Hellas Transalp Forum

Τι να ειναι αυτο αραγε? πρόβλημα με λαμπάκι νεκράς

mantis · 84303

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #25 on: Κυριακή 21 Απρίλιος 2013, 01:00:02 πμ
Φιλε stoneman η περιπτωση η δικη μου ειναι.Σταντ ανεβασμενο, νεκρα μεσα,λαμπακι αναμενο,βαζω ταχυτητα με συμπλεκτη πατημενο λαμπακι αναμενο,κατεβαζω σταντ λαμπακι σβηνει!Ευχαριστω κιολας για την αμεση ανταποκριση σου! :thumbright:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Κυριακή 21 Απρίλιος 2013, 02:17:50 πμ
Κάτι που μερικοί κάνουν λάθος με το να σβήνουν τον κινητήρα σταματημένοι με ταχύτητα /πατημένο συμπλέκτη , κατεβάζοντας το σταντ.
Γιατι??

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #27 on: Κυριακή 21 Απρίλιος 2013, 02:49:03 πμ
Φιλε stoneman η περιπτωση η δικη μου ειναι.Σταντ ανεβασμενο, νεκρα μεσα,λαμπακι αναμενο,βαζω ταχυτητα με συμπλεκτη πατημενο λαμπακι αναμενο,κατεβαζω σταντ λαμπακι σβηνει!Ευχαριστω κιολας για την αμεση ανταποκριση σου! :thumbright:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #28 on: Κυριακή 21 Απρίλιος 2013, 22:22:41 μμ
....βαζω μπρος τη μηχανη το λαμπακι τις νεκρας δεν σβηνει ακομα και οταν βαλω πρωτη η δευτερα!Οταν ανοιξω το stand με ταχυτητα μεσα  σβηνει το λαμπακι κανονικα!....

δλδ διακόπτης νεκράς

Το προβλημα ειναι οτι δεν σβηνει το λαμπακι τις νεκρας οταν βαλω ταχυτητα,αλλα μολις κατεβασω το stand με ταχυτητα σβηνει κανονικα!

δλδ διακόπτης νεκράς.

.... η περιπτωση η δικη μου ειναι.Σταντ ανεβασμενο, νεκρα μεσα,λαμπακι αναμενο,βαζω ταχυτητα με συμπλεκτη πατημενο λαμπακι αναμενο,κατεβαζω σταντ λαμπακι σβηνει!Ευχαριστω κιολας για την αμεση ανταποκριση σου!

δλδ κολημένος διακόπτης νεκράς.

Θέμα : πώς το ελέγχουμε ωστε να είμαστε σίγουροι 100%?

Σύστημα λαμπάκι / μπαταρία, σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο:

Λειτουργία: αποσυνδέεις το φισάκι απο τον διακόπτη της νεκράς,(εχω δείξει που είναι) , συνδέεις ενα λαμπάκι στον ακροδέκτη του διακόπτη οπως δείχνω και από το άλλο ακρο του ενα καλώδιο στο (+) μιας μπαταρίας, δεν εχεις σημασία ποιάς μπαταρίας, ακόμα και μια μπαταρία 9V απο τις τετράγωνες, σε ενα λαμπάκι απο φακό κάνει αρκεί να συνδέσεις και το (-) της σε μια βίδα,  όμως για να μην μπερδεύεσαι μπορείς να λύσεις το δεξί πλαστικό καπάκι της μηχανής και να πάρεις (+) κατ ευθείαν απο την μπαταρία αλλά με την προυπόθεση οτι θα είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με τις συνδέσεις και το λαμπάκι που θα χρησιμοποιήσεις να είναι 12Volt.

Λοιπόν αφού εχεις συνδέσει το λαμπάκι και με τον διακόπτη με το κλειδί κλειστό, βάζεις νεκρά και το λαμπάκι ανάβει, μετά βάζεις 1η ταχύτητα, αν  ο λαμπάκι σβήσει τότε ο διακόπτης είναι οκ, και δυστυχώς ο μηχανικάρας είχε δικιο περί βλάβης/βραχυκυκλώματος.
Αν όμως το λαμπάκι παραμένει αναμένο κι σε νεκρά και σε 1η τότε ο διακόπτης είναι κολημένος και πρέπει να τον αλλάξεις.

