Hellas Transalp Forum

ΣΤΑΖΕΙ ΛΑΔΙ!!!

donkeybadmad · 22454

Offline pixies

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #25 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 05:53:33 πμ
Δεν στάζει λάδι από την 4. από το σχεδιάγραμμα που μου παραθέτεις, στάζει από 6 & 7.
Από το σχεδιάγραμμα που έχει παραθέσει σε αυτό το νήμα ο stoneman στάζει από 8 & 9

Offline pixies

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #26 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 05:55:13 πμ
Ναι αλλά και τα δυο στάζουν λάδι!  :-*
:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #27 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 06:02:12 πμ
Δεν στάζει λάδι από την 4. από το σχεδιάγραμμα που μου παραθέτεις, στάζει από 6 & 7.
για να χανει απο εκει, πιστευω οτι ειναι λιγο πιο σοβαρη η κατασταση. καποιο ραγισμα εσω η εξω. δεν νοειται να χανει εκει νερο η λαδι απο καψιμο φλαντας. μακαρι να εχω λαθος....

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline pixies

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #28 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 06:10:31 πμ
για να χανει απο εκει, πιστευω οτι ειναι λιγο πιο σοβαρη η κατασταση. καποιο ραγισμα εσω η εξω. δεν νοειται να χανει εκει νερο η λαδι απο καψιμο φλαντας. μακαρι να εχω λαθος....
Λάδι στάζει.
Αν είναι ράγισμα την έκατσα!!!

Online Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #29 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 17:10:50 μμ
Ώπα!! τι εννοείς ΕΛΛΗ-ΛΕΥΤΕΡΗΣ είναι σφραγισμένη? δεν μπορώ να την ξεβιδώσω και να αλλάξω τα 8 & 9?

Δεν είναι σφραγισμένη, οι ''ΕΛΛΗ-ΛΕΥΤΕΡΗΣ'' εννοούν οτι το εμπρός τμήμα που φαίνεται σαν Ε-18 στο σχέδιο δεν ''λύνει'' ωστε να επισκευαστεί το σημείο περιστροφής της φτερωτής, αυτό αν χαλάσει τρέχει απο κάτω που εχει αυτή τη τρύπα ...

... ψυκτικό και όχι λάδι.
Γι αυτό σου είπα οτι είσαι τυχερός που χανει λάδι αν εχανε ψυκτικό θα ηθελες αλλα τρόμπα.

Η τρόμπα διαρείται στα κομμάτια που δείχνει το σχέδιο που πόσταρα. Αλλάζεις τα 8 ,9 και 3
το Νο8 το ονομάζει Oil seal δλδ τσιμούχα λαδιού, αρα μάλλον χρειάζεται  αλλαγή.
Βέβαια ο XLΓιώργης δεν το άλλαξε και η διαροή του σταματησε, όμως σε αυτόν η διαροή προκλήθηκε απο κοπάνημα σε εντουροβόλτα και οχι απο φθορά της τσιμούχας.

Μάλιστα ισως το πρόβλημά σου να είναι μόνο το Νο8 αλλά επειδή τα Ν9 και 3 λύνοντας την τρόμπα δύσκολα θα πατήσουν ξανά σωστά τα αλλάζεις και αυτά αφού είναι φθηνά.

Λάδι στάζει.

Μην βγάζεις συμπεράσματα δίχως να την έχεις λύσει , ήρεμα, Honda εχεις.
« Last Edit: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 17:15:09 μμ by Stoneman »

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #30 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 17:27:12 μμ
Λάδι στάζει.

Οπως ειπε κι'ο Νικολας, καλυτερα που σταζει λαδι παρα ψυκτικο. Αποκλειεται ναναι ραγισμα κατα τη γνωμη μου, μαλλον αυτη η τσιμουχα λαδιου 8, Και θα χρειαστεις και τα 9 και 3 που ειναι φτηνα και επισης πρεπει να αλλαχτουν.

Για να βγαλεις την τρομπα πρεπει να αδειασεις λαδι και ψυκτικο - αν δεν ειναι κοντα στο να αλλαχτουν τα κρατας σε καθαρα δοχεια και τα ξαναβαζεις. Γενικα η ολη δουλεια δεν ειναι δυσκολη.

