Hellas Transalp Forum

ολόσωμη εξάτμιση ΤΑ 650 ...

gixxerpap · 12024

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 02:08:20 πμ
έχει βάλει κανείς ολόσωμη εξάτμιση στο ΤΑ?

αν ναι, έχετε δει διαφορά στην απόδοση? έχετε αλλάξει κάποια ρύθμιση στα καρμπυρατέρ?

εντυπώσεις, σχόλια, συμβουλές, ευπρόσδεκτα!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 02:44:05 πμ
έχει βάλει κανείς ολόσωμη εξάτμιση στο ΤΑ?

αν ναι, έχετε δει διαφορά στην απόδοση? έχετε αλλάξει κάποια ρύθμιση στα καρμπυρατέρ?

εντυπώσεις, σχόλια, συμβουλές, ευπρόσδεκτα!
Εσυ σαν πολυ να ψαχνεσαι Δες εδω.
http://www.redracingparts.com/en/english.htmΔεν ξερω τι θα σου δωσει στην καμπυλη ροπης-ιποδυναμης αλλα θεωρητικα και αν κρινω απο την αλλαγη τελικου+φιλτρο αερα που εκανα εγω κατι θα παρεις.Παντως και για μενα ειναι στα προσεχως ενα κιτ της dinojet.

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 03:02:24 πμ
έχω ήδη βάλει μια ολόσωμη arrow, ψάχνομαι όμως με την ρύθμιση του καρμπυρατέρ ...
παραλίγο να του βαλω και ένα fcr, αλλα φοβάμαι μην γίνει πολύ απότομο σε απόκριση για το έτερον ήμισυ...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 03:13:37 πμ
έχω ήδη βάλει μια ολόσωμη arrow, ψάχνομαι όμως με την ρύθμιση του καρμπυρατέρ ...
παραλίγο να του βαλω και ένα fcr, αλλα φοβάμαι μην γίνει πολύ απότομο σε απόκριση για το έτερον ήμισυ...
Δεν ηξερα οτι υπαρχει FCR για TA(λεπτομερειες,απο που, τιμη κλπ για δωσε πληροφοριες)?.Παντως μην φοβασαι δεν προκειτε να απογειωθει κιολας. ΤΑ ειναι μην περιμενεις και πολλα.
Με την ολόσωμη arrow μηπως εχεις κανει δυναμομετρηση και αν ναι τι πηρες απο την τοποθετηση?

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 03:32:20 πμ
δεν έχω προλάβει ακόμα, μόλις βρω λίγο χρόνο ( και χρήμα γιατί μου τα τρωει όλα το δικό μου)
θα κάνω μια καυσανάλυση να δούμε τι γίνεται και τι χρειάζεται ... don't worry, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση!

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #5 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 08:24:22 πμ
... φοβάμαι μην γίνει πολύ απότομο σε απόκριση για το έτερον ήμισυ...

λιγο ασχετο και off tRopic... αλλα το προβλημα το δικο μου ετερον ημισυ το εχει οταν αφηνω το γκαζι/φρεναρω... γντουπ τα κρανη...
βεβαια, προσπαθω να καταλαβω πως το καταφερνει και οταν ειμαστε σταματημενοι....

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 08:55:27 πμ
εγώ εννοώ όταν το οδηγάει το έτερον ήμισυ, γιατί για τη δική της μηχανή μιλάμε ....

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #7 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 09:03:57 πμ
Α, ΟΚ τοτε... η δικη μου δεν παταει κατω, οποτε μονο με το σταντ καθεται στο τιμονι!

Θελει να ασχοληθεις με τη μηχανη της, ή απλα σε τρωνε τα δαχτυλα σου να μαστορεψεις?

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #8 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 16:10:09 μμ
λιγο ασχετο και off tRopic... αλλα το προβλημα το δικο μου ετερον ημισυ το εχει οταν αφηνω το γκαζι/φρεναρω... γντουπ τα κρανη...
βεβαια, προσπαθω να καταλαβω πως το καταφερνει και οταν ειμαστε σταματημενοι....

Μήπως θέλει να σου πει-ειδοποιήσει για κάτι αλλά δεν δεν ξέρει πως;  :D :D :D
Μήπως δεν βρίσκει τον τρόπο;  ;D ;D ;D

Μην ανησυχείς και η δικιά μου κάπως έτσι... πριν από λίγο καιρό έκοψε να το κάνει αυτό όταν είμαστε σταματημένοι...   :goofy: :goofy: :goofy:

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #9 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 18:11:44 μμ
Μπα... ειναι πολυ υπομονετικη.... ολα τα παραπονα τα κανει αφου κατεβουμε....
"Ετρεχες", "δεν αφησες λακουβα", "κρυωνα".....