Αναμένω αποτελέσματα.
« Last Edit: Πέμπτη 09 Νοέμβριος 2017, 23:21:14 μμ by Stoneman »

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #29 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 00:56:21 πμ
Αν δεν αναβει το λαμπακι καθολου εχω κανει  :-X στην συνδεση?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 01:48:01 πμ
Αν δεν αναβει το λαμπακι καθολου εχω κανει  :-X στην συνδεση?

Δλδ τι καθόλου? το συνδέεις όπως σου είπα και δεν ανάβει? δεν είναι δυνατόν.
Για περιέγραψε τι εκανες.

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #31 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 05:00:55 πμ
Λαμπακι 12v καλωδιο απ το διακοπτη και καλωδιο απο + μπαταρια στο λαμπακι,με κλειστο διακοπτη?Λαμπακι δεν αναβει.Λαμπακι καμμενο η λαθος αλλου? ???

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 17:36:05 μμ
Ελα τώρα, βάλε την φαντασία σου να οργιάσει ...  :2hysterical:

Καλώδιο απο (+) μπαταρίας στο λαμπάκι και το άλλο καλώδιο απο το λαμπάκι σε μια βίδα η το (-) της μπαταρίας και ελέγχεις το λαμπάκι. Πιστεύω να μην χρειάζεται να σου εξηγήσω πώς συνδέονται τα καλώδια στο λαμπάκι ετσι? Θα απογοητευτώ  :eusa_doh:

Καλά το έκανες  :thumbright:, ομως εβαλες νεκρά και ταχύτητα? ωστε να ελέγξεις πώς αντιδρά το λαμπάκι στις δύο καταστάσεις του διακόπτη ?  :eusa_think:

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #33 on: Τετάρτη 24 Απρίλιος 2013, 02:02:55 πμ
Stoneman σε εχω τρελανει ε?Θα σκεφτεσε με τη μουφο εχω να κανω!Εκανα ομως τον ελενχο λιγο βιαστηκα και μαλλον δεν εγινε σωστα :PΜεσα στο σαββατο θα ασχοληθω παλι,γιατι με τη δουλεια γινετε χαμος.Συντομα θα εχεις νεα.Ευχαριστω και παλι! :D

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Τετάρτη 24 Απρίλιος 2013, 03:51:37 πμ
Εδώ είμαι ...  :2dizzy:

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #35 on: Κυριακή 09 Ιούνιος 2013, 21:09:59 μμ
Σημερα εβαλα καινουργιο διακοπτη νεκρας και διακοπτη συμπλεκτη απο τη μαμα honda,και αντι να ειναι ολα καλα τωρα καθε φορα που παταω συμπλεκτη,μου αναβει το λαμπακι της νεκρας! :angry4:Να εκανα λαθος τη να πω?Εβγαλα το παλιο και εβαλα το αλλο!Θα τα αλαξω και εναλαξ μηπως γινει τιποτα. :banghead:Καμια γνωμη κανεις?Ευχαριστω :o

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Κυριακή 09 Ιούνιος 2013, 21:34:42 μμ
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, κάποιος μάστορας έκανε μια κουτσουκέλα με τα καλώδια της μανέτας του συμπλέκτη. Αυτά ήλθαν πάλι στα σωστά τους;

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Κυριακή 09 Ιούνιος 2013, 21:46:19 μμ
Ηταν 100/100 ο διακοπτης της νεκρας...μετα τον μαστορα ομως μαλλον χρειαζοσουν και διακοπτη συμπλεκτη....Φροντισε να σου διορθωσει οτι ειχε πειραξει την τελευταια φορα στον συμπλεκτη....

HONDA ή γενόσιμο?

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Βγαζω το διακοπτη συμπλεκτη και βαζω τον παλιο για δοκιμη και λειτουργη κανονικα οπως ο καινουργιος.Δηλ,μολις πατας το μπουτον του διακοπτη ακουγετε ενα (κλικ) και αναβει το λαμπακι καθε φορα που παταω συμπλεκτη!Το διακοπτη νεκρας τωρα βγαζω τον καινουργιο να δω τη γινετε με τον παλιο και μολις παω να σφιξω  :shoking: :shoking:κοβετε το σπιρωμα και μενει μεσα! :crybaby:Μολις το ειδα ημουν ετοιμος για  :bang: :pope:Τελικα δεν με ταλαιπωρισε οπως πιστεψα στην αρχη,και με ενα κατσαβιδι-σφηρακι και πολυ υπομονη εβγαλα το υπολοιπο που δεν μου ειχε μεινει στα χερια :eusa_clap:Μετα απο αυτη την ηττα που εφαγα το αφησα και πιστευω πως κατι μπορει να ειναι στα καλωδια του συμπλεκτη απο τη μερια της πλεξουδας!Τελικα μαλλον το μαστορα δεν θα τον γλιτωσω :P

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
.... τωρα καθε φορα που παταω συμπλεκτη,μου αναβει το λαμπακι της νεκρας!

