Hellas Transalp Forum

Πάλι θέμα ηλεκτρονικής...

elix73 · 8058

Offline elix73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 19:27:32 μμ
Καλημέρα παίδες!

Μετά από πολλή βροχή και υγρασία, το τρανσαλπάκι μου έβγαλε πρόβλημα (γνώμη μου τουλάχιστον) ηλεκτρονικής. Όταν το βάζω μπρος και για κανένα 10λεπτο όλα καλά. Μετά αρχίζουν οι εκνευριστικές διακοπές στην μηχανή... ’λλαξα την θέση των δύο ηλεκτρονικών, επιβεβαίωσα ποιά έχει το πρόβλημα, οπότε ήρθε η ώρα που θα χρειαστώ τα "φώτα" σας! Υπάρχει περίπτωση κάποιος από εσάς να μπορεί να την "πειράξει"; Ξέρετε τί εννοώ! ’νοιγμα, κόλληση, κλείσιμο, λειτουργία! Εκτός και αν γνωρίζετε κανέναν ηλεκτρολόγο που να ξέρει να το κάνει. Αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #1 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 00:04:54 πμ
Δλδ να κάνεις κατι σαν αυτό :

http://transalp.ta-deti.de/knownproblems.html#blackbox

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,15453.0.html

Η πλακετα απο την μεριά των ανταλλακτικών εχει μια μαύρη ελαστική σιλικόνη που δεν βγαίνει με τπτ.
Μόνη λύση είναι να την ανοίξεις απο την άλλη μεριά και να ξανακάνεις τις κολήσεις , πολύς κόπος και ρίσκο για μια τόσο μικρή πιθανότητα επιτυχίας, κανείς δεν το κάνει αφού δεν θα πληρωθεί για αυτό.

Ισως αν την ανοίξεις εδώ:

και ξανακάνεις τις κολήσεις των βισμάτων να ταλαιπωρηθείς λιγότερο, και αν πετύχεις- πέτυχες.

Μπορείς όμως οταν σου παρουσιάζει το πρόβλημα να κρατάς την χαλασμένη ηλεκτρονική στο χέρι και να κουνάς τα βίσματα? Αν είναι εκεί η αιτία ισως φανεί.

Offline elix73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 00:12:41 πμ
Τις έχω δει τις φωτό. Ακριβώς αυτό κάνει με τα καλώδια... Οπότε θα προσπαθήσω να κάνω την επέμβαση και ότι βγάλει! Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 00:13:52 πμ
....Ακριβώς αυτό κάνει με τα καλώδια....

Τι εννοείς?

Offline elix73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 00:18:06 πμ
Κουνάω τα καλωδιάκια και σταματάνε οι διακοπές. Οπότε κάτι 'παίζει' εκεί θεωρώ. Στις συνδέσεις. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο;

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 00:38:27 πμ
Γιατί οχι? Ακόμα και επαφή στο βίσμα, ρίξε λίγο καθαριστικό επαφών, οχι WD40 καθαριστικό επαφών.

Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?

Offline elix73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 00:43:10 πμ
Μακάρι να είναι αυτό. Αμπελόκηπους Αθήνα

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 00:54:06 πμ
Δεν βάζουμε το χερι στην τσέπη αν δεν είμαστε σίγουροι.

Οπότε σιγουρέψου αν είναι θεμα επαφής  στο βίσμα, και μετά αν είναι θέμα επαφής του βίσματος με την πλακέτα.
Στην δεύτερη περίπτωση απλά θέλει χειρουργείο  και κόλημα το βίσμα εσωτερικά.

Οπότε τα λέμε με πμ .

Offline elix73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Τετάρτη 27 Μάρτιος 2013, 02:55:03 πμ
Οκ. Ευχαριστώ και πάλι. Θσ μιλήσουμε όταν το δοκιμάσω.

Offline elix73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Παρασκευή 13 Σεπτέμβριος 2013, 23:52:09 μμ
Καλησπέρα Stoneman,

Είχαμε πριν από καιρό μιλήσει για την ηλεκτρονική που μου έκανε διακοπές και μάλλον πάει για φούντο. Τόσο καιρό την είχα στο γκαράζ και είπα να το ξαναψάξω λίγο γιατί δεν την παλεύω άλλο με μετρό και λεωφορεία.. Ξέρω ποιά από τις 2 είναι. Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Δοκίμασα 2-3 ηλεκτρονικές από Ταιβάν και δεν μου λειτουργούσαν. Ρώτησα τον μηχανικό μου και μου είπε ότι έχει έναν τύπο που τις φτιάχνει και μάλιστα καλά, όπως λέει. Το κόστος... 75 ευρώ. Και από Πίσσαρη κοστίζει 98 ευρώ η καινούρια (γιαπωνέζικη ιμιτασιόν αλλά πολύ καλή για τα λεφτά της). Δεν είναι λίγο ακριβή η επισκευή;;Τί προτείνεις εσύ; Επισκευή ή καινούρια;