" the PouroDuro spirit "

Online Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 17:29:33 μμ
 :eusa_think:  Είδα οτι έχεις την 600αρα η τρόμπα είναι αυτή:

Aρα θες το Νο7, 8 και 4

4    GASKET, WATER PUMP COVER    19226-MM9-000
7    OIL SEAL, 12X28X7 (ARAI)    91201-MF2-003    
8    O-RING, 32.95X2.62 (ARAI)    91302-MB0-013

Και οτι αλλο θές για το μηχανάκι σου εδώ : http://www.motosp.gr/subcategories.php?sc=%20155%206%20&year=1999&cat=engine#content

(Νάναι καλά ο transalpblack  :thankyou:)

Offline pixies

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #32 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 22:37:23 μμ
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Stoneman μ' έχεις σκλαβώσει.
Μια τελευταία χαζή ερώτηση, στη φλάτζα Νο 4 μπαίνει κόλλα?

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #33 on: Παρασκευή 20 Δεκέμβριος 2013, 22:46:52 μμ

Οχι.

" the PouroDuro spirit "

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #34 on: Σάββατο 21 Δεκέμβριος 2013, 00:03:24 πμ
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Stoneman μ' έχεις σκλαβώσει.

Οχι.

Την έχω δει και με κόλλα. Ίσως καταχρηστικά. Θεωρώ οτι με σωστό σφίξιμο και νέο o-ring δε χρειάζεται.

Online Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Σάββατο 21 Δεκέμβριος 2013, 02:43:15 πμ

Λιπαίνεις τα orings  με λάδι κινητήρα.

Στο μανουαλ γράφει:

α) Μην διαιρείτε την τρόμπα νερού. Αν απαιτείται αντικαταστήσετέ την ολόκληρη.(το γιατί δεν το ξέρω)
β) Πρόσεξε στο σχέδιο της 600αρας οτι εχει δύο βίδες κοντές τις Νο10 και δύο πιο μακρυές τις Νο11, με τις κοντές διαρείς την τρόμπα ενώ με τις μακρυές την βιδώνεις ολοκληρη στο σωμα του κινητήρα, πρόσεξε στην φωτό παρακάτω οτι έχει δύο μόνο διαγώνια σπειρώματα στο σώμα του κινητηρα

Αρα (μάλλον) αν δεν χάνει απο το εξωτερικό Oring μπορείς να αφαιρέσεις την τρόμπα ξεβιδώνοντας μόνο τις Νο11.
γ) Αν την ανοίξεις, το μανουαλ ζητάει να αφαιρέσεις τα Dowel Pins και το εξωτερικό oring.
Τα Dowel Pins τα βλέπεις εδώ:

δ) Στην τοποθέτηση τοποθετείς τα Dowel Pins,  λιπαίνεις τα orings  με λάδι κινητήρα πριν τα τοποθετήσεις στο αυλάκι τους, και τοποθετείς το εξωτερικό Oring δενοντας τα δύο κομάτια της τρόμπας.
Και ζητάει αντικατασταση των δύο Orings και της αλουμινένιας ροδελας στεγανοποίησης της βίδας που βγάζεις για να αδειάσεις το ψυκτικό.
Μου κάνει εντύπωση που δεν ζητάει αντικατασταση της τσιμούχας Νο7. :eusa_think:

Η ροπή για τις βίδες είναι τα 13Nm, για την βίδα που αδειάζει το ψυκτικό δεν είμαι σίγουρος, εγώ την βιδώνω ελαφρά και αν τρέχει δίνω λίγο ακόμα.

Μετα θέλει εξαέρωση το σύστημα ως εξής:
α)Γεμίζεις το ψυγείο αργά ωστε να προλαβαίνει να βγεί ο αέρας μέχρι το λαιμό,
β) Γεμίζεις το δοχείο διαστολής εως το max
γ) Βαζεις μπροστά και αφήνεις τον κινητήρα στο ρελαντί για 2-3 λεπτά
δ) γκαζώνεις 3-4 φορές (οχι στα κόκκινα)
ε) Σβήνεις, και φουλάρεις το ψυγείο ως το λαιμό και τοποθετείς την τάπα
στ) Ελέγχεις το ψυκτικό στο δοχείο διαστολής και αν χρειάζεται συμπληρώνεις.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #36 on: Σάββατο 21 Δεκέμβριος 2013, 03:32:57 πμ
Λιπαίνεις τα orings  με λάδι κινητήρα.

Στο μανουαλ γράφει:

α) Μην διαιρείτε την τρόμπα νερού. Αν απαιτείται αντικαταστήσετέ την ολόκληρη.(το γιατί δεν το ξέρω)

Το o-ring ναι το λιπαινουμε με λαδι αλλα οχι το λαστιχο-φλαντζα που διαιρει την τρομπα, εκει μπορει να βαλει κανεις φλανζοκολα οπως ειπε ο Κωστας - εγω παντως δεν εβαλα τιποτα.