Οταν ανάβει το λαμπάκι πατώντας συμπλέκτη σε τι θέση είναι το σταντ?

Βγαζω το διακοπτη συμπλεκτη και βαζω τον παλιο για δοκιμη και λειτουργη κανονικα οπως ο καινουργιος.Δηλ,μολις πατας το μπουτον του διακοπτη ακουγετε ενα (κλικ) και αναβει το λαμπακι καθε φορα που παταω συμπλεκτη!

Αρα ο διακόπτης είναι σωστός, βάλε επάνω τα καινούργια .

Απο οτι φαίνεται μέχρι στιγμής εχεις πρόβλημα στην καλωδίωση (μικρή πιθανότητα αλλά υπαρκτή) η στις διόδους που βρίσκονται μέσα στην ασφαλειοθήκη.
Κοστίζουν 25.11€  και εχουν κωδικό 31730MAS601 δεν λέει να τα αγοράσεις για δοκιμή, μπορείς όμως να τα "δανειστείς" απο ενα φίλο με ΤΑ αφού αφαιρούνται εύκολα.

Είναι το εξάρτημα που δείχνει η φωτό εδώ 

και το Νο13 στο σχέδιο

δεν το ξέρω σαν μέγεθος αλλά λογικά κουμπώνει σαν ασφάλεια στην ασφαλειοθήκη που είναι το Νο14.

Και κατα την γνώμη μου αδικα αγόρασες τους διακόπτες αφού σου είχα υποδείξει τρόπο να τους ελέγξεις.
« Last Edit: Πέμπτη 09 Νοέμβριος 2017, 23:26:05 μμ by Stoneman »

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
To stant  ειναι ανεβασμενο παντα και το λαμπακι αναβει καθε φορα που παταω συμπλεκτη,σαν οργανο αλαγης ταχυτητων ενα πραγμα!Αυτο το εξαρτημα τη κανει stoneman και μπορει να επιρεαζει το λαμπακι? :o

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
To stant  ειναι ανεβασμενο παντα και το λαμπακι αναβει καθε φορα που παταω συμπλεκτη,σαν οργανο αλαγης ταχυτητων ενα πραγμα!Αυτο το εξαρτημα τη κανει stoneman και μπορει να επιρεαζει το λαμπακι? :o

Αρχικά στην κατασταση που είσαι , αν κατεβάσεις το σταντ με ταχύτητα και ο κινητηρας σβήσει τότε ο διακόπτης του σταντ είναι ΟΚ. Πιστευω να το εχεις ελέγξει ετσι?

Μετά, δεν πιστεύω τα καινούργια ανταλλακτικά να είναι προβληματικά, αρα θεωρούμε οτι διακόπτης νεκράς και διακόπτης μανετας είναι και αυτοι ΟΚ και τοποθετημένοι σωστά.

Η δίοδος παίζει σπουδαίο ρόλο στην όλη λειτουργία. Βρίσκεται στο κουτί με τις ασφαλειες οπως σου είπα υπάρχει τρόπος να την ελέγξεις , αν δεν εχεις πολύμετρο θα σου φτιάξω ενα σχέδιο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Αν δεν εχεις πολύμετρο ακολούθησε τα σχέδια.
Αφού αφαιρέσεις την δίοδο σύνδεσέ την ετσι

Φυσιολογικά το λαμπάκι  θα ανάβει οταν συνδέεις πότε το Α και πότε το Β με το Δ .
Ενώ συνδέοντας ανάποδα σαν αυτό το σχέδιο τα Α και Β εναλάξ με το Γ που είναι η γείωση  δεν πρεπει να ανάβει