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #10 on: Παρασκευή 13 Σεπτέμβριος 2013, 23:57:47 μμ
Καινούργια (Νομίζω ο Γαλαίος μπορεί να έχει πιο οικονομική)
και κρατάς την παλιά για επισκευή απο κανα φίλο που σκαμπάζει και έχει όρεξη.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #11 on: Σάββατο 14 Σεπτέμβριος 2013, 00:10:07 πμ
Καλησπέρα Stoneman,

Είχαμε πριν από καιρό μιλήσει για την ηλεκτρονική που μου έκανε διακοπές και μάλλον πάει για φούντο. Τόσο καιρό την είχα στο γκαράζ και είπα να το ξαναψάξω λίγο γιατί δεν την παλεύω άλλο με μετρό και λεωφορεία.. Ξέρω ποιά από τις 2 είναι. Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Δοκίμασα 2-3 ηλεκτρονικές από Ταιβάν και δεν μου λειτουργούσαν. Ρώτησα τον μηχανικό μου και μου είπε ότι έχει έναν τύπο που τις φτιάχνει και μάλιστα καλά, όπως λέει. Το κόστος... 75 ευρώ. Και από Πίσσαρη κοστίζει 98 ευρώ η καινούρια (γιαπωνέζικη ιμιτασιόν αλλά πολύ καλή για τα λεφτά της). Δεν είναι λίγο ακριβή η επισκευή;;Τί προτείνεις εσύ; Επισκευή ή καινούρια;

Εννοείται καινούργια.......

ρίξε μια ματιά στην συνεργαζόμενες επιχειρήσεις μας....

http://www.transalp.gr/files/Members_discounts.pdf

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline elix73

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #12 on: Σάββατο 14 Σεπτέμβριος 2013, 00:21:48 πμ
Παιδιά το τηλεφωνο του Γαλέου ή έχει αλλάξει ή είναι χαλασμένο. Παίρνω εδώ και μέρες και τίποτα. Βουίζει συνέχεια. Κι εγώ για καινούργια έλεγα. Αν ήτανε η επισκευή κανά 30άρι ευρώ, οκ. Αλλά 75...μακριά. Από Πίσσαρη η ηλεκτρονική σε 10 μέρες. Το ιδανικό θα ήτανε η επισκευή από κανά μέλος βέβαια. Αρκεί να μην πάει πολύ ακριβά η εργασία!!
« Last Edit: Σάββατο 14 Σεπτέμβριος 2013, 00:28:13 πμ by elix73 »

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #13 on: Σάββατο 14 Σεπτέμβριος 2013, 00:28:13 πμ
Παιδιά το τηλεφωνο του Γαλέου ή έχει αλλάξει ή είναι χαλασμένο. Παίρνω εδώ και μέρες και τίποτα. Βουίζει συνέχεια. Κι εγώ για καινούργια έλεγα. Αν ήτανε η επισκευή κανά 30άρι ευρώ, οκ. Αλλά 75...μακριά. Από Πίσσαρη η ηλεκτρονική σε 10 μέρες.

’ψογα......

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Σάββατο 14 Σεπτέμβριος 2013, 02:42:49 πμ
Το ιδανικό θα ήτανε η επισκευή από κανά μέλος βέβαια. Αρκεί να μην πάει πολύ ακριβά η εργασία!!

Ηλία εχεις πμ.

Οσο για την επισκευή, αν δεν υπάρχουν σχέδια, εργαλεία και ανταλλακτικά τότε πάς στα τυφλά και η επισκευή είναι θέμα τύχης και όχι αξιόπιστη.

Να γράψω και κάτι απο μια εμπειρία που είχα με μια τέτοια ηλεκτρονική.

Πρόσφατα  φίλος συμφορουμίτης που του κάηκε η μια ηλεκτρονική (σε ΤΑ 600 φυσικά) η οποία δεν ηταν γνήσια δλδ είχε αντικατασταθεί , μου την εστειλε να δώ τι μπορώ να κάνω ωστε να την κρατήσει σαν εφεδρική.
Παρατήρησα λοιπόν οτι τα περισσότερα εξαρτήματά της ηταν SMD, .
Η επισκευή μιας τέτοιας πλακετας απαιτεί είδικό εξοπλισμό αφού τα επι μέρους υλικά είναι στο μέγεθος αυτών ενός κινητού τηλεφώνου.
Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσουμε την δυσκολία να αφαιρεθεί αυτή η λαστιχοειδής μόνωση που καλύπτει τα πάντα και που αφαιρώντας την ξεκολάνε και σπάνε τα εξαρτήματα τότε η επισκευή είναι θέμα τύχης.
Στο μόνο σημείο που μπορεί κάποιος με κλασικό κολητήρι και όχι κολητήρι θερμού αέρα να επέμβει είναι οι κολήσεις των βισμάτων στην πλακέτα που μπορεί να σπάσουν λόγω κραδασμών.

Στην ηλεκτρονική που ασχολήθηκα το πρόβλημα ηταν στο στάδιο εξόδου που είχε βλάβη μάλλον απο υπερθέρμανση, όμως για να φτάσω ως εκεί είχα δημιουργήσει 2-3 άλλα προβλήματα/βλάβες με αποτέλεσμα να μην δουλέψει.