Παντως αυτο που λεει μην διαιρειτε την τρομπα μου κανει εντυπωση. Αν δεν διαιρεθει δεν βγαινει με τιποτα με τον κινητηρα πανω στον σκελετο - τοχα προσαπαθησει αρκετα. Η δικη μου παντως δεν χανει σταγονα μετα την "εγχειρηση".

" the PouroDuro spirit "

Offline pixies

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #37 on: Σάββατο 21 Δεκέμβριος 2013, 04:57:24 πμ

Αρα (μάλλον) αν δεν χάνει απο το εξωτερικό Oring......

Το εξωτερικό εννοείς το 5?

Μου κάνει εντύπωση που δεν ζητάει αντικατασταση της τσιμούχας Νο7. :eusa_think:

Μήπως το 7 είναι στο σώμα του κινητήρα, γύρω απ' το μοχλό που δίνει κίνηση στην τρόμπα ? Λέω εγώ τώρα  :-X

Offline pixies

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #38 on: Σάββατο 21 Δεκέμβριος 2013, 09:30:06 πμ
αααα μήπως η 7 είναι μέσα στο σωλήνα πίσω από την φτερωτή? αν είναι έτσι τότε αυτή (η 7) εμποδίζει το λάδι να πάει στην αντλία νερού κάτι που στη δική μας περίπτωση δεν συμβαίνει.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Σάββατο 21 Δεκέμβριος 2013, 14:43:09 μμ
διαβαζωντας το νημα,κοιταξα το excelοφυλλο που κραταω σαν βιβλιο σερβις της μηχανης,για να δω ποτε αλλαξα νερα στο ψυγειο και τι ειχα βαλει.

ειχα βαλει λοιπον στις 7/7/2012 αυτο
http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/140/original/Motocool_Expert_(GB).pdf?1349791490

δεν γραφει πουθενα οτι ειναι silicate free η δεν το βλεπω εγω γιατι τα αγγλικα μου δεν ειναι και τοσο καλα.

μηπως πρεπει να το αλλαξω?

Online Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Σάββατο 21 Δεκέμβριος 2013, 17:18:29 μμ
Το o-ring ναι το λιπαινουμε με λαδι αλλα οχι το λαστιχο-φλαντζα που διαιρει την τρομπα, εκει μπορει να βαλει κανεις φλανζοκολα οπως ειπε ο Κωστας - εγω παντως δεν εβαλα τιποτα.

Παντως αυτο που λεει μην διαιρειτε την τρομπα μου κανει εντυπωση. Αν δεν διαιρεθει δεν βγαινει με τιποτα με τον κινητηρα πανω στον σκελετο - τοχα προσαπαθησει αρκετα. Η δικη μου παντως δεν χανει σταγονα μετα την "εγχειρηση".

Γιώργο για φλατζόκολα δεν αναφερει κάτι στ0 Νο4 Oring, ισως έχει αυτή την ''κόλα'' της Honda που τοποθετεί όπου θέλει να κρατήσει ενα oring στην θέση του. Ισως. :eusa_think:
Αν όμως το έβγαλες και ηταν καθαρό τότε δεν χρειάζεται.

Οσο για το αν βγαίνει η τρόμπα χωρίς να δαιρεθεί, απο την μιά αναφέρει μην την διαιρείτε και απο την άλλη την όλη διαδικασία την αναφέρει σαν εργασία που εκτελείται με τον κινητήρα στην θέση του.
Δεν έχω ασχοληθεί ( φτου φτου  :pope: ), θεωρητικά μιλάω,   οπότε η γνώμη σου μετράει.

@ pixies, τα ανταλακτικά και οι τιμές τους:

4    GASKET, WATER PUMP COVER    19226-MM9-000   3.94€
7    OIL SEAL, 12X28X7 (ARAI)    91201-MF2-003      6.76€ 
8    O-RING, 32.95X2.62 (ARAI)    91302-MB0-013   3.47€

Το εξωτερικό εννοείς το 5?

Εννοώ το 4 στο σχεδιο της 600αρας.

Μήπως το 7 είναι στο σώμα του κινητήρα, γύρω απ' το μοχλό που δίνει κίνηση στην τρόμπα ? Λέω εγώ τώρα  :-X

Μοχλό? εννοείς στον άξονά της που παίρνει κίνηση ετσι?
Μάλλον κάπου εκεί μέσα είναι ανάμεσα στον αξονα και το ποτήρι που πιάνει το εσωτερικό Νο8 .oring

αααα μήπως η 7 είναι μέσα στο σωλήνα πίσω από την φτερωτή? αν είναι έτσι τότε αυτή (η 7) εμποδίζει το λάδι να πάει στην αντλία νερού κάτι που στη δική μας περίπτωση δεν συμβαίνει.