Θα συνιστούσα η δοκιμή να γίνει με μια μικρή μπαταρία 9Volt ωστε αν κατι γίνει λάθος , η καποιο καλώδιο ακουμπήσει κατα λάθος να μην καταστραφεί η δίοδος , γιατί το ρεύμα της μπαταρίας της μηχανής είναι ισχυρό και δεν λέει να γίνει μπάμ.....
Οτι απορίες εδώ είμαστε....
Μετα απο τόση ταλαιπωρία , δεν θα την πήγαινα σε συνεργείο, θα ηταν πλέον "προσωπικό" το ζήτημα   :phear:
« Last Edit: Πέμπτη 09 Νοέμβριος 2017, 23:28:34 μμ by Stoneman »

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Αν δεν εχεις πολύμετρο ακολούθησε τα σχέδια.
Αφού αφαιρέσεις την δίοδο σύνδεσέ την ετσι

Μετα απο τόση ταλαιπωρία , δεν θα την πήγαινα σε συνεργείο, θα ηταν πλέον "προσωπικό" το ζήτημα   :phear:
Γεια σου Νίκο με τα ωραία σου!Θα κάνω προταση-δημοσκόπηση να αλλάξει το nickname σου σε Stone_the_Haynes_man!!Πολύτιμη συμβολή όπως πάντα..end of spam..
στο θεμα μας τωρα,και εγω πιστευω οτι δεν πρέπει να είναι κατι σοβαρό αυτό που παρουσιαζει στο φίλο μας.Αν αποκλείσει ενα , ενα τα κομμάτια (ετσι όπως του περιγράφεις) συντομα θα το βρεί....

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Σωτήρη καλημέρα.

Απο όσα εχω διαβάσει εδώ μέσα , δεν εχω βρεί βλάβη καθαρά καλωδίωσης, εχω βρεί βλάβες που σχετίζονται με καλωδίωση αλλά αφού πρώτα κάποιος έβαλε χεράκι  :smackbottom:.
Βλάβη της διόδου δεν εχω συναντήσει ακόμα.

Ισως όμως ο συμφορουμίτης με τις δοκιμές να την "καθαρισε" ... ισως.

Αν όμως απο την αρχή ακολουθούσε βήμα βήμα οτι του έλεγα δεν θα είχε προχωρήσει σε αγορά ανταλακτικών αφού απο οτι είχα διαπιστώσει η βλάβη δεν ηταν θέμα εξαρτήματος, η και να ηταν δεν ηταν ο διακόπτης της νεκράς, τουλάχιστον ετσι εδειχνε, γιατί αλλο είναι να το βλέπεις και να το μετράς, και αλλο να το βλέπεις με τα ματια κάποιου άλλου.
Εδώ σε συνεργείο την εχεις και δεν βρίσκεις μια βλάβη που σε παραπλανεί, πόσο εξ αποστάσεως.

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Καλημέρα(τι ωραίο το ρεπο.......).Συμφωνώ!Επίσης συμφωνώ οτι ειναι πολύ πιθανόν τα ανταλλακτικά να μήν εχουν πρόβλημα οπως επίσης και η κεντρική πλεξούδα...Θεωρω οτι η βλαβη εγκειται στο αρχικό "πείραγμα" του μαστορα στον διακόπτη συμπλέκτη...οχι οτι τον κατηγορώ,προς θεού ,απλά συνήθως αυτός που does ξερει να το undo.....Λιγο σχολαστικότερο ψαξιμο θελει και υπομονη..

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Η λειτουργία, βάσει διαγράμματος πάει χονδρικά κάπως έτσι:

Το λαμπάκι βρίσκεται μόνιμα υπό τάση 12V, και η γείωσή του πάει στο ένα άκρο της διόδου. Στο άλλο άκρο της διόδου συνδέται ο ακροδέκτης από το διακόπτη του συμπλέκτη και το άλλο καλώδιο από το διακόπτη πάει στο σταντ , στην ηλεκτρονική και καταλήγει μέσω του σταντ στη γείωση.

Ο τρίτος ακροδέκτης στο διοδάκι φεύγει καρφί και πάει στο διακόπτη της νεκράς (δεύτερη γείωση). Εάν υποθέσουμε ότι δεν έχει πειραχτεί η καλωδίωση (να έχει κοπεί στεγνά σε κάποιο σημείο και να την έχει βραχυκυκλωσει ο μάστορας). Τότε, από τα παραπάνω εγώ, υποθέτω ότι, το καλώδιο που πάει από τη δίοδο προς το διακόπτη νεκράς βρίσκεται μόνιμα σε γείωση.

