Hellas Transalp Forum

Transalp700/ABS Ηλεκτρονική? Εγκέφαλος? Τί?

vaios_p · 2931

Offline vaios_p

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 05:24:14 πμ
Καλησπέρα.
Έχω ένα Transalp 700/ ABS Μοντ.08 με 12500 χλμ. Επάνω φοράει τον γνήσιο συναγερμό της HONDA. Αυτό σε συνδιασμό με ένα τροχαίο που είχα με το αυτοκίνητο (κάποιος παραβίασε το STOP και μου στοίχησε ένα σπασμένο χέρι) κάνανε την μπαταρία να τα παίξει από αναγκαστική ακινησία.
Παρήγγειλα καινούρια γνήσια η οποία όμως άργησε να έρθει. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα...
Πρέπει να περάσω την μηχανή ΚΤΕΟ. Κλέινω ραντεβού μιας και δόθηκε παράταση στην Λάρισα για την Παρασκευή που μας πέρασε σε γνωστή πανελλαδική εταιρία ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Φορτίζω την μπαταρία, βαζω μπρος, και για καλό και κακό παίρνω μαζί μου και καλώδια για την περίπτωση που ξεμείνω από μπαταρία. Κάνω και μια βόλτα και όλα δείχνουν κανονικά.
Όταν φτάνει η σειρά μου στο ΚΤΕΟ η μηχανή δεν παίρνει μπροστά.... Η μπαταρία δεν έχει πλέον να δώσει τίποτε άλλο. Τότε λέω στους υπευθύνους να ανοίξουν από ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρίας το καπό και να με αφήσουν να "πάρω" ρεύμα. Σαν "καλοί" επαγγελματίες μου λένε πως δεν έχουν χρόνο για τέτοια και πως αν θέλω να την περάσω ΚΤΕΟ να βρω τρόπο να την βάλω μπρος μόνος μου.
Ζητάω από 2 παιδιά που περιμένουν να περάσουν τις μηχανές τους να με σπρώξουν λίγο για να την σκάσω. Και εκεί τελειώνουν όλα.
Με το που αφήνω τον συμπλέκτη (δευτέρα μέσα) ακούγετε ένα τσαφ και σβήνουν όλες οι ενδείξεις.
Όταν πλέον γυρίζω τον διακόπτη ανάβει μόνο το λαμπάκι του ABS και αν βγάλω-βάλω την μπαταρία τότε ανάβει για μια μόνο φορά γυρνώντας το λαμπάκι του ΑΒS, του HISS και το λαμπάκι μέσα στο στροφόμετρο.
Τις πταίει?
1. Ασφάλεια? (Θα θελα μιας και θεωρώ πως θαταν η φθινότερη ζημιά)
2. Βραχυκύκλωμα του συναγερμού?
3. Ηλεκτρονική?
4. Εγκέφαλος?
Δεν ξέρω και πολλά από μηχανολογικά και φοβάμαι μη με πιάσουν και κορόϊδο. Η μηχανή πήγε γραμμή στον μάστορα με την οδική βοήθεια και θα την κοιτάξει αύριο αλλά εμένα με ζώνουν τα φίδια.
Τι νάναι?
« Last Edit: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 05:31:23 πμ by vaios_p »

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 18:07:37 μμ
Καταρχήν, ο τρόπος να βάλεις μπροστά με "σπρώξιμο" και "δευτέρα" μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα με ψεκασμό και καταλύτη είναι λάθος. Αυτά τα κάναμε παλιά, στα καρμπυρατεράτα μοντέλα και καταλύτες.

Στο ζουμί τώρα.

Δεν πιθανολογώ ότι είναι κάτι σημαντικό. Βάζοντας καινούρια μπαταρία επάνω πιστεύω ότι θα επανέλθει το ηλεκτρικό κύκλωμα κανονικά.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline trelomhxmhx

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 18:48:01 μμ
Όταν φτάνει η σειρά μου στο ΚΤΕΟ η μηχανή δεν παίρνει μπροστά.... Η μπαταρία δεν έχει πλέον να δώσει τίποτε άλλο. Τότε λέω στους υπευθύνους να ανοίξουν από ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρίας το καπό και να με αφήσουν να "πάρω" ρεύμα. Σαν "καλοί" επαγγελματίες μου λένε πως δεν έχουν χρόνο για τέτοια και πως αν θέλω να την περάσω ΚΤΕΟ να βρω τρόπο να την βάλω μπρος μόνος μου.

:eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty: :eusa_naughty:

"μπράβο" τους και συ γιατί επέμενες να το περάσεις από αυτούς; και δεν έκανες τον τρελό ότι πήγες και δεν σε αφήνανε (δεν χρειάζεται να γίνει κουβέντα για την μπαταρία)