Hellas Transalp Forum

Μου καίει την κόρνα

Dubniak · 21325

Offline Dubniak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 19:18:29 μμ
Καλημέρα .
Ανοίγω καινούριο θέμα γιατί δεν βρήκα κάτι σχετικό ..
Άλλαξα τη κόρνα μου τις προάλλες , επειδή μετά απο μια μίνι πτώση που είχα πριν λίγο καιρό είχε σταματήσει να λειτουργεί η προηγούμενη . Η αλλαγή έγινε σε ώρα κοινής ησυχίας , έτσι ένα στιγμιαίο πάτημα της μου έδειξε ότι η αλλαγή έγινε μια χαρα . Μετα που την κυκλοφόρησα όμως , δεν ξαναλειτούργησε .. Μάλλον μου την έκαψε .   :blob8:

Και τίθεται το ερώτημα : Τι φταίει ; Μάλλον φτάνουν παραπάνω βολτ στη κόρνα . Το είχα τσεκάρει πριν καιρό πόσα βολτ φτανουν εκεί , αλλά πλεον δε θυμάμαι πόσα είναι .

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 19:46:14 μμ
Μηπως απο την πτωση καποιο καλωδιο ξεφτυσε και κανει βραχυκυκλωμα και καιει ασφαλεια ή δεν κουμπωνουν οι φυσες σωστα ;

Offline Dubniak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 22:12:34 μμ
Οι φυσες (αν εννοεις τις συνδεσεις τις μπαταρίας) κουμπώνουν μια χαρά . Μάλλον βραχυκύκλωμα θα γίνεται κάπου . Πως θα μπορέσω να βρώ σε ποιό σημείο γίνεται αυτό ; Και καθώς ακόμα μαθαίνω τη μηχανή ( πόσο μάλλον τα ηλεκτολογικά της ) θα μπορέσω να το κάνω αυτο μοναχός; Γιατί αν αναγκάζομαι να τη πηγαίνω στο μάστορα ακόμα και για μια αλλαγή μπατάριας ... καλύτερα να έχει μονο τα βασικά - μηχανή και ρόδες..  :2hysterical: :2hysterical:

Λέτε να έχει η μπαταρία κάποιο πρόβλημα ; 

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 22:19:34 μμ
Φανταζομαι οτι εννοει τις φυσες της κορνας,δλδ τα βυσματα που συνδεεται η κορνα και οχι τους πολους της μπαταριας.ελεγξε εαν τα δυο αυτα βυσματακια μπαινουν σφικτα στην κορνα και ξαναδοκιμασε.εαν δεν δουλεψει και Εαν εχεις πολυμετρο ,οπως εγραψες παραπανω,μετρα τα δυο καλωδιακια (τις φυσες) οταν εχεις το κουμπι της κορνας πατημενο·πρεπει να σου δειχνει ταση...Εαν δεν δειχνει τιποτε με διακοπτη ανοιχτο και κουμπι πατημενο,κοιτα τις ασφαλειες...

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #4 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 22:52:37 μμ
.... Μετα που την κυκλοφόρησα όμως , δεν ξαναλειτούργησε .. Μάλλον μου την έκαψε .   

Τι σου εκαψε, την ασφαλεια η την κόρνα? Προσοχή επειδή η κόρνα εχει ενα πηνίο εσωτερικά αν τα βίσματα δεν κανουν καλή επαφή και παρουσιάσουν σπινθήρα μπορεί και να στο κάψει.

Μάλλον φτάνουν παραπάνω βολτ στη κόρνα .

Η κόρνα λειτουργεί με την τάση της μπαταρίας , αρα δεν εχει θεμα με τα πόσα Volt θα πάνε.

.... Μάλλον βραχυκύκλωμα θα γίνεται κάπου .

Βραχυκύκλωμα? πώς βγάζεις αυτό το συμπέρασμα? Σου καίει τις ασφάλειες? :eusa_think:

Πως θα μπορέσω να βρώ σε ποιό σημείο γίνεται αυτό ;

Μην βιάζεσαι δεν είναι σίγουρα βραχυκύκλωμα.