Έχοντας στην άκρη του μυαλού μου ότι κατεβάζοντας το σταντ δουλεύει κανονικά, και ο κινητήρας παίρνει εμπρός γενικά, νομίζω ότι το ασφαλέστερο συμπέρασμα στην προκειμένη περίπτωση αφορά το διακόπτη της νεκράς, ο οποίος αλλάχτηκε. Σύμφωνα με το πάρτ μάνιουαλ, ανάμεσα στο διακόπτη της νεκράς και το κάρτερ υπάρχει μια ροδέλα (90443KR0000    WASHER, NEUTRAL SWITCΗ) από το (http://translate.google.ru/translate?sl=ru&tl=en&js=n&prev=_t&hl=ru&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.hondaworld.ru%2Fmoto_spare%2FTRANSALP%2F). Εάν η ροδέλα αυτή δεν τοποθετήθηκε, ή δεν αλλάχτηκε ή ακόμα και εάν έμεινε και η παλιά επάνω, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, ο διακόπτης να βρίσκεται μόνιμα σε γείωση, γι αυτό και το λαμπάκι ανάβει όταν πατηθεί η μανέτα. Ο λόγος που σβήνει στο στάντ αφορά την αλληλεπίδραση του λαμπακίου και της ηλεκτρονικής (αν θυμάμαι καλά το διάγραμμα συνδέονται μεταξύ τους σε δύο σημεία).

Να κάψει τη δίοδο μου πέρασε από το μυαλό, αλλά το θεωρώ κομματάκι δύσκολο. Η δίοδος είναι εκεί για να χειρίζεται τις ανάστροφες τάσεις και να δουλεύει το κύκλωμα σωστά, οπότε θα έχει μια σχετική ανοχή. Για αρχή:

Τσέκαρε το θέμα με τη ροδέλα. Δεν βρίσκεται εκεί τυχαία, λειτουργεί σαν αποστάτης για το διακόπτη.

« Last Edit: Τρίτη 11 Ιούνιος 2013, 19:58:24 μμ by Johnny_Nik »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Η λειτουργία, βάσει διαγράμματος πάει χονδρικά κάπως έτσι:

Απο εισαγωγή σκιζουμε ...  ;D

Το λαμπάκι βρίσκεται μόνιμα υπό τάση 12V, και η γείωσή του πάει στο ένα άκρο της διόδου.

Σωστά.

Στο άλλο άκρο της διόδου συνδέται ο ακροδέκτης από το διακόπτη του συμπλέκτη και το άλλο καλώδιο από το διακόπτη πάει στο σταντ , στην ηλεκτρονική και καταλήγει μέσω του σταντ στη γείωση.

Στο άλλο άκρο της άλλης διόδου  συνδέται ο ακροδέκτης από το διακόπτη του συμπλέκτη και το άλλο καλώδιο από το διακόπτη πάει στο σταντ , στην ηλεκτρονική και καταλήγει μέσω του σταντ στη γείωση.

Ο τρίτος ακροδέκτης στο διοδάκι φεύγει καρφί και πάει στο διακόπτη της νεκράς (δεύτερη γείωση). Εάν υποθέσουμε ότι δεν έχει πειραχτεί η καλωδίωση (να έχει κοπεί στεγνά σε κάποιο σημείο και να την έχει βραχυκυκλωσει ο μάστορας). Τότε, από τα παραπάνω εγώ, υποθέτω ότι, το καλώδιο που πάει από τη δίοδο προς το διακόπτη νεκράς βρίσκεται μόνιμα σε γείωση.

Εάν ο διακόπτης της νεκράς ηταν μόνιμα σε γείωση τότε μέσω της διόδου το λαμπάκι θα είχε μόνιμα γείωση και θα αναβε πάντα.
Η δίοδος που συνδέεται στο G/R καλώδιο που πάει στον διακόπτη του συμπλέκτη είναι αυτή που δίνει την γείωση του συμπλέκτη και την γείωση του διακόπτη της νεκράς στο πηνίο του ρελέ της μίζας (στο αλλο ακρο το ρελέ παιρνει (+) απο το μπουτόν της μίζας) ωστε να λειτουργήσει η μίζα, αν δλδ το σταντ είναι κάτω και εχουμε ταχύτητα δεν εχουμε μίζα.