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #10 on: Τετάρτη 11 Φεβρουάριος 2009, 18:42:47 μμ
Α, ΟΚ τοτε... η δικη μου δεν παταει κατω, οποτε μονο με το σταντ καθεται στο τιμονι!

Θελει να ασχοληθεις με τη μηχανη της, ή απλα σε τρωνε τα δαχτυλα σου να μαστορεψεις?

θέλει, αλλά ντρέπεται να μου το πεί .... :2hysterical:

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 12 Φεβρουάριος 2009, 14:28:20 μμ
Να ρωτήσω κι εγώ ο άσχετος (σε κάποια πράγματα) όταν λέτε ολόσωμη εξάτμιση τι εννοείτε?
Μήπως σαν αυτή που εχω εγώ (βλέπε φωτό αριστερά) η' κάτι άλλο?

Μη με ρωτήσετε τι διαφορά βλέπω γιατί την μηχανή έτσι την πήρα

Πάντως γνώμη μου και από αυτα που εχω ακούσει είναι ότι με πιο ελευθέρας εξάτμιση και φίλτρο κερδίζεις λίγο στις πιο χαμηλές στροφές και χάνεις λίγο στις μεγάλες.

Και όσο αφορά την ρύθμιση στα καρμπ. πρέπει να γίνει λίγο πιο πλούσιο το μείγμα απ ότι είναι. Και δεν ξέρω αν τα ελευθέρας γενικά επηρεάζει θετικά η' αρνητικά τα καρμπ και τις βαλβίδες.  8)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???

Offline gixxerpap

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #12 on: Παρασκευή 13 Φεβρουάριος 2009, 04:57:50 πμ
συνήθως γίνεται το αντίθετο ....μπορεί να θυσιάσεις λίγη απόδοση στα χαμηλά, για να κερδίσεις ψηλα!
το φίλτρο αέρα βοηθάει συνήθως, όταν φοράς εξάτμιση και έχεις ήδη ρυθμίσει τα καρμπυρατερ ....απο μόνο του μάλλον ζημιά κάνει όσον αφορά την αποδοση ... η ρυθμιση δεν έχει κάποιον κανόνα, και θα πρέπει να γίνεται έχοντας σαν οδηγο μια καυσανάλυση, είτε σε δυναμόμετρο είτε στο δρόμο (αν υπάρχει η δυνατότητα). Σε άλλα σημεία μπορεί να χρειάζεται πιο πλούσιο μείγμα, σε κάποια μπορεί να χρειάζεται ''στεγνωμα''.... αυτα πολυ χοντρικά, για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορεί να μιλήσει μόνο κάποιος που έχει ασχοληθεί με το θέμα :)

όσον αφορά την ολόσωμη, απο τη φωτογραφία σου δε μπορω να διακρίνω...λέγοντας ολόσωμη πάντως εννοούμε ότι αλλάζουν και οι λαιμοί της εξατμισης ( απο μπροστα, απο την εξαγωγή του μοτέρ) και όχι μόνο το τελικό της.
« Last Edit: Παρασκευή 13 Φεβρουάριος 2009, 04:59:55 πμ by gixxerpap »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #13 on: Παρασκευή 13 Φεβρουάριος 2009, 05:42:29 πμ
Ειχαμε κάνει κάποια συζήτηση παλιότερα για αύξηση ιπποδύναμης στο ΤΑ, πχ. εδώ και εδώ και σε κάποια άλλα νήματα.
Μια ελεύθερη εξάτμιση πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί και από επέμβαση στα καρμπς (jets, βελόνες, κλπ) για σωστή απόδοση. Κάτι το οποίο προϋποθέτει αρκετό ψάξιμο. Κανόνας δεν υπάρχει.

Όσο για τα FCR που αναφέρθηκαν, αφενός είναι αρκετά ακριβά και αφετέρου θέλουν και αυτά πολύ πειραματισμό στις ρυθμίσεις τους. Έχω οδηγήσει KLE 500 (φίλου) με Keihin FCR. Σε πάει πάνω-κάτω, μπρος-πίσω, πέρα-δώθε!!! Δύσκολο να το συνηθίσεις. Λίγο ακατάλληλο για καθημερινή χρήση. Έχει βέβαια "αρπάγματα" (λόγω των slides και των αντλιών επιτάχυνσης) αλλά δεν μπορείς να πείς πόσο βελτίωση έχεις. Η δε κατανάλωση πάει περίπατο! Άσε που μπορεί να την ακούσει κάποια στιγμή και το κιβώτιο με τα τόσο απότομα τινάγματα (αφού δεν είναι σχεδιασμένο για κάτι τέτοια).