Σωστά , εδώ είναι το θέμα, πρώτον, το κινητό μέρος δεν είναι επισκευάσιμο, οποτε επειδή κανείς απο οτι φαινεται δεν εχει ασχοληθεί με αυτήν την τσιμούχα , τότε γιατί δινεται η τσιμούχα σαν ανταλακτικό?
Λογικά αν είχα πρόβλημα θα περνούσαν τα λάδια στο ψυκτικό, αν είχα θέμα η στεγανοποίηση του αξονα πιο πίσω πρός την φτερωτή δλδ θα εσταζε ψυκτικό.
Αρα η την αγοράζεις ρισκάροντας 7 ευρόπουλα, η αγοράζεις μόνο τα orings τα αλλάζεις και βλέπεις πώς θα πάει.
Προσωπικά πιστεύω οτι ευθύνεται το εσωτερικό oring και αναγκαστικά θα αλλάξεις και το εξω για να σου δώσει χώρο να την βγάλεις.

@ Παναγιώτη η Honda μας  στο Owner's Manual η αλλιως Εγχειριδιο Κατοχου ,της XL650V2 στο κεφαλαιο λειτουργια σελιδα 22 ,οπου αναφερεται στο ψυκτικο υγρο ,γραφει ακριβως:
ΠΡΟΣΟΧΗ
α.Χρησιμοποιειτε μονο νερο με χαμηλη περιεκτικοτητα σε μεταλλικα στοιχεια η απεσταγμενο νερο.Το νερο με υψηλη  περιεκτικοτητα σε μεταλλικα στοιχεια μπορει να προκαλεσει ζημια στον κινητηρα αλουμινιου.
β.Η χρηση αντιψυκτικου υγρου που περιεχει αντιδιαβρωτικα συστατικα με αλατα πυριτικου οξεως μπορει να γινει αιτια προωρης φθορας της ανλιας νερου ,του κυκλωματος, η να προκαλεσει εμφραξη στις διοδους του ψυγειου.Η χρηση νερου απο δικτυο υδρευσης μπορει να προκαλεσει σοβαρες βλαβες στον κινητηρα.

αυτό που χρησιμοποίησες γράφει οτι είναι nitrite free, amine free , phosphate free, αλλά οχι silicate free.
Γραφει βεβαια οτι χρησιμοποιείται σε κινητήρες ελαφρού κράματος αλουμινίου αλλά οχι αν περιέχει η οχι (τα τρομερά και καταστροφικά  :2hysterical:) αλατα πυριτικου οξεως.
Ψάχνοντας πριν δύο χρόνια στο νετ για καταλληλο ψυκτικό χωρίς αυτα τα   :cussing:το πιο φθηνό που βρήκα ηταν τα ProHonda.

Υπάρχει και το BP Procool : BP Procool is silicate free long-life Antifreeze concentrate.
http://www.bplubricants.com/en/products/bp-procool

Offline pixies

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #41 on: Σάββατο 21 Δεκέμβριος 2013, 18:01:51 μμ

@ pixies, τα ανταλακτικά και οι τιμές τους:

4    GASKET, WATER PUMP COVER    19226-MM9-000   3.94€
7    OIL SEAL, 12X28X7 (ARAI)    91201-MF2-003      6.76€ 
8    O-RING, 32.95X2.62 (ARAI)    91302-MB0-013   3.47€

Ευχαριστώ stoneman για άλλη μια φορά.
Θα τα πάρω και τα 3 και θα το επιχειρήσω  :eusa_pray: με το αδερφάκι μου ακολουθώντας τα βήματα του Γιώργου. Θα τραβήξω και φωτό και θα τις ανεβάσω. Θα επανέλθω πριν την πρωτοχρονιά. Το καημένο το transalpaki μου :clubbed:

[/quote]

Offline pixies

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #42 on: Τετάρτη 29 Ιανουάριος 2014, 06:08:45 πμ
Παιδιά σόρι για την αργοπορία αλλά πλάκωσε δουλεια.
Τελικά πήγα στο συνεργείο να μου αλλάξει δίσκους γιατί άρχιζε να πατινάρει άσχημα το μηχανάκι και επειδή ούτως ή άλλως θα το άνοιγε, είπα στον μηχανικό να μου αλλάξει και το oring στην αντλία νερού και τελικά stoneman ήταν το εσωτερικό oring που έφταιγε για την διαρροή. Τελικά ο XL george είχε δίκιο για την αντλία,δεν βγαίνει ολόκληρη, πρέπει να τη λύσεις και αναγκαστικά να αλλάξεις το oring.