Και το κουφό?  :goofy: Πώς ανάβει το λαμπάκι της νεκράς πατώντας συμπλέκτη? και απο οτι λέει ο φίλος με ανεβασμένο σταντ?
Για να επενεργήσει στο κύκλωμα ο διακόπτης του συμπλέκτη πρέπει να του δίνει γείωση ο διακόπτης του σταντ.

Έχοντας στην άκρη του μυαλού μου ότι κατεβάζοντας το σταντ δουλεύει κανονικά, και ο κινητήρας παίρνει εμπρός γενικά, νομίζω ότι το ασφαλέστερο συμπέρασμα στην προκειμένη περίπτωση αφορά το διακόπτη της νεκράς, ο οποίος αλλάχτηκε. Σύμφωνα με το πάρτ μάνιουαλ, ανάμεσα στο διακόπτη της νεκράς και το κάρτερ υπάρχει μια ροδέλα (90443KR0000    WASHER, NEUTRAL SWITCΗ) από το (http://translate.google.ru/translate?sl=ru&tl=en&js=n&prev=_t&hl=ru&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.hondaworld.ru%2Fmoto_spare%2FTRANSALP%2F). Εάν η ροδέλα αυτή δεν τοποθετήθηκε, ή δεν αλλάχτηκε ή ακόμα και εάν έμεινε και η παλιά επάνω, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, ο διακόπτης να βρίσκεται μόνιμα σε γείωση, γι αυτό και το λαμπάκι ανάβει όταν πατηθεί η μανέτα. Ο λόγος που σβήνει στο στάντ αφορά την αλληλεπίδραση του λαμπακίου και της ηλεκτρονικής (αν θυμάμαι καλά το διάγραμμα συνδέονται μεταξύ τους σε δύο σημεία).

Να κάψει τη δίοδο μου πέρασε από το μυαλό, αλλά το θεωρώ κομματάκι δύσκολο. Η δίοδος είναι εκεί για να χειρίζεται τις ανάστροφες τάσεις και να δουλεύει το κύκλωμα σωστά, οπότε θα έχει μια σχετική ανοχή. Για αρχή:

Τσέκαρε το θέμα με τη ροδέλα. Δεν βρίσκεται εκεί τυχαία, λειτουργεί σαν αποστάτης για το διακόπτη.

Γιάννη εφτιαξα το κύκλωμα να το εχεις μπροστά σου, αλλά κάνε και εσύ μια επιβεβαίωση να είμαστε σίγουροι.

Λειτουργία ,
α) φαίνεται οτι το λαμπάκι ανάβει μόνο απο τον διακόπτη της νεκράς.
β) ο διακόπτης του συμπλέκτη και της νεκράς εχουν σχέση και  με το ρελέ της μίζας
γ) ο διακόπτης του συμπλέκτη παίζει το ρόλο του μόνο σε σχέση με το που βρίσκεται το σταντ.
Δλδ αν το σταντ είναι ανεβασμένο και ΔΕΝ εχουμε νεκρά τότε πρέπει να εχουμε πατημένο τον συμπλέκτη ωστε την γείωση του σταντ να την δώσουμε στο ρελέ της μίζας.
Ακόμα και βραχυκυκλωμένο να είχε ο μαστορας τον διακοπτη του συμπλέκτη δεν θα αναβε το λαμπάκι.

Συμπέρασμα , αν δεν υπάρχει θεμα με την πλεξούδα,ο μαστορας  εχει κανει κάτι που ο φίλος δεν ξέρει, τότε για να ανάψει το λαμπάκι πατώντας το συμπλέκτη (και οση ώρα τον εχουμε πατημένο φυσικά)ν με το σταντ επάνω είναι η δίοδος που βρίσκεται ανάμεσα στα G/R  και Lg  να είναι βραχυκυκλωμένη και να περνάει την γείωση του σταντ μέσω του διακόπτη του συμπλέκτη στο λαμπάκι.

Σε παρακαλώ επιβεβαίωσε το συμπέρασμά μου. Αναμένω.

