμ
Τον τελευταιο καιρο διαπιστωνω οτι το ΤΑ μου βουταει παραπανω απο οτι πρεπει στα φρενα και γι αυτο αποφασισα να αλλαξω τα μπροστα ελλατηρια καθως και το πισω. Με δεδομενο οτι ψαχνομαι να το δωσω, μπας και ποκτησω το δικο μου Vara (αν μου κατσει), σκεφτομαι να παω στη λυση του μεταχειρισμενου (υπαρχουν αγγελιες στο car) αλλα ειναι ρισκο. απ την αλλη σκεφτομαι μηπωσ παω σε κατι οικονομικο, εχω βρει ελατηρια πισω YSS με 98Ε αλλα για το πισω εχω αγνοια, γνωριζεται τιμες?
Ακουω ολες τις γνωμες και αποψεις.

Υ.γ. το πισω αμορτισερ ρυθμιζεται και πως, καπου /καποτε ειχα βρει ενα νημα αλλα δεν μπορω να το βρω.

Το μυαλο στο δρομο και στους γυρω μας και ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ

MARKOS-V

• Guest
Reply #1 on: Παρασκευή 12 Ιούλιος 2013, 23:19:56 μμ
δες το μανιουαλ της μηχανης σου,και κοιτα ,ποσο πρεπει να ειναι το μηκος καθε ελατηριου ,ωστε να θελει αλλαγη
συνηθως λεει ποσο ειναι το μικροτερο μηκος ,ωστε να βαλεις νεα

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Σάββατο 13 Ιούλιος 2013, 07:43:38 πμ
Έχουν γραφτεί πολλά και αν κάνεις μια αναζήτηση "ελατήρια" ή "αμορτισέρ", θα σου βγάλει συζητήσεις και ποσταρίσματα.

Μπρος πίσω Hyperpro ελατήρια, περί τα 200, αν θυμάμαι καλά.

Για να προφορτίσεις το πίσω ελατήριο, θα πρέπει να βγάλεις μπαταρία για να έχεις πρόσβαση.

Δοκίμασε για αρχή να αλλάξεις λαδάκι στις μπουκάλες και βλέπεις πως πάει.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Σάββατο 13 Ιούλιος 2013, 08:06:53 πμ
ξεκινα πρωτα απο τα ευκολα(σχετικα) με το να αλλαξεις λαδια και επι ευκαιριας μετρας και τα ελατηρια ποσο μηκος εχουν.

Offline Panos69

• νέος οδηγός
  • **
Reply #4 on: Σάββατο 13 Ιούλιος 2013, 13:33:47 μμ
Θυμάμαι καλά ότι στο 650 πίσω, η προφορτιση ρυθμίζεται με γαντζοκλειδο και η απόσβεση με το βιδάκι που ειναι πίσω από μια τρύπα στο δεξί πλευρικό καπάκι (κάτω από τη σέλλα);

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Σάββατο 13 Ιούλιος 2013, 14:58:49 μμ
Θυμάμαι καλά ότι στο 650 πίσω, η προφορτιση ρυθμίζεται με γαντζοκλειδο και η απόσβεση με το βιδάκι που ειναι πίσω από μια τρύπα στο δεξί πλευρικό καπάκι (κάτω από τη σέλλα);

Ακριβώς. Δεν ξέρω γιατί θεωρεί η Χόντα περιττή την προφόρτιση και έχει τέτοια δυσκολία.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline KARGIO

• Απλός οδηγός
Reply #6 on: Δευτέρα 15 Ιούλιος 2013, 18:38:28 μμ
Καλημερα σε ολους,
ευχαριστω για τις απαντησεις και συγγνωμη για την καθυστερηση αλλα σας απαντω απο το γραφειο.
Θα ψαξω και θα βρω πληροφοριες στο φορουμ, οσο για προφορτισεις και αποσβεσεις (εγω μονο τις λογιστικες ξερω) που αναφερεται θα ρωτησω τον μηχανικο γιατι εχω αγνοια και δεν θελω να "βαλω χερι".

Το μυαλο στο δρομο και στους γυρω μας και ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