Το o-ring ναι το λιπαινουμε με λαδι αλλα οχι το λαστιχο-φλαντζα που διαιρει την τρομπα, εκει μπορει να βαλει κανεις φλανζοκολα οπως ειπε ο Κωστας - εγω παντως δεν εβαλα τιποτα.
Παντως αυτο που λεει μην διαιρειτε την τρομπα μου κανει εντυπωση. Αν δεν διαιρεθει δεν βγαινει με τιποτα με τον κινητηρα πανω στον σκελετο - τοχα προσαπαθησει αρκετα. Η δικη μου παντως δεν χανει σταγονα μετα την "εγχειρηση".
Γιώργο για φλατζόκολα δεν αναφερει κάτι στ0 Νο4 Oring, ισως έχει αυτή την ''κόλα'' της Honda που τοποθετεί όπου θέλει να κρατήσει ενα oring στην θέση του. Ισως.

Αν όμως το έβγαλες και ηταν καθαρό τότε δεν χρειάζεται.
Οσο για το αν βγαίνει η τρόμπα χωρίς να δαιρεθεί, απο την μιά αναφέρει μην την διαιρείτε και απο την άλλη την όλη διαδικασία την αναφέρει σαν εργασία που εκτελείται με τον κινητήρα στην θέση του.
Δεν έχω ασχοληθεί ( φτου φτου

), θεωρητικά μιλάω, οπότε η γνώμη σου μετράει.
@ pixies, τα ανταλακτικά και οι τιμές τους:
4 GASKET, WATER PUMP COVER 19226-MM9-000 3.94€
7 OIL SEAL, 12X28X7 (ARAI) 91201-MF2-003 6.76€
8 O-RING, 32.95X2.62 (ARAI) 91302-MB0-013 3.47€
Το εξωτερικό εννοείς το 5?
Εννοώ το 4 στο σχεδιο της 600αρας.
Μήπως το 7 είναι στο σώμα του κινητήρα, γύρω απ' το μοχλό που δίνει κίνηση στην τρόμπα ? Λέω εγώ τώρα 
Μοχλό? εννοείς στον άξονά της που παίρνει κίνηση ετσι?
Μάλλον κάπου εκεί μέσα είναι ανάμεσα στον αξονα και το ποτήρι που πιάνει το εσωτερικό Νο8 .oring
αααα μήπως η 7 είναι μέσα στο σωλήνα πίσω από την φτερωτή? αν είναι έτσι τότε αυτή (η 7) εμποδίζει το λάδι να πάει στην αντλία νερού κάτι που στη δική μας περίπτωση δεν συμβαίνει.
Σωστά , εδώ είναι το θέμα, πρώτον, το κινητό μέρος δεν είναι επισκευάσιμο, οποτε επειδή κανείς απο οτι φαινεται δεν εχει ασχοληθεί με αυτήν την τσιμούχα , τότε γιατί δινεται η τσιμούχα σαν ανταλακτικό?
Λογικά αν είχα πρόβλημα θα περνούσαν τα λάδια στο ψυκτικό, αν είχα θέμα η στεγανοποίηση του αξονα πιο πίσω πρός την φτερωτή δλδ θα εσταζε ψυκτικό.
Αρα η την αγοράζεις ρισκάροντας 7 ευρόπουλα, η αγοράζεις μόνο τα orings τα αλλάζεις και βλέπεις πώς θα πάει.
Προσωπικά πιστεύω οτι ευθύνεται το εσωτερικό oring και αναγκαστικά θα αλλάξεις και το εξω για να σου δώσει χώρο να την βγάλεις.
@ Παναγιώτη η Honda μας στο Owner's Manual η αλλιως Εγχειριδιο Κατοχου ,της XL650V2 στο κεφαλαιο λειτουργια σελιδα 22 ,οπου αναφερεται στο ψυκτικο υγρο ,γραφει ακριβως:
ΠΡΟΣΟΧΗ
α.Χρησιμοποιειτε μονο νερο με χαμηλη περιεκτικοτητα σε μεταλλικα στοιχεια η απεσταγμενο νερο.Το νερο με υψηλη περιεκτικοτητα σε μεταλλικα στοιχεια μπορει να προκαλεσει ζημια στον κινητηρα αλουμινιου.
β.Η χρηση αντιψυκτικου υγρου που περιεχει αντιδιαβρωτικα συστατικα με
αλατα πυριτικου οξεως μπορει να γινει αιτια προωρης φθορας της ανλιας νερου ,του κυκλωματος, η να προκαλεσει εμφραξη στις διοδους του ψυγειου.Η χρηση νερου απο δικτυο υδρευσης μπορει να προκαλεσει σοβαρες βλαβες στον κινητηρα.
αυτό που χρησιμοποίησες γράφει οτι είναι nitrite free, amine free , phosphate free, αλλά οχι silicate free.
Γραφει βεβαια οτι χρησιμοποιείται σε κινητήρες ελαφρού κράματος αλουμινίου αλλά οχι αν περιέχει η οχι (τα τρομερά και καταστροφικά

) αλατα πυριτικου οξεως.
Ψάχνοντας πριν δύο χρόνια στο νετ για καταλληλο ψυκτικό χωρίς αυτα τα

το πιο φθηνό που βρήκα ηταν τα ProHonda.

Υπάρχει και το BP Procool : BP Procool is
silicate free long-life Antifreeze concentrate.
http://www.bplubricants.com/en/products/bp-procool