« Last Edit: Πέμπτη 09 Νοέμβριος 2017, 23:31:18 μμ by Stoneman »

Offline mantis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #48 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 03:57:37 πμ
Tη ροδελα την εβαλα σετ μαζι με το διακοπτη μαμα honda!Τωρα για το διακοπτη συμπλεκτη οταν μου το εκανε πρωτη φορα,ο μαστορο μου εβγαλε απο τα δυο φυσακια που εχει η καλωδιοση αριστερα,το πανω φυσακι που καταληγη στο διακοπτη συμπλεκτη :(Ετσι λοιπον δουλευε το λαμπακι κανονικα,αλλα αν εσβηνε επρεπε να βαλεις νεκρα για να παρει μπρος ξανα :eusa_clap:Οταν εβαζα το φυσακι δεν εσβηνε το λαμπακι! :eusa_naughty:Περνω ανταλακτικα καινουργια βαζω το διακοπτη νεκρας,βαζω και το διακοπτη συμλεκτη, :goofy:και τωρα καθε φορα που παταω συμπλεκτη αναβει το λαμπακι τις νεκρας :'(και σκεφτομαι μηπως εχει γινει μαγικα ποιο αγωνιστηκη βελτιωση με λαμπακι αλλαγης ταχυτητων? :eusa_clap: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 07:02:58 πμ
mantis, εχω χάσει την μπάλα, περιμένω και τον Γιάννη να απαντήσει στο ποστ 46 ...

Τωρα για το διακοπτη συμπλεκτη οταν μου το εκανε πρωτη φορα,ο μαστορο μου εβγαλε απο τα δυο φυσακια που εχει η καλωδιοση αριστερα,το πανω φυσακι που καταληγη στο διακοπτη συμπλεκτη :(Ετσι λοιπον δουλευε το λαμπακι κανονικα,αλλα αν εσβηνε επρεπε να βαλεις νεκρα για να παρει μπρος ξανα

Σωστά ετσι αντιδρά αν εχεις αποσυνδέσει το διακόπτη του συμπλέκτη.

Οταν εβαζα το φυσακι δεν εσβηνε το λαμπακι!

Αυτό σημαίνει βραχυκύκλωμα  στην απο πάνω δίοδο που δείχνω στο χειρόγραφο σχέδιο.

Περνω ανταλακτικα καινουργια βαζω το διακοπτη νεκρας,βαζω και το διακοπτη συμλεκτη, :goofy:και τωρα καθε φορα που παταω συμπλεκτη αναβει το λαμπακι τις νεκρας

Αυτό πάλι δείχνει σφάλμα στην ίδια δίοδο.

Λοιπόν κάπου βγάζω ακρη τώρα, πρόσεξε η δίοδος που λέμε εχει τρία ποδαράκια οπως στην φωτό που σου εδειξα, μέσα στην συσκευασία υπάρχουν δύο ξεχωριστές δίοδοι με κοινό το   ποδαράκι "Β"

Στο παρακάτω σχέδιο σου δείχνω

α) πάνω αριστερά την δίοδο που εχει τώρα το μηχανάκι μέσα στην ασφαλειοθήκη.
β) Πάνω και δεξιά το σχέδιο της γνήσιας διόδου , που αποτελείται απο δύο διόδους με κοινό ποδαράκι το "Β"

Και γ) κάτω δύο τυπικές διόδους αγορασμένες απο ενα καταστημα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ωστε να κατασκευάσεις εσύ μια ανταλακτική δίοδο και να γλυτώσεις τα 25 ευρώ που κοστίζει η γνήσια , αφού πάντα υπάρχει η περίπτωση να μην είναι εδώ η βλάβη αλλά στην καλωδίωση..

Θα ζητήσεις πχ διόδους 50volt στα 5 Ampere, δίνοντας προσοχή μόνο στην γραμμή που εχουν περιμετρικά και δείχνω με τα κόκκινα βελάκια ωστε να εχεις την σωστή πολικότητα.

Υπάρχουν και δίοδοι που μοιάζουν με την γνήσια , πχ αυτή  εδώ   

ΔΙΟΔΟΣ SCHOTTKY MBR6045WT 60A 45V

http://www.markidis.gr/product_info.php?cPath=31_32_133_266&products_id=48325

Εγώ αυτές τις λύσεις εχω να προτείνω, δλδ α) αγοράζεις διόδους ,αντικαθιστάς την γνήσια και μας λές τι άλλαξε και β) βγάζεις την γνήσια και την ελέγχεις με τον τρόπο που σου υπέδειξα πιό πριν με μια μικρή  μπαταρία.
« Last Edit: Πέμπτη 09 Νοέμβριος 2017, 23:33:44 μμ by Stoneman »