Στο κάτω-κάτω, αν είναι να ξοδέψεις τόσο χρήμα και χρόνο (και ίσως και κόπο), παίρνεις το F800GS που και 85 ίππους έχει, και από μαμά είναι σωστά στημένο, και μεγάλη αναβάθμιση από ΤΑ είναι, και δεν χάνεις τίποτα από το χαρακτήρα του ΤΑ.

ΥΓ: Σε γενικές γραμμές και σε βάθος χρόνου, η άποψή μου είναι ότι "όσο πιο μαμά, τόσο πιο καλά", εκτός και αν υπάρχει χόμπυ/διάθεση για R&D.
« Last Edit: Παρασκευή 13 Φεβρουάριος 2009, 05:55:02 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Παρασκευή 13 Φεβρουάριος 2009, 23:56:17 μμ
Ειχαμε κάνει κάποια συζήτηση παλιότερα για αύξηση ιπποδύναμης στο ΤΑ, πχ. εδώ και εδώ και σε κάποια άλλα νήματα.
Μια ελεύθερη εξάτμιση πρέπει οπωσδήποτε να συνοδευτεί και από επέμβαση στα καρμπς (jets, βελόνες, κλπ) για σωστή απόδοση. Κάτι το οποίο προϋποθέτει αρκετό ψάξιμο. Κανόνας δεν υπάρχει.

Όσο για τα FCR που αναφέρθηκαν, αφενός είναι αρκετά ακριβά και αφετέρου θέλουν και αυτά πολύ πειραματισμό στις ρυθμίσεις τους. Έχω οδηγήσει KLE 500 (φίλου) με Keihin FCR. Σε πάει πάνω-κάτω, μπρος-πίσω, πέρα-δώθε!!! Δύσκολο να το συνηθίσεις. Λίγο ακατάλληλο για καθημερινή χρήση. Έχει βέβαια "αρπάγματα" (λόγω των slides και των αντλιών επιτάχυνσης) αλλά δεν μπορείς να πείς πόσο βελτίωση έχεις. Η δε κατανάλωση πάει περίπατο! Άσε που μπορεί να την ακούσει κάποια στιγμή και το κιβώτιο με τα τόσο απότομα τινάγματα (αφού δεν είναι σχεδιασμένο για κάτι τέτοια).

Στο κάτω-κάτω, αν είναι να ξοδέψεις τόσο χρήμα και χρόνο (και ίσως και κόπο), παίρνεις το F800GS που και 85 ίππους έχει, και από μαμά είναι σωστά στημένο, και μεγάλη αναβάθμιση από ΤΑ είναι, και δεν χάνεις τίποτα από το χαρακτήρα του ΤΑ.

ΥΓ: Σε γενικές γραμμές και σε βάθος χρόνου, η άποψή μου είναι ότι "όσο πιο μαμά, τόσο πιο καλά", εκτός και αν υπάρχει χόμπυ/διάθεση για R&D.

Σηνηθως αυτα που την ακουνε περισσοτερο στο λεγομενο "αρπαγμα" ειναι η καμπανα και οι δισκοι, η αλυσιδα-γραναζια και κυριως οι μπιελες Δεν νομιζω οτι το σασμαν εχει προβημα
Οσο για το F800GS δεν εχει καμια σχεση με τον χαρακτηρα του ΤΑ (βλ. "ηλεκτρικη" λειτουργια του κινητηρα,τριβαλβιδο,αισθηση του βαρους,αραχτη και μεσα θεση οδηγησης,υψος σελας,αρπαγμα στις χαμηλες στροφες κλπ) στο αλλο ακρο σχεδον απο το ΒΜW
Δυστιχως για τους κατοχους ΤΑ δεν υπαρχει καποιο μοντελο που να μπορει συγκρινομενο με το ΤΑ να πει καποιος οτι θα ανεβει ενα σκαλοπατι παραπανω οδηγηκα παρα μονο πολλα πολλα σκαλοπατια Αυτο συμβαινει οταν ενα μοντελο επι πολααα χρονια δεν εξελισεται

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #15 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 02:43:55 πμ
Δυστυχώς (για τους κατόχους ΤΑ), μηχανάκι ένα σκαλί πιο δυνατό (γιατί αυτό είναι το ζητούμενο) που να είναι τόσο κοντά στον (on/off) χαρακτήρα του ΤΑ, δεν υπάρχει άλλο, κατά τη γνώμη μου, από το F800GS!
Ηλεκτρική λειτουργία κινητήρα έχουν και τα δύο. Από βάρος, είναι στην ίδια κατηγορία.
Το δε μεγαλύτερο "άρπαγμα" οφείλεται (φυσικά) στη μεγαλύτερη ροπή (λόγω κυβικών).
Ικανότητες εκτός δρόμου έχουν και τα δύο.
Τα δε strom, versys κλπ, έρχονται λιγάκι πιο μακρυά (προς το "on").