Και καθώς ακόμα μαθαίνω τη μηχανή θα μπορέσω να το κάνω αυτο μοναχός;

Μα εμείς γιατί είμαστε εδώ?  :thumbright:

Στην κόρνα πάνε δύο καλώδια, ενα πράσινο που είναι η γείωση και ενα ανοιχτό πράσινο(λαχανί ) που είναι η τάση και ερχεται κατευθείαν απο το μπουτόν στο τιμόνι.
Μπορείς λοιπόν πολύ εύκολα να ελέγξεις αν ευθύνεται η κόρνα βγάζοντας το ανοιχτό πράσινο καλώδιο και συνδέοντας ενα καλώδιο απο το (+) της μπαταρίας στον ακροδέκτη του, ετσι θα δείς αν η κόρνα λειτουργεί.

Αν σου καιει όμως την ασφάλεια τότε εχεις δύο πιθανότητες α) καμένη/βραχυκυκλωμένη κόρνα η β) βραχυκυκλωμένη καλωδίωση.
Στην (α) περίπτωση σου εγραψα πώς ελέγχεις την κόρνα, στην (β)  κάνεις το εξής: αποσυνδέεις την κόρνα και  αν πατώντας το μπουτόν της κόρνας  σου καίει την ασφάλεια εχεις θέμα με την καλωδίωση. Δλδ κάπου είναι εσωτερικά πλακωμένο η γδαρμένο το ανοιχτό πράσινο(λαχανί ) καλώδιο. Εκεί εχεις δύο λύσεις, η κανεις το μηχανάκι βίδες και ξετυλίγεις την πλεξούδα μέχρι να βρείς το σημείο που εχει το πρόβλημα η απο το βίσμα του αριστερού διακόπτη βρίσκεις το ανοιχτό πράσινο(λαχανί ) καλώδιο , το κόβεις και το αντικαθιστας με ενα άλλο εξωτερικό μέχρι την κόρνα.
Ομως είναι πολύ νωρίς για κατι τέτοιο, ξεκαθάρισε πρώτα αν δουλεύει η κόρνα, μετά αν σου καίει κάποια ασφάλεια και τα λέμε.

Λέτε να έχει η μπαταρία κάποιο πρόβλημα ; 

Η μπαταρία δεν εχει πρόβλημα αν το μηχανάκι δουλεύει κανονικά και η μίζα περιστρέφεται ζωηρά.

Offline Dubniak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 23:09:46 μμ

Πολύ ωραίες πληροφορίες παιδιά !

Stoneman, την κόρνα μάλλον μου έκαψε . Αυτό το συμπαιρένω διότι είχα την παλιά κόρνα που δεν έπαιζε και όταν έβαλα την καινούρια ακούστηκε μια φορά και μετά σταμάτησε. Αν είχε κάψει ασφάλεια , λογικά θα το είχε κάνει και με την παλιά κόρνα .

Όταν λές
να ελέγξεις αν ευθύνεται η κόρνα βγάζοντας το ανοιχτό πράσινο καλώδιο και συνδέοντας ενα καλώδιο απο το (+) της μπαταρίας στον ακροδέκτη του
που θα το βρώ αυτό το καλώδιο?

Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες και θα επανέρθω .

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #6 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 23:26:30 μμ
Να ρωτήσω κάτι.

Η κόρνα είναι η δικιά του? Μήπως κατά λάθος σου έδωσε 6βολτη αντί 12βολτη και την έκαψε?

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 23:27:29 μμ

Stoneman, την κόρνα μάλλον μου έκαψε . Αυτό το συμπαιρένω διότι είχα την παλιά κόρνα που δεν έπαιζε και όταν έβαλα την καινούρια ακούστηκε μια φορά και μετά σταμάτησε. Αν είχε κάψει ασφάλεια , λογικά θα το είχε κάνει και με την παλιά κόρνα .

Kαι αν σου εκαψε την ασφάλεια και δεν λειτουργεί η κόρνα? πώς είσαι σίγουρος? Ολα τα άλλα ηλεκτρικά λειτουργούν σωστά?
Δεν εχω σχέδιο της 400αρας, κοιτάω απο της 600, που η ασφάλεια της κόρνας είναι κοινή και για τα φλας/στοπ/φωτισμό οργάνων / και φωτα θέσης. Αρα αν εχεις φλας λογικά δεν εχει κάψει ασφάλεια (είναι η μοναδική 15Α στην ασφαλειοθήκη)

Όταν λές .......  που θα το βρώ αυτό το καλώδιο?

Ποιό το λαχανί? Το λαχανί συνδέεται στο ενα φισάκι της κόρνας. Το βγάζεις , και με ενα καλώδιο ενός μετρου γυμνωμένο στα ακρα , βγάζεις το πλαινό καπάκι της μπαταρίας και συνδέεις το (+) της μπαταρίας με το φισάκι της κόρνας απο όπου εβγαλες το λαχανί.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 23:29:26 μμ
Μήπως κατά λάθος σου έδωσε 6βολτη αντί 12βολτη και την έκαψε?

Ε! να το δώ και αυτό ....  :goofy: :goofy:

Ασε που παίζει αν δεν είναι ίδια να παίζει ρόλο και πώς συνδέονται τα καλώδια, δλδ να θελει συγκεκριμένη θέση το (+) και η γείωση .... θα δείξει.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 18:32:40 μμ
Και εμένα μου κάνει από την αρχή νερά η κόρνα, πατάω το κουμπί και πότε ρίχνει ένα βραχνό ήχο ψιλοδιακοπτόμενο, πότε δε κορνάρει καθόλου!
Θα κάνω το test του Stoneman να δώ αν όντως φταίει η κόρνα ή αν χάνεται κάποια επαφή στο διακόπτη.
Σε περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση κάποιο από τα δύο γνωρίζουμε περίπου τα κόστη; Κάνει οποιαδήποτε κόρνα 12V ή χρειάζεται οπωσδήποτε τη δική του για να πατήσει στα ίδια σημεία;

Spritmonitor.de" border="0

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 18:57:38 μμ
Και εμένα μου κάνει από την αρχή νερά η κόρνα, πατάω το κουμπί και πότε ρίχνει ένα βραχνό ήχο ψιλοδιακοπτόμενο, πότε δε κορνάρει καθόλου!
Θα κάνω το test του Stoneman να δώ αν όντως φταίει η κόρνα ή αν χάνεται κάποια επαφή στο διακόπτη.
Σε περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση κάποιο από τα δύο γνωρίζουμε περίπου τα κόστη; Κάνει οποιαδήποτε κόρνα 12V ή χρειάζεται οπωσδήποτε τη δική του για να πατήσει στα ίδια σημεία;
Υπάρχουν πολλές κόρνες (σχεδόν όλες) αυτές οι......μπιπ που λέμε, και στην πίσω πλευρά τους έχουν μια σταυρόβιδα, η οποία παίζει τον ρόλο ρεγουλατόρου, και πολλές φορές από την σκόνη (συνήθως) ή από την υγρασία διμηουργούν πρόβλημα, με ένα κατσαβιδάκι λοιπον προσπαθείς να την ρυθμίσεις κάπως.......... αν όχι.............ο δρόμος δυστυχώς........... είναι δύσβατος  :goofy:

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 20:21:13 μμ
Παιδιά εσείς που έχετε πρόβλημα στην κόρνα, γιατί δεν την δοκιμάζετε κατευθείαν στην μπαταρία (κανονικά θα δουλέψει)

ακόμη όσον αφορά για ανταλλακτικό ο κωδικός είναι: 38120MM9018

αλλά οποιαδήποτε κόρνα 12V (Honda καλύτερα για να βολεύει η βάση της και τα βύσματά της) και να βρείτε θα σας δουλέψει

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 20:35:00 μμ
Παιδιά εσείς που έχετε πρόβλημα στην κόρνα, γιατί δεν την δοκιμάζετε κατευθείαν στην μπαταρία (κανονικά θα δουλέψει)

Αυτό είπα ότι θα κάνω ("Θα κάνω το test του Stoneman... μπλα... μπλα...") για να δώ αν πράγματι έχει χαλάσει η κόρνα ή αν δεν φτάνει ρεύμα όπως πρέπει από το κουμπί στο τιμόνι.

ακόμη όσον αφορά για ανταλλακτικό ο κωδικός είναι: 38120MM9018
αλλά οποιαδήποτε κόρνα 12V (Honda καλύτερα για να βολεύει η βάση της και τα βύσματά της) και να βρείτε θα σας δουλέψει

Σε ευχαριστώ.

Spritmonitor.de" border="0

Offline Dubniak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 21:02:12 μμ
Λοιπον ..
Εχω νεα για την υπόθεση . Μετρησα με πολύμετρο τη ταση που δίνει όταν πατάω το μπουτόν και τη βρήκα 7.5-8.7V με μέγιστο 9V . Επίσης η κόρνα δεν έχει καεί , γτ την έβαλα σε μια αφρικάνα και παίζει - η αφρηκάνα δίνει 11.5-12V .

Τα άλλα που είπε ο Stoneman για τις δοκιμές δεν τα έκανα ακόμα. Αλλα νομίζω πλέον φαίνεται που είναι το πρόβλημα , για κάποιον που γνωρίζει δλδ :goofy: :goofy:

Ποιό είναι αυτό το προβλημα;;

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #14 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 21:13:59 μμ
απο μπαταρια πως εισαι ;

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #15 on: Πέμπτη 13 Ιούνιος 2013, 23:20:11 μμ
Τον διακόπτη της κόρνας τον έχεις ελεγξει? Πολλές φορές πιάνουν βρωμιά οι επαφές και σπινθιρίζουν (ρίχνοντας και την τάση).

Αν βγάλεις το πράσινο καλώδιο (τροφοδοσία 12V)  και βάλεις δοκιμαστικό μεταξύ αυτού και του σκελετού έχεις 12 βόλτ ή λιγότερα (για να αποκλείσεις πρόβλημα με το καλώδιο της γείωσης). Η γύρνα το πολύμετρο σε ωμόμετρο και μέτρα μεταξύ του καλωδίου γείωσης και του σκελετου (πρέπει να δείχνει άπειρο, διαφορετικά το καλώδιο γείωσης έχει πρόβλημα.

Τα 9V τα έχεις με μηχανή σβηστή ή σε λειτουργία (για να αποκλείσεις και το πρόβλημα μπαταρίας ,αν και λογικά ακόμα και με 9V κάτι πρέπει να κάνει)

Κοιταξα λίγο το ηλεκτρολογικά κύκλωμα και (ας με διορθώσουν οι εμπειρότεροι αν κάνω λάθος) η συνδεσμολογία είναι μπαταρία ->διακότης ανάφλεξης-> κόρνα, οπότε αν έχεις απώλεια τάσης μπορεί να έιναι και από αλλού.

Dimitri

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Παρασκευή 14 Ιούνιος 2013, 02:05:21 πμ
Λοιπον ..
... Μετρησα με πολύμετρο τη ταση που δίνει όταν πατάω το μπουτόν και τη βρήκα 7.5-8.7V με μέγιστο 9V 

Δεν μας είπες οτι εχεις πολύμετρο.  :thumbright:
Να υποθέσω οτι η μέτρηση που εκανες ηταν με την κόρνα επάνω, σωστά?
Kαι οτι όπως είπε ο Παναγιώτης η μπαταρία σου είναι οκ, δλδ μέτρησες την μπαταρία σου και είχες 12.5Volt και στην κόρνα τα 7.5-8.7V με μέγιστο 9V 
Αφού λοιπόν εχεις πολύμετρο μέτρα τάση στους ακροδέκτες της κόρνας αφού τους αφαιρέσεις απο την κόρνα.

Ποιό είναι αυτό το προβλημα;;

Δεν σου λέω. ;D
« Last Edit: Παρασκευή 14 Ιούνιος 2013, 02:07:53 πμ by Stoneman »

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 14 Ιούνιος 2013, 02:08:06 πμ
καλό είναι να μετρήσεις την τάση της μπαταρίας με σβηστή τη μηχανή αλλά και εν λειτουργία  και να μας πεις

Offline Dubniak

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #18 on: Παρασκευή 21 Ιούνιος 2013, 00:54:09 πμ
Tην τάση τη μέτρησα αφού είχα αποσυνδέσει τη κόρνα . Οι ακροδέκτες δηλαδή κατευθείαν πάνω στο πολύμετρο ..
Άρα σύμφωνα με τον Dimitri έχω κάποιο πρόβλημα στη γείωση , αν κατάλαβα καλά ..
Γενικά δεν τα πάω καλά με τα ρεύματα και όλα τα παρελκομενα τους  :shoking:

Δεν έχω κάνει κάποια άλλη δοκιμή ... λόγω ζέστης  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: Ας ελπίσουμε σε μια συννεφιασμένη μέρα λοιπόν ..  8)
Θα ενημερώσω για τα ευρύματα!

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
    • Dimitri
Reply #19 on: Παρασκευή 21 Ιούνιος 2013, 06:13:36 πμ
Δεν είναι απόλυτα σωστό ότι έχεις πρόβλημα στην γείωση. Μπορεί να έχεις απώλειες στην τροφοδοσία.

Για να ξεκαθαρλισεις που είναι το πρόβλημα κάνεις τα εξής

1. Βάζεις τον δια΄κοπτη του πολύμετρου στα 20 βόλτ και θετικό/κόκκινο στην τροφοδοσία της κόρνας, αρνητικό/μαύρο στο σάσί (γείωση). Πέπει να έχει κοντά στα 12βόλτ. Αν ειναι 7-8 βόλτ, έεις απώλειες στην γραμμή τροφοδοσίας.

2. Πολύμετρο ρυθμισμένο σε αντίσταση (Ωμ). Θετικό/κ'οκκινο στο αρνητικό/γελιωση που πάει στην κόρνα. Αρνητικό/μαύρο στο σασί (γειωση). Αν δέιχνει κάτι άλλο από 1, τότε έχεις πρόβλημα με το καλώδιο της γείωσης

Αν 'εχεις πρόβλημα με το θετικό, τότε αρχίζεις και κοιτάς διακόπτες, κλπ. Αν έχεις πρόβλημα με το αρνητικό τότε απλά συνδέεις το αρνητικό της κόρνας με το σασί.

Dimitri

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #20 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 06:52:45 πμ
Καλησπέρες καλησπέρες. Έχω το εξής θέμα με τη κόρνα: Όταν είμαι σταματημένος δουλέυει μια χαρά , όταν είμαι εν κινήσει σχεδόν δεν ακούγεται. Η μπαταρία είναι καινούρια και ο ανορθωτής είναι κομπλέ τον μέτρησα. Έριξα και σπρέυ επαφών στο διακόπτη της κόρνας. Τι μπορεί να φταίει;

XL650V

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 15:25:08 μμ
Καλησπέρες καλησπέρες. Έχω το εξής θέμα με τη κόρνα: Όταν είμαι σταματημένος δουλέυει μια χαρά , όταν είμαι εν κινήσει σχεδόν δεν ακούγεται. Η μπαταρία είναι καινούρια και ο ανορθωτής είναι κομπλέ τον μέτρησα. Έριξα και σπρέυ επαφών στο διακόπτη της κόρνας. Τι μπορεί να φταίει;
Έχεις απώλεια ρεύματος, πάρε ένα πολύμετρο και μέτρησε πόσο ρεύμα έρχεται στην κόρνα σου, κάπου στα μισά χάνεις το ρεύμα σου, άμα χάνεις τα μισά volt πως έχεις απαιτηση να δουλέψει η κορνα σου?
ξέκινα από εκεί και αν είναι οκ τότε βλέπουμε!!!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 18:37:35 μμ
Και η κόρνα στο 650 είναι σε ενα τόσο εύκολο σημείο  :cussing:
Για να βάλεις χέρι στους ακροδέκτες πρέπει να ξεβιδώσεις το παξιμάδι που κρατάει την κόρνα , οχι αυτό απο την πίσω μεριά αλλά την απο κάτω που στερεώνει9 το λαμάκι στην βάση του σκελετού. Και αυτό το παξιμάδι φαίνεται αν αφαιρέσεις την ποδιά. :2slap:
Ισως το πρόβλημα να είναι μόνο στα φισάκια, να έχουν δλδ πιάσει βρώμα και να μην κάνουν καλή επαφή, ενα καθάρισμα δεν είναι κόπος.
Αν δεν είναι αυτό , τότε:

α) Αποσύνδεσέ την και με δύο καλώδια σύνδεσε την κόρνα κατευθείαν πάνω στους πολους της μπαταρίας να δείς αν δουλεύει σωστά. ΠΡΟΣΕΧΕ τα καλώδια, επειδή είναι συνδεδεμένα στην μπαταρία και δίχως ασφάλεια, ακόμα καλύτερα κάνε αυτό τον έλεγχο αφου την έχεις αφαιρέσει.
β) Αποσύνδεσέ την και με  ενα πολύμετρο μέτρα την τάση που πάει στους ακροδέκτες της πλεξούδας, πρέπει οταν πατας το μπουτόν να είναι η τάση της μπαταρίας σου. Αν δεν έχεις πολύμετρο σύνδεσε στους ακροδέκτες της ενα λαμπάκι απο τα πισω φλάς (21W) και δες αν ανάβει κανονικά.
Οι ακροδέκτες είναι ενας πράσινος που είναι η γείωση, και ενας λαχανί (ανοιχτό πράσινο) που ερχεται απο το μπουτόν.
γ) Σύνδεσέ την και μετρα πάλι τάση στους ακροδέκτες οταν πατας κόρνα θα πρέπει να εχεις 1-2 βόλτ χαμηλότερη τάση το πολύ.(η συνδέεις παραλληλα στην κόρνα το λαμπάκι, αν πατωντας κορνα δεν ανάβει σωστα εχεις θεμα στην καλωδίωση)

Αν και πάλι δεν ... τότε κάπου έχεις κομμένο καλώδιο.
και για να μην γράφω σεντόνια κάνε τα βασικά και εδώ είμσατε.

Offline bestoftherest7

• Οδηγάρα
Reply #23 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 20:00:12 μμ
Με ποια λογική όμως οταν είμαι σταματημένος η κόρνα σκοτώνει και όταν είμαι εν κινήσει βραχνιάζει; οι επαφες πατάνε καλά. παρότι εβγαλα τη σιτα ειναι παρα παρα πολυ δυσκολο να δουλεψεις. δεν υπαρχει καθολου χωρος. αυτη η βιδουλα διπλα στις επαφες της κορνας μηπως θελει σφιξιμο; μηπως κατι τρανταζει εν κινησει και βραχνιαζει;

XL650V

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Σάββατο 29 Μάρτιος 2014, 21:05:53 μμ
Αλλο το ''σχεδόν δεν ακούγεται'' και άλλο το ''βραχνιάζει''. ;D

Το βράχνιασμα αυτό που είναι σαν να αλλάζει ο ηχος της πρός το πιο μπάσο το είχα και εγώ, οφειλοταν στο ότι ακουμπούσε η κόρνα στην πλαστική μαύρη ''γεφυρα'' που ενώνει το φειριγκ κάτω απο τα ψυγεία.
Με παίδεψε λίγο , αλλά τελικά βγάλε-βάλε λυγισα λίγο το διπλό λαμάκι που στερεώνεται ωστε να μην βρίσκει πουθενά και ησύχασα.

Την μικρή βιδούλα δεν την έχω πειράξει ποτέ αλλά μάλλον είναι για να αλλάζει την συχνότητά της.

Επειδή γράφεις οτι ''εν κινήσει βραχνιάζει'' , στο παρουσιάζει και σταματημένος αν ανεβάσεις στροφές? Ισως δλδ να έχει να κάνει με την αύξηση τάσης απο τον ανορθωτή.