Hellas Transalp Forum

δεικτης βενζινης σε ΤΑ 700 (2008)

marinosz7 · 4181

Offline marinosz7

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Σάββατο 06 Απρίλιος 2013, 00:34:16 πμ
καλησπερα παιδια...ειμαι εδω κ ενα μηνα σχεδον... κατοχος TRANSALP 700ABS μοντ.2008....και οι πρωτες εντυπωσεις ειναι κατι παραπανω απο αριστες.....εχω ενα θεματακι ομως με τον δεικτη της βενζινης....
ποτε ανε βοκατεβαινει τρελλα....ποτε απο τη μεση προς τα δυο ακρα...και καμμια φορα αμα ανοιξω τη ταπα και το κουνησω λιγο...σταματαει...αλλα η ενδειξη ειναι...λανθασμενη...
Μηπως ξερει κανεις κατι?????
Ευχαριστω πολυ...και καλως σας βρηκα..... :) :) :)

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #1 on: Σάββατο 06 Απρίλιος 2013, 00:43:22 πμ
μμμμ, αυτή (αναβόσβησμα απο το κέντρο προς τα δύο άκρα) είναι η ένδειξη βλάβης του δείκτη.
Για αντικατάστασή του, καλύτερα να το ξεχάσεις, καθώς είναι ενιαίο ανταλλακτικό μαζί με την τρόμπα βενζίνης και κόστος περί τα 500-600€ (ανταλλακτικό χωρίς εργασία)!

Ο δείκτης, είναι ένα γραμμικό ποτενσιόμετρο, που βρίσκεται με μία άρθρωση πάνω στην αντλία βενζίνης. Αυτή η άρθρωση είναι λίγο ευαίσθητη και μάλλον έχει χαλαρώσει η ασφάλεια, με αποτέλασμα την λανθασμένη ένδειξη και το μήνυμα λάθους.
Θα πρέπει να βγάλεις το τεπόζιτο απο τη μοτοσυκλέτα, να αφαιρέσεις (απο την κάτω μεριά ανοίγει) το σύστημα αντλίας-δείκτη βενζίνης και να προσπαθήσεις με απλά εργαλεία (πένσα, μυτοτσίμπιδο, ανταλλακτικές ασφάλειες) να διορθώσεις το πρόβλημα της άρθρωσης.

Ο χρήστης telasfun, κάπου έχει κάποιο θέμα για το πως βγαίνει η τρόμπα βενζίνης.

Αλλιώς θα μάθεις να ζεις με αυτό και να υπολογίζεις τη βενζίνη με τα χιλιόμετρα.
« Last Edit: Σάββατο 06 Απρίλιος 2013, 00:46:00 πμ by Talinos »

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #2 on: Σάββατο 06 Απρίλιος 2013, 17:23:43 μμ
Αυτο ακριβως!και σε μενα το κανει και καθε χρονο το ανοιγω και σφιγγω εκεινο το σημειο αλλα μετα απο 8-10 μηνες επανερχεται το προβλημα γιατι χαλαρωνει το πριτσινι.Την πρωτη φορα που μου το εκανε ηταν μεσα στην εγγυηση και το πηγα σε μηχανικο ο οποιος μου ειχε αλλαξει το πριτσινι αλλα το προβλημα συνεχισε μετα

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Σάββατο 06 Απρίλιος 2013, 18:03:39 μμ
Εμένα μου το έβγαλε το δεύτερο χρόνο σαν πρόβλημα και επειδή ήμουν εντός εγγύησης, αλλάχθηκε όλο το σύστημα δείκτης-τρόμπα με καινούργιο και απο τότε δεν αντιμετώπισα ποτέ ξανά πρόβλημα (έχουν περάσει 3 χρόνια απο τότε και 25.000χλμ).
Απ'ότι μου είχε πει ο μηχανικός, στο ανταλλακτικό που του είχε έρθει απο τη Honda, φαινόταν να ήταν βελτιωμένη αυτή η σύνδεση σε σχέση με το αρχικό. Όπως και να έχει, έκτοτε δουλεύει απροβλημάτιστα.
Πάντως η επισκευή, αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.   

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 00:19:08 πμ
Δεν μου το έχει παρουσιάσει...

Κάποτε, ένας μάστορας μου είχε πει ότι πιάνει βρόμα από τις κακής ποιότητας βενζίνες ο αισθητήρας  που βλέπει το καύσιμο και το μεταφράζει σε voltage και δίνει εντολή στον δείκτη και ότι με λύσιμο - καθάρισμα έρχεται πάλι στα καλά του.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline marinosz7

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #5 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 02:52:51 πμ
ευχαριστω πολυ παιδια.....θα το ανοιξω με τον μηχανικο ...κ ελπιζω να βρεθει λυση....

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #6 on: Σάββατο 13 Απρίλιος 2013, 18:54:46 μμ
Δεν μου το έχει παρουσιάσει...

Κάποτε, ένας μάστορας μου είχε πει ότι πιάνει βρόμα από τις κακής ποιότητας βενζίνες ο αισθητήρας  που βλέπει το καύσιμο και το μεταφράζει σε voltage και δίνει εντολή στον δείκτη και ότι με λύσιμο - καθάρισμα έρχεται πάλι στα καλά του.
Φιλε panisk να σε ρωτησω λιγο κατι?εχεις συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα που βαζεις βενζινη?Εννοω πχ το αφηνεις να παει μεχρι τη μεση και μετα φουλαρεις η βαζεις οποτε ναναι?Σε ρωταω γιατι θελω να διαπιστωσω (αφου εχω διορθωσει πρωτα το παραπανω προβλημα το οποιο ξεκιναει με χτυπηματα του φλοτερ στα τοιχωματα του τεποζιτου,κατι συμβαινει και φευγει απο τη θεση του) αν το προβλημα σε μενα οφειλεται στο οτι βαζω βενζινη με σχεδον αδειο τεποζιτο

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Κυριακή 14 Απρίλιος 2013, 05:16:03 πμ
Συνήθως γεμίζω όταν πέσει στην τελευταία γραμμή ή με το που θα μπει ρεζέρβα (και θα αρχίσει το ...φωτορυθμικό!). Όταν είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ, χτυπάει το φλοτέρ στα πλάγια για περίπου 40-56 χλμ πόλης. Δεν το έχω πειράξει μιας και φοβάμαι ότι θα αρχίσουν ...παρατράγουδα.

Ο δείκτης όμως δουλεύει κανονικά.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live