ΥΓ: Δεν θα τοποθετούσα το ΤΑ "στο αλλο ακρο σχεδον απο το ΒΜW", (άποψή μου). Ήδη το 1200GS είναι κοντά στον (on/off) χαρακτήρα του ΤΑ (σε μεγαλύτερη όμως κατηγορία)! Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα για άλλο νήμα.
« Last Edit: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 03:01:31 πμ by Chris_de_Ze »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 04:15:33 πμ
Δυστυχώς (για τους κατόχους ΤΑ), μηχανάκι ένα σκαλί πιο δυνατό (γιατί αυτό είναι το ζητούμενο) που να είναι τόσο κοντά στον (on/off) χαρακτήρα του ΤΑ, δεν υπάρχει άλλο, κατά τη γνώμη μου, από το F800GS!
Ηλεκτρική λειτουργία κινητήρα έχουν και τα δύο. Από βάρος, είναι στην ίδια κατηγορία.
Το δε μεγαλύτερο "άρπαγμα" οφείλεται (φυσικά) στη μεγαλύτερη ροπή (λόγω κυβικών).

ΥΓ: Δεν θα τοποθετούσα το ΤΑ "στο αλλο ακρο σχεδον απο το ΒΜW", (άποψή μου). Ήδη το 1200GS είναι κοντά στον (on/off) χαρακτήρα του ΤΑ (σε μεγαλύτερη όμως κατηγορία)! Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα για άλλο νήμα.
Αρκετες ειναι οι ενστανσεις μου στα λεγομενα σου αλλα οντως ας το αφησουμε για αλλο νημα

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #17 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 09:40:38 πμ

Απο αυτα που εχω ακουσει και εχω διαβασει και απο το λιγο που το εχω οδηγησει, το F800GS ειναι πολυ διαφορετικο μηχανακι απο τα ΤΑ600/650. Μια ειδοποιος διαφορα ειναι οτι το ΤΑ εχει πολυ καλυτερη ανεση και προστασια απο το F800GS και αυτο του δινει εναν αλλο, πιο ταξιδιαρικο και εξερευνητικο χαρακτηρα, χωρις να ειναι και πολυ πισω για σοβαρο adventure riding. Απο αυτη την αποψη, το ΤΑ ειναι πολυ κοντυτερα στο 1200GS σε χαρακτηρα παρα στο F800GS. Και τα strom και versys ειναι πολυ πιο μακρια σε χαρακτηρα, μονο on και σχεδον καθολου off.

" the PouroDuro spirit "

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #18 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 15:50:27 μμ
Σέλα και ζελατίνα διορθώνονται πολύ εύκολα σε ένα μηχανάκι (με μικρό σχετικά κόστος). Άλλα πράγματα δεν διορθώνοται εύκολα. Η σύγκριση είναι πάντα με το τί υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά (σε σχέση με όλα τα άλλα).

ΥΓ: τα τελευταία posts (ως off topic) θα μετακινηθούν στο κατάλληλο νήμα
« Last Edit: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 15:52:02 μμ by Chris_de_Ze »

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #19 on: Σάββατο 14 Φεβρουάριος 2009, 19:27:21 μμ
Σέλα και ζελατίνα διορθώνονται πολύ εύκολα σε ένα μηχανάκι (με μικρό σχετικά κόστος). Άλλα πράγματα δεν διορθώνοται εύκολα. Η σύγκριση είναι πάντα με το τί υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά (σε σχέση με όλα τα άλλα).

Η ελλειπης προστασια δεν ειναι απλα θεμα ζελατινας αλλα και θεμα bodywork και αυτο δεν διορθωνεται με τιποτα. Στο θεμα αυτο, τα ΤΑ700 και 1200GS (το απλο) επισης υστερουν, το δε 800GS υστερει πολυ. Επισης το θεμα ανεσης ειναι και θεμα αναρτησεων και θεσης οδηγησης. Να πω οτι στην Αγγλια που το 1200GS πουλαει παρα πολυ, μερικοι κατοχοι κανανε downsize σε 800GS και μετα απο λιγο αλλαξανε παλι μηχανακι λογω ανεσης, προστασιας και επισης λογω προβληματων, αν και στα τελευταια το 1200GS δεν παει και πολυ πισω.

" the PouroDuro